God Jul & Gott nytt år


Årets gottepåsar färdiga


Årets biscotti- och godispåsar är nu klara. Blev en lite enklare variant i år. Just nu pågår packning av julklappar och övriga saker som behövs för julfirandet hos familjen. Min lilla bil kommer att bli överfull *skratt*


Foto: TiniTott

Underbara vinterdagar


Har varit riktigt härligt kyligt här nu ett par dagar, runt -15 och sol. Träden är alldeles frostiga och allt ser så vackert ut, då är det inte svårt att få till julstämningen. Alla paket är nu inslagna och så gott som allt julgodis är gjort. Har bara en sort kvar. Ikväll blir det nog en liten jultallrik framför någon bra film. Det är riktig mysdag idag tycker jag =)


Foto: TiniTott

Vintern är här och julen i sikte


Äntligen kom snön även hit! =) Som jag har längtat. Nu är det vitt överallt och jag hoppas verkligen att den ligger kvar länge. Är runt åtta minusgrader ute. Julgranen är klädd, tomtarna framställda, de flesta klapparna inslagna och det är bara lite julbak kvar. Ikväll blir det utemiddag med mongolisk och asiatisk buffé och imorgon blir det julbord till lunch, smaskens!


Foto: TiniTott

Fler julkort

De sista två julkorten för i år är tillverkade och klara. Så här blev dom:
(det sista kortet blev lite suddigt i scannern)


Kort och papper från Panduro, stämplar från Slöjddetaljer.

Värmande i kylan

Stickade mössor


Jag har gjort något som jag inte har gjort på väldigt länge, nämligen stickat. Kommer inte ens ihåg hur många år sedan det var sist. Men sen såg jag en sån söt mössa i en sticktidning min mamma fick hem i posten, och kunde bara inte låta bli. Och nu är de färdiga, det blev några stycken för det var så kul =) Vem vet, kanske blir det en julklapp oxå? *fniss*


Foto: TiniTott

Advent

2:a advent idag, mysigt =) Hade tänkt mig iväg på julmarknad i Wadköping, men det blev inte av. Kanske kan klämma in den nästa söndag istället. Det har blivit en julklappspyssel dag här hemma idag, har fått en hel del gjort. Nu tänkte jag ha lite adventsmys resten av kvällen med lite julmust och igårbakade saffranbiscotti. Tänkte bjuda er på lite adventsbilder från mig. Har inte pyntat så mycket än, men flyttar in lite allt eftersom. Sista veckan innan jul är det dags för julgranen att kläs, ska bli kul =)

adventsbilder
Foto: TiniTott

Listan julen 2009

Då har jag fått till den lilla Listan så jag vet vad jag har kvar att göra fram till jul. Vet inte riktigt varför men jag har alltid gillat att göra listor och kunna bocka av saker =) En del har jag faktiskt redan hunnit göra, som biscotti baket som blev av idag. *mums*
Edit:
091206: Stickning + pärltavla klar
091206: Julgruppen planterad
091209: Saffransbullar bakade
091210: Årets biscottipåsar är fixade
091213: Julkorten är tillverkade
091215: Resterande julkort skrivna, cupcakes baket struket pga tidsbrist
091217: Julkorten ivägskickade igår
091220: Justädningen är klar och alla klappar inslagna
091221: Allt julgodis klart, sillinläggningarna sker imorgon efter hemkomsten

Inflyttning till våren?

Fågelholk


Jag gör många av mina julklappar själv numera, dels för att jag tycker det är roligare och går att göra mer personligt, men även för att det blir lite mer ekonomiskt =) Ifjol gav jag tex bort en fågelstuga till mina föräldrar, målad i samma färger som deras sommarstuga. I år blir det en fortsättning, nämligen en fågelholk. Själva stommen har jag köpt, sen har jag målat den själv. Tycker allt den blev rätt söt om jag får säga det själv, även om jag är lite partisk hihi.


Fågelholken kommer från Slöjddetaljer.

Göteborgshelg


Helgen som var tillbringade jag och mamma i Göteborg. Vi hade bokat en liten shoppingweekend med hotell och bland annat besök på Jul på Liseberg. Lite shopping blev det, är ju så himla mycket folk så man orkar inte springa i butiker hur mycket som helst. Vi besökte julmarknaden i Kronhusbodarna, riktigt mysigt. Sen vandrade vi runt på stan och tittade, åt god mat och bara njöt av att vara borta lite. Lördagskvällen tillbringade vi på Liseberg. Det är så mysigt med alla ljus och alla små stånd med goda saker i. Det var fruktansvärt mycket folk, men man tog sig hyggligt fram iallafall. Förra gången jag var där var det inte alls lika mycket, så det märks att det blivit allt mer populärt med åren. En mysig och trevlig helg hur som helst =)


Foto: TiniTott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...