Lite nyare layout.

När jag började engagera mig lite mer på min blogg, så ville jag ändra utseendet från det ursprungliga trista. Det blev en snabbt ihopsatt egen layout. Jag har nu uppdaterat den lite, i brist på annat att sysselsätta min eftermiddag med. Känns lite bättre än den gamla iallafall, och det är ju alltid något =)

Hittade en sida med många olika färgalternativ för webben, som ska vara något sånär "säkra" i de flesta webbläsare. Kan ju alltid hoppas =)
Edit: Fick tips av Pysselpinglan om en annan färgkods sida som var mycket bättre. Detta ledde även till ytterligare en ny layout. (061116)

Morgonutsikten från sovrummet

Bor ju fortfarande hemma hos mina föräldrar pga badrumsrenoveringen, och imorse vaknade jag av att pappa stod i mitt rum och sa Vakna, vakna, du måste komma och titta.
Sömndrucken kom jag ur sängen och jag och vovven traskade in i mina föräldrars sovrum. Där utanför fönstret under paradisäppel trädet står det fem stycken rådjur och mumsar glatt. Vilken härlig syn att vakna till! Fototoken Jag sprang genast efter kameran förstås. Tyvärr blev fotot väldigt dåligt genom fönstret och med en halvvaken fotograf, men några av dom syns någorlunda iallafall. Godmorgon =)

Rådjur i trädgården

Foto: Privat - TiniTott

Badrumsinspiration del 1

Det Stora Avslöjandet är här! Färgen på badrummet... Det var SÅ svårt att bestämma sig, TACK alla ni underbara där ute som gav mig tips och råd. När jag första gången såg tapetproverna sa jag Beige direkt, för jag gillade inte övriga. Jag satte upp dem på badrumsväggen och spenderade timmar (snarare 10 minuter åt gången, men det kändes som timmar) på toalocket och funderade på vilken som passade bäst. Efter era råd om aquafärger snurrade jag ett tag in på blått och det var nära, nära. Men tillsist föll ändå valet på den beige. Det hade säkert blivit bra med den blå med, men jag är lite orolig för att det skulle bli för dominerande. Golvet var nästa dilemma, var inne på grönt ett tag efter Linneas inlägg, för det kändes verkligen bra till den beige, men jag fegade ur även där och det blev den brunbeige. Men jag tror det blir bra faktiskt, nu när färgerna lagt sig lite. 

Har försökt få ihop ett litet inspirationskollage över hur mitt badrum skulle kunna knytas ihop. Det är inte speciellt stort så jag har väl inte tänkt trycka in alltihop, men det är mer för att ge mig inspiration och få mig att tänka till lite. Brunt och turkost ligger redan i tanken eftersom jag redan har börjat med de färgerna som accent, serien Molger från IKEA är också något jag gillar. För att få in den varma träfärgen. Har även lite ek som jag haft tidigare som kanske får vara kvar, eller om det uppdateras allt eftersom.
Gröna växter är ett måste för mig som älskar dem fullkomligt. Likaså ljuslyktor i någorlunda mängder.
Duschdraperiet blev inhandlat under förra veckan, föll fullkomligt för nedanstående från Åhléns, dock inte denna gråa färgen utan mitt har medaljongmönster i vitt mot vit bakgrund.

Så inspirationen har börjat och pågår för fullt, och ett framtida resultat kommer definitivt att uppvisas här på bloggen. Mer inspiration kommer säkerligen det med efter vägen.

Badrumsinspiration del 1

Bild: Eget kollage med bilder från ikea.se, granit.com, ahlens.se, tarkett.se, hímla.se samt  josefssons.se

Pappas gamla Pentax

Det har varit kallt här ett tag med minusgrader och allt, men väl på morgonen har värmen hunnit före och jag har inte haft chans att foto några fina frostbilder. När jag vaknade imorse och tittade ut så Ja, äntligen! Frosten låg kvar. Grabbade kameran och hoppade i stövlarna och ut för att fota. Jag hade hoppet till min lilla digitalkamera att den förhoppningsvis skulle kunna leverera några läckra frostbilder, men väl inne i datorn igen insåg jag att så inte skulle bli fallet. Den har helt enkelt inte förmågan att fota närbilder, hur mycket jag än vill. Besviken och lite smått irriterad fick jag inse mig själv och mitt fotohumör besegrat. På väg mot köket för att inta min frukost såg jag så den, ståendes där på köpmansdisken, Pappas gamla Pentax. Så långt från digital man kan komma, men med förmågan att fota närbilder. Fotohumöret blixtrade snabbt upp igen, och det var bara att dra på sig fleecetröjan och stövlarna igen. Ett par minuter senare fann jag mig själv ståendes till stövelkanten i iskallt myrvatten och fotandes för glatta livet. Ibland är det allt skönt att inte vara omgiven av hus åt alla håll ;)

