Konstresa: Keramiker Karin Jaxelius


Varje år åker jag och min mamma på en konstresa. Den anordnas av konstföreningen Färg & Form i Vansbro, och vi har varit på många olika ställen. I år bar resan iväg åt Ludvika/Smedjebacken/Fagersta hållet och första stoppet blev hos keramikern Karin Jaxelius i Smedjebacken. Hon har sin atelje i en fd missionskyrka där, och det fanns mycket fint att se. Hennes keramik är både enkel och vacker men även fantasifull och magisk tycker jag. Hennes alster som ser ut som spets var underbara. Min favorit blev den lilla vasen "Blomman" (som ni ser längst ner till höger) som fick följa med mig hem. Hon har bla ställt ut på Formex 2007 där hon vann priset Formidable, Glas, Lera, Sten, för skålarna som ni ser på bilden. Fler stopp på resan kommer under helgen.


Foto: TiniTott

Tillbaka... tror jag =)


Nu blev det ett mycket längre uppehåll från bloggen än vad jag hade tänkt mig, men allt går inte riktigt som man planerar =) Och ibland är det inte bara av ondo ;) *fniss* Efter mitt förra inlägg for jag iväg till Örebro för att fira en kompis som fyllde år (Grattis igen Jimpy!), samt spendera en kväll i Nora på Jonnys spelning där. Detta resulterade i en mycket längre vistelse än beräknat. Statusen på TiniTott är nämligen inte singel längre *ler* Men nu är jag hemma i "verkligheten" igen. Letar jobb för fullt och uppfyller resten av tiden med städning och pyssel. En hel del av julpysslet är redan ordnat, det gäller att ligga i haha. Nejdå, tok heller jag har inte gjort pysslet än, bara fixat saker jag behöver =) Vi har helt underbara höstfärger här uppe just nu, så en fototur upp på fjället kommer det nog att bli under helgen med. Kallare blir det ute med, så det är ganska härligt att sitta och titta igenom gamla foton från sommaren, som det ovan. Genomgången av fotona är oxå det ett förberedande för julpyssel, men mer tänker jag inte avslöja eftersom även vissa av mina vänner besöker bloggen då och då. Jag är iallafall tillbaka på bloggen, och ska försöka komma med lite fler inlägg än vad som varit under sommaren. Har några på lager som jag vill lägga ut =)


Foto: TiniTott - Sommarfjäril

Härlig färg

flugsvamp

Jag tror inte det är många som har missat att det är ett otroligt svampår iår. De ploppar upp precis överallt. Flugsvampen är visserligen inte en så värst trevlig svamp, men den har en otrolig färg tycker jag. Kunde inte låta bli att fota den när jag var ute.


Foto: TiniTott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...