Sommarlov...

eller kanske semester. Nej, egentligen jobbar jag på som vanligt, men har legat lite sjuk efter midsommarhelgen. Det har blivit lite paus på bloggen och det kanske blir det ett par dagar till. Det är så mycket annat som pockar på uppmärksamhet med fint väder och träning till simmarhelgen i Vansbro nästa vecka. Men jag kommer tillbaka =)

Tills dess, Tack för att ni fortsätter kika in hos mig era kommentarer lyser upp min dag =)

Kramar,

image226

Östersund del I

Resan startades på fredag eftermiddag och efter ett matstopp i Sveg kom vi fram till Östersund vid 21.30 ca. Resenärerna var jag och min pappa, och ingen av oss var direkt pigg efter att ha suttit i bilen i flera timmar så det blev lite tv och tidigt i säng. På lördagen skulle min pappa på stämma och jag tog en runda på stan, blev lite shopping men inte så mycket. Handlade lite pärlor som har blivit min nya passion, samt lite annat smått. Shoppade även värsta underbara barnkläderna till min kompis lilla tjej som är tre månader, supersöta! Ett besök på inredningsbutiken Hamngatan 12 blev det med, en av mina favvobutiker här i landet. På kvällen var det middagstillställning i Badhusparken nere vid hamnen för att fira Inlandsbanan 100 år, själva anledningen till Östersundsbesöket. Först samlades alla inbjudna på perrongen för att ta emot Inlandsbanans jubileumståg, ett tåg som gått från Kristinehamn tidigare i veckan och på söndag skulle fortsätta upp mot Gällivare. Dagen till ära hade man kopplat på ånglok som tog tåget från Orsa upp till Östersund.

jubileumståg
MIddagen bestod av en lätt förrätt med gravad lax och hjortron chutney, sen blev det Grillbuffé med en massa läckerheter och till avslutning, en specialgjord bakelse för firandet från Törners konditori. Underbart gott alltihop.
Diverse band hade spelar i parken under dagen, och det fortsatte även en bit in på kvällen. Klockan 20 kom kvällens andra höjdpunkt, På spåret - live med Ingvar Oldsberg. Fyra "kändisar" från orten bildade två lag, varav ett som vanligt i första klass och det andra laget i dressinen. En äkta Inlandsbanedressin så klart =) En av gästerna var Thomas Wassberg, som kom och ställde ett par frågor iklädd dräkt från Åsarnas IF. Efteråt spenderas några timmar i öltältet, underbart väder hade det varit hela dagen och värmen höll i sig hela kvällen (och natten). Vi promenerade hemåt till hotellet runt 23-tiden längs hamnen. Ett underbart promenadstråk måste jag säga, med fantastisk utsikt över Frösön med Oviksfjällen i bakgrunden. När vi kom till hotellet ringde min morbror som bor i Östersund, så istället för sängen hamnade vi där. Vid 01 snåret fann jag mig själv (med pappa =) promenerandes ytterligare en gång mot hotellet. Och vilken skillnad på ljus! Klockan är ungefär densamma precis nu när jag skriver och hos mig (som ändå inte är allt för söderut) är det ganska mörkt ute. Otroligt härligt att gå hem i den ljumma sommarnatten och inte ens behöva ha jacka på sig. Det är äkta sommar det =)
badhusparken
Söndagen har ni redan fått ett litet smakprov på, Moosegarden i Orrviken. Men det tänkte jag berätta om i ett annat inlägg. Sammanfattningsvis var det en jättehärlig helg med mycket roligt på agendan.


Foto: Privat - TiniTott

En liten röd...

Kom hem igen för några timmar sedan, men har inte riktigt tid att göra ett ordentligt inlägg. Åker bort igen imorgon, men det kommer lite bilder och sådant från utflykten under helgen senare under veckan. Tänkte iallafall bjuda er på en liten sötnos som jag fick träffa idag, en liten älgkalv fortfarande röd i pälsen. Visst är dom söta =) Denna bor på Moose Garden i Orrviken utanför Östersund.

älgkalv


Foto: Privat - TiniTott

Hipp Hipp Hurra!

kalas
Idag fyller nämligen min blogg 1 år!

