Skrapat färg...

är det som jag har gjort den senaste tiden. Hittade detta gamla bord i en vrå av min farfars uthus när jag var på besök sist, överbelamrat med verktyg och andra diverse oljiga saker. Rädda mig! fullkomligt skrek det, så vad göra? Man kan ju inte lämna den lilla stackaren där ;) Färgen är avskrapad i dagsläget, och putsningen är så gott som klar. Just nu kan jag bara inte bestämma mig om jag ska måla det vitt (som jag tänkt från början) eller om jag ska låta det bo in sig lite i sin slitna träfärg med gröna rester. Det är rätt charmigt så här med. Tanken från början var som sagt vitt, och sedan fila av det lite så det blev så där skavt och fint. Vad tycker ni?

Tilläggas ska att bordet inte längre har kvar färgen på bilden, utan det är renskrapat så gott som några små små gröna rester kvar. Just nu står det här hemma hos mig i sin slitna träfärg, vilket är lite charmigt i sig. Men det är så svårt att bestämma sig =)

Projekt i maj
Foto: TiniTott - privat

TACK alla ni underbara!

Tack för vad kanske ni undrar.. ja iofs kan jag tacka er för att ni är så gulliga och lämnar fina kommentarer till mig och hälsar på här på min blogg för det är jag så glad för =), men detta Tack gäller faktiskt något annat.

Inför melodifestivalen hade jag ett inlägg om en karaoketävling hos Skoda, där jag bad er rösta på mitt bidrag. Många många av er var så supergulliga så ni gjorde detta. Jag vann dock inget, men slutade på en hedrande tionde plats. Fast ni känner nog redan till att jag lyckades knipa biljetter till finalen i en annan tävling. Men, det som inte ens jag visste var att tävlingen hos Skoda fortsatte för alla oss som inte vann något till melodifestivalen, plus att det även gick att lämna nya bidrag. Första vinsten denna gången var en Skoda Roomster till sitt förfogande i två valfria veckor. Och... denna gången VANN jag! Lilla Jag, vann bland flera hundra... och till stor del ska ni ha TACK för det för att ni röstade på mig. Alla ni bloggare därute samt släkt och vänner! Och sen självklart, Jimpy din schlagerfjolla ;), utan dig hade det aldrig gått! Så återigen TACK! Jag lovar att vinka när jag susar förbi därute på vägarna. För man borde väl komma rätt långt på 2 veckor va? Undrar om man måste lämna tillbaka bilen där man hämtade den... hmm.... Hur långt är det Italien, dit borde jag väl hinna?

Skodavinst 


Bild: Eget collage med bilder från skoda.se

Villa med potential

Ett av husen vi har till salu på jobbet just nu är detta. Jag har inte varit dit själv tyvärr, men förhoppningsvis blir det en tur under veckan eftersom vi kanske ska ha en visning på det. Jag gillar lite äldre hus, detta är från 1909. Färgvalen inne i huset kan man ju fundera över, men hos mig börjar det klia i renoveringsfingrarna =) Det har verkligen potential känner jag. Jag gillar verkligen fönstret som man kan se på den fjärde bilden, tycker det är riktigt charmigt. Sen ligger ju hela huset riktigt fint alldeles intill älven med naturen runt omkring. Verandan in till den lilla gäststugan i ladan är oxå riktigt charmig tycker jag. Hade jag varit husspekulant själv hade jag givit det en riktig funderare.

S?rsj?

Foto: A Bogren

Edit: Kommer någon ihåg mitt förra inlägg om en stuga på fjället med tre stolar jag totalt föll för? Vi har nu fått uppdraget att sälja den stugan, törs man våga fråga om man får köpa en stol tror ni?

