Sportlov


*** SPORTLOV PÅGÅR ***

Gardinfynd

Har äntligen fått ner julgardinerna, eller ja det var visserligen några veckor sedan, men iallafall =) Visste inte riktigt vilka jag skulle sätta upp efter dom, så det har dragit ut på tiden. Är ännu mitt i vintern här så vårgardinerna vill jag spara lite på tills man kan börja ana våren även här. Nu hänger iallafall nya gardiner uppe, eller nya och nya, dessa hittade jag på loppis för någon vecka sedan för 20:-. Lagom pris tycker jag =) De passar perfekt in hemma hos mig med färger och allt.

gardinfynd


Foto: Privat TiniTott

Bojkotta Merinoull!

sheep

Såg just på TV4nyheterna och jag blev så arg och ledsen! Kalla Fakta har ikväll haft reportage om merinoull-industrin i Australien där man flår levande lammungars bakdelar utan bedövning. Jag har alltid jobbat för djuren och är medlem i så mycket jag kan för att de ska få leva och ha ett bra liv. Jag hade dock ingen aning om det här reportaget i programmet ikväll så jag missade det, men jag ska försöka se en repris eller på nätet. Men de få, korta bilder som visades på nyheterna var nog, jag grät när jag hörde lammens hjärtskärande skrik. Hjälp till du med. Bojkotta Merinoullen!! Svenska klädkedjor väljer att stoppa importen av denna ull från Australien, först ut är H&M. Bra gjort säger jag! Jag hoppas verkligen att många gör samma sak. För min egen del kommer jag läsa noga innan jag köper något som innehåller ull. Kan inte butiken svara på var ullen kommer ifrån, hamnar produkten definitivt inte hemma hos mig.

Mer att läsa finns här:
Savethesheep.com
TV4Nyheterna
Kalla Fakta
Djurens Rätt


Foto: Privat TiniTott - Får på Skansen
OBS! Fåren på bilden har INGET att göra med texten ovan ;)

Deltävling 3

del3_2008
Tyckte jag den första deltävlingen var dålig, så har jag ändrat mig efter ikväll. Efter alla bidrag var genomförda hade jag ingen favorit. Efter andra lyssningen beslöt jag mig för Patrik Isaksson. Återigen frågar jag mig; Vad är det som händer? Fridas låt var visserligen "poppig" men nej nej nej. BWO är helt okej, det kändes ganska självklart från början, även om det inte var någon favorit för mig. Men refrängen var en kopia av Lili & Sussies Oh Mama, kom med något eget säger jag bara. Fast det var väl inte slump eftersom låtskrivaren är samma till båda låtarna. Men borde man inte kunna komma upp med något nytt som låtskrivare? Kanske borde fundera på ett karriärbyte. Kokacola eller vad de nu hette (okej okej jag vet att de hette Caracola, men jag tycker ändå det låter som kokacola) hade i och för sig en rätt dansig låt och det var nog rätt att de gick till andra chansen. Iallafall av de bidrag som var med ikväll. Däremot står det fortfarande Skam över att Velvet inte gick vidare. (Jag tar hårt på det *skratt*) Bästa låten efter Sanna Nielsen. Och Therese? Nej inget för mig. Opera? Säkert? Tyckte mest det lät som en galen höna som skrek i falsett. Hon är säkert jättebra på operascenen men detta gillade jag inte. Dessutom är det väl lite fräckt att stjäla vindmaskinen från Carola? Jag menar hon är ju inte uslagen än :D Tacka vet jag Fredrik Kempe i så fall, han kan få det att funka i Melodifestivalen. Med opera alltså ;) Nej inte nöjd ikväll. BWO ok jo det är jag nöjd med, men sen hade jag velat se Patrik Isaksson iallafall vidare till andra chansen. Frida kan jag vara utan.

Nej ikväll fanns det bara EN vinnare för mig: BJÖRN GUSTAFSSON! Jag skratta så jag låg dubbelvikt. Helt underbar är han! Han växer för varje program och jag måste bara försöka komma åt att gå på någon av hans föreställningar i höst. Obetalbar min på Carina Berg när hennes namn sjöngs, klockrent! Utan Björn hade den här kvällen varit fiasko, men han räddade hela showen. Skippa dansarna och ge tiden till honom istället!