Det firar jag med att ge den en lite ny layout, ny bakgrund och ny header. Den 15 juni 2006 valde jag att starta en blogg. Hur det gick till och framförallt varför? Det började med att en kompis till mig hade en blogg, ungefär som en dagbok, där jag kunde följa hans liv och vad han var med om. Det skapade ett intresse hos mig, så jag startade min egen blogg. Började som en dagbok men ju mer jag upptäckte bloggvärlden kom syftet att ändras. Som så många andra var det Husmusens blogg som gav mig nya ideér. Att använda bloggen till att samla sånt jag tycker om och inspireras av. Så det började jag med, och genom Husmusen hittade jag andra bloggar, och genom dem ännu fler bloggar.

Ett år har nu alltså gått, och bloggen har utvecklats till det den är idag. Ett sätt för mig att samla allt som inspirerar mig, och även som en liten pysselbok där jag kan spara mina alster. Den handlar helt enkelt om mig, en del av mitt liv och min passion för foto, inredning, pyssel och design. En stor, stor bonus är alla Ni nyfunna bloggvänner, för Ni är underbara! Att ni besöker mig titt som tätt och lämnar dessa underbara och glada kommentarer värmer mitt hjärta.

Från början hade bloggen ett standardutseende, men eftersom jag även är väldigt intresserad av webbdesign, kliade det i fingrarna att få fram en egen layout. Tillslut landade jag på utseende ni ser på bild två, även det som varit till nuläget. Och idag får den sitt kalasutseende.
dånu
Jag älskar att blogga, och det är otroligt att det redan gått ett helt år sen jag startade. Och jag hoppas på många fler, för att sluta finns definitivt inte på agendan!

Nu bär det iväg till Östersund på ytterligare kalas, och jag passar på att önska Er alla en jättehärlig helg! Så hörs vi till veckan igen =)

Kalas Kramar,

image226

Cruisingkväll

Tänkte visar er lite bilder från cruisingkvällen jag var på förra helgen. Dagen började med en bilutställning, och det fanns många snyggingar att titta på. Och då menar jag bilar alltså ;) En "liten" raring föll jag pladask för, en rosa och vit Crown Victoria - Ford Fairlane. Helt underbar, jag är beredd på att bli en raggarbrud för att få cruisa runt i en sådan =) Eller vad säger ni? Kolla även den lilla modellen som står i bakrutan, proffsigt!

cruising6

cruising5

cruising4

cruising7

Det fanns självklart många andra skönheter att slänga blickar på, som dessa till exempel. Även insidan på många av dessa är riktigt nostalgiskt härlig.

cruising2

cruising

cruising9

cruising8

cruising3

På kvällen när vi stod och tittade på alla cruisande bilar åkte denna förbi, riktigt läcker den med tycker jag.

cruising10

Bilden är tyvärr inte den bästa, eller rättare sagt, det är ju meningen att den ska se ut så här ;) Iallafall kanske den kan ge en liten bild av stämningen under kvällen.

cruising2

Självklart ska ni även få se den Pontiac Firebird som min bror äger, och som jag själv färdades i den här kvällen. Nercabbat och en god öl i handen - jo det finns nog en liten raggarbrud i mig med någonstans...

firebird



Foto: Privat - TiniTott

Inlandsbanan 100 år

inlandsbanan

I år fyller Inlandsbanan 100 år! *hurra hurra hurra* Detta firas bland annat med ett kalaståg som går från Kristinehamn till Gällivare under denna vecka samt nästa. Basen för Inlandsbanan är Östersund och på lördag har man där storkalas. Inlandsbanan går genom min hemby, Vansbro, och har alltid legat mig kärt om hjärtat. Och än mer efter min sommar som guide på sträckan Filipstad - Mora - Östersund. Pga annan familjemedlem som oxå är engagerad på en viss post, så kommer jag på fredag kväll anlända i Östersund för att vara med och fira. På lördag kväll kan man bland annat sitta i publiken på en liveföreställning av "På spåret" med Ingvar Oldsberg. Kalaset pågår från kl. 11 till sena natten med diverse artister och andra upptåg. Bland annat kan man åka gratis Ångtåg till Jamtli, eller varför inte rälsbuss och besöka lokstallarna? Jag kommer nog att göra det mesta tror jag. Hela programmet för kalaset hittar ni på hemsidan.