Design: Simon &Thomas

Gillar verkligen programmet Design: Simon & ThomasTV 3, och ikväll var det säsongsavslutning. Riktigt tråkigt tycker jag. Jag kanske inte alltid gillar det som de gör, men de är så härliga personer så jag bara måste titta. Och det mesta de gör är även väldigt snyggt. Älskade avsnittet när de var i slottet som spökade, skrattade riktigt gott åt deras teater försök =)

Ikväll gjorde de om hos ett par som bodde på 40 kvadrat, och som dessutom snart skulle ha barn. Tittade med intresse eftersom jag själv bor på ungefär densamma storleken, så jag var nyfiken på vad de skulle hitta på när det gällde förvaring mm. Mycket intressant att snappa åt sig fanns det. Något jag föll för, vilket jag redan gjorde när de visade inför i förra programmet, var hur de dekorerade deras köksluckor. Jag började redan förra veckan att göra något liknande själv, och håller fortfarande på att fila på det. Resultat visas när jag kommit fram till exakt hur det ska vara =)

Simon & Thomas 

Bild: Eget collage med bilder från tv3.se

Edit: Gaaah! Texten såg inte ut så när jag gjorde bilden, måste ha missat när jag sparade att det blev fel. Men jag tror ni vet vilket program jag menar ;)

Listor är skoj...

Hittade denna lista hos Ninus, och jag kan inte låta bli att göra den jag med. Ifall någon mer skulle få lust, skriv gärna en rad så jag kan gå in och läsa hos er =)

Jag har...
(x) snott den här listan från nån
(x) rökt en cigarett
(x) varit full
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(  ) fått sparken
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) hånglat med en främling
(  ) gått på blinddejt
(  ) varit förälskad i en lärare
(x) skolkat
(  ) sett någon dö
(  ) varit i Kanada
(  ) varit i Mexiko
(x) flugit
(x) spytt på fyllan
(x) ätit sushi
(x) åkt snowboard
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
(  ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) hoppat i en lövhög
(x) varit ensam
(  ) somnat i skolan/på jobbet
(  ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
(  ) varit med i en jordbävning
(  ) rört en orm
(  ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
(x) blivit missförstådd
(x) vunnit i en tävling
(x) gått mot rött
(  ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka
(x) känt mig som en utstött
(  ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(  ) dansat i månljus
(x) hatat mitt utseende
(  ) varit vittne til ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
(  ) varit besatt av post-it lappar 
(x) varit vilse
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(  ) betalat mat med bara mynt
(  ) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(  ) dansat i regn
(  ) skrivit ett brev till tomten
(  ) tittat på solnedgången tillsammans med någon jag bryr mig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
(  ) förstört en fest
(  ) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
(  ) hoppat från en bro
(  ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
(x) sjungit i duschen
(  ) drömt att jag gift mig med någon
(  ) limmat fast min hand i något 
(x ) slickat på en lyktstolpe på vintern
(  ) kysst en fisk
(  ) varit utklädd till kille
(x) suttit på ett tak
(  ) skrikit så att jag inte fått luft
(  ) byggt en kärra
(  ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
(  ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(  ) haft en träkoja
(  ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
(  ) spelat kyckling
(  ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) brutit ett ben (nej men en arm, räknas väl oxå?) 
(  ) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) fuskat på ett prov
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) tagit studenten
(x) haft sex mer än sex ggr
(  ) tatuerat mig
(x) piercat mig (om hål i öronen räknas, annars nej)
(  ) rakat skallen slät
(x) rakat mig någonstans förutom i ansiktet
(  ) dykt djupare än trettio meter
(  ) hoppat fallskärm
(x) skrivit en överdrivet lång lista

Kortpyssel

Har gjort ett par till kort den senaste tiden, många som fyller år nu i maj =) Det översta gjorde jag till min mamma som fyllde år tidigare, och det längst ner är till min pappa som fyllde 60 igår. (Grattis i efterskott!) Åker hem till dom nu på eftermiddagen för att fira honom, bland annat ska vi ut och äta på en liten herrgård strax utanför där dom bor. Ska bli jättemysigt, och det är alltid supergod mat där. Tror inte risken att pappa läser min blogg är så stor så därför lägger jag ut kortet redan nu =) Har totalt fastnat i detta med att göra egna kort, det är superskoj! Stämpeln med den söta björnen kommer från Panduro, hittade den på rea för någon vecka sedan. Blomman har jag tagit från en gammal ljusmanschett jag hittade på loppis förut.

Grattiskort
Foto: Privat - TiniTott

Auktion och Loppis

Förra helgen var det dags för årets första auktion, härligt. Jag fullkomligt älskar auktioner. Det är en rolig spänning med hela budgivningen, och leta runt i lådor mm efter fynd. Det blev inte så många fynd för min del dock, snarare bara ett, men det spelar inte så stor roll. Det är själva grejen i sig som är så rolig. Mitt fynd blev en Höganäskruka. Är så förtjust i dessa krukor, men tyvärr brukar de bli ganska dyra på auktion. Det är den lilla på bilden som jag ropade in, en 2-liters. Den större bakom är på 3 liter och den ropade jag in förra sommaren.

