Vad tror ni?

fargkarta


Jag ska färga om mitt sofföverdrag har jag tänkt. Det börjar bli lite slitet i färgen och behöver nog en uppiffning. Jag har en Klippan soffa från IKEA, och tyvärr finns det inte någon klädsel som faller mig i smaken. Psykodeliska mönster i grönt eller rött är inget för mig direkt =) Jag skulle vilja ha en brungrå färg... precis jättelätt haha =) Vad tror ni om man skulle köpa brun och svart och sedan blanda dessa när man färgar? Typ 3 delar brun och 1 del svart? Tror ni att det skulle kunna fungera? Någon som har erfarenhet av att blanda textilfärg? Tacksam för alla tips =)


Bild: färgkarta från nitor.se

Kommentarer
Postat av: Johanna

Tyvärr har jag ingen erfarenhet av att blanda textilfärger, så jag är tyvärr inte till någon hjälp. Men hoppas någon annan kan hjälpa dig.

2008-01-08 @ 06:30:35
URL: http://inredning.webblogg.se
Postat av: Fru A

Den enda erfarenheten jag har av textilfärg är att den ALDRIG blir som man tror att det ska bli - jag har färgat en hel del saker under årens lopp (att jag aldrig ger mig!!!) och det enda som lyckats var när jag färgade vita badlakan svarta. Allt annat har blivit kasserat pga konstiga färger....*suck* Du har förresten en liten utmaning inne hos mig - den är frivillig att svara på förståss.

2008-01-08 @ 11:20:27
URL: http://barnavnorrland.blogg.se
Postat av: Frida

Annars är Bordeux tjusigt! :)

2008-01-08 @ 16:57:58
URL: http://www.cultdesign.blogg.se
Postat av: Ann

Hej hej! Jag har en utmaning till dig på min blogg ifall du känner för det.

Mocca var fin tycker jag!

Kram Anna

2008-01-08 @ 21:21:37
URL: http://misstiili.blogspot.com
Postat av: Linda

Av mina erfarenheter av att färga tyg är att det aldrig blir riktigt som man tänkt sig... Jag skulle istället ta och köpa ett nytt överdrag på Bemz för under 1000-lappen istället och slippa ett fläckigt sofföverdrag med sömmar som inte rikigt vill bli samma färg m.m. Lycka till förresten!

2008-01-08 @ 21:27:44
URL: http://lindashem.blogg
Postat av: TiniTott

Johanna: Jo någon lösning ska jag nog komma på =)
Fru A: Ja jag har oxå lite dålig erfarenhet med textilfärg, får se om jag testar eller inte =)
Frida: Håller med =) Tål att funderas på.
Anna: Jo mocca är snygg, men passar inte hos mig tror jag. Ska kolla in den =)
Linda: Nej den erfarenheten har jag med. Har kollat in hos Bemz och det vore den bästa lösningen. Har sedan tidigare ett fåtölj överdrag därifrån, tyvärr saknas pengarna just nu så jag behöver en liten nödlösning =) Tack =)

2008-01-09 @ 00:07:28
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: Emma

Om du ska blanda tror jag mer på att blanda brun med pyttelite mörkblå. Tror färgen riskerar bli mindre gråsvart då och inte se lika smutsig ut. Undrar om avfärgning fungerar som förpackningarna utlovar om resultatet blir gräsligt. ;) Kramis!

2008-01-10 @ 00:18:18
Postat av: Thorstella

Very interesting site, beautiful design, thank.

2010-01-20 @ 08:22:59
URL: http://thorstella.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...