Har någon ännu inte bestämt semesterplanerna, rekommenderar jag varmt en tur på Inlandsbanan. Man kommer direkt ut i vår underbara natur och det är otroliga upplevelser längs med hela banan.Vill ni läsa mer om Inlandsbanan och dess resor kan ni göra det på följande länkar:

Inlandsbanan AB
Grand Nordic Travel

Skulle någon mer av er kära bloggare uppehålla er i Östersund i helgen, HÖR av er! Jag kollar bloggen, och mailen, iallafall till fredag lunch. En liten fikadate kunde ju vara skoj =) Om inte annat så vet ni iallafall varför det är tyst på bloggen under helgen =)


Bild: Eget collage med privata bilder samt från inlandsbanan och grand nordic

Tisdagstema vecka 24 - Natur

Veckans tisdagstema är ett underbart tema tycker jag, nämligen Natur. Jag älskar att fota naturen så det fanns en uppsjö att välja bland. Jag valde dock ut två alternativ som ligger längs med Inlandsbanan, där jag jobbade som guide en sommar. Den första bilden är från Kitajaur på den norra sträckan, och den andra från Hackås på den södra sträckan.

tisdagstema vecka 24
Foto: Privat - TiniTott

Boktips: Tyskungen

tyskungen

Har haft Tyskungen av Camilla Läckberg liggandes hemma ända sedan den kom ut, men har inte hunnit läsa den. Men i helgen slog jag upp den, och jag la inte ner den förren den var slut. Helt underbar bok! Älskar alla hennes böcker, dom tar tag i en och man färdas direkt in i dess värld. Man ser allt som händer med egna bilder. Detta är hennes femte bok, och handlar mycket om huvudpersonen Erica och hennes mammas bakgrund. En hel del frågetecken reds ut, och självklart en rafflande mordhistoria som får tankarna igång. Vem är mördaren? Är dom flera? Vad ligger bakom? Och vad 17 har hänt med Mellberg? Ja, frågorna är många, och svaren finns i boken.

Jag har sett på ett par bloggar (ingen nämnd, ingen glömd) att det är fler som har läst den, men jag måste ändå tipsa om den ifall det är någon därute som ännu inte upptäckt Camillas böcker. Jag kan varmt rekommendera denna, och även hennes tidigare böcker. Kika in på hennes hemsida (länk ovan) där ni även kan läsa hennes blogg.


Bild: Eget collage med bild från camillalackberg.com

Listmani

kan man ju undra om jag har fått. Men jag kan bara inte låta bli den här listan jag hittade hos Kitchenbloom. Tycker den verkar så rolig, så jag måste testa den.

ACCESSOARER
Väska:
 Den mest använda är en brun, lite större sak från Lindex.
Plånbok: Länge hade jag min älskade, gråa Björn Borg men fick tillslut erkänna för mig själv att den inte längre höll ihop. Så sedan snart ett år sen går jag omkring med en brun med krokodilliknande mönster från Wedins.
Solglasögon: Bruna, ganska vanlig modell med några strass stenar på kanterna.

TEKNIK
Mobiltelefon: Efter otaliga Nokia telefoner föll jag tillsist för en svart samsung E360. Riktigt nöjd med den.
Tv: En helt vanlig modell, 20" och silverfärgad 
Dator:  Oj, det är nog en Fujitsy Siemens modell i grunden, men utbyggd med diverse extra tillbehör som gör den till den racermaskin den är ;). Platt skärm, som inte alls tar någon plats, perfekt!

BADRUM
Tandkräm: Sensodyne, det är ju det där med ilande tänder... *rysa*
Tvål: Hmm minnet räcker långt ;) Är Nivea om jag inte minns helt fel.
Hårprodukt: Serum från Sebastian (för att ta bort "frisset" i mitt tunna hår =) samt lite då och då spray, även det från Sebastian.
Huvudvärkstablett: Alvedon brus. Det var ju det där med tabletter...
Doft: Är inte den som köper parfymer så ofta, men en favorit är Ralph Lauren´s "Ralph" (den blå)
Hudkräm: Det varierar lite, men just nu är det en från Apoteket, tror den heter något med Summer breeze, och innehåller bland annat Mango. Var tydligen något nytt med begränsad upplaga. Annars gillar jag även Oliva från Apoteket. De har väldigt bra produkter där tycker jag.
Till ansiktet: Apoteket även här, Time någonting, kommer inte ihåg namnet, underbar kräm som tillför fukt. Övrigt använder jag Vichy produkter från samma ställe.
Schampo: Hederliga Clearasil.
Balsam: Clearasil även här.

