För ett år sedan

För ganska exakt ett år sedan tog jag denna bild vid våran stuga här i Dalarna. En helt underbar vintervy. Så är det verkligen inte i år. Nu finns det nån snöhög kvar här och där, annars är det bara grönt och trist. Längtar så mycket efter snön. Två dar innan julafton nu iår såg det nästan ut som på bilden, men dagen innan julafton kom tövädret och allt försvann. Vad jag förstår så ser det ganska lika ut runt om i Sverige, så därför tänkte jag bjuda på denna bilden så man kan drömma sig bort en liten stund =)




Foto: TiniTott

God Jul!

God Jul önskar TiniTott och Tomten




Foto: TiniTott - Tomten, Tomteland Mora

Hemma hos Tomten 4

Nu när mörkret börjar lägga sig mot kvällen är det dags att tända upp julgranen och invänta själva Julafton. Duka upp med lite gott julgodis, tända en sprakande brasa och kanske se en julig film eller läsa en god bok. Det är nog det som Tomtemor gör när Tomten ger sig iväg med sin släde och sina renar och alla klapparna. Kryper upp i fåtöljen bredvid Tomtens julgran och slappnar av och inväntar Julafton. Det är dan före doppare dan, och överallt sitter små förväntansfulla barn och längtar efter Tomten och tittar på sina egna tindrande granar.






Foto: TiniTott - Tomtens gran, Tomteland Mora

Hemma hos Tomten 3

När Tomten har sovit en hel natt skulle jag tro att han är hungrig. Då har säkert Tomtemor lagat till lite smaskig gröt åt honom i Tomtens kök. Sitta här kvällen innan julafton med lite god varm choklad och en smaskig saffransbulle framför brasan, det skulle jag inte säga nej till =) Visst ser det mysigt ut?






Foto: TiniTott - Tomtens kök, Tomteland Mora

Hemma hos Tomten 2

Även Tomten måste ju sova ibland, och få en paus från allt leksaksskapande. Här nedan kan du se hur det ser ut i Tomtens sovrum. Tycker det ser riktigt inbjudande ut, kanske Tomten hyr ut när han åker på semester i sommar? Skulle kunna bo här en vecka helt klart. Fast helst ska det ju vara vinter utanför fönstret förstås. Men eftersom vi faktiskt är hemma hos Tomten så är det säkert vinter året om =) 
 






Foto: TiniTott - Tomtens sovrum, Tomteland Mora

Hemma hos Tomten

Såhär dagen innan den Stora dagen tänkte jag ta med er hem till Tomten. Hemma hos honom är det riktig julstämning med mycket paket och en underbar gran. Hela huset skänker en ombonad och mysig känsla. Här skulle jag inte ha något emot att tillbringa julafton. Det kommer att komma upp bilder från hans hem vid olika tillfällen under dagen. Först ut är Tomtens vardagsrum.






Foto: TiniTott - Tomtens vardagsrum, Tomteland Mora

Juletiketter

När jag gjorde julkorten vaknade verkligen pysselnerven i mig, och jag vill scrappa hur mycket som helst. Är supersugen på att göra ett kuvert album, får se om jag hinner igång innan jul. Men idag när jag satt och slog in julklappar blev jag sugen på att göra några etiketter att ha till paketen. Så då plockades stämplarna och pennorna fram igen =) Resultatet kan ni se nedan.


Juletiketter


Lilla älsklingen Zakk tyckte oxå att det här med paket var riktigt intressant. Är man en nyfiken valp så är man, hur kul är det inte att upptäcka nya saker hela tiden. För att inte prata om hur skojigt det blir när man sticker iväg med både julpappret och snörena i en väldans fart genom huset, med matte jagandes efter. Men tji fick matte för jag gömde mig minsann bakom soffan jag, och rev glatt både papper och snöre i bitar :D


Material från Panduro, stämpel från Slöjddetaljer

Den här bloggposten innehåller Nötkräm

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.


Barn som äter nötkräm från UNICEF

 
Den här bloggposten är mitt sätt att bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Titta gärna på filmen där Eva Röse berättar om nötkrämen.
 



Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här!
Tillsammans räddar vi barns liv.


Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.


Bilder samt text från unicef.se

Vinterkänsla, Traktorer och Jul

Nu har jag äntligen fått foten ur och fotat de tre sista kuddarna som jag gjort. Det blev ett par i blå och grå toner, ett par blåa med traktorer till lilla Hampus och ett par julkuddar till mina föräldrar. Så nu är kuddperioden över för den här gången. Just nu börjar jag bli sugen på att göra lite scrapp-album. Ska bara leta upp lite passande kuvert först =) Risken är bara att de vi har kvar hemma är uppsprättade och det är ju inte så praktiskt...

