Middag: Smörgåstårta

smörgåstårta

Blev så himla sugen på smörgåstårta så jag beslöt mig för att försöka knåpa ihop en till middag ikväll. Just nu står den och gottar sig i kylen så jag vet inte hur den blev än, men den ser god ut iallafall =)

Jag använde mig av vanlig formfranska som jag skar kanterna av och la fyra stycken i en fyrkant.
Första fyllningen består av creme fraiche, majonnäs, rökt skinka och salladslök.
Andra fyllningen är creme fraiche och leverpastej med gurka.
Tredje fyllningen samma som första.
På toppen och kanterna har jag creme fraiche och majonnäs, och har sedan garnerat med skinka, lax, räkor, tomat, gurka och vindruvor.Foto: TiniTott

Matta istället för betong


Länge har jag funderat på att lägga in en balkongmatta istället för att behöva gå på det iskalla betonggolvet. Nu äntligen har det blivit av. Valet föll tillslut på en grå matta med dränering från Bauhaus. Inga mer skor för att gå ut på balkongen, nu trivs fossingarna riktigt bra =) Passade även på att plantera några penseér som får lysa upp därute.


Foto: TiniTott

Experiment: RostbiffJapp, jag erkänner villigt. Jag har aldrig tidigare lagat rostbiff på egen hand. Men hur svårt kan det va? haha :D Idag genomförs experimentet. Rostbiffen är kryddad med salt, peppar, chili och örtmix. Den har getts en fin stekyta, stektempen är införd och den står nu och gottar sig i ugnen. Frågan är om den kommer att vara överstekt eller helt rå när jag tar ut den? Lite nervös är jag allt. Återkommer med resultat senare =)

Uppföljning:
Rostbiffen har nu kommit upp i sina 60 grader enl. termometern, men den var fortfarande väldigt mjuk på den tjockaste biten, och köttsaften lite för röd, så jag låter den vara inne en liten stund till.

Hmm, ja inte vet jag. Det verkar ytterst tveksamt att lita på en stektermometer iallafall. Nu är det säkert 45 minuter sedan den visade 60 grader och rostbiffen är riktigt röd inuti fortfarande. Och 60 grader ska betyda att den är rosa?? Är det min ugn eller termometern som inte fungerar som den ska tro?

Okej, mer info intagen - dels från nätet dels från mamma. 60 grader verkar innebära rejält rosa med en röd kärna, för lätt rosa (som jag vill ha) bör man närma sig 68 - 70 grader. Nya tag =) Tempen står nu på 68 grader sen åker den ut och får vila och eftersteka i folie en liten stund. Hoppas på att det blir bra.

Klart! Den blev helt okej måste jag medge, saftig och god. Lite för välstekt hade gärna fått vara lite mer rosa, så jag har kommit fram till att 65 grader är bäst och sen får den ligga och vila 15 minuter så bör den bli ganska perfekt =) Hur slutresultatet blev kan du se på den nedre bilden (den är inte lika rosa i verkligheten av någon anledning)


Foto: TiniTott - rostbiff under experiment

Tavelfunderingar

Har en vägg i köket som känns väldigt tom, så jag funderar på att göra lite tavlor kanske. Har satt ihop lite bilder från min Miami resa som jag funderar på att beställa några förstoringar på och göra tavlor av. Vad tror ni? =)
Collage ihopsatt med egna foton samt ramar från IKEA.se

294: Takeaway (5 av 365)


Det gick ju inte att besöka USA utan att testa takeaway haha =) Det blev McDonalds i bilen på väg mot shoppingcentret. Helt klart mycket goda måste jag säga, och roligare varianter än de vi har här i Sverige.

Fler bidrag i fotoutmaningen 365 foton 2010 kan du se här.


Foto: TiniTott - McDonalds i Miami

Kom - TimoteijBara älskar den här låten =)


GLAD PÅSK

Påskpyntad balkong


Med denna bild från min påskpyntade balkong önskar jag Er alla en Glad Påsk =)


Foto: TiniTott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...