På kvällen hade affärerna öppet till 23, och även favvoloppisen hade extra öppet under kvällen så jag passade på att göra en tur dit med. Resultatet blev en liten, urgullig vas (passar perfekt till sommarbordet), en liten glasflaska (har en förkärlek för glasflaskor av någon anledning, varför vet jag inte riktigt =) och så två stycken örngott som jag föll för.

Auktion och loppis

Foto: Privat - TiniTott

Leksand del II - Japanska Parken

Var ute och promenerade med mormor och morfar vid mitt besök tidigare, och bland annat gick vi igenom Japanska Parken. Den är inte stor, men jättemysig. Invigdes i augusti 2004 och är en symbol för vänorts samarbetet mellan Tobetsu Stad i Japan och Leksand Kommun och Näringsliv, som man så fint kan läsa på skylten. Nu hade inte blomningen tagit fart riktigt än och man hade inte fyllt på med vatten, så det blir nog ett besök till. Men jag tyckte den var jättemysig som den var. Men med lite mer vattenporl och blommor blir den nog helt underbar. Den ligger alldeles bredvid Axel Munthes Hildasholm, ett annat utflyktsmål med en underbar trädgård. Tyvärr var inte det öppet än, så det får bli ett besök där lite längre fram. Ligger även bredvid Ejendals Arena om man är mer intresserad av den biten =)

Japanska ParkenFoto: Privat - TiniTott

Det blommar.

Idag har det varit underbart soligt väder. Det har blåst en del, men det struntade jag i och ställde mig istället ute i solen efter jobbet och pysslade med blommor och städade iordning altanen. Nu har jag äntligen inhandlat penseér och några pelargoner och fått dem i jorden. Har inte hunnit med innan, men såå jag har längtat. Det är fortfarande lite för kallt för blommor, så sommarblommorna får vänta än ett tag. Pelargoner kan jag bara inte vara utan, så de bär jag gärna ut och in tills de kan bo ute. Har alltid velat ha en Mårbacka pelargon och nu äntligen har jag en. Sen köpte jag två stycken till igår, en "vanlig" i härliga rosa toner samt en hängpelargon i vitt. Vet tyvärr inte namnet på dem, tänkte ge mig ut och söka på nätet nu. Men ifall någon vet får ni gärna tala om det =) På den översta bilden ser ni även mitt lilla planteringsbord. Såg förlagan till det i ett reportage i Drömhem & Trädgård förra sommaren och fastnade direkt så jag begav mig ut och snickrade ihop mitt egna. Passar perfekt att bara lägga upp på bordet och börja plantera. Plåthinken jag har planterat i är egentligen en ishink för öl, som jag fick med mig från mitt förra jobb på en av anläggningarna här uppe. Perfekt till planteringar =) Det gäller att rycka tag i det man hittar *skratt* ;) Hoppas även Ni har haft en härlig sommardag!

Penseer
Mera blommor
Foto: Privat - TiniTott

Bloggen Dalaliv

Dalaliv

HIttade nyligen till bloggen Dalaliv som jag bara måste rekommendera. En härlig blogg som berättar om allt från personligt utvalda inredningsbutiker, hantverkare, restauranger, caféer, hotell, evenemang till andra utflyktsmål i Dalarna. Här finns många guldkorn att upptäcka. Bor du i Dalarna hittar du garanterat något nytt att besöka, eller om du ska hit på semester kan du hitta massvis att spendera dagarna med. Har du inte redan hittat hit måste du nästan göra ett besök.


BIld: Från dalaliv.blogg.se

Tisdagstema vecka 21 - Siffror

Siffror - det är temat i veckans Tisdagstema. Att hitta något för kameran var verkligen inte svårt denna gång, vart man än tittar är det ju siffror. Kanske att man inte tänker på dem så mycket egentligen, men nog finns dom där allt. På både det ena och det andra. Jag har fångat siffror både i hemmet samt på vägen.