Det enda negativa med detta just nu är att man måste vänta så länge på att få se bilderna. Jisses jag måste ju skicka in filmrullen först. Hur stod jag ut innan digitalvärlden drabbade mig? Tänk att man gick över en vecka och väntade på sina foton. Jag som knappt hinner in innanför dörren innan sladden sitter i datorn och kameran laddar in bilderna. Men nu vet jag iallafall vad jag ska göra den närmsta veckan, vänta vid postlådan ;)

Bilderna nedan är tagna med min lilla digitalkamera, lite klarar den allt av iallafall. Vanligen får jag faktiskt helt ok bilder med den, det är just de mysiga närbilderna jag saknar. Och att kunna fota i lite mörker, det gillar den inte heller (trots alternativet Night som finns på menyn). Behöver jag nämna att ny kamera står högt på önskelistan? =)


Frost med Pentax

Bild: Privat - TiniTott

Läckra plåtburkar

Jag har sen ett tag tillbaka kastat lystna blickar från de underbart läckra plåtburkarna från Dixie. Bland annat finns de att beställa från inreda.com. Eftersom jag spenderar veckoslutet hos mina föräldrar följde jag även med ut på "Vänliga Fredan". En kväll där butikerna i byn har öppet till kl. 20 och har en hel del erbjudanden. Det finns en liten butik som heter Kox In som säljer en del heminredning, och ganska mycket mysiga saker. När jag spatserar mot butiken slänger jag en blick i skyltfönstret och vad ser jag? Jo, plåturkarna från Dixie! Jag blir sååå glad. Speciellt eftersom butiken idag erbjuder 20% rabatt. Jag bara måste ha en! Nu fanns det inte så många att välja bland, men en av de jag tittat på fanns faktiskt. Nämligen den som är tillför sysaker. Så Tina slog till, och hemma hos mig (snart iallafall) finns nu nedanstående läckra ask. Med i mitt kollage finns även några av de andra burkarna jag åtrår, den för hunden, för kakorna, för godiset och för alla småsaker som ligger överallt. Kanske även de har lyckan att få hamna hos mig en dag... *drömmer mig framåt*

Läckra plåtburkar

Bild: Eget kollage med privat bild samt bilder från dixie.se

Nu är det på gång....

... min badrumsrenovering. Eftersom jag flyttat ut för veckan på annan ort har jag inte kunnat kolla in hur det gått på vägen, men i måndags kväll innan jag åkte hann jag ta några bilder på mitt numera tomma badrum. Det känns allt lite nervpirrande över hur det ska bli, och mycket tankar på hur jag vill ha det sen. Det är i stunder som dessa man önskar man hade en enorm budget så man kunde köpa precis de saker man vill ha. Men eftersom en sådan inte existerar är det bara att försöka klura ut små, smidiga lösningar som tillhör budget varianten. Vi får se hur det går med den saken, men bilder på resultatet kommer det lovar jag.


Badrumsrenovering

Foto: Privat - TiniTott

Nyskördade, Härliga pepparfrukter.

Min lilla pepparbuske har gett sig för i år. Så jag tyckte det var dags att plocka av de som satt kvar, innan den får gå i den långa vilan. Det blir inte så stora pepparfrukter på denna, iallafall inte här uppe hos mig, tror det är växtzon 7 här eller nåt sånt. Men dom är små och söta och jättegoda iallafall, och det är ju det som räknas.

Pepparfrukter


Foto: Privat - TiniTott


Desperat behov av hjälp!

Jag vänder mig desperat till er alla härliga inredningsbloggare som finns därute. Jag ska få badrummet renoverat i min lilla hyresrätt och fick fyra prover att välja mellan. Dessvärre verkar de alla härstamma från gud vet när. Så snälla, HJÄLP MIG! Hur väljer man något av dessa alternativ? Vid första anblicken sa jag "Beige!", för övriga tre ger mig rysningar. Men det gör nästan den beige med eftersom den nästan skiftar i svag rosa i badrumsljuset.