Bild: Eget collage med bilder från svt.se

Soffmakeover light

Har haft på min lilla projektlista att färga om mitt sofföverdrag. Nu i slutet av veckan blev det äntligen av. Hur den såg ut innan kan ni se här. Det är egentligen inte färgen som jag vill ha, men den förra var så sliten och tråkig så vad som helst skulle bli bättre. Jag valde till sist antracitgrå för att det skulle täcka en del av det slitna. Jag är nöjd hur som helst, och hoppas den håller tills jag har råd att införskaffa ett nytt. Jag har en Klippan soffa från IKEA, och jag är supernöjd med den. Det enda tråkiga är att det finns inga klädslar att köpa till den, som antingen inte är gul/gröna eller orange/rosa. Förstår inte varför de inte kan göra ett klädsel i en normal färg någongång, alla borde väl inte vilja ha rosa soffor eller? Nåja, Bemz har en jag suktar efter, som matchar den jag köpte till min fåtölj tidigare, men dom pengarna finns inte inom räckhåll så därför blev det denna budgetlösning istället =)

Hahaha, måste bara lägga till. Gick precis in på IKEA och in på Klippan för att hämta länken. Vad ser jag? Det har kommit en ny klädsel. Gissa vad? Jo en i läderimitation. Färg? Jaha trodde ni jag fick ångra vad jag skrivit redan ;) Nej då icke sa nicke, den är ORANGE hahaha =)

soffoverdrag


Foto: Privat TiniTott

Blåst och dimma

Igår spenderades eftermiddagen på skidor i Hundfjället. Alla dagar är inte som förra gången kameran var med, som ni kan se nedan. Nu låg dimman tät och det blåste som attan uppe på toppen. Halva backen fick man leta sig ner innan dimman lättade och man såg vart man åkte. Nu vet jag dessutom varför liftpinnarna är orange, hade inte den färgen lyst igenom dimman då hade jag inte haft en susning om att jag var på väg in i liften haha. Min egen tolkning kan tilläggas, men jag tror på den fullt och fast *skratt* Blåsten gjorde även att vissa delar av backen blev snöfri och isen kom fram, så nu vet jag även att mina stålkanter räcker till gott och väl ;) Utan dem vet jag katten var jag hade landat. Men trots dimma och blåst så var det en otroligt skoj skiddag. Jag åkte tillsammans med min kompis E:s sambo och hans dotter. Detta innebar även flera turer genom Trollskogen, och jag tycker den är riktigt skoj. Det går inte att låta bli att klämta i klockan, åka över skidvallan eller ta sig en titt hos småtrollen, även om man är vuxen hihi =) Det gäller bara att ducka lite extra på vissa ställen eftersom dimensionerna på ingångar mm inte är direkt vuxenanpassade.
hundfjället


Foto: Privat TiniTott - Hundfjället, Sälen feb 2008

Veckans video: Colbie Caillat





Detta är en av mina favoriter för tillfället, helt underbar låt, Colbie Caillat med Bubbly

Visst finns mirakel

Dagen har spenderats uppe på fjället med en av mina bästar vänner E och lilla underbara Alva, som är min guddotter. Härligt med en dag uppe där. Blir en imorrn med eftersom det då står skidåkning på agendan. Klockan börjar bli sent och jag ska dra mig mot sängen. Sitter och lyssnar på de olika melodifestivalbidragen som varit med hittills, och jag faller bara mer och mer för låten Visst finns mirakel med Suzzie Tapper. Texten är helt underbar, vilken enorm kärlekslåt. Den går direkt in i hjärtat på mig, av fler anledningar än en =) Måste bara dela med mig av texten till den, ifall ni inte uppmärksammat den i sin helhet. Underbar! Den kommer att att spelas på många bröllop framöver...
visstfinnsmirakel

Tisdagstema - Längtan

Jo jag vet, tisdag var igår. Men jag hann inte eftersom jag spenderade dagen i Mora, så bättre sent än aldrig säger jag =) Veckans tisdagstema är Längtan. Min plan var att fotografera Vasaloppets mål i Mora, för dit är det många som kommer att längta söndagen den 2 mars. Men det var alldeles för mörkt och sent när jag väl tog mig hemåt, så det blidde inte. Nej istället blev det Vasaloppskontrollen i Mångsbodarna som får stå som modell på temat Längtan. När man har kommit hit har man åkt 2,4 mil och har då "bara" 6,6 mil kvar hihi =) Men längtan hit är nog stor för många som törstar efter den underbara blåbärssoppan och bananerna som finns att mumsa av. Finns även en hel del annat. Varmt vatten är underbart kan jag meddela. Förutom blåbärssoppan var det varmt vatten jag suktade efter när jag åkte Tjejvasan för några år sedan.
tisdagstema_längtan

