En händelserik dag.

Bromsskivor

Bromsskivor. Ja det är det som bilden ovan föreställer. Jag avskyr bromsskivor, iallafall för närvarande. Åtminstone dom på min bil. I onsdags morse satte jag mig i bilen för att köra de lite drygt 20 milen till min tandläkare (ja jag vet, det är långt. Men jag går hos min gamla för han är så attans bra). När jag hade ca 3 mil kvar till mitt mellanstopp i Mora för mat och lite shopping började bilen skaka och hoppa. Jag gick ut och sparkade lite på däcken eftersom samma symptom kan uppstå om det kommit in grus mellan skivorna på något vis. Bara en sak, grus ryker inte och brukar inte heller lukta bränt. Vilket det gjorde när jag kom till ena framdäcket. Jag sparkade till - rök pyste fram bakom däcket. Jag började ana oråd. Eftersom jag nu inte är så hemma på det här med bilar så ringde jag min pappa som har desto mer kunskap inom området. Pappa satt i möte men jag fick tag på min bror. Han rådde mig att köra sakta till mora ifall det var något fel med hjulet, för det vore ju dumt om jag skulle se hur det passerade mig själv ute på vägen. Kände inget mer från bilen sen, så jag fortsatte i sakta mak framåt. Stannade i Mora, gjorde lite shopping och åt lunch, och fortsatte sedan min färd. Sen började det om. Skaket och hoppet. Kom till Rättvik, stannade vid OK och fick tag på pappa. Det är bromsarna sa han. Känn efter om fälgen är het, och jag lydde. Het? Jo jag tackar jag, brännhet skulle jag beskriva det som. Och pappa meddelade mig lite vackert så där att du åker inte längre, det kan börja brinna i däcket! Jippie, min tandläkartid närmade sig och här stod jag med en halvtrasig bil och utan kontanter till buss. Nu hade jag ändå den turen att bilen kunde ta sig sakta framåt, så i maklig fart kunde jag ändå ta mig till min mormor och morfar i Leksand, där jag kunde parkera min bil och låna morfars. Ibland ska man ändå ha lite tur i oturen. Så det blev morfars bil till tandläkaren och resterande shoppingvända och sen tillbaka till Leksand. Min mormor är nog som de flesta morföräldrar att det vore ju skam om jag skulle gå därifrån hungrig, så det bullades upp med mat, kaffe, bullar och kakor. Jisses, tror jag nästan rullade ut sen. Pappa kom, och vi fick hem bilen till mina föräldrar där den nu står. Min resa över dagen har nu blivit en resa som snart är inne på sin tredje dag, men imorgon ska äntligen jag och min lilla röda bil åka hem igen. Och förhoppningsvis ska allt gå bra hela vägen. Jag har ju tappat två dagar av min adventsförberedelse, hugaligen. Det börjar ju bli brådis =)

Men först och främst blir det julkalender imorgon bitti =)  Godnatt på er alla!

Julklappstips till pappa

Så har då turen kommit till pappa, i mitt tycke den svåraste av dem alla. Vad ger man till en pappa? Han är oftast inte så förtjust i att smycka hemmet, så alla dom sakerna går ju bort. Kläder behöver han oftast, för shoppa brukar inte ligga i en pappas natur. Så det funkar alltid. Verktyg brukar oxå gå hem, iallafall om pappa är händig. Jagar pappa finns det även lite att inspireras av den vägen. Efter att ha gnuggat geni (?) knölarna ett bra tag, blev detta resultatet av min julklapp-till-pappa inspiration.

Julklappstips till pappa



Polotröja
, denna från Peak Performance
Jaktryggsäck, denna har till och med inbyggd skärbräda till Gustavskorven. Från jakt.se
Boken Hushållshandbok för män, lite ironisk kanske för pappa hjälper förhoppningsvis redan till, men ack vad rolig den verkar. Här står allt från hur man läser en tvättrådsetikett till varför man ska byta lakan så ofta. Denna hittade jag på Bokus.
Grillgaffel med avputtare, det blev genast mycket enklare att grilla. Från SmartaSaker.
Microvågsugn så pappa kan värma mat i fritidshuset när han är och hugger. Denna från Siba.
Snöslunga står högt på min pappas önskelista, från Stiga.
Lammullströja brukar klä en pappa fint. Denna från H&M.
Hundpejl med tillhörande GPS. Oumbärlig för pappa och jakthunden. Denna kommer från jakt.se
Automatiskt måttband från Black & Decker. Inget mer krångel att mäta avstånd och behöva två händer till måttbandet.