Mina accentfärger som jag håller på att bygga upp är brun, turkos och trä (framför allt ek). Vill ju inte behöva köpa nytt igen.

Så vad skulle ni ha valt? Jag är tacksam för alla uppmuntrande förslag =)


Tapetprover

Bild: Eget kollage med bilder från tarkett.se

Den första är inflyttad - Angel of the Heart

En dag kunde jag hålla mig, sen fick jag bara lov att införskaffa den första Willow Tree figuren. Det fanns inte så väldigt många att välja på just nu, men mitt val föll på Angel of the Heart. Innan hon fick komma in i värmen fick hon stå ut med ett litet fotouppdrag ute i regndropparna och höstrusket. Men vad gör man inte för att visa upp sig =0) Har du missat vad Willow Tree är kan du läsa lite mer här.

(Önskar bara att bilderna inte komprimeras när man lägger in dem på bloggen, de blir inte riktigt lika "bra" som i bildprogrammet. Vill ha dem i originalstorlek.)

Angel of the heart

Foto: Privat - TiniTott

Willow Tree - snart även hemma hos mig

Hade lite tid över på lunchen idag, så jag tänkte jag skulle ta en titt på "Västerdalarnas största present- och leksaksbutik" som de så vackert (host, host) kallar sig, DalaRidå i Malung. Det är helt enkelt en prylbutik med det mesta mellan himmel och jord. En del fint, till och med snyggt, och många praktiska saker. Men till viss del även en massa strunt, som det lätt kan bli i sådana här butiker. Men alltid kan man hitta något, särskilt i "hemma" avdelningen. Julen hade börjat även här med ljusslingor, adventsljusstakar och tomtar. Men när jag går där bland hyllorna och kikar efter något fynd står jag helt plötsligt framför de mest underbara träfigurer, Willow Tree. Jag föll pladask. De gick rätt in i hjärtat.

Willow Tree

Jag började genast leta efter varifrån dessa härliga figurer kom ifrån och fick reda på att de är gjorda av en konstnär i Amerika som heter Susan Lordi och marknadsförs genom företaget DemDaco. Jag sökte lite på nätet och såg att de finns lite här och var i butiker runt om i Sverige, men kunde inte hitta den svenska återförsäljaren.

Väl tillbaka i kursrummet far jag ut på nätet för att läsa mer om dessa änglar och figurer. Här hittar jag då att det Susan som gjort dem och att serien blev introducerad i januari 2000. Hon handtäljer alla figurer. Känslorna hon vill att hennes figurer och änglar ska förmedla är bland annat kärlek, närhet, tröst, mod, hopp mm. Hon använder ofta djur eller ting från naturen som metaforer för våra egna erfarenheter. Varje person får sedan själv tolka vad just den figuren betyder för henne/honom. Det är också därför de inte har några ansikten. Serien finns dels som dessa figurer och askar, men även som hängande prydnader, minitavlor och kort bland annat.

Tack vare detta fynd har jag nu en del av julklapparna klara *leende* Dom uttrycker underbara känslor, och känns som den perfekta presenten till någon när eller kär. Men de kommer även självklart att få pryda mitt hem.



Foto: Eget kollage med bilder från demdaco.com

Ljuslykte-tokig.

är jag måste jag erkänna. Kan inte få nog av alla dessa härliga ljuslyktor som finns överallt. Särskilt inte i dessa mörka tider. Mitt senaste fynd kan ni se här nedan, tre vita ljuslyktor med blomslingmönster. Dessa fick jag via min bokklubb, som en liten extra premie när jag beställde en bok. Kunde inte låta bli när jag såg hur söta de var. Gillar mycket. Den andra bilden är mitt secondhand fynd jag berätta om innan. En ganska läcker flaska i mitt tycke. Snart kommer den att hitta sin plats i mitt hem där den ska lysa med sin tillvaro.

Nya Fynd

Foto: Privat - TiniTott

Sagas utmaning.

Efter Sagas aka Kitchenbloom utmaning så förevisar jag här mina glasögon.  De har ett par år på nacken nu, men dom får allt hänga med ett tag till. Jag trivs väldigt bra med dem måste jag säga. Och jämfört med mina förra, så är dom extremt smidiga och snygga. Otroligt vad blind man är för modellen man bär tills man börjar fundera på nya. Idag kan jag inte förstå hur jag kunde gå runt med de gamla, med glas stora som flugögon. Fast å andra sidan var de väl passande då. Tider förändras tack och lov.