Foto: Privat TiniTott - Vasaloppskontrollen i Mångsbodarna

RIX FM i fjällen

Förra veckan, vecka 7, landade RIX FM här i fjällen. Det var aktiviteter på dagarna, after ski och artister på kvällarna. I och för sig inget ovanligt här uppe kanske, men nu var det lite extra aktiviteter och jippon runt om. I lördags avslutades veckan med en artistgala på Lindvallen. Jag och min kompis A. åkte dit för att kolla. Det var riktigt bra och mycket folk. Artisterna som var med var Linda Bengtzing, EMD, Velvet och E-type. Velvet bjöd bla på sin melodifestival låt, lika grymt bra fortfarande (Fattar fortfarande inte att hon inte gick vidare). Mattias i EMD gjorde en av låtarna han gjorde i Idol, och jag blev så imponerad. Tyckte inte han presterade så jättebra i Idol, men nu när man hörde honom live, Wow vilken röst han har! Får dom grabbarna rätt låtar tror jag de kan gå riktigt långt, dom är riktigt bra. E-type gav en riktig show, man kan verkligen se hur han njuter av att vara på scen. Han är ordentligt bra live måste jag säga. Dessutom massor med gratis provsmakning på diverse saker, vilket alltid är skoj :D Kameran var självklart med, så jag bjuder er på lite bilder därifrån.

rixfm

Foto: Privat Tinitott samt logga lånad från rixfm.com

Deltävling 2

del2_2008
Då var deltävling två i Melodifestivalen avklarad. De två vidare direkt till finalen härifrån blev Sanna Nielsen och bröderna Rongedal. Nöjd är jag med det måste jag säga. Sanna var min absoluta favorit ikväll, hennes låt var helt underbar och hon sjöng den rätt in i hjärtat på mig. Rongedal var jag inte lika förtjust i, men det blev lite bättre andra gången de sjöng den. Den stora "chocken" ikväll var nog ändå att Carola och Andreas Johnson inte gick direkt till finalen utan "bara" till andra chansen. Vem trodde det? Inte jag kan jag säga. Trodde de var självklara direkt in i finalen. Måste säga att jag tycker det var lite roligt, för visst såg även Carola själv ganska paff ut? *fniss* Men det var bra att de iallafall tog sig dit, för jag tycker låten var bra. Olas låt gillade jag med, även om han tyvärr sjöng ganska falskt ikväll, så jag hoppades han skulle ta sig vidare, och det gjorde han som tur är.

Men Hallå?? Kebabpizza? Hur 17 kunde den komma bland de fem bästa? Återigen undrar jag hur det är ställt hemma hos svenska folket. Då tycker jag både Lasse Lindh och Alexander Schöld kunde kommit före. Den lilla ryska saken har jag inte mycket att säga om, utom Dåligt! Fast frågan är ändå om inte hon är snäppet högre än pizzasnubbarna om jag skulle bli tvungen att välja. Men som tur är slipper jag det :D

Slutsats, en bättre deltävling än förra gången och Sanna var definitivt rätt vinnare för kvällen. Och jag tycker nog ändå hon borde få vinna hela klabbet för en gångs skull. Det är en stark låt och jag tror på den, men Johnson & Häggkvist kommer bli svårtslagna. För de kommer garanterat stå i finalen. Dessutom är jag verkligen nyfiken på Charlotte Perelli som är med i sista deltävlingen. Den låter borde inte heller gå av för hackor skulle jag tro.