Frågetecknet är faktiskt inget julklappstips, det symboliserar helt enkelt mina svårigheter att komma på något till pappa ;)


Bild: Eget kollage med bilder från ovan nämnda företag

Fyllda pitabröd

Många härute i bloggvärlden bjuder på en massa smaskiga recept. Igår gjorde jag mina fyllda pitabröd till middag och tänkte att jag kanske skulle ta och bjuda er på dem med. Enkelt och snabbt är det, men blir väldigt gott. Bara att värma bröden och fylla dem med allt man tycker om. Själv brukar jag oftast ha en fyllning med rökt lax i skivor, avokado, tomat och tzatsiki. Blir hur smarrigt som helst =) Tzatsikin gör jag helst själv, tycker den blir godast så. Det finns nog många sätt att göra den på, men jag gör så här:

Tzatsiki

1/2 - 1 gurka
2 dl matlagningsyoghurt
Vitlök efter smak
Salt
Peppar
Olivolja

Riv gurkan på rivjärn, gärna på den grövre sidan. Lägg på hushållspapper och strö över salt. Låt stå och dra i ca 15 minuter.
Krama sedan ur vattnet ur gurkan och lägg den i en skål.
Häll över matlagningsyoghurten och blanda.
Hacka eller pressa vitlöken och blanda ner i skålen.
Salta och peppra
Häll i lite olivolja och blanda.
Klart!

Vill man kan man även ha i lite oliver.

Fyllda pitabröd


Foto: Privat - TiniTott

Zarahs kort

Via Tomtens dotter hittade jag till Zarahs kort. En bildblogg med de mest underbara kort jag har sett, till alla passande tillfällen. Självklart går det att beställa dessa via Zarah och det gör man via adressen [email protected]. Korten kan du beskåda på denna sida. Det blir ingen beställning till jul eftersom jag gör mina egna kort, men till första bästa födelsedag eller annat tillfälle kommer det att dimpa ner en beställning från mig till Zarah. Älskar dessa kort fullständigt, därför kände jag att jag måste lägga in dem på bloggen så även andra får chansen att hitta hit. Om man inte redan gjort det. Så gå genast dit och botanisera bland härligheterna =)


Zarahs kort


Bild: Eget kollage med bilder från zarahs kort

Julkortspyssel del 1

Igår kunde jag inte stå emot längre. Nu åkte mina göra-julkorts-saker fram. Fast jag höll i mina pyssliga trådar rätt bra och höll mig till två stycken. Det får gå framåt men sakta, vill ju ha många pysselkvällar innan jul. Visserligen är huvudet fullt av ideér jag skulle vilja göra, men ekonomin tillåter inte riktigt att allt material inköps så det får bli en del iår. Och hoppas på att ideérna finns kvar igen nästa år, vilket är Så troligt ;) *leende* Det är tur det finns papper och penna. Har nämligen börjat med det, att nedteckna de ideér jag får om olika saker. För jag har nämligen märkt att ibland försvinner tankarna trots att man är övertygad om att en sån bra idé kan jag inte glömma bort. Men efter nån vecka, när jag helt plötsligt kommer på: Hmm vad var det jag kom på förut som jag skulle göra? Då är det borta. Men nu har jag istället ett idéblock där jag skriver och ritar ner mina genialiska (*host*) tankar och idéutsprång. Det är faktiskt ganska roligt att bläddra tillbaka i det och faktiskt se att jag har förverkligat en hel del av de ideér jag fått. Kanske får ni ta del av dem en vacker dag....

Och där kom vi ifrån ämnet på detta inlägg. Iallafall, två julkort blev det igår kväll och dessa kan ni beskåda här nedan.  Materialet kommer från Panduro.

Del Ett i julkorts följetongen är nu över, men fler kommer. Den som väntar på något gott... ;)


Julkort




Foto: Privat - TiniTott

Smyckespyssel.

Att jag älskar att pyssla har kanske inte undgått någon vid det här laget, särskilt inte nu när det lackar mot jul. Men jag har även länge varit sugen på att göra lite egna pärlsmycken. Pärlor och material har beställts från Panduro, men sen har de blivit liggande i sin kartong i väntan på både tid och ork. Efter att ha sett de jättesnygga smycken som Annika har gjort, blev jag så inspirerad så kartongen åkte fram ikväll. Det blev två armband, vilket ett av dem ska bli en julklapp tänkte jag. Sen blev det även en ring. Ni får ursäkta bilderna, min kamera är inte den bästa i vissa lägen, och detta var visst ett sånt läge. Den kanske tycker att den har rätt till helg den oxå, och inte behöva jobba varje dag ;) Stackarn blir väl utsliten i min iver över att få in saker på bloggen.


Egengjorda smycken


Foto: Privat - TiniTott

Jag har en hobby.

En personlig avslöjan, jag har en hobby. Den kom till av en slump egentligen. Min kompis A. skulle börja en kvällskurs och frågade om jag var intresserad av att följa med. Jag var inte helt på det klara med vad det innebar men tänkte att det var säkert kul. Dessutom skoj att få något mer att göra en kväll i veckan, så jag hängde på. Kursen var kallmålad keramik. Jag visste inte så mycket innan, men efter första kurstillfället var jag helt såld. Ifall någon inte vet vad det innebär kan jag säga att man helt enkelt målar keramik, och man använder en speciell borstningsteknik. Det finns hur mycket olika saker och figurer som helst att måla på, men själv har jag blivit lite förtjust i tomtar och djur. Egentligen går hela hobbyn emot mig själv på det sättet att jag har lite svårt för prydnadssaker, dvs när det gäller småplock. Jag menar när det står småsaker överallt, som små figurer, askar eller vad det nu kan vara. Jag vill inte att det ska bli för plockigt med saker överallt. Men vad gör jag då, börjar en kurs där jag målar en massa figurer? Jaja, man är inte alltid så rationell ;) De funkar även bra som presenter och brukar vara uppskattade, så alla stannar inte hos mig heller.