Mina glasögon


Foto: Privat - TiniTott

Månadens formgivare - Arne Jacobsen

En av mina absoluta favoriter vad gäller formgivare är Arne Jacobsen med hans klassiska och tidlösa design med mjuka, inbjudande former.

Arne föddes i Köpenhamn, Danmark 1902. Han började att utbilda sig till murare, och fick även en examen som sådan. Han började dock sedan på Konstakademin i Köpenhamn 1924 och läste där till arkitekt. Sin examen fick han 1927. Samma år började han arbeta åt Stadsarkitekten i Köpenhamn. Där spenderade han ett par år fram till 1930 då han öppnade sin egen designfirma.
1932 inledde han sitt samarbete med möbelfirman Fritz Hansen, som än idag tillverkar många av hans kända möbler.

Arne Jacobsen har arbetat flitigt med både arkitektur och formgivning. Han slog igenom stort som möbeldesigner 1952 med stolen Myran, och några år senare, 1955, kom nästa klassiker; Sjuan. Två andra storfavoriter av honom är fåtöljerna Svanen och Ägget, som han designade 1958 till SAS Royal Hotel i Köpenhamn, som han även ritade. Men Arne formgav inte bara möbler utan även det mesta från textilier, tapeter och lampor till dörrhandtag, kranar och köksprylar. Bland annat designade han serien Cylinda-Line för Stelton 1967 med den berömda tekannan.

Bland de byggnader han ritat är två av de mesta kända SAS Royal Hotel i Köpenhamn och St. Cathrine´s College i Oxford.

Arne dog 1971, 69 år gammal.

Idag går det även att köpa miniatyrer av stolarna Myran och Sjuan, jättefina är dom och står även de med på min önskelista bland så mycket annat.

Arne Jacobsen


Foto: Eget kollage med bilder från arne-jacobsen.com, designonline.se


IKEA nyheter - Oktober

Satt och tittade runt på IKEA häromdagen och på deras nyheter, det har kommit många nya fina saker tycker jag. Bland annat fastnade jag för muggarna Maräng som är gjorda av formgivaren Agneta Livijn, väldigt fina. Finns både i vitt och med mönster. Nya lampskärmar var också nyheter för i höst och jag fastnade för många av dem. Främst gillade jag Kapela med många härliga mönster, och Kålsta, framför allt den röda med vitt mönster som skulle passa perfekt hos mig till jul. Sen gillar jag oljekannan Refug, den är stilren och läcker på något vis jag inte riktigt kan förklara. Men en del av dessa saker kommer garanterat att hamna hemma hos mig efter nästa IKEA besök.

Ikea_oktober


Foto: Eget kollage med bilder från ikea.se

Postpinnen bland annat.

Lördag och helg, skönt att få vara lite ledig och göra vad man vill med dagen. Jag har precis varit på Erikshjälpen och kikat lite. Alla deras intäkter går idag till Världens Barn, så jag tänkte att jag skulle iallafall försöka hitta något fint. Fanns tyvärr inte så många fynd, men jag hittade en ganska läcker glasflaska. Bild på den kommer vid senare tillfälle. 15:- fick jag ge, vilket jag tyckte var helt ok.

Surfade runt på DesignOnline häromdagen, mest för tidsfördriv och stötte då på Postpinnen. Jag har sett den innan och tycker den är riktigt käck, för att inte säga praktisk. Men nu såg jag att den hade kommit i mönstret VirrVarr av Sigvard Bernadotte. Så himla läcker! Vill HA! Särskilt den svarta, den ligger definitivt på min önskelista nu.

Postpinnen

Foto: Eget Kollage - med bilder från DesignOnline.se

Läckra ljuslyktor.

Har spenderat en vecka på Jobbkontakten nu, eftersom jag är arbetslös. Därav har det inte blivit något bloggande på nästan en hel vecka. Tufft att härda ut ;0) Men nu äntligen har jag fått lite tid över.

Jag måste bara visa dessa läckra ljuslyktor som jag hittade på en liten minishopping tur i tisdags. Det ena paret ser ut som virkad spets, vet tyvärr inte var de kommer ifrån. De verkar vara sprayade eller nåt liknande så de är styva. Superläckra iallafall tycker jag. Får se om de blir ljuslyktor, eller kanske små fina skålar till något hemma. De andra ljuslyktorna hittade jag vid samma tillfälle. Fall pladask för dem. De kommer från tyska Sandra Rich, vilken jag aldrig stött på tidigare. Kikade in på deras webbsida och det visade sig finnas många vackra saker. Bland annat fanns det vaser i samma utförande som ljuslyktorna. Så ikväll blir det att släcka ner lamporna och njuta av de nya lyktorna. Ser jag fram emot.

