Nyheter hos IKEA

Det har varit mycket foto och melodifestival inlägg den sista tiden, inte mycket annat. Så jag tycker det är på tiden att det kommer in lite mer inredning igen =) Har surfat runt på IKEA och kollat in deras nyheter. Detta är några av de jag föll för:



Gillar skarpt den nya skrivbordsserien Kvissle med detaljer i kork. Sen de nya solcellslamporna skulle sitta fint ute på altanen vid stugan =) Har alltid velat ha en gungstol oxå, och denna var riktigt stilren och snygg.

En notering dock: Den översta lampan, den röda taklampan, den är inte länkad nedan pga att det inte längre går att hitta på IKEAs hemsida. Har mailat och frågat om den och väntar på svar. Den har dock funnits där, annars hade jag ju inte hittat bilden haha =)

Väster Taklampa röd 699:-
Kvissle Bokstöd, set om 2, 49:-
Gnistra Knivslip 129:-
Solvinden solcells/vinddrivet taklampa 299:-
Kvissle Brevkorg 199:-
Kvissle Skrivbordsställ 99:-
Kvissle Låda med lock, set om 4, 129:-
Kvissle Kabellåda 99:-
Värmdö Gungstol 995:-
Solvinden solcells/vinddrivet markspjut 499:-
Häggås Taklampa 499:-
Väster Golvlampa upp 699:-

Edit 120308: Har fått svar från IKEA att lamporna Väster har blivit försenade i leveransen, och kommer dyka upp i slutet av mars/början av april. Då kommer de även ut på hemsidan igen.


Bild: Eget collage med bilder från ikea.com/sv

Deltävling III

Liiiite sen med förra veckans deltävling, men bättre sent än aldrig var det nån som sa :D Har fortfarande inte sett den här omgången på tv, eftersom jag var i Leksand under tv-sändningen, men ska försöka göra det någon dag. Man ser ju mer detaljer på tv än live.

Den här gången består collaget även av lite privata bilder. Satt rätt högt upp, så även med maxzoom kom man inte så nära. Men tillräckligt iaf =) Tänkte göra ett eget inlägg om Leksand äventyret så jag berättar inte så himla mycket om hur det var just nu. Men jag kan iallafall säga att det var en grym stämning och superkul! Jag och min kompis Anna (+ min plast-brorsdotter Martina) deltog i en frågesport som arrangerades av coop inne på arenan och vi vann! Hur kul som helst =) Mycket skoj runtomkring var det.

Men nu till själva deltävlingen. Tycker att artistfältet faktiskt höll ganska bra nivå den här gången. Trean brukar ju kunna vara lite sämre annars, men jag gillade många av låtarna. Pojkbandet Youngblood var först ut, och jag tycker dom var helt ok. Kul att de kom till andra chansen. Andreas Johnson är ju en av mina personliga favoriter och jag hade gärna sett honom direkt till final istället för den andra fjanten. Men han har tack och lov en chans till. Maria Benhajji (webbjokern) hade en fin låt, men hennes klänning, wow den var otroligt vacker. Mattias låt var ok, hade kanske väntat mig lite mer. Men funkar. Hade hellre skickat den till Andra chansen och haft Andreas till final. Den var definitivt BRA mycket bättre än herr Ranelid. Hade ju hört en massa om den grova texten och bla bla bla, men den kan jag inte säga något om. Jag hörde den nämligen inte :D Allt som hördes var en grötig skånska och ibland kom ordet Kärlek. Därimellan hördes bara ett bludder tack och lov! Love Generations låt var sämre än förra gången, har inte nåt direkt att säga om den. Fast deras scenkostymer var urhärliga, häftigt tycker jag. Och det självlysande avsnittet var hur coolt som helst =) Men sen, till sist, kvällens givna stjärna, Molly Sandén. Vad vacker hon var, och vilken låt och inlevelse. Man riktigt hörde på hennes röst hur hon levde med låten. Det framförandet var helt magiskt live, hoppas det gick ut lika bra i tv. 8-åriga Martina som var med mig har Molly som idol och hon var överlycklig :)


Bild: Eget collage med bilder från svt.se samt TinaM

88: Godis (17 av 366)

När jag var och handlade lite gott till lilla Zakk för ett tag sedan, hittade jag detta paket på reabordet; Baka dina egna hundkex. Dessa kommer från England och är gjorda av Betty Miller. Det var ju omöjligt att motstå och häromdagen slog vi till och bakade kex jag och Zakk. Eller ja, jag bakade han sprang mest runt och lekte :D Just dessa har smak av ost och det luktade STARKT under baktiden i hela huset haha. Kul var det hur som helst.



Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här
.