Gårdagkvällens projekt var minitomtar. Några kommer att få stanna hos mig medan andra kommer att bli små julklappar. Till vem eller vilka avslöjas såklart inte här =) Så mina vänner, ni får allt vackert vänta till julafton *leende*


Minitomtar


Foto: Privat - TiniTott

Julklappstips till mamma

Att hitta den där perfekta julklappen är inte alltid så lätt. Många timmar spenderar jag funderandes över vad jag ska komma på den här gången. I mitt försök att hitta den bästa julklappen till mamma iår inspireras jag av följande saker.

julklappstips till mamma


Tavla med allas vår älskling Banjo, jämthundshannen som förgyller vår tillvaro. Här i ram Ribba, Ikea
Boken Vardagslyx, även mamma behöver skämma bort sig själv ibland. Hämtad från Bokus.
Glasögonhållaren Nelli från Koziol. Någons mer mamma som ständigt tappar bort glasögonen kanske? Denna kommer från Favoritsaker.
Inköpsblock med Camilla Martelius underbara hundar, från Bluebox.
Kökshandduken Cinnamon från Linum, älskar den och som jag sagt förut, man kan nog inte ha för många kökshandukar ;)
Ängeln Loving från Willow Tree, så fin och säger allt. Finns bla att beställa hos Libris.
En varm mössa, som denna från Peak Performance. (Mamma har länge varit avundsjuk på mig *ler*)
Sminknecessär, denna från Camilla Martelius. Såå söt.

Bild: Eget kollage med bilder från ovanstående företag

Glassiga smaker till jul

Eftersom julkänslan ökade ännu mer med min nyinöpta mini en och dess kruka, så kunde jag inte låta bli att låta dessa godsaker från GB trilla ner i vagnen. Sandwich pepparkaka är redan en klassiker fast den bara funnits i ett par år, och årets nyhet Sandwich Lussebulle ligger inte långt efter. Det var första gången jag smakade på sistnämnda och det var en positiv upplevelse. Den smakade verkligen saffran, smarrigt. Den är klart godkänd, även om pepparkaka fortfarande ligger snäppet över. Vad kan nästa nyhet tänkas bli, glöggsmak?


Sandwich glass



Bild: Eget kollage med bilder från gb.se

En dag i shoppingens tecken.

Har varit nere i Malung idag i ett personligt ärende, och passade även på att gå runt och botanisera lite i några butiker. Tänkte att jag även kunde unna mig en "ute" lunch, och eftersom jag fullkomligt älskar kinamat styrde jag stegen dit. Varje dag serverar man här en tre rätters buffé och till min glädje var det i dag bara godsaker. Vad sägs om friterad fläskfilé, biff i schechuan sås med knapriga grönsaker samt stekt kyckling med champinjoner och bambuskott. *yummi* Och så sötsur sås... är galen i sötsur sås. Gissa om jag blev mätt... mm en aning ;) Efter lunchen spatserade jag iallafall runt i centrum en liten vända. Var bland annat in på färgaffären för att köpa mer bets till mina hyllor eftersom den tog slut mitt i igår. Sen var jag in på bokhandeln och kikade på några böcker jag funderar på till julklappar, vilka visade sig vara riktigt fina och bra så en beställning kommer troligen att läggas. Det är trots allt billigare på nätet, det är bara att konstatera, hur gärna man än vill gynna lokala företagare. Men ekonomin är ju en fråga det med. Nästa anhalt blev Dalaridå, en butik med det mesta man kan tänka sig. Bara kul att gå runt och botanisera där inne, och vissa fynd gjordes. Där hittade jag de jättesöta röda snöstjärnorna som synes i kollaget nedan. Det fanns även hjärtan, granar och stjärnor men jag föll för snöstjärnorna. Kommer att bli vackra i något pynt eller på ett paket kanske. Det blev även röda bär till adventsljusstaken. Har för några år sedan haft små svampar, men tröttnat och inte haft något annat än mossa på ett tag. Men nu blev jag sugen på lite bär att tindra upp mossan med. Sen blev det ett vitt band med silvermönster till kransen som snart ska bli gjord =)


Julfynd

Efter det blev det en liten tur till Fyndlagret, en loppis skulle man kunna säga. Alltid kul att gå runt där och kika ifall man kan göra några fynd. Jag föll för blomkrukan ovan med de små söta guldstjärnorna. Min tanke var att den skulle passa perfekt med en liten mini-en i sig, så vid senare besök på Konsum på vägen hem blev det även en liten mini en. Eventuellt kommer den att smyckas lite ytterligare, kanske med guldpärlegirlang... har inte bestämt mig ännu. Den står nu iallafall och pryder mitt lilla tv-bord och skänker lite julstämning så här lite i förväg =)
Foto: Privat - TiniTott

Dagens fix.