Bild: Eget collage med bilder från svt.se

Bloggpaus


*** BLOGGPAUS ***



Melodifestival

Då var kalaset igång igen! Ni hänger väl med på resan mot Globen? Jag fullkomligt älskar melodifestivalen och sitter numera bänkad framför tv:n varje lördag. I år blir det nog ingen resa till finalen för mig, om jag inte hittar någon lämplig tävling att vinna förstås *fniss* Nej det blir nog en trevlig kväll i goda vänners lag istället. Missade helt den dagen när biljetterna släpptes, annars hade jag hängt på låset för det är bland det bästa jag nånsin varit på.
del1_2008
Hur som helst, Deltävling nr 1 är nu avklarad och de två första finalisterna är klara, Amy Diamond och Christer Sjögren. Ja vad ska man säga? Amy: JA Christer: NEJ. Herregud, ibland undrar jag hur svenska folket röstar. Eller var det bara alla över 50 som hittade till telefonen? (Inget illa ment till er =)  Kvällens bästa låt åkte till och med ur! Velvet var nämligen min favorit för kvällen, en riktig schlagerdans låt tycker jag att hon hade. Riktigt besviken på att se henne åka ur faktiskt. Till andra chansen åkte Sussie Tapper, som hade en underbar ballad. Kanske inte rätt låt i rätt forum, men jag tror den kommer att gå väldigt bra på tex Svensktoppen. Gillade den verkligen. Poodles/E-type, ja... kommentar? Öh? Poodles gillade jag förra gången de var med, men denna låt var inte mycket att hänga upp i granen om jag säger så. Och E-type, ja på skiva är han ett JA, men live? Kom och hjälp mig! Han kan inte sjunga, det är den bistra verkligheten, bara att inse. Han gör sig bäst på skiva tycker jag.

Slutsats, den bästa åkte ur men Amy var iallafall rätt val. Första omgången var inget vidare, vilket den inte heller brukar vara. Det var likadant ifjol. De stora namnen kommer alltid i omgång två och fyra, det kan väl aldrig vara planerat Christer Björkman? ;)


Bild: Eget collage med bilder från svt.se

Sveriges bästa bil

ahlgrens

Lyckoträff! Det är ett ord som passar in på nyheten från Ahlgrens Bilar, nämligen sursockrade bilar. Jag är svag för surt godis, och när jag var och handlade innan helgen så fick man med en påse av dessa när man köpte Aftonbladet. Jag blev ju tvungen att prova =) Helt underbara är dom! Redan en storfavorit hos mig. Ni bara måste testa dessa om ni gillar surt godis, jag kan varmt rekommendera dem =)

I övrigt har det varit lugnt här ett par dagar nu, tiden räcker inte riktigt till alla dagar. Idag var det återigen jobbdax och det var ganska skojigt faktiskt. Denna gången blev "vinsten" både toapapper och korvbröd haha =) Imorgon åker jag till mina föräldrar och min älskade vovve för en eller två dar. Imorgon ikväll ska jag nämligen på föredrag med Annika Dahlqvist, läkaren som är omtalad för rekommendationer till diabetiker att äta "nya" mycket fett, låga kolhydrater kosten. Det ska bli mycket intressant.


Foto: Privat TiniTott

Eftermiddagen...

har jag spenderat på följande sätt. Strålande sol möttes jag av när jag kom dit, och det var riktigt härligt skidväder. Det började blåsa lite senare när solen gick ner, men inte mer än man stod ut gott och väl. Mycket folk var det oxå, men håller man sig bara borta från Gustavbacken slipper man de flesta köer. Nu ska jag krypa ner i soffan och titta på Lost säsong 3. Måste hinna ikapp innan säsong 4 börjar nästa vecka =)

märta


snögubben


motgustav


pistkarta


Foto: Privat TiniTott - Ute i backen

Ordlös Onsdag


skogsvag

Fler bidrag i Ordlös Onsdag hittar du hos Nejma i Marocko



Foto: Privat TiniTott - Skogsväg

Tisdagstema - Cirkel

Tisdagstema igen, denna gången är temat Cirkel. Min plan var att hitta något ute att fota idag, men när jag väl hade hunnit ut efter diverse göromål var det redan mörkt. Så det fick bli innefotografering istället. Totalt brist på fantasi hade jag med så jag satte mig i soffan och bara tittade runt. Tillslut tittade jag upp, och ja men visst min taklampa är ju rund. Och min älskade loppislampa är ju oxå rund! Japp, där var mitt tema klart för idag =) 

tisdagstema_cirkel
Foto: Privat TiniTott

Återvunna rosor

rosor
Vid avresestäd på en stuga/lägenhet så ska allt som den gamla gästen lämnat kvar kastas. Dvs, står det tex oöppnade förpackningar av något i kylen eller i skåpen så ska det bort. Det är då upp till oss att välja om vi vill kasta det eller ta det med oss hem. Min medarbetare som jag gick med igår meddelade glatt att man kan tjäna in en del matpengar via det här jobbet =) Likaså om det blivit över toalett- eller hushållspapper efter förra gästen ska detta plockas bort. Ja iallafall om det är större mängder det vill säga, en extra rulle ska lämnas om det finns över men annars så är det meningen att gästen ska ha med detta själv. Så papper är även det något jag tydligen inte ska behöva inhandla så mycket mer av :D Igår eftermiddag var jag på ett av hotellen här och städade lägenheter. Gästerna här hade köpt (eller fått vad vet jag =) en bukett rosor som stod på ett bord. De började bli lite slokade och har väl sett sina glansdagar, men än har de allt lite att ge. Så eftersom dessa skulle ut på något sätt, så tog jag med dem hem istället för att kasta dem. Återvinning alltså =) hihi Så nu har jag ett par rosarrangemang runt om i lägenheten. För även om de är lite slitna i luggen så sprider de ännu sin charm tycker jag.