Foto: TinaM

114: Häst (16 av 366)

Denna Häst såg jag i helgen, en dalahäst, i lila, i Leksand. Japp, det är årets MelodifestivalDalahäst som stod utanför Tegera Arena vid Melodifestivalen i helgen. Årets färg är alltså lila. Förra gången det begav sig var färgen rosa. Till denna gången har den fräschats upp. Tyckte den prydde sin plats perfekt =)



Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM

257: Semla (15 av 366)

Igår var det den rätta dagen, den rätta för Semlor alltså =) För sådan är jag, här äts ingen semla innan Fettisdagen, utan det ska gå till som det var från början haha :D Fast från och med igår är det bara att frossa på. Fast hittills har det bara blivit en. Brukar inte bli så många fler heller iofs, kanske en eller två till som max.



Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM/pålagd en faux lomo effekt i PS

87: Glädje (14 av 366)

När man är på promenad och kan hoppa i snön, och dessutom hittar en pinne, ja då är det äkta Glädje hos min lilla Zakk =)



Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar ni här.


Foto: TinaM

Här är jag ikväll!



Jo faktiskt, detta år har jag lyckats vinna biljetter till deltävling nr 3 i Leksand, så där kommer jag att spendera kvällen. Ska bli superskoj =) Återkommer med rapport under veckan.

Hoppas alla ni därute får en härlig kväll ni med!

Kram!


Foto: TinaM

Deltävling II

Då var deltävling nr 2 i Melodifestivalen avklarad, sent inlägg visserligen, men iallafall före den tredje delen :D Ja, hur var då denna... Som jag skrev i förra inlägget så brukar deltävling 2 och 4 tillhöra de starkaste, och jo visst. Det var helt klart bättre låtar i den här omgången.

Ulrik Munther var ju ganska självklar, han är skapligt populär bland kidsen. Och låten var helt ok. Min favorit var ändå David Lindgren. Ingen aning om vem människan var faktiskt, har lyckats missa honom. Men låten var suverän och blir bara bättre ju mer man lyssnar på den. Här anser jag att det redan nu ringer en liten vinst varning på honom. Det var fart och fläkt och medryckande. Klar favvo hittills.

Jag gillade även Timoteij och det gladde mig att de gick vidare till andra chansen iallafall. Deras låtar gillar jag alltid. Sen de härliga Torsby grabbarna i Top Cats. Inte så himla långt från mig, och jag har hört talas om de tidigare men inte hört så mycket. Missade dem i Talang oxå. Men jag gillar denna rockabilly genre, så helt rätt låt vidare här med. Att de sen slog ut Di Leva är ju lite coolt tycker jag =) Fast nu gillar jag ju Di Leva med, så hade gärna haft med honom på ett hörn. Som jag sagt många gånger genom åren, varför lägger de alltid de starkaste låtarna i samma deltävling?? Det är för mig ofattbart.

Sen lilla kära Andreas, han är ju bara för härlig. Tyvärr gick det inte denna gång, men du är bra för det =) Men... varför guldkavajen?? Du har ju så mycket bättre smak egentligen. Nej, bränn kavajen och ta nya tag för nästa år tycker jag :D


Bild: Eget collage med bilder från svt.se/melodifestivalen

277: Småhus (13 av 366)


För några år sedan fick mina föräldrar detta lilla Småhus i julklapp. För det är väl egentligen det det är, den lilla fågelholken, fåglarnas lilla hus. Förra våren flyttade det in en liten och bodde här =) Själva huset är köpt hos Slöjddetaljer, och sedan har jag målat det själv i samma färger som mina föräldrars stuga.

Fler bidrag till 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM

332: Uthus (12 av 366)


I helgen spenderade vi lördagen vid stugan på Finnmarken eftersom det var Svenska Rallyt. En av sträckorna går nämligen bara nån mil därifrån, så det är lite av en tradition att ta skotern och åka och kika lite. Passade även på att fota lite när jag var där. Bland annat fastnade detta på bild, vårat Uthus. I dubbel bemärkelse ;) I uthuset finns nämligen det man förr kallade just uthuset, nämligen utedasset :D Inrett av mig faktiskt haha. Fick nån idé om att jag skulle inreda det när det byggdes så jag gjorde ritning och valde färger och allt :D Blev rätt snyggt, men nu några år senare efter vind och väder är det litet slitet i färg och annat. Men det har sn charm ändå =)

Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM, redigerat i PS CS, tunnat ut färgen samt tagit fram det gröna uthuset

68: Fyrbent (11 av 366)


Det här är min lilla älskling Zakk. På den här bilden är han ca 2 månader gammal. Det var i oktober ifjol. Men den lilla valpen stannar ju inte så för evigt, utan växer och växer till en stor vovve. Vi har nu kommit upp till 7 månader den 15 februari och nu ser min fyrbenta vän ut så här:


Liten har blivit stor =) Vill du ser fler foton i utmaningen 365+1 foton 2012 kan du göra det här.


Foto: TinaM

334: Utsikt (10 av 366)


Vid "stugan" vi har på finnmarken är det underbara vyer, sommar som vinter. Just nu kan man njuta av denna Utsikt.

Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM

Deltävling I

Då var den första deltävlingen avklarad i årets Melodifestival. Ingen låt som gav mig någon Wow-känsla tyvärr, eller jo det fanns det förstås, men kanske inte nån som hör hemma i Melodifestivalen, om man ser till det slutbidrag som ska gå bra i Eurovision. Fast man vet ju aldrig =)


Jag talar först och främst om Dead by April, tokgillar den låten. Och superkul att dom gick direkt till final =) Men, troligen inget alternativ för ett slutbidrag. Men som sagt, man vet aldrig =) Loreen tyckte jag oxå var rätt val till finalen. Jag gillade även Abalone Dots, låten var mysig på nåt vis. Torsten Flinck har debatten varit hög om, jag hade inte mycket tilltro innan, men måste faktiskt säga att det var inte illa alls. Låten var faktiskt helt ok. Men sen är det ju även Tomas G:son som skrivit den, och han brukar ju lyckas :D Sean Banan - ingen kommentar! Vanligtsvis brukar delfinal 2 och 4 vara dom starkaste, så det ska bli spännande till helgen.


Bild: Eget collage med bilder från svt.se


173: Macro (9 av 366)

Jag fullkomligt älskar att min lilla kamera har valet Macro. Även om jag älskar att fota vyer oxå, så är det en rätt go känsla att ta den där braiga macrobilden. Jag har ingen systemkamera tyvärr, men en långzooms och den funkar för det mesta helt perfekt till alla sorters bilder. Men nog är jag lite sugen på en ny som kan göra ännu fler saker =) Men tills den dagen kommer fortsätter jag njuta genom linsen på min lilla kompis, för när han tar sådana här bilder åt mig, är jag rätt nöjd ändå :D


 


Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.



Foto: TinaM

Vinn ett underbart blomstöd hos Rosverkstan

Vinn ett designat blomstöd hos Rosverkstan tom 28 februari!





Bild från Rosverkstan

243: Rost (8 av 366)



Var en sväng till stugan för nån dag sen, och det är alltid så himla vackert där med all snö, så jag är alltid redo med kameran. Så när jag passerade denna gamla skottkärra slog det mig att ett av årets teman i 365+1 foton 2012 är Rost. Och det är ju precis vad denna skottkärra smyckas av numera =) 

Fler bidrag i utmaningen hittar du här.


Foto: TinaM

Melodifestivalen 2012

Äntligen är det dags igen! Melodifestivalen 2012.




Tänkte att jag skulle göra comeback med mina festivalinlägg igen. Har legat nere något år. Imorgon är det dags för första deltävlingen som går av stapeln i Växjö. Där kommer vi att få se följande bidrag:

1. Sean Banan – Sean Den Förste Banan"
2. Abalone Dots – "På väg"
3. The Moniker – "I Want To Be Chris Isaak"
4. Afro-Dite – "The Boy Can Dance"
5. Dead by April – "Mystery"
6. Marie Serneholt – "Salt And Pepper"
7. Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – "Jag reser mig igen"
8. Loreen – "Euphoria"

Har inte hört något av bidragen ännu, så jag vet inte riktigt vad jag tycker. Däremot vet jag en sak - går Sean Banan fjanten vidare till något överhuvudtaget kommer jag att slita mitt hår. OGILLA!

På Melodifestivalens webbsida kan man även delta i omröstningen om "Tredje chansen". 32 bidrag som aldrig tog sig ända till finalen. Lite kul tidsfördriv om inte annat =) Så här står det om det på webben:

"Tredje chansen följer samma regler som Melodifestivalen 2012, med fyra deltävlingar, en uppsamlingsrunda kallad Sista chansen och final. Två bidrag går till final och två går till Sista chansen från varje deltävling. I Sista chansen är det de två främsta bidragen som tar klivet vidare till finalen. Deltagarna i deltävlingarnas startfält avslöjas vecka för vecka. Tredje chansen kommer också att synas och höras i tv-programmet Melodifestivalen. I varje deltävling visas en snabbgenomgång av de tävlande låtarna, och låtarna hyllas genom en mellanakt varje vecka".

Den här veckan kan man tex rösta på dessa två, kommer ni ihåg dem? =)  






Bild: Eget kollage med bilder från svt.se

70: Fåglar (7 av 366)

Som jag tidigare skrev, så älskar jag att sitta vid frukostbordet och titta på småfåglarna, eller under lunchen för den delen =) För det är ungefär i lunchtid som denna lilla grupp Fåglar tittar förbi för en liten smakbit. Fåglarna i fråga är Stjärtmesar, och visst är dom vackra? Dom är lite av mina favoriter just nu. Dom stannar max 5-10 minuter sen försvinner dom och kommer inte tillbaka förren nästa dag igen. Ungefär samma tid, och lika länge.



Vill du kika på fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 så klicka här.


Foto: TinaM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...