Dagen har blandat annat bestått av att betsa mina blivande badrumshyllor. En liten kikpik nedan efter första strykningen. När jag hade påbörjat den andra visade det sig att betsen tog slut, trodde jag hade kvar så det räckte. Så nu blir det att fara iväg till byggshopen imorrn och införskaffa lite mer. Färgen ska egentligen vara ljus ek, men jag vete katten om jag håller med om det. Den blir iallafall lite mörkare vid en andra strykning, och ser rätt ok ut efter den. Har gjort samma sak med hyllorna i hallen med, och dom blev riktigt bra tycker jag. Bild på det kommer vid ett senare hemma hos - hallen reportage ;)


badrumshyllor

Foto: Privat - TiniTott

Tillpiffade askar för tändstickor.

För ett tag sedan bloggade Linnea om sina tillpysslade tändsticksaskar och jag blev super inspirerad, så jag satte igång att göra en bunt själv. De har nu legat hemma hos mig och prytt bord och alla möjliga ställen, men jag har inte fått tummen ur och fotat dem hittills. Men här är nu mina tändsticksalster. Det var så skoj att pyssla med dem, tack för tipset Linnea =)

Tändsticksaskar


Foto: Privat - TiniTott

En trevlig weekend i storstaden.

Hemkommen från en härlig weekend i vår huvudstad. På resan ner stannade vi till i Barkarby som givetvis innebar en visit på IKEA. Huvudsyftet var att inhandla hyllor till badrummet, men även de efterlängtade muggarna Maräng slang ner i vagnen. Har suktat efter dem länge nu men har aldrig funnits inne när jag varit på varuhuset. Men nu fanns dom, så då gick det inte att hålla sig längre. Men mer blev det inte på Ikea för den här gången, pengarna skulle ju räcka hela helgen ;) Nästa dag hann jag även springa igenom stan en vända, mitt främsta mål var butiken Village. Efter att ha sett allt underbart fint som alla ni bloggare har handlat i den butiken var jag riktigt sugen på att hitta dit. Väl där såg jag till min stora glädje att de underbara filtkorgarna fanns inne, så nu är även jag en stolt ägare av en röd sådan. Vi har ju tidigare kunnat läsa om den både hos Sara och Lo. Ett besök på Designtorget blev det med, en julklapp skulle inhandlas. Tyvärr kan jag inte meddela vad det blev för inköp pga avslöjande risken, men det kanske kommer i efterhand.

shopping


Som jag även skrev i mitt förra inlägg skulle det bli ett besök på Nationalmuseum och deras utställning om keramikern Stig Lindberg, och så blev det mycket riktigt med. Det var nog ändå höjdpunkten på helgen tror jag. Utställningen var helt underbar och jag är ett ännu större Stig Lindberg fan än innan. Hans porslin framför allt är helt underbart med sina härliga mönster, och likaså hans tyger. Häftigt var det att få se mycket av hans alster framför ögonen. Utställningskatalogen hamnade raskt i min hand. Till min glada överraskning fanns där även en utställning om den moderna formen 1900-2000, med alla tänkbara klassiker som Kobra-telefonen, Jonas Bohlins stol Concrete, Bruna Mathsson, Alvar Aalto och mycket mycket mer. Det var en härlig nostalgitripp att gå igenom den. Båda utställningarna är verkligen värda ett besök, jag rekommenderar dem varmt.

stiglindberg


Vi bodde på Söder, vilket verkligen är en av mina favorit stadsdelar i Stockholm. Små härliga butiker, cafeér och restauranger. Tror jag skulle kunna gå runt där och strosa i en evighet. Min mamma och jag valde bort stressen på tunnelbanan och gick ner till stan och tillbaka igen. Det var en härlig promenad längs slussen och förbi slottet och vidare ner i Kungsträdgården i ett för dagen soligt Stockholm. Överallt strosade glada människor, antingen på promenad eller ute på shopping. Skridskoåkarna var i full gång i Kungsan och barnen stod i rader och tittade på NKs julskyltning. En riktigt mysig helg var det.

stockholm


Bilder: Privat - Tinitott

Stockholms weekend.

Kommer befinna mig i Stockholm på en liten minitripp över helgen, så det blir ett par dagars uppehåll här på bloggen. Ska shoppa lite till hemmet, samt lite julklappar kanske. Sen ska jag göra ett besök på Stig Lindberg utställningen på Nationalmuseum. Den har jag velat se länge så det ska bli skoj.