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Varierar mellan Loka och Ramlösa.
Vin: Mestadels vitt, men försöker även lära mig dricka rött.
Bröd: Fick jag välja helt, grekiskt lantbröd I Grekland, gud så gott. Men här hemma blir det antingen Lingongrova eller just nu: Polarkraft Extrem
Choklad: Geisha är den stora favoriten. Inget slår den.

HEMMA
Säng: Sultan nånting från Ikea
Lakan: Olika färger beroende på påslakan, men oftast vitt dock.
Porslin: Oj, oj här har jag en salig blandning egentligen. Mestadels används ett som jag fick för länge, länge sedan, typisk 80-tals servis. Svart, åttkantig. Kommer inte ihåg vad den heter. Uppblandat med lite färgat porslin som jag tror är från Ikea, plus tallrikar inropade på en auktion när en av restaurangerna stängdes här i fjällen.

FÄRDMEDEL
Bil: En Mazda 323 sportcombi, röd.
Flygbolag: Inget alls, det är ytterst ytterst sällan jag flyger. Inte pga flydrädsla utan helt enkelt därför att det inte finns pengar till att flyga någonstans.
Taxibolag: Åker aldrig taxi heller, eventuellt någongång på vintern när säsongen är igång och då blir det vanligast Taxi 20400.

MEDIA
Magasin: Allt i Hemmet och Drömhem & Trädgård är de jag prenumererar på, sen läser jag några till ibland med.
Dagstidning: Läser FaluKuriren på nätet ibland
Sajt: Åhh alla underbara bloggar jag besöker så ofta jag hinner med.

ÖVRIGT
Frisörsalong: Snöklippet/Emma
Bank: Handelsbanken
Cykel: En crescent citybike, herrmodell. Är bara att erkänna, herrmodellerna är bäst och mest stabila. Jag cyklar Tjejvättern så gott som varje år, och en bra cykel behövs. Sen har jag även farmors gamla röda med hel-och halvljus =)


Hmm, blev ju rena produktplaceringen det här... undrar om man blir sponsrad?? ;)

Raggarrundan

Jo faktiskt, det är på den jag ska tillbringa helgen. Vem kunde ana? ;) *ler*

cruising


Det är cruising i min hemby, och jag ska spendera kvällen i en pontiac firebird med min bror, cirkulerandes den lokala raggarrundan och äta grillade hamburgare. Äkta svensk sommar så säg  =)
Nej, jag är faktiskt ingen raggarbrud, men det är en väldigt rolig och trevlig kväll som anordnas av SHRA Vansbro-Äppelbo och det brukar vara många läckra bilar som hittar hit. Mycket folk, rockig musik och dessutom detta strålande väder så man kan åka nercabbat. Ja, med de attributen kan till och med jag böja mig för nostalgin =) Klockan 21 blir det dragning på vem som gissat rätt på frågan vilken tid tar det för en motor från en volvo 360(?) att sprängas? Jag gissade 3.33 så nu är det bara att hålla tummarna *skratt* Har nu på dagen varit nere och kollat in bilutställningen, många fina bilar där. Har fotat en del så även ni ska få följa med till veckan.

Ha nu en härlig helg alla så ses vi till veckan igen!

Kramar,

image226

Bild: Eget collage med bild från shravansbro.com

P.S. Tror det var en 360, finns det inte en sån modell så minns jag helt galet =) Jag har inte så stor koll ;)

Kvällspyssel

Har spenderat kvällen med att bland annat baka kakor, Chocolate Chip Cookies med recept av Leila. Har haft med det tidigare på bloggen. Jättegoda blev dom! Resten av kvällen blev tv kväll och då passade jag på att göra lite pärlpyssel. Har verkligen fått mersmak av att göra smycken av pärlor, eller ja hålla på  med pärlor överhuvudtaget egentligen. Ikväll blev det ett armband och ett halsband i limegrönt, vitt och kristall. Blev så inspirerad när jag såg Annikas verkPysselbloggen. Är totalt insnöad på limegrönt för tillfället, så varför inte även på smycken =) Till halsbandet använde jag smyckeswire, första gången jag testade det. Superskoj. Så nu kan jag gå ut i solen och vara sommarfin *ler*