Ljuslyktor

Foto: Privat - Tinitott

En höstpromenad.

Äntligen kom det en vacker höstdag. Blev riktigt glad när jag såg solen lysa in genom fönstret, och den blåa himlen. Så direkt efter lunch blev det att klä sig lite varmt (blåste ute) och snöra på sig skorna och traska iväg. En riktigt skön promenad, i härligt väder och frisk luft. Och underbara färger. Kameran fick givetvis följa med så ni kan se vilken härlig promenad jag hade. Kände sig riktigt frisk och fräsch när jag kom hem igen. När jag laddade in bilderna så passade jag på att surfa runt lite bland olika bloggare, och stötte på en tjej som visade hur hon piffat till sina tändsticksaskar. Jag kunde inte undvika att bli väldigt inspirerad (eftersom mina tändsticksaskar oxå ligger och dräller i värmeljustider), så nu måste även jag sätta mig och pyssla. Om ni vill se hennes härliga alster kan ni göra det här.

Hoppas även ni har fått en härlig höstpromenad idag!

Höstpromenad

Foto: Privat - TiniTott

Höst-piff-upp

Det blir allt mörkare ute och man blir mer och mer mys sugen. På kvällarna vill man allra helst svepa in sig i en gosig filt och tända massvis med värmeljus och bara ha det härligt. Jag vill även höstinreda min lägenhet, så det blir ännu mysigare. Därför har jag beställt nya panelgardiner i brunt och petrol och dessutom ett nytt fåtöjl överdrag i Sage Brown, som den som fint hette. Överdraget kommer från bemz.se som har massor av mysiga soff- och fåtölj överdrag. Sen älskar jag även Iittalas ljuslyktor Kivi, som finns i en mängd härliga färger. Nya kuddöverdrag vill jag oxå gärna ha. Ett par av dem på bilden nedan har jag redan, men ett suktar jag fortfarande lite efter. Så medan vi går mot mörkare tider och längre in i hösten, varsågoda och njut lite av min höstinspiration.

Hösttrend

Bild: Eget kollage - med bilder från bemz.se, ellos.se, ikea.se samt dukatbord.se

Fredag kväll.

Så var det fredag kväll och helgen står för dörren. Regnar ute idag med och jag som längtar efter en riktigt fin höstdag så man kan ge sig ut på en frisk promenad, och njuta av alla färger. Får hoppas det blir någon fin dag under helgen iallafall. Har hållt mig mestadels inne idag med och tittat på film. Man blir inte sugen på så mycket annat när det bara regnar ute hela tiden. Funderar just nu på vad det ska bli för mat ikväll, eller om jag rent utav kanske ska unna mig en kebab. Har inte riktigt bestämt mig än. Tv kväll blir det iallafall. Så länge som regnet håller sig bjuder jag på några härliga höstbilder att njuta av till solen kommer igen.

Höst vid MagnussonsHöströnnEn björk i hösten

Foto: Privat - Tinitott


Grått och regnigt.

En riktig höstrusk dag har det varit idag, med gråa moln och regn. Inget väder som lockar för uteaktiviteter direkt så jag har hållit mig inomhus. Läser en distanskurs om svensk formgivning så det har jag hållit på med lite. Men annars har jag krupit ner med en varm filt i soffan, ätit lite smarriga godissvampar ur min favoritskål, marimekkoskålen samt läst en spännande pocket. En ganska härlig dag med andra ord.

Marimekko    pocket

Foto: Privat - Tinitott

Auktioner

Auktioner är något jag tycker är väldigt skoj. På somrarna ses jag oftast på ett flertal här i krokarna och trakten kring Vansbro. Gjorde allt några fynd i somras med. Bland annat denna underbara tuppstake från Leksand, som jag velat ha i många år. Tuppstakens olika symboler betyder:

  • Hjärtat - Kärleken
  • Tuppen - Vaksamheten
  • Taggarna - Kristi törnekrona
  • De tio hålen - Tio guds bud
  • De tre ljusen – Treenigheten
  • De tolv löven – De tolv apostlarna

    Tuppstaken

  • Foto: Privat - TiniTott


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...