Ha en härlig helg alla!


stockholm

Bild: Eget kollage med bilder från stockholmtown.com, nationalmuseum.se samt wikipedia.org

Julklappstips till vovven

Det är lite drygt en månad kvar till jul och min julklappsplanering är igång för fullt. Det finns mycket inspiration att hämta runt om på nätet och jag tänkte samla lite av det här på bloggen. Lättare att hålla koll på vad man har hittat lite här och var på det viset. Först ut är tips för vovvsingen. Min hund är galen i leksaker trots att han snart är åtta år. Han blir som en liten valp så fort det nalkas en ny. Och att presentera den för honom oinslagen är nästan en förolämpning, självklart ska den komma i ett paket som han själv får öppna. Det är ju halva presenten om man frågar honom. Efter att ha surfat runt på lite olika hundsidor har jag hittat följande förslag.


hundliv


Hundliv erbjuder en mängd skojiga saker, en av mina favoritsidor. Vad sägs om en tasshandduk för lortiga tassar i snöslasket? Även hunden ska väl ha en julstrumpa, och jag tycker denna var riktigt gullig. En siberian husky som både piper och rasslar när den skakas? Inte för att man ska uppmuntra till att bita andra hundar, men söt är den =) The rabbit bungee föll mig i smaken, den rasslar i huvudet, piper i svansen och går från 40 cm upp till 80 i utdraget tillstånd. Dragkamp är kul! =) Åsnan är även den en favorit. När hunden skakar på den låter den som en åsna. Gissa om min vovve skulle älska den?


doggy stuff


Doggystuff finns oxå mycket skoj. Två av mina favoriter är PinPal Marge The Moose som piper när man biter i den, och Wobble Mus, som även den piper och är tung i botten så den poppar upp om och om igen. Visst är dom otroligt härliga? =) Undrar om jag ska ge mig in i branschen ;) *ler*


bamses bollar


Bamses bollar är oxå en mycket välfylld sida, med mycket olika saker. Här föll jag för Eggbabien Igelkotten, som har små pipande ägg i sin mage för hunden att leta rätt på och plocka ur, även själva igelkotten piper. Eller kanske en riktig julleksak? Samma för den gäller det för hunden att hitta sakerna och plocka ur dem ur pepparkakshuset. Vill man ha en "vanlig" pipleksak kanske en tvättbjörn kan passa, denna grymtar även när den skakas.


pawprint


Pawprint har saker för både hunden och matte och husse. Väldigt läckra smycken till exempel, eller vad sägs om presentsnören med tassmönster? Självklart finns här även leksaker till olika ändamål och i olika former, bland annat dessa tennisbollar med lukt.

Det finns en uppsjö med sidor för hunden, både bra och dåliga. Några andra jag surfat igenom som oxå hade ett bra sortiment är:
www.doggie.se
www.dogexclusives.com
http://www.dogz.se/start.asp


Hoppas ni, som jag, kan hitta något trevligt till hunden på dessa sidor.
Bilder: Eget kollage med bilder från Hundliv, DoggyStuff, Bamses bollar samt Pawprint

Onödiga? Ja kanske, men ack så skojiga.

Det finns en webbshop på nätet med alla tänkbara skojiga prylar, Coolstuff.se. Här har jag hittat en av mina guldgruvor. Speciellt vad gäller fullständigt onödiga (men hur-skojiga-som-helst) data prylar. Min bror arbetar med datorer och har så gjort så länge jag kan minnas, och jag har tagit det som min systerliga plikt att förse honom med all sköns möjliga dataprylar som han absolut inte kan tänkas behöva. Men som han egentligen inte kan vara utan. (Det är bara det att han inte har förstått det själv än ;) Denna sida tillgodoser mitt givande hjärta fullt ut. Han har redan fått äran att inneha koppvärmaren och masseraren. (Båda fungerar utmärkt dessutom). En ny pryl kanhända trillar ner i tomtens säck till jul, man kan aldrig så noga veta ;)

Det fiffiga med alla dessa prylar är att man kopplar in dem i USB-porten. Snipp snapp så är allt klart och färdigt att användas. Hur smidigt som helst.


Dataprylar

Bilderna ovan är från vänster till höger:

1) USB koppvärmare, perfekt att hålla kaffet eller teet varmt bredvid datorn.
2) USB julgran som skiftar i blått, grönt och rött. Oumbärlig så här i juletider.
3) USB lampa, lyser fint upp bredvid skärmen så du slipper den vanliga trista lampan.
4) USB Hubb, med denna är du aldrig utan USB portar i närheten. Läcker är den med.
5) USB masseraren, durrar utav sjuttsickens kan jag meddela ;)
6) USB tomten som trummar, hur har man klarat sig utan denna?