Kuddar i blå och grå toner


Dessa blev i blå och grå toner, med grå baksida. Tycker dom ger en härlig vinterkänsla. Har även klippt in en liten bild på knapparna. Dessa kommer att ges bort i julklapp, men jag avslöjar inte till vem =)



Dessa kommer att bli julklapp till min brorson, som fullkomligt älskar bilar och traktorer. Tyget kommer från Panduro och heter Farm. Hittade matchande knappar oxå, tycker dom är supersöta =)



Dessa blev med lite juliga tyger, men funkar ändå året runt om man vill så. Hittade ett så sött band när jag var och handlade tyg så jag fick lov att köpa lite. Det fick bli som dekoration på kuddarna. Knapparna är lite vintriga, med lite frostig känsla.


Foto: TiniTott

Femte och sista kortet i årets kollektion

julkort



Det femte och sista julkortet i år är nu klart. Nu är alla packade i sina kuvert, adresserade och snart på väg till postlådan. Tyvärr blev det lite suddigt i scannern.


Material från åanduro, slöjddetaljer och ikea

Jultävling hos blogg.se och apoteket

Idag är sista dagen att lämna in sin julklappslista i blogg.se och apotekets jultävling. Man ska visa upp sin egen julklappslista med produkter från Apoteket till en summa av ca 2000 kr. Priset är ett presentkort på just Apoteket på samma summa, dvs 2000 kr. Här är min lista, jag kom upp i summan 2038,50:-, och ja nu är det väl bara att hålla tummarna =)


Eget collage med bilder från apoteket.se

Ytterligare två...

julkort

 

julkort


... Julkort är klara. Ett kvar att fixa till slutblinget på sen är årets kollektion färdig. Skulle nog ha gjort några till känner jag, men det får räcka för i år. Ska klura ut något nytt pyssel istället =) På det översta kortet råkade jag slinta lite när jag målade ögonen, så den sista snögubben blev att se lite smått elak ut haha, men det blev ju lite kul på nåt sätt så han fick förbli sådan =)


Material från Panduro och Slöjddetaljer

Julkorten börjar bli klara

Julkort

 

Julkort


Årets Julkortskollektion börjar bli klar. Pysselnerven börjar komma igång ordentligt igen, var superkul att göra dem i år. Köpte en pennsatsPanduro, i den fanns det bla en Snow Marker, dvs en penna som blir som snö. Man ritar där man vill ha den och sen värmer man bilden över tex en spisplatta. Den vita färgen "bubblar" då upp sig och det ser ut som snö. Jag har det på God Jul på den första kortet, och som snö på backen på det andra.

Det blev tillsist 5 st till denna julen. Här ovan ser ni de två första. Ska fixa inscanning av övriga ikväll tänkte jag. Först ska jag träffa en kompis och gå ut och äta lite =)


Material från Panduro och Slöjddetaljer

Torsdagstema - I like #19


Äntligen har snön kommit! Jag fullkomligt älskar vintern. Tidigare bodde jag i Sälen, och den här tiden på året längtar jag alltid tillbaka. Var dit förra veckan och det var lika underbart som vanligt. Tyvärr har snön smält undan lite, så det är mest is och halt just nu, men förhoppningsvis kommer det mer under helgen.

Fler bidrag till Torsdagstema hittar du här.


Foto: TiniTott

Layout of the Day

layout of the day



Jippijay! Idag blev jag utvald till Layout of the day hos DSP;
Digital Scrapbooking Place där jag är medlem. Stolt =)


Layout: TiniTott

Tävling hos Miss Alicia


Tävling på Miss Alicias facebook sida där du kan vinna en av dessa härliga tvålar =)

Klicka dig vidare här: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702

Observera att sista tävlingsdag är idag söndag!


Bild från miss alicia

Torsdagstema - I like #18


Utanför fönstret snöar det för fullt, äntligen =) Men här inne i värmen sitter jag och tittar igenom sommarens foton, och dök då på detta. Det blev ganska otydligt vid fototillfället, men jag beslöt mig för att behålla det för det tilltalar mig på något vis. Har lekt lite med filtren i PS ovanpå det.

Fler bidrag till Torsdagstema hittar du här.


Foto: TiniTott

Listan för julen klar

Det närmar sig med stormsteg, så det var på hög tid att sätta ihop Listan på vad som behöver fixas innan jul. I år fick den även lite ny design. Nu är det bara att köra på =)


111215: Album färdigscrappat, bilderna ivägskickade för framkallning
111216: Färdiga julkort skrivna och postade, egna julkortstillverkningen påbörjad
111217: Julkorten klara
111219: Resten av julkorten postade
111221: Sista julklapparna inhandlade
111223: Julklapparna inslagna, bak- och julgodistillverkningen inställd pga för lite energi denna julen

Decemberplaneringen



Då var det december sen ett par dagar tillbaka och idag är det andra advent. Otroligt hur fort tiden går. Julklappsplanerna får framåt, håller på att tillverka den sista som ska tillverkas av mig. Sen är det några kvar att köpa, men de flesta är fixade. Ska väl bli lite julbak oxå är det meningen =)


Almanacksblad från blankettbanken.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...