Lite frånvarande...

Hej. Ville mest bara säga just Hej *ler* =) Ganska mycket just nu den här veckan och en bit in på nästa. Först har det varit dop och kosläpp (dock inte samtidigt ;), nu blir det lasarettet och lite annat. Sen bär det av till Örebro i all hast. Har nämligen idag fått en jobbintervju där på ett specifikt ställe. Någon som kan gissa var? *fniss* Så bloggen får ta en liten paus just nu ett par dagar till. Men sen kommer nya inlägg igen.

Ha en underbar vecka och helg alla!

Kramar!

TV-reklam

Vissa tv-reklamer faller man bara för, de är hur charmiga eller roliga som helst. Nu i veckan har jag fått en ny favorit, Postens reklam för sms avisering. Tycker den lilla figuren är såååå söt. En annan favorit brukar dyka upp under vintertid, nämligen den för FinnAir med den lilla renen. En tredje favorit gick för ganska många år sedan, och tyvärr kan jag inte hitta den på YouTube. Det var en reklam för Stena Line med två pratande måsar, jag bara älskar den haha. "Tjeeeeena Bööööörjeee!"
En Isa till Hampus

På lördag är det dags för dop för min lilla brorsson Hampus, ska bli så roligt. Jag har fått äran att bli fadder, vilket jag såklart är mycket stolt över. Doppresent är inte längre något problem för mig, eftersom jag tycker Isas tavlor är helt fantastiska. Beställde en sådan till lilla Alvas dop, som jag oxå är fadder åt, och nu har jag även beställt en till Hampus. Fick hem den för någon vecka sedan och fick lov att provhänga den lite och fota. Tycker den är så underbar =) Annars sitter jag mest här hemma och småsjunger för mig själv *skratt* Lovade i ett svagt ögonblick att sjunga en sång på dopet och jag börjar bli hypernervös ju närmare helgen vi kommer. Jag är ju ingen sångerska på något vis, men älskar ändå att sjunga. Och när vi sedan hittade den perfekta låten på nätet, Älskade Barn av Jessica Nilsson, så flög det ur mig att jag kan sjunga den om ni vill.... Jaja alla har vi våra svaga stunder *skratt* Troligen kommer jag stå därframme och skaka som ett asplöv, men jag får väl bjuda på det ;) Vad gör man inte för en liten ängel som Hampus =)

hampus_dop_isa


Foto: TiniTott

Ordning i garderoben

Spinner vidare lite på förvaringsveckan jag hade tidigare. Är som sagt i stort behov av bra förvaring eftersom jag har sån liten yta att förvara på. Utrymmen som blir "över" i garderober tex, är lätt hänt att det bara slängs in saker som inte har någon plats någon annanstans. Skor, väskor, dataprylar och annat smått och gott. Varje gång jag sedan öppnar garderoben flyger ångestmonstret över mig för hur det ser ut, oordning och kaos. Vid senaste trippen till IKEA inhandlades förvaringslådor för att nu var det dags att snygga till lite. Skor som bara legat här och där har nu fått sin klara plats, likaså min lilla bärbara som inte längre används pga pension. Och nu ser det bra mycket trevligare ut när jag öppnar dörren, och ångestmonstret har flyttat till ny plats *skratt*

garderob
Foto: TiniTott - Ordning i garderoben

Mera kortpyssel

Fick sån lust att pyssla ihop några kort här under veckan och helgen, eller några och några, det blev två =) Ett kort till min brorssons dop nästa helg samt ett till mors dag. Var så roligt att göra kort igen, var ett tag sen sist. Så det blir nog kanske några fler under veckan som kommer.
kort_maj08


Foto: TiniTott

Utmaning: För ett år sedan

Helena på Bildbloggerian har en utmaning idag, visa vad Du fotade för ett år sedan. Eftersom jag älskar utmaningar är det klart att jag måste vara med. Kunde inte hitta något foto från exakt idag, utan det närmsta jag kom var dessa, som är tagna den 23 maj 2007.
bildbloggerian_070518
Foto: TiniTott

17 maj

Nej, detta är inget inlägg om Norges nationaldag *ler*, Nej det handlar om den 17 maj i Sverige, vårt härliga land som alltid har en överraskning att bjuda på haha =) Idag ser det nämligen ut som nedan hos mig, även om det på denna bilden har hunnit smälta undan en del. Mer har kommit på fjället, men eftersom jag har sommardäck törs jag inte åka upp och titta. Mina föräldrar som bor ca 10 mil söder om mig har däremot fått nästan upp mot 3 decimeter under dagen, så där är snöplogen ute och jobbar för fullt och har gjort ett par vändor redan *skratt* Fick lov att gå tillbaka och titta vad jag skrev om den 17 maj förra året på bloggen, lite skillnad på väder måste jag säga ;)