Även Pysselpinglan har bloggat om USB granen, hon var lite snabbare än mig ;) *leende*
Bild: Eget kollage med bilder från coolstuff.se

Skålen Stockholm

Denna älskliga skål som det även skrivits om förut här ute på bloggen, skålen i IKEAs Stockholm serie. Vill ha, vill ha, vill ha. Den skulle se så fin ut på mitt bord, med lite läckra klementiner i kanske. Men den har ju aldrig funnits inne. Eftersom jag nu eventuellt kommer att mellanlanda på IKEA Barkarby tänkte jag, att oh det är ju ett stort Ikea, där finns den säkert. Så in på webbplatsen och söka. Men icke sa nicke, den finns inte på lager :/ Så för skojs skull sökte jag på lite andra varuhus, och det var inte många den fanns på. Men den fanns i Gävle! Det är egentligen mitt närmsta IKEA och så ska jag inte dit. Och vet inte när jag kommer dit. Hur kan det vara så grymt ibland ;) I och för sig får jag behålla mina 250 kr men iallafall =) Ja, en liten parentes så här i nattetid när jag inte hade bättre för mig.
Egentligen var jag in och kollade igenom vilka hyllor jag ska ha till badrummet, men man har en viss tendens att snurra iväg på annat inne på IKEAs sidor av någon konstig anledning ;)

Skålen Stockholm

Bild: Eget kollage med bild från ikea.se

Badrummet - Efter (men före inredning)

Inredningen i mitt lilla badrum börjar så sakteliga fyllas på, men ännu är inte allt klart eller inköpt så därför dröjer även de riktiga "Efter" bilderna. Tills vidare tänkte jag bjuda på de oinredda men nyrenoverade bilderna. Så här såg alltså mitt badrum ut när jag kom hem igen efter två veckors renovering. En klar förbättring mot Före. Fräschare och ljusare och jag stormtrivs faktiskt i mitt nya badrum. Det jag trodde jag skulle få nytt var väggar och golv, men till min förtjusning innebar även renoveringen att jag fick nytt badkar, duschset, handfat, toalettstol samt badrumsskåp. Det är så lyxigt med allt Nytt =) Det enda jag fått sprillans nytt i en hyreslägenhet tidigare är spisen, och det gick inte av för hackor det heller.


Badrummet Efter


Mitt övriga hem är fortfarande halvt belamrat med prylar jag hade i badrummet innan, men denna gången ska jag vara riktigt duktig och bara plocka in sånt jag verkligen vill ha kvar. Resten ska bort! Med små steg ska jag försöka nå mitt drömbadrum, eller iallafall en snarlik variant. Drömmen innefattar egentligen helkaklat i mitt alldeles egna hus, men det blir ett delmål till drömmen iallafall. Bara att få inreda ett helt nytt badrum är en dröm i sig. En del av det som inspirerar min "nya" inredning kunde ni se i inlägget Badrumsinspiration del 1.


Foto: Privat - TiniTott

En möjlig julklappsidé kanske?

När jag gick igenom mina mail igår hade jag fått en nyhetsbrev från Bokus. I detta tipsade man om Veckans bok, som var denna: VardagsLyx av Karina Ericsson Wärn. Jag fastnade verkligen för den och det låter som det är en riktigt mysig bok när man läser vad de skrivit om den. Tänkte direkt att detta kanske kan vara en bra julklapp till kompisen..

Är det någon som har den eller kanske har sett den? Som kan tipsa mig om den är något att ha? Det är ju lite svårt att veta när man inte har sett den. Har varit med om det tidigare att en bok låtit hur härlig som helst, men när man ser den i verkligheten är den egentligen inte så mycket att hurra för.

Denna ger mig iallafall en riktigt känsla av att vara vardagslyxens bok, hoppas det är så med.


Vardagslyx

Bild: Eget kollage med bild och text från bokus.com

Trägen vinner.

Är det inte så det heter? ;) För ett par veckor sedan rullade apelsin inläggen här på Bloggen, bland annat hos Sara och Saga. Jag ville självklart inte vara sämre. Så jag skjutsade in mina i ugnen med. Trots varningarna trodde jag aldrig det skulle ta sååå lång tid. På kvällen skulle jag nämligen flytta ut eftersom renoveringskillarna skulle in morgonen efter, och inte var mina apelsiner klara inte, nejdå. Nu har de stått på bänken och lufttorkat i två veckor, plus att de varit in i ugnen ytterligare tre-fyra timmar nu när jag kommit hem igen. Här kan vi prata evighetsprojekt =) Men nu äntligen kan även jag lägga ut mina färdiga apelsinalster. För man vill ju inte vara sämre än alla andra *skratt*, bara aaaaningens försenad ;)



Julapelsiner

Foto: Privat - TiniTott

Höstkrans till beskådande

Cleopethra bloggade idag om kransar och frågade efter ifall någon gjorde egna och ifall det fanns bilder. Jo visst jag erkänner, jag är en kransmakare när andan faller på. Speciellt till höst och jul. Tyvärr har jag inga bilder på mina julkransar, men de är ganska klassiska i granris med rött eller vitt band. Får se till att ta kort på årets sen istället. Men en bild på min höstkrans jag gjorde för något år sen lyckades jag iallafall hitta. Så varsågoda, så här såg den ut.


Höstkrans

Foto: Privat - TiniTott

Upprop för Djurskyddsmyndigheten

Utan att gå in på allt för mycket politik är ändå förslaget att lägga ner Djurskyddsmyndigheten ett av de jag avskyr mest. Hur man ens kan hitta på skäl till att denna inte skulle behövas är mig helt oförklarligt. 