Halsband
Foto: Privat - TiniTott

Läcker lax

Lax


I senaste reklambladet från Coop Konsum fanns det med ett recept på lax med basilika- och tomattäcke till nationaldagen. Det lät verkligen gott så jag fick lov att prova, och jag måste bara tipsa er om detta. Suveränt gott blev det! Riktigt smalt i munnen.

Receptet är för 4 person. Tillagningstid ca 25 minuter.

Ugnstemperatur: 225 grader

Ingredienser
600 färsk laxfilé (jag använde frysta portionsförpackade laxfiléer)
1 tsk salt 
1 krm vitpeppar

Tomat- och basilikatäcke:
2 tomater, i små tärningar 
1 dl basilikablad, hackade 
1-2 tsk pepparrot, riven 2
dl crème fraiche, gärna lätt

Tillbehör:
4 portioner kokt färsk potatis
250 g kokt grön sparris 
1 strut (100 g) rädisor
salladsblad som dekoration

Tillagning:
Dela laxen i 4 portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i crème fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15-20 minuter. Servera laxen med tillbehören.



Bild och recept från www.coop.se

En fyndrik helg

Helgen som var spenderade jag hos mina föräldrar och med min hund Banjo. Underbart väder hela helgen och god mat. Det främsta skälet jag åkte dit var för en auktion som var på lördagen vid ett gammal hus på finnmarken. Underbart väder och ett underbart hus för den delen. Jag blev helt kär, här skulle jag vilja spendera all min lediga tid. Precis så där gammalt och charmigt, med helt underbar natur runt omkring. Eller vad säger ni?

auktion
Det fanns några uppköpare på auktionen, men till min förvåning gick sakerna riktigt billigt, här fanns chans att fynda! Det första inropet blev en golvlampa med vit plisserad skärm och teakfot, jag som alltid velat ha en sådan. Det var ingen som ville ha den, så jag skrek till på 20:- och den blev min. Det kallar jag lagom pris. Ett annat fynd är trasmattan ni ser på bilden, den gröna färgen passar perfekt i mitt kök där accentfärgen just nu är grönt. Jag har även mycket blått, så den matchar till topp. Min mamma och jag ropade in en hög med trasmattor ihop, tror det var åtta stycken sammanlagt för 100:-.

Många gamla lådor fanns det, bland annat denna sockerlåda med lock. Har den på altanen och förvarar krukor och jordpåsar i. Till min lycka innehöll den även en Rapid häftpistol, så nu slipper jag låna pappas hela tiden *skratt* Massor med häftklamrar till fanns det oxå, plus en massa spik och verktyg som pappa fick, för priset 30:-. En zinkbalja har jag läääänge velat ha, men på loppis och auktion har de alltid blivit så dyra, idag ville ingen ha den så jag fick den för 30:-. Förstår ni att min auktionspuls bara gick upp och upp? *ler* Jag kunde ha kommit hem med hur mycket som helst för ingenting. Farligt farligt ;)

auktionsfynd
Det blev faktiskt några saker till, inga större dock. Har dem inte på bild just nu, men det kommer senare.

Nu ska jag fortsätta njuta av våran nationaldag och att jag är ledig. Har planterat lite blommor tidigare, och nu tror jag att jag ska sätta mig ute och läsa Allt i Hemmet och drömma mig vidare i inredningens alla ideér.

Hoppas Ni alla har en underbar nationaldag!


Foto: Privat - TiniTott

Tisdagstema vecka 23 - Lycka

Tisdag igen, och det innebär ett nytt Tisdagstema, som denna gången är Lycka. Det finns en sak, eller rättare sagt en levande varelse, som är total lycka för mig och det är min hund Banjo. Finns ingen som jag älskar så mycket här i världen. Har precis haft en underbar helg tillsammans med honom i solen, men mer om den kommer i ett senare inlägg. Banjo blir därför mitt bidrag till veckans tema.

Tisdagstema vecka 23
Foto: Privat - TiniTott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...