080517


Foto: TiniTott - 17 maj 2008

Temavecka: Metall

Temaveckans sista dag och temat är Metall. Hos Ella kan vi läsa tolkningen som är: "vita eller grå saker, runda eller uppstickande saker samt i material som silver, mässing, smide, tenn, zink och rostfritt". I mitt tema är det framförallt zink som gäller; en kruka ute med penseér, en liten zinkkruka i nät från Cosas och min lilla minikruka i zink med ett uppstickande hjärta.

tema_metall
Foto: TiniTott

Temavecka: Jord

Och eftersom det är torsdag är det ju ett nytt tema idag, nämligen Jord. Jord kan symboliseras av "keramik, kakel, porslin och tegel. Färgerna är jordtoner te.x. brunt, gult, orange, låga möbler, fyrkantiga former och inslag av stenar och berg". Min första bild är samma keramiklykta som på gårdagens tema, fast nu i dagsljus så ni kan se den bättre. Den andra bilden är mitt keramikfår som håller mig sällskap ute på altanen. Sista bilden tog jag vid en promenad med hunden igår, och är tagen vid en gammal kvarn och ån bredvid den. Tycker det är så vackert med alla stenar längs kanten och den gamla vattenfåran. 
tema_jord

Foto: TiniTott

Temavecka: Eld

Hann inte med riktigt igår onsdag, så det temat från Ellas temavecka får komma idag torsdag istället. Dagens tema är Eld. Som Ella skriver: "Självklart omfattas ljus och eldstäder. Saker i röda toner och trekantiga former och även djursymboler räknas in". Min tolkning idag är en ljuslykta som hänger hos mina föräldrar, och som är gjord av en lokal keramiker. Den föreställer en vargtass, och ser ni hur fint den ger samma mönster på väggen? Älskar den =) 

tema_eld
 

Foto: TiniTott

Tisdagstema: Baksida och Temavecka: Trä

Idag gör jag dubbel utmaning, dels för Tisdagstema där temat är Baksida. Men bidraget får även gå in i Ellas temavecka som idag har temat Trä. Mycket trä finns det på första bilden, min pappas vedbod, som är på baksidan av mina föräldrars hus. Den andra bilden föreställer baksidan av min lekstuga, som självklart är i just trä =)

tema_tra


Foto: TiniTott

Temavecka: Vatten

Ellas inspiration startar idag en ny temavecka, häng på! Dagens tema är Vatten. Framför mig idag har detta stått så gott som hela dagen, och brukar göra varma dagar. Ett stort glas och en kanna fylld med friskt, kallt vatten. Gärna med en citronskiva eller gurkskiva eller nåt i.
tema_vatten
Foto: TiniTott

Planterat på altanen

Idag blev det lite plantering ute i solskenet. Dags för penseérna att komma i jord. I år valde jag att ha röda och ljust blåa, samt lite tvåfärgade. Några pelargoner har oxå fått flytta in, även om de får åka lite ut och in än så länge. Fast altanen börjar iallafall att få lite sommarkänsla. Blomhyllan har kommit ut, och fått lite blommor i sig, även om den är långt ifrån klar. Hittade en solros på marknaden i helgen som jag inte kunde låta bli, den bara lyser sommar och man blir glad bara man ser den.

ute_maj08


Foto: TiniTott

Ett litet avstamp...

Har blivit längre frånvaro från bloggen än jag räknat med. Åkte iväg för att fira mammas födelsedag och sen vidare på tjejfest till Örebro. Sen har tiden bara flugit iväg och jag är ännu inte hemma. Men imorgon lördag ska jag styra min lilla bil mot hemmet. Ska bli skönt, varit borta en vecka nu och då börjar man längta hem =) Förhoppningsvis kan det bli några inlägg från veckan oxå. En loppis har jag hunnit med, även om jag inte gjorde några superfynd. Men någon liten sak fick iallafall följa med hem. IKEA fick självklart ett besök det med när jag var i närheten, fast denna gången blev det mest praktiska inköp. Men de behövs ju de med ibland hihi =) Imorgon ska jag besöka en marknad på vägen hem, kanske kan man hitta något roligt där. I övrigt ska jag börja inreda på altanen, så jag kan spendera dagarna ute i solen, när den kommer åter. Det ska ju bli lite kyligt nu ett tag igen, men det sägs att den ska vara tillbaka till nästa helg så jag hoppas på det =)

Ha en underbar helg alla, så syns vi till veckan igen (om inte tidigare =)

Kram!

Vilken hund är du?

Via Mys Liv och Hem hittade jag till Pjöller Maja och testet Vilken hund är du? hos SVT. Så här blev mitt resultat:

cockerspaniel

Vilken hund är du?


Bild: Eget collage med bild och text från svt.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...