Saffranskaka

Jag utlovade tidigare receptet på saffranskakan jag alltid gör till jul, så här kommer det.

Saffranskaka

6 ägg
200 g smör eller margarin
4 dl strösocker
1 pkt saffran á 1/2 g
1 msk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk

Glasyr

3 dl florsocker
50 g smält smör eller margarin
2 msk vanillinsocker
4 msk kakao
2 msk kaffe


Gör så här:

Smöra och bröa en långpanna.
Dela äggen och lägg vitorna i en skål. Spara gulorna i ett annat kärl.
Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt gulorna en i taget och sedan den stötta saffranen, vispa allt väl.
Blanda mjölet med bakpulver och vanillinsocker. Sikta ner blandningen i smeten, växelvis med mjölken. Vispa vitorna till toppigt skum och vänd ner dem i smeten, bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 35 minuter.
Känn med en sticka, om den känns torr är den färdig.
Låt kakan svalna under duk. Blanda under tiden glasyren och låt den stelna litet innan den breds över kakan.

Saffranskaka

Foto: Privat - TiniTott

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...