Siffror
Foto: Privat - TiniTott

Något för trädgården?

Är tillbaka efter helgen igen. Inte så mycket sol som jag hade hoppats men jag har klarat mig rätt bra iallafall =) Fredagen spenderades ett antal timmar på årets första auktion, oj vad jag har längtat! Älskar auktioner. Udda väder dock, halva tiden frös jag så jag skakade och behövde ha dubbla tröjor och vantar. Sen slog det om och solen kom, så vantarna fick åka av och även tröjan och jackan! Dessutom blev jag solbränd i hela ansiktet. Snacka varierande väder =) Blev ett litet auktionsinrop, visar det senare så fort jag hunnit fota det. Fanns annat men dessvärre hade det hittat dit personer som jag gissar på äger loppis & antik affärer för de ropade in det mesta som kom upp och var intressant. Och när många ropar - ja, höga bud. Tyvärr var det även en annan dam som hade hittat den ursöta ljusblå melittafiltret i porslin i en av fyndlådorna, så jag orkade inte bjuda mot. Auktionisten visade aldrig upp det så jag hoppades på att ingen annan sett just det, men såklart hade damen i fråga gjort det. Försökte köpa det av henne, men nehej då "Det var precis det jag ropade in lådan för" var svaret. Jaja, så är det med auktioner =) Roligt var det hur som helst. Blev faktiskt lite mer shopping och fynd under helgen, men jag återkommer till det.

Läste en tidning som landade på jobbet i slutet av förra veckan, nu kommer jag inte ihåg namnet men den var typ som Vi i Villa, fast med annat namn. Den kanske har fått en makeover? Iallafall, i den kunde man se denna finurliga trädgårdsvask som man kan rulla med sig runt i trädgården, eller ha till andra användbara saker. Man kopplar den bara till trädgårdsslangen och vips - en vask! Ganska fiffig idé tycker jag. Å andra sidan kanske man kan göra en sådan lösning själv med... Den kommer iallafall från Willab Garden och går på 495:-. Kan ses under tillbehör och hyllor och bord på hemsidan.
Tr?dg?rdsvask
Bild: Eget collage med bild från willabgarden.se

Leksand del I

Tänkte jag skulle berätta och visa lite från min Leksandstur jag gjorde förra helgen. Min mormor o morfar bor endast ca 10 minuter från centrum så jag tog tillfället i akt och tog en promenad ner för att strosa runt lite och titta. På vägen mot centrum passerar jag Leksandsbron med en underbar utsikt över Siljan. Nästan så att utsikten tar andan ur en. Alldeles på andra sidan bron ligger det en liten park där klockspelet står. Året runt klockan 9, 12, 15 och 18 spelar det. Tyvärr hörde jag dom aldrig, antingen spelade dom inte eller så var jag djupt försjunken i någon härlig butik =) På bilden från bron kan ni även se den härliga strandpromenaden.
Leksand
Leksands centrum är riktigt mysigt. Jag höll mig den här gången mest till gågatan, kikade bland annat in på en antik och kuriosa affär, men upptäckte (lite till min förtjusning faktiskt) att jag i stort sett kan fynda liknande saker på min favvoloppis till en spottstyver av priserna som var här. Men det blir väl så när det är "Antikt" istället och dessutom ligger på en populär turistort. Ett ställe jag redan hade bestämt att jag skulle besöka var butiken Lantliv. En underbar liten butik med lantlig och härlig inredning, med saker från bland annat Sia, Lexington, Matteus, Miljögården mm. Gjorde några små inköp där, men de visar jag i ett annat inlägg. Önskar jag kunde visa er bilder från butiken men jag vågade inte ta upp kameran och börja fota. Jag lyckades dock knäppa ett litet kort i skymundan, bara för att jag blev tokkär i själva saken. Förhoppningsvis kan jag ta mer mod till mig vid nästa besök och fråga om det är okej att jag fotar lite till bloggen. Iallafall, mitt bland ljuvligt, turkosa Matteus muggar bland annat står en tavla med texten "Queen of the kitchen". Den var så klockren, den totala TiniTott grejen liksom.Tyvärr hade jag inte pengarna för att köpa den den här gången, och jag hoppas så innerligt att den är kvar nästa gång jag kommer dit. Me want! Titta själva nedan så underbar den är =)
Lantliv
Det kliar i fingrarna efter att få köpa den =) Efter lite mer strosande styrde jag kosan till Interflora butiken. Min mormor fyller nämligen år denna vecka, så jag skulle inhandla en liten blomma till henne tänkte jag. Underbar blomsterbutik! Hittade så mycket härligt. Det kommer att bli ett separat shoppinginlägg tror jag, med allt jag hittade under den här turen *skratt* Iallafall föll valet på en härligt rosa Vårglöd och så hittade jag en supersöt kruka till. När de frågade om det skulle vara en present så slog de dessutom in den jättevackert i cellofan och snören till. Det gjorde mig så glad! Många ställen måste man påpeka detta och be om att få den inslagen, men här gick det av bara farten. Trots att det var ganska många i kö. Suverän service måste jag säga. Man behövde dessutom inte gå många minuter i butiken förren någon frågade om man behövde hjälp, och så fort någon var klar med en kund letande man med ett leende på läpparna upp nästa man kunde hjälpa. Det syntes att personalen här älskade sitt arbete. Härligt =)