Foto: Privat TiniTott

Med moppen i hand...

moppar

Den här bilden beskriver min söndag ganska så bra =) Idag var det inte söndagsvila som gällde för mig, utan en dag på nytt jobb. Eller extrajobb kanske man ska säga eftersom det mest handlar om helgarbete och då främst söndagar. Jag städar och avsynar stugor här i fjällen efter avresta turister. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i städning, men det här jobbet var riktigt skoj måste jag säga. Har haft en riktigt trevlig dag. Sen lär man ju känna en massa nytt folk vilket alltid är kul. Det känns bra att göra iordning och se till att boendet är snyggt och fräscht till de nya gästerna. De har ofta rest långt, och det sista de behöver se är en stuga som inte är städad när de anländer till sin semester. Och förhoppningsvis ska de slippa det nu. Iallafall där jag städat *fniss* ;)


Bild: hämtad från bildbyrån matton.se

Sälentips: Olarsgården

olarsgarden
Vill man gå ut och äta gott när man är på besök i Sälen finns det många ställen att välja bland. Ett av dem är Olarsgården, som ligger strax bortanför Sälfjällstorget. Det är ett väldigt mysigt ställe med mycket god mat. Det finns läckra färdigkomponerade menyer som man kan välja bland, eller så väljer man själv från a la carten. Min favorit är den populära Fjälltoasten med oxfilé, pommes, bearnaisesås, pepparrot, röd lök mm. Den blev det även igår kväll när jag och min kompis A. var dit och åt. Efter man beställt mat och dryck får man in en liten aptitretare som riktigt smälter i munnen. Denna gången var det fjällröding som det bjöds på i en god röra på en liten bit knäckebröd. Det serveras även alltid bröd i olika former och smaker och till det smaksatt smör, denna gången lingon. Till dessert blev den en blåbärspannacotta med rabarber kompott. Mums!

Det är trivsamt inrett i en gammaldags stil, och eftersom det inte heller är så stort är det trevligt och mysigt att sitta här över en middag. Det är en lugn och familjär atmosfär tycker jag. Vill man bo över är det inga problem eftersom Olarsgården även är ett litet hotell.

Jag rekommenderar verkligen ett besök hit om Du inte varit hit tidigare.


Foto: Privat TiniTott - Olarsgården Sälen

Edit: Olarsgården drivs fr.o.m säsongen 08/09 av Gammelgården, temat är inte längre vilt utan svensk husmanskost. Tyvärr måste jag säga att det är ett koncept som inte riktigt håller måttet.

A corner of...

corner

Med denna bild från ett litet hörn i mitt hem passar jag på att önska er alla en trevlig helg. Ikväll ska jag och en kompis ut och äta på Olarsgården. Ett supermysigt ställe med mycket god mat. Det ska bli riktigt skoj. Imorgon lördag blir det mest hemmapyssel och på söndag... ja då ska jag ut i verkligheten igen, spännande! Mer om det kommer senare.

Ha en underbar helg alla!

Kramar,

image226
Foto: Privat TiniTott

Shopping hos Rusta

När shoppingnerven börjar rycka i mig brukar jag ta en liten vända genom nätet för att kolla läget. Denna gången surfade jag in hos Rusta för att kika vad de har att erbjuda. De får ju mer o mer riktigt bra saker där tycker jag. Hittade lite som gärna får följa med mig hem vid ett besök.


rusta 

Sigtuna, matta 299:-

Flockprint Vår, lampskärm 39,90:-
Köksvåg i retrostil 69:-
Crystal, blockljus 14,90:-
Lea, matta 249:-
Lykta 39,90:-
Loops, fleecepläd 39,90:-
Chenille, kudde 59:-
Skytteholm, matta 299:-


Bild: Eget collage med bilder från rusta.se


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...