Mera julkort

Två till julkort har blivit tillverkade =) Adventspyntningen är avklarad, baket ska förhoppningsvis börja den här veckan, de flesta julklapparna är inköpta och några ska fortfarande tillverkas. Men det flyter på ;)
Material och stämplar från Panduro. Spets privat.

December planering

November gick hiskeligt fort, och nu är det dags för december. Har även gjort en liten almanacka för denna månad, får se om jag lyckas hänga med =) Det gick lite sådär för november måste jag säga, bakningen har jag inte ens kommit igång med än haha =)
Egen hopknådad planering med almanacksblad från blankettbanken.se

Julkortskollektion 2009

Julkortsskapandet har startat =) Idag blev de två första tillverkade och ser ut så här:

julkort nr 1julkort nr 2
Översta kortet: Material från Panduro samt stämpel från Slöjddetaljer.
Nedre kortet: Material från Panduro och spets från Loppis.

Julpynt

Surfade runt lite på Åhléns hemsida idag och hittade en massa kul julpynt. Vissa saker är jag allt lite sugen på, medans vissa bara är roliga. Eller så ska jag satsa på en riktigt kitschig julgran i år *skratt* Skridskon och den högklackade skon är underbara tycker jag! Fast det är den lilla snögubben jag troligen kommer plocka med mig hem. Och kanske den lilla tomten... Mattan tycker jag om, fast jag har bara en pluttegran så det funkar inte riktigt :D Den lilla granen i plåt skulle nog göra sig riktigt fin i fönstret tror jag. Hmm, får nog åka ner på stan och ta mig en titt på det här ;)


Uggla 75:-
Hjärta i tyg (vitt) 35:-
Skridsko 65:-
Glasgris 95:-
Bakelse 60:-
Julgran i plåt 149:-
Julgransmatta God Jul 100:-
Glaskula 50:-
Tomte 29:-
Högklackad sko 60:-
Bil 45:-
Hjärtkudde (rött) 39:-
Pepparkaksgran 25:-
Snögubbe 35:
-


Eget kollage med bilder från ahlens.se

En liten glimt


Har ju för länge sedan utlovat bilder från min nya lägenhet, och nu har jag äntligen fotat en iallafall =) Min lilla läshörna, vid fönstret och dörren mot balkongen.


Foto: TiniTott

Planeringen igång

Vet ni vad? Julen närmar sig med stormsteg! Japp, det slog mig för en liten stund sedan. Visserligen är jag igång med julklappsinköpen, men allt annat som ska göras, jisses! Eftersom jag är ett stort fan av listor, slog det mig att jag skulle knåpa ihop en liten planering. På www.blankettbanken.se hittade jag de perfekta almanacksbladen att ladda ner, och november är ifylld med det jag vet idag. Så detta är novemberplaneringen för mig:


Sen tillkommer det säkerligen en bunt med andra saker, men den uppdateras allt eftersom. Den mer detaljerade listan som jag brukar ha här på bloggen varje år kommer lite senare. Denna är lite mer övergripande ;)


Egen hopknådad planering med almanacksblad från blankettbanken.se

Sopplunch

vansbro kyrka


Nu har jag kommit hem igen, riktigt skönt måste jag säga. Men äventyrligt skulle det bli som vanligt. Halvvägs börjar temperaturmätaren att lysa, så det var bara att stanna på första bästa ställe. På något sätt hade kylarvattnet i bilen försvunnit (?). Tilläggas ska att min bil bara är fyra år gammal. Där stod jag mitt i skogen, med ett allt tätare snöfall utanför fönstret och minusgrader, och ca 4 mil till närmsta mack. Kul kul :( Då är det tur att man har en pappa som är beredd att rycka ut. Tack Pappa! Han satte sig i bilen och den timmen det tog för att komma till undsättning med vatten och glykol. Förstår inte varför alla mina bilar strejkar så fort det är snö i luften =) Min förra tålde inte snörök, utan då stannade motorn utan att man kunde hitta några fel. Roliga är dom de rullande sakerna med motor.

Iallafall, det var egentligen inte vad inlägget skulle handla om. Tidigare idag var jag till ovanstående ställe, nämligen Vansbro Kyrka. Den första onsdagen varje månad serverar man nämligen sopplunch här till det trevliga priset av 25 kr. Idag bjöds det på räksoppa med pepparrotsgrädde, mums! Till det serveras bröd och ost. Hur gott som helst. Är jag hemma vid dessa tillfällen brukar jag följa med min mamma dit. Är riktigt mysigt. På slutet av lunchen brukar det vara musikunderhållning, men tyvärr uteblev den idag av någon anledning. Skulle önska det fanns något liknande här, tycker det är en toppenidé =)Foto: Hämtat från google.se

Mysig promenadstund

skogspromenad 


Idag tog jag och Banjo en mysig promenad ute i skogen. Det var så lugnt och tyst och riktigt avkopplande. Saknar verkligen att bara kunna gå ut och vara direkt i skogen utan trafik och folk runt omkring en. Numera när jag flyttat till "stan" är det bilen som gäller om man vill ta sig till den riktiga skogen. Men nu under mitt hemma-hos-föräldrarna besök passade jag på att ta en riktigt skogstur. Både jag och Banjo njöt kan jag säga. Annars har helgen bestått av 2 års kalas för min brorson Hampus. Lådan med bilarna blev mycket uppskattad kan jag meddela, ett bra presenttips till någon annan liten kille som är tokig i bilar =) Imorgon sägs det att det ska komma upp till 2 dm snö, jag avvaktar och väntar med spänning. Underbart att få lite snö innan man åker hemåt igen. Kan ju hoppas att den räcker till en snögubbe haha =)


Foto: TiniTott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...