Djurens Rätt har nu ett upprop för att bevara Djurskyddsmyndigheten. Alla ni som vill bevara denna (enligt mig) livsviktiga myndighet, skriv på! Bannern är en länk till djurens rätt och deras namninsamling.


Upprop


Bild: Djurens Rätt

Jul hos Linum

Linums produkter har jag alltid tyckt väldigt mycket om. Härliga mönster och även stilrent och enkelt. Efter att ha kikat igenom deras sortiment som har anknytning till julen har jag fått många nya favoriter som jag gärna skulle plocka in i mitt hem.

En av dessa är Cinnamon, som är designad av Katarina Brieditis. Ett härligt pepparkaksmönster, som finns på det mesta från förkläden, handdukar, grillvantar mm. Finns även i rött.

Cinnamon


En annan av favoriterna är Mistel, även den av Katarina. Finns förutom i rött, även som brun och beige. Kudden skulle ligga fint i min fåtölj med sitt nya brunbeiga överdrag och sen med den där härliga kransen från Village, som Sara bloggade om i slutet av veckan.

Mistel



Santa är en annan, enkel och klassisk som julmönster. Mönster av Erika Pekkari.


Santa


Tillsist i min lilla visning kommer några fristående läckerheter.
August och Chester är Linums egen design, medan Lusse är ritad av Synnöve Mork.



Övriga linum




Så några av dessa kommer säkerligen hamna i mitt hem inför julen.
Framförallt av Cinnamon och Mistel om jag känner mig själv rätt. Kanske Mistel som kuddfodral och varför inte en kökshandduk med Cinnamon. Kökshanddukar tycker jag är hur kul som helst, och kan ha hur många som helst känns det som. Eller i varje fall ser det ut så i min låda där de ligger ;)
 

Foto: Eget kollage med bilder från línum.se

Mina föräldrars dolda skatt.

Jag har tidigare bloggat om Postpinnen och att den kommit med mönstret VirrVarr av Sigvard Bernadotte. Jag är fullkomligt överförtjust i det mönstret och skulle väldigt gärna ha det hemma på något vis.

Eftersom jag fått mitt badrum renoverat inhystes jag hos mina föräldrar ett tag, och på grund av min förkylning som sen slog till blev jag kvar ett tag till. Eller rättare sagt, jag är kvar än. (Längtar jag hem eller vad?) Föräldrarna har börjat tröttna på sitt nuvarande kök, och har nu kommit sig för med att beställa nya köksluckor samt köksbänk. (En parentes är att de valde ek, som jag oxå fullkomligt älskar.) Största delen av deras nuvarande bänk är en rostfri diskbänk, sen har de en liten del som är trä, eller laminat heter det kanske mer exakt själva ytan. Köket har bytt sina luckor en gång tidigare, från brunt till ask. Men den lilla bänkskivan har varit kvar sen huset byggdes 1975. Eftersom jag själv är född samma år har alltså denna bänkskiva funnits framför mina ögon i nu 31 år, även om jag inte bott hemma hela tiden såklart, men ändock. Men tydligen tog det mig dessa 31 år att upptäcka den stackars lilla kraken i ena hörnet av köket. För det var nämligen det som jag gjorde för ca en vecka sedan, när jag fick reda på att den skulle bytas ut. Jag ställer mig bredvid den, och helt plötsligt ser jag den där under mikron. MEN HERREGUD! utbrister jag helt plötsligt. Bänkskivan är nämligen ingen mindre än perstorpsplattan med mönster VirrVarr!! Hur detta har kunnat undgå mig är ett okänt faktum.


Virrvarr Bänkskiva

Uppgjort med mina föräldrar är nu iallafall att denna lilla älskling under inga som helst omständigheter får försvinna när den nya ska in, utan att den ska lämnas över till mig i tryggt förvar. Den är ju en skatt. Vad skatten ska bliva vet jag inte riktigt ännu, ett till bord får inte riktigt plats hemma hos mig. Men å andra sidan kommer jag säkerligen att flytta till större boende någongång, så stanna kvar det kommer den definitivt få göra.

Den slutade tillverkas en vända vid 1990, men började produceras igen vid 1998 pga stark efterfrågan. Den tillverkas idag av företaget Formica.

Foto: Eget kollage med privata bilder samt från formica.eu.com

Julkortspyssel

För några år sedan upptäckte jag hur underbart skojigt det var att göra egna julkort. Så mycket roligare än de färdigköpta. Det är en viss lycka där man sitter i ett hav av papper, kort, lim både högt och lågt (och på bra mer än bara julkorten =$) och pysselsaker i en vid cirkel runt sig på bordet och golvet. Traditionen har sedan hållit i sig men antalet har blivit mindre. Första gången ville man att alla skulle ha, men nu har jag sansat mig och skickar till några utvalda. Pyssel genererar lite tid hur kul det nu är, och med några färre kan jag lägga mer energi på dom jag gör. I år kommer dom att bestå till stora delar av nedanstående figurer, med inslag av lite annat papper och figurer. Merparten av mitt pyssel till detta inhandlar jag på Panduro, som har ett härligt utbud. Där kan jag botanisera i timtals runt juletider.

