En God Jul till Er alla


Med denna gryningsbild vill jag önska er alla en riktigt god jul. Själv spenderar jag dagen hos mina föräldrar med julmiddag hos min bror med familj. Det blir lilla Hampus första riktiga jul, han var så liten förra året så då förstod han inte riktigt vad det handlade om. Men nu är han en pigg liten glad 1-åring. Listan blev inte klar, har jobbat så mycket så jag har varken hunnit julpynta hemma eller ta in julgranen. Känns lite trist, men jag får försöka hitta julstämningen på annat sätt. Jul blir det ju iallafall som tur är =) Imorrn är det jobb som gäller igen, så det blir en kort jul för mig i år, men julafton ska jag iallafall hinna njuta av.

Så, GOD JUL alla och jag hoppas ni får härliga juldagar.

Kramar // Tina

Listan minskar


Listan minskar och det är ju tur eftersom det inte är så många dagar kvar till jul. Det är lite julgodis och lite annat bak som är kvar, samt att slå in alla julklappar. Jag jobbar varje dag fram till dan innan julafton så det är kvällar som gäller för att hinna göra klart allting. Så tröttheten börjar kännas kan jag säga haha =) Hade gärna varit ledig lite mer än just julafton så man hann vila ut lite, men det fick jag tyvärr inte vara. Ledig efter nyår igen, och då kan jag just ana hur trött jag kommer att vara. Skulle inte förvåna mig om jag somnar innan tolvslaget ;) Just nu håller jag på att göra klar mina biscottipåsar medan jag tittar på film på femman, sen blir det sängen.

Julstämningen ökar


Iallafall gör jag mitt bästa för att öka på den =) Mina små tomteflickor är klara, som ni kan se på bilden ovan. Julmusiken ljuder ut ur högtalarna, ikväll är det Peter Jöback, Ainbusk och Magnus Carlsson som rullar. Saffransbiscottin är i ugnen och jag själv ska precis göra mig iordning för att åka upp på fjället och äta lite god mat. Dock inte julmat. Nej det är ytterligare ett besök på Lammet & Grisen som jag skrev om tidigare, mums!


Foto: TiniTott - Tomteflickor

Resterande julkort klara

Nu är även de tre sista julkorten klara, så här blev dom:Tomtepar

Lite mer julpyssel har det blivit, bland annat har jag gjort detta tomtepar som kommer från Slöjddetaljer.Foto: TiniTott

Sälentips: Lammet & Grisen


Ska ni bara besöka en restaurang i Sälen, så ska ni besöka Lammet & Grisen. I mitt tycke är det den absolut bästa restaurangen på fjället. Här serverar man helstekt lamm, fläskfilé och oxfilé. Till detta finns det tre st buffébord, ett till varje köttsort, med alla möjliga läckerheter. Här kan man prata om att rulla ut genom dörren, man blir proppmätt. Har du ändå lite plats kvar i magen vid matens slut rekommenderar jag deras öländska jordgubbar med vaniljglass, smarrigt. Själv har jag precis spenderat kvällen där tillsammans med mina arbetskamrater, en mycket rolig och givande afton. Nu ska jag bara smälta maten lite framför tv:n sen blir det sängen för min del.


Bild lånad från lammet.nu

Lavendelhjärtan

I en pysselbok hittade jag en idé om att göra lavendelhjärtan på tråd. Tyckte det såg så gulligt ut så jag fick lov att prova att göra egna. Kanske inte de mest perfekta, men det ska de väl inte vara heller när de är hemmagjorda =) Så här blev mina iallafall =)Foto: TiniTott

Tisdagstema: Uppmärksamhet

Veckans Tisdagstema är Uppmärksamhet. Och det var nog just det min vovve Banjo ville ha när han valde att knycka min vante och släpa ut den i snön ;)
Foto: TiniTott

Julkort 2008

De första hemmagjorda julkorten har blivit klara. Det kommer att bli 6 st i år, resten blir inköpta. Finns inte riktigt med tid till fler känner jag. Så nedan ser ni mina tre första för i år. Men nu är det marsch i säng, jobb imorgon som alla andra dagar. Jobbar varje helg fram till jul, är ledig nån dag mitt i veckan istället. Men det känns som man knappt hinner träffa en människa, utan det är bara hem och äta och sova och sen iväg igen =) Och från och med julveckan blir det ännu mer fart *skratt* Men men... i april är det lugnt och normalt igen ;)


Advent smyger sig in

Ett par dagar försenad, men nu börjar advent även smyga sig in hos mig. Har varit bortrest under helgen, så det hanns inte med innan. Men nu är ljusstakarna på plats och stjärnan upphängd. Även ett par tomtar har fått flytta in. En julgrupp måste jag bara ha, så sakerna till den inhandlades i helgen och fixades häromdagen. Nu återstår bara att julstäda lite och göra klart för resten av julen att göra entré. Som ni ser på bilden nedan har även bilen fått sig lite adventsstämning. Dessutom har det verkligen blivit vinter här. Snö har vi haft ett tag, men sen i lördags har det nästan snöat konstant och vi har ca 3 -4 dm nysnö nu, härligt härligt =)

 


Foto: TiniTott

Listan 2008

Att-göra Listan för 2008 har tagit sin form. Detta är vad jag ska försöka hinna med de närmsta veckorna efter jobbet och på lediga dagar =) Men det är ju kul samtidigt, så det ska nog inte bli några problem. Nu ska jag återgå till Greys Anatomy.
 081204: Lavendelhjärtanen är klara
081210: Sista julklapparna är fixade
081215: Julkorten är klara och resten är skrivna
081216: Tomteflickorna klara och julkorten postade
081217: Saffranbiscotti bakat
081218: Biscottipåsar klara
081222: Julgodis klart
081223: Alla julklappar inslagna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...