Sommargardinerna uppe

Det var väl på tiden att jag fick upp nya sommargardiner, när vi snart är inne i juli *skratt* Ibland får jag mina infall och vid klockan 23:45 igår kväll började jag sy mina gardiner. Jo jag vet... infallen kan vara knäppa ibland ;) Tyget har jag hittat på loppis, 12:- för två längder, perfekt pris i mitt tycke =) Jag har använt en av längderna och sytt om den till paneler istället. Vad jag ska göra med den andra längden vet jag inte riktigt, men den får nog ligga och vänta på framtiden. Någon gång kanske jag behöver fyra paneler och då kan den ju vara bra att ha kvar. Så nu är det alltså lite mer somrigt inne, iallafall i fönstret. Skulle även vilja ha lite mer somriga kuddar, så jag ska ge mig ut på jakt har jag tänkt. Men det får nog bli efter helgen, för håller vädret sig i schakt innebär helgen andra äventyr *ler*

Ha en underbar helg alla!

Foto: TiniTott

Äntligen blommar det

Har knappt varit hemma de senaste veckorna, så altanen har inte direkt prioriterats. Men nu äntligen börjar den ta form för sommaren. Nya utemöbler är på plats, och framförallt har jag fått till merparten av sommarens planteringar. Så nu går det att sitta ute och njuta i solen av blomsterprakten (om nu bara solen känner för att komma). Visserligen är det mysigt att sitta ute när det regnar med, men med alla mygg som finns i år, nej tack =) I år blev det plantering i zinkbaljan; pelargon, blomstertobak, palettblad, taklök och en planta med silverblad som jag totalt glömt namnet på =) Den härliga, rosa stjärnpelargonen fick följa med hem från besöket vid Bäsna Trädgård, lika som den söta, rostiga fjärilen. En fjärilslavender är också nu hos mig för iår. Jag älskar ju margeriter, så det är dom som saknas. Men dessa ska jag försöka hinna införskaffa i helgen, sen är allt klart för njutning.
 Foto: TiniTott

Bäsna Trädgård

Hos Lime på bloggen Lantlivet finns det många fina bilder från Bäsna Trädgård, som ligger en bit nordväst om Borlänge. Det var ganska många år sedan jag var där sist, och det har hänt ganska mycket. För några veckor sedan var jag ute på lite ärenden i Falun/Borlänge, och skulle passera mina föräldrar på hemvägen. Eftersom Bäsna då ligger på vägen, passade jag på att göra en liten tur dit i den fina vädret. Vilket underbart litet utflyktsmål! Senast jag var där var det i stort sett bara ett par växthus och inget mer. Nu finns här en hel trädgård med gångar och sittplatser lite här och var. Det var riktigt avkopplande att promenera runt där bland alla underbara blommor. Man erbjuder inte enbart blommor, utan har även en liten butik med mysiga saker som passar till trädgården. Eller varför inte sätta sig en stund i trädgården och avnjuta deras pelargonkaka? Jag hann tyvärr inte med en fika denna gången, men mums såg den allt ut. Så det får bli en tur till i sommar för att prova den hembakade kakan. Bjuder på lite bilder från mitt besök.
 
Foto: TiniTott - Bäsna Trädgård

Trevlig midsommar!

glad midsommar

Vill passa på att önska Er alla en härlig midsommar. Själv tänkte jag placera mig själv på verandan på mina föräldrars sommarställe med denna utsikten och försjunka i en god bok =)


Foto: TiniTott

Dop

Den 24 maj var det dop för min lilla brorsson. Jag hade äran att få bli fadder åt världens lilla gullunge.  Har aldrig gillat att stå framför folk och göra saker, men trots detta lovade jag att sjunga en sång jag hittade på nätet. Jag "gömde" mig på läktaren tillsammans med kantorn, och det gick faktiskt ganska bra. Nervös var jag, och darrig på rösten till en början, men stoltheten över att få sjunga för lilla Hampus tog över. Dopet var jättefint och Hampus var så duktig, inte ett ljud kom det från honom under hela tiden. Han bara tittade med stora ögon på allt som hände. Den enda incidenten var när han lyckades grabba tag i min psalmbok som jag höll lite för nära, och greppet var fast. Jag såg framför mig hur hela psalmboken skulle börja rivas i bitar *huga*, men lyckligtsvis klarade vi den i behåll *fniss* Efteråt blev det massvis med gott fika och tårta hemma hos min bror och hans sambo tillsammans med släkt och vänner, mycket trevligt. En dag som jag alltid kommer att bevara i mitt hjärta. Så låt mig presentera Tim Hampus, fasters älskling =)

hampus_dop

Foto: TiniTott - Hampus med moster

Camilla Läckberg

Jag fullkomligt älskar Camilla Läckbergs böcker. Har precis sträckläst hennes sjätte bok; Sjöjungfrun. Jag blir helt trollbunden och kan inte lägga ifrån mig den. Rekommenderar den absolut till alla som ännu inte läst den. Lika bra som de övriga hon skrivit. Denna bjuder även på ett ganska rafflande slut som gör att jag toklängtar efter nästa bok, för jag bara måste veta hur det gick. Spring och köp! Det känns lite extra roligt att läsa hennes böcker eftersom jag besökt Fjällbacka, och kan se platserna hon skriver om framför mig. Känns lite häftigare på något sätt. Är så nyfiken på vad nästa bok ska handla om. För att det blir en nästa bok är jag säker på pga slutet i denna, men jag tänker inte avslöja någonting, det får ni upptäcka själva =) Skulle ni av någon anledning ännu inte upptäckt Camillas böcker så bara måste ni börja nu. Man är fast redan efter hennes första bok Isprinsessan.

I väntan på nästa, som säkert lär dröja ett litet tag, eftersom denna precis kommit ut, hugger jag in på andra böcker. Det är precis som sommaren väcker min boklust. På vintern är jag oftast alldeles för trött för att läsa, men nu kan jag knapp sluta. Påbörjad efter Sjöjungfrun är Åsa Larssons Det blod som spillts. Uppföljaren till Solstorm som nu även är film. Minst lika spännande den. Det finns många fler att uppslukas av, själv är jag en deckarfantast. Karin Alvtegen, Marie Jungstedt, Anna Jansson, många är våra svenska deckardrottningar som jag gärna läser. Och jag har säkert missat flera stycken. Stieg Larsson har jag fortfarande inte läst, men ska även försöka beta av honom i sommar =)Bild: Adlibris.com

Kosläpp

Hemma igen, från att varit ute på vägarna i nästan två veckor. Så skönt att komma hem. Vill inte riktigt avslöja något om jobbintervjun än, håller mig tills jag vet hur det gick. Det jag kan säga är att det var en ny typ av intervjuform för mig. Inte vad gäller frågor och liknande, det var som de flesta andra. Men jag hade min intervju tillsammans med en annan tjej som sökte samma jobb, det har jag aldrig gjort tidigare. Men vi får hålla tummarna ändå för jag vill v e r k l i g e n ha det här jobbet. Fast det är även andra saker som hänt under de här veckorna. Bland annat har jag varit på Kosläpp för första gången i mitt liv =) Det var riktigt skoj måste jag säga. Jisses så glada och studsiga korna var när de kom ut från ladan. Dom spritte som en liten hundvalp och råmade och stångades, jättekul att se. Besöket gjorde vi hos Munters lantbruk i Dala-Järna. Tänkte även att ni skulle få följa med ifall ni inte själva varit på en sådan tillställning. Även de små kalvarna fick man hälsa på inne i ladan och klappa, guuuud så goa de var =)

None
None
None
Foto: TiniTott - Kosläpp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...