Saken är den att det redan kliar i fingrarna och jag vill börja pyssla med korten. Men när jag väl sätter igång är det så kul så då måste jag bara göra klar dem, och än tycker jag det är lite för tidigt. Som den självplågare jag är vill jag gärna dra ut på mina julbestyr så länge jag kan, utan att det ska bli för nära istället och stressigt. En klurig kombination egentligen =)

Tomteflickan med julgran i handen och de små söta tomtestämplarna är nya för iår i mitt pyssel, visst är dom söta =)

Julkortspyssel



Foto: Eget kollage med bilder från panduro.se

I vinterns antågande kommer förkylningen...

... och givetvis åker jag på den. Därav min frånvaro på bloggen ett tag, men jag återkommer med nya krafter när förkylningen lämnat min kropp. Började känna mig lite rosslig i halsen men det var knappt något att orda om. Ett par timmar senare small det till och där låg jag helt plötsligt dunderförkyld med halsont, snuva och en riktigt retlig hosta. Inte många timmars sömn den natten, och inte de nästföljande under helgen med. Förhoppningsvis går det bättre inatt. Funderar på att ta mig till apoteket imorrn och köpa den där halstabletten dom gör reklam för. En kille som sitter och äter spaghetti, men det känns som ståltråd... och då ska den där lilla tabletten hjälpa sägs det. Ska verkligen kolla om det stämmer. I övrigt tar jag mig igenom dagen med hjälp av nedanstående. Te är gudomligt, särskilt med honung, och halstabletter går inte att få för mycket av. Fick ett tips av min mamma som faktiskt lenar underbart, även om det smakar lite starkt och beskt, och det var te gjort på ingefära och honung. Skööönt åt halsen.

Man skär ca 4-5 bitar av ingefäran, kokar upp den med vatten i en kastrull. Sen silar man av vattnet ner i tekoppen och droppar i lite honung. Det lenar faktiskt riktigt skönt för stunden. Ett bra tips om förkylningen nyper tag i er.

Nu ska jag fortsätta vila mig i soffan framför tv:n, och tycka lite synd om mig själv ;) Återkommer när krafterna börjar vända tillbaka. Ha det så bra tills vidare alla!


Förkylning

Foto: Eget kollage med bilder från bla apoteket.se, bramhults.se och hoganaskeramik.se

Badrum - Före

Nu börjar det närma sig med stormsteg, mitt badrum. Jag har redan lämnat en liten inspiration där jag avslöjar vilka färger det blev av de val jag hade. Nu tänkte jag redovisa Före bilderna, hur ska jag annars kunna redovisa Efter ;) Med tanke på hur det har sett ut innan, så kan det kanske inte bli värre iofs. Nu såg det inte riktigt ut så här exakt, jag hade faktiskt saker i mitt badrum tro det eller ej. *leende* Bilderna togs efter allt blivit urplockat. Kaoset innan tänkte jag bespara er =)

Nånting jag fullkomligt ogillade var mitt badrumsskåp. Jag trodde till min fasa att jag skulle få behålla det, men fick idag veta att jag får ett nytt. Med det nya kommer också en inbyggd ljusramp, så den hemska lampan försvinner med. Även ett nytt badkar skulle jag få *ser fram emot*

Imorrn ska jag hem en sväng, och får då se en liten glimt av hur det ser ut. Spännande!

Men nu är det dags att krypa till sängs. Gonatt alla!

Badrummet - före

Foto: Privat - TiniTott

Nu är vintern här...

även hos mig. Över en natt bara sådär. Var ute på höstpromenad med vovven dagen innan, och fotade lite fler höstbilder. Nästa dag (läs: tisdag) såg det ut så här. Underbart =) Det är så vackert när snön ligger på träden tycker jag. Dagen till ära skulle jag även transportera mig till Falun, vilket jag valde att göra med buss pga vädret. Efter att hoppat mig varm en tjugo minuter senare än avgångstid dök så bussen upp. Spårigt och dant på vägen så sakta gick det med. Anslutningsbussen missade jag med en halvtimme lite drygt. Nästa bekymmer, jag skulle nu inte hinna till min tandläkartid. Snälla som de är flyttade dom om i sina tider så jag fick en senare tid. Hur gulligt som helst. Efter en liten omväg för att komma med rätt buss och ett flertal passerade långtradare som kört fast och några personbilar i diket kom jag så fram. Jag fick till och med en halvtimme över till lite shopping. Kul =)

Vägen hem igen gick desto bättre, bortsett från att rälsbussen blev halvt rökfylld ;) Fast det visade sig bara vara lite överhettad vattenånga, så färden kunde fortsätta. Så vi blev bara 15 minuter sen hem. Innehållsrik dag =) Men vad gör väl det när man kan komma hem och njuta av den underbara snön.

Nu är vintern här...

Foto: Privat - TiniTott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...