Interflora
Kan meddela att mormor blev jätteglad för blomman, och hade stora kval med att bryta den fina förpackningen =) På närbilden kan ni även se lite av krukan.

Fler rapporter från Leksandsturen kommer under veckan =) Nu passar jag på att önska er alla en härlig Kristi Himmels färds helg! Själv ska jag en tur till mina föräldrar, min pappa fyller snart 60 och några ur släkten kommer för att fira i helgen. Men först ska jag på årets första auktion på fredag *längtar* Ska bli så kul. En riktig gårdsauktion, helt klart de bästa =) Får se om det blir några fynd.

Kram,

image226

Sommarshopping

Idag trillade det in ett mail från Josefssons/Ellos med inbjudan till smygpremiär på den stora rean, med upp till 70% rabatt. Jag kunde ju bara inte låta bli att klicka mig dit och kika runt lite. Tänkte inte handla något, bara kika men det höll ju inte tyvärr då ;) Oj så ledsen jag är för det *ler* Fastnade nästan direkt för ett linne med spets som var sänkt med 60%, och det var så underbart sött så jag kunde inte låta bli. När jag sedan upptäckte ett par surfshorts i läckra färger var det klart. Jag klickade på Beställ-knappen. Har länge velat ha ett par sådana, och när de nu var på halva priset kunde jag inte hålla mig. Passade även på att klicka hem lite limegrönt tyg som var på rea, 1 meter för 33:-, helt ok pris. Vill ha en limegrön löpare i köket, men inte lyckats hitta någon jag vill ha till rimligt pris. Men nu kan jag sy mig en egen istället =) Passar även på att ta med två plagg jag klickat hem tidigare från samma ställe, ett par capribyxor i linne samt en långärmad topp med spetsbrodyr. Tänk att det är så roligt att shoppa kläder när en ny säsong står för dörren =)

JosefssonsBild: Eget collage med bilder från ellos.se

Hemma igen

Då var jag hemma igen efter min lilla tur till mormor och morfar i Leksand. Jag har haft det så underbart skönt och härligt så jag garanterat måste göra om detta snart igen. Lite strosande på centrum och en helt underbar promenad längs Siljans strand. Jag kommer att göra några inlägg under veckan om min helg. Först och främst vill jag bara Tacka alla underbara Ni som har lämnat så snälla kommentarer hos mig, nu och annars, ni är underbara och jag blir så glad varje gång någon har lämnat ett litet avstamp. Bara så ni vet =)

Tänkte bara passa på att berätta att det mycket riktigt blev ett stopp på Clas Ohlson och blomhyllan inhandlades. Tyckte den var underbar på bilden, men i verkligheten *suck* jag tror jag blev kär! Så liten och så nätt och sååå söt är den. Nu står den uppställd ute på altanen och väntar på utsmyckning =)

Blomhylla p? plats
Foto: Privat - TiniTott

Utflykt till Siljan

Ylva SkarpFrån och med imorgon fredag kommer jag att ta en liten bloggpaus över helgen, eller iallafall tills på lördag. Jag ska nämligen ta en liten tur till min mormor och morfar i Leksand och hälsa på. Är ledig imorgon fredag så jag tänkte att det var ett bra tillfälle, var så länge sedan jag träffade dem nu. Fredagen kommer jag att ägna åt lite shopping (bland annat ska blomhyllan jag bloggade om tidigare inhandlas =), men lördagen har jag tänkt att strosa runt i Leksand och bara ta det lugnt. Jag ska även göra ett försök att ta mig till Hjortnäsgården som ligger strax utanför Leksand, där Ylva Skarp håller till. Det är hon som bland annat gör de underbara skyltarna som finns att köpa på Cosas. En trevlig liten utflykt när jag ändå kommer att vara i närheten. Annars så ska jag mest umgås med mina morföräldrar. Så nu hoppas jag bara på toppenväder att strosa runt och mysa i, kanske även med en liten glass i handen =)

Visar även upp ett litet arrangemang jag gjort tidigare. Blev så inspirerad av Johanna på bloggen Inredning & Pyssel när hon visade sitt förut, så jag fick lov att skrida till verket jag med. Och jo jag vet att de är väldigt lika, men det var inte planerat. Det var ett litet tag sen jag gjorde det, men det har inte kommit upp på bloggen förren nu. Suckulenten står direkt i stenarna, och jag småvattnar den ibland och den lever fortfarande och frodas, och har säkert gjort så i nästan två månader snart. Det är väl ett tecken om något på att dessa blommor är tåliga!
Litet arrangemang
Bilder: Från skarpkalligrafi.se samt privat

Nya kuddar?

Surfade runt hos MIO och kikade lite. Letade egentligen efter en kudde jag sett i en tidning, men tyvärr fanns det inte med på hemsidan. Däremot hittade jag flera andra snygga kuddar. Någon av dessa skulle gärna få bo hemma hos mig.

Kuddar
Bild: Eget collage med bilder från mio.se

Tisdagstema vecka 19 - Vänner

Tisdagstemat denna vecka är Vänner, ett knivigt tema denna gången. Visst finns det mycket man egentligen kan visa på temat vänner, men jag vill helst inte lägga ut bilder på människor i min närhet på nätet. Men däremot, idag när jag var ute på fjället i jobbet så fanns dessa fyra, fyrbenta Vänner på ett ställe. För visst måste man väl vara goda vänner när man ligger tillsammans så lugnt och fint och bara softar i solen? Och när man dessutom är så underbart söta, så kunde jag inte låta bli att föreviga dem på bild.

Tisdagstema Vecka19
Foto: Privat - TiniTott

Fynda till altanen hos Clas Ohlson

Satt och bläddrade i ett blad från Clas Ohlson som kom för någon vecka sedan, och där ser jag denna underbara blomhylla. Enkel och inte för utsmyckad *me want*. Den är endast 128 cm hög så den borde passa in även på den lilla altanen eller balkongen. Man får den för priset 149:-
Blomhylla
Bild: Clasohlson.se

Mosaikpyssel

Helgen innebar faktiskt även ett besök på Ikea i Gävle. Det var främst mamma som skulle dit, så jag följde såklart med. Men tyvärr fick jag hålla i mig eftersom kassan inte riktigt tillåter Ikeabesök just nu. Men lite småsaker blev det iallafall. Huva, tänk om jag skulle kommit ut därifrån tomhänt ;)

Här kommer iallafall inlägget jag tänkte få ut innan helgen =) Har haft bordet Uddevalla från IKEA stående hemma ett tag, lite slitet efter att ha spenderat en sommar utomhus. Nu bestämde jag mig för att måla om det samt lägga mosaik på bordsskivan istället. Mosaik beställdes från Panduro och nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort klart bordet. Så här ser ni resultatet =) Helst hade jag velat ha svart, grå och limegrön färg, men den gröna var slut när jag skulle beställa så det blev en beige istället.

Mosaikbord
Foto: Privat - TiniTott

Tillbaka efter helgen.

Helgen har spenderats hos mina föräldrar. Min mamma har fyllt år så lördagen innebar firande för henne samt tårta. Smaskigt värre. Hade planerat ett inlägg och grejat med det i torsdags, men sen gick det inte att logga in på blogg *suck* så tillsist gav jag upp. I min vrede att det återigen var fel skapade jag en reservblogg på blogger. Blogg.se får en chans till, men blir det inte bättre snart så sticker jag och min blogg över till blogger. Men nu var det ju inte det inlägget skulle handla om egentligen. Helgen har varit lugn och skön. Hämtade en litet bord hos min farfar som har skrapats från färg under helgen, tyvärr hann jag inte klart så det blir att fortsätta längre fram. Men roligt är det att ha ett litet nytt projekt på gång. I söndags var jag och mamma en tur till den lokala handelsträdgården och jag fick med mig citronmeliss, citrontimjan och ett olivträd hem. Råkade glömma mitt olivträd ute tidigare när jag höll på att härda det för att flytta ut, och självklart blev det minusgrader den natten, så det gav upp. Men nu har jag ett nytt att glädjas åt istället. Så nu blir det lite planterande av kryddor oxå under veckan.

KryddorBild: Eget kollage med bilder från bla blomsterlandet.se samt diverse internetsidor

Detaljer från stugtitt

Jag inför härmed en ny kategori på min blogg; Bostäder. Något jag älskar är att få kika in hos andra, och eftersom jag numer får göra det lite då och då i och med mitt nya jobb på en mäklarfirma tänkte jag spara en del av det här på Bloggen. Det blir mest detaljer, eftersom jag inte vill lägga ut hela bilder på stugan/huset i de fall det är privatägda stugor.
Husesyn
Idag besökte vi en stuga på fjället som ska säljas genom mäklaren jag arbetar hos. En riktigt gammal fjällstuga med gediget timmer, ni kan se ett litet hörn på den på bilden ovan. Det jag föll var var stolarna som fanns inne i stugan. Jag fick lov att hämta kameran och föreviga dem, önskar jag hade varit på loppis då hade iallafall någon fått följa med mig hem. Jag älskar formen på dem. Tänk att renovera upp dem med tex vitt eller svart skinn. *want* Jag är inte så bra på träslag, men det är antingen teak eller ek. Båda användes ju på den här tiden, teak framförallt i dansk design. Jag vände och vred på dem, men tyvärr stod det inget om vart de kom ifrån eller vem som gjort dem. Lampan på toaletten tyckte jag oxå var riktigt charmigt, äkta "gammal" med keramikstomme. Vad man ska säga om tapeten vet jag dock inte ;) Och vad säger ni om vaxduken som låg på bordet? Inte min stil egentligen, men lite cool tycker jag faktiskt att den är. Det charmiga lilla härbret stod ute på gården.

De flesta stugor som säljs på fjället säljs inkl. inventarier. Jag har lagt en liten flagga i mitt minne om stolarna, man vet ju aldrig. Om man frågar lite snällt kanske man kan få köpa loss dem.


Foto: Privat - TiniTott

Edit: Tack till Sara som tipsade om att lampan faktiskt är formgiven av Sigvard Bernadotte. Roligt =)

Tisdagstema vecka 18 - Smaker

Jisses, är det redan vecka 18? Tiden går otroligt fort. Första maj är det med. Hade totalt glömt bort att det var tisdag idag, när jag besökte Scaniatjejen blev jag påmind om tisdagstema. Min fantasi är inte direkt kreativ idag (har städat hela dagen) så det blev lite letande i bildarkivet. Det som får representera Smaker för mig blir Sushi, som ger otroliga smaker tycker jag. Ursäkta bilderna de är inte av bästa kvalitet, men de togs i all hast på restaurang för någon månad sedan =)

Tisdagstema Vecka 18
Foto: Privat - TiniTott

Krukor med gammal charm

Krukor
Jag har alltid undrat hur man får sina lerkrukor att se sådär härligt vackert gamla ut. Igår kväll satt jag och bläddrade igenom gamla tidningar och rev ut sådant jag ville spara, och där står det plötsligt precis hur man gör.

Det finns två sätt som de nämner här, och det första är att pensla på yoghurt på krukan, vilket ska göra att den får det patinerade utseendet fortare. Det andra ska ge omedelbar effekt, och då ska man gnida in krukan med persilja. Detta tänker jag ta och testa, yoghurt har jag iallafall i kylen =)

Om någon gjort detta får ni gärna tala om för mig ifall det funkar?


Bild: Eget collage med bilder från marthastewart.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...