368: En svunnen tid (29 av 366) - Eget tema 2

Mitt andra egna tema blev En svunnen tid. Huset på bilden är symboliserar detta för mig. Huset är byggt av min farfars farfar och har gått genom släkten sen dess. Tyvärr har det blivit förfallet innan vi hann ta över marken. Drömmen är ju ändå att man hade kunnat bygga upp det som det en gång såg ut, för det var ett ganska roligt hus. För att komma upp på övervåningen fick man gå ut och gå in i trappan utifrån. På vägen upp i trappen finns det ett antal lönnfack. Riktigt spännande =)




Fler bidrag till utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM

Kakmonster och Chokladdopp

Vi målade inte bara ägg, mina syskonbarn och jag, när jag var barnvakt åt dem idag. Först började vi med att doppa marshmallows i choklad och rulla dem i smaskiga strössel, som tex jordgubb och polkagris. Mumma =) Sen gjorde vi Kakmonster muffins. Vi fuskade dock lite och köpte färdiga muffins pga lite tidsbrist, och det blev väl inte helt som det var tänkt. Men det här är våran variant på Kakmonstret, ett Dalasågs Kakmonster :D
Vet inte hur bra det syns, men det är hur som helst en muffins med blå frosting, i munnen har han sedan en kaka. Han skulle haft ögon oxå, men våra misslyckades tyvärr så det fick bli chokladbitar.








Foto: TinaM

Äggpyssel

Idag har jag varit barnvakt till mina syskonbarn och passade på att packa ner lite pysselsaker när jag åkte dit. Vi har tex gjort chokladdoppade marshmallows, kakmonstermuffins och målat ägg. Det gottiga kommer i nästa inlägg. Här nedan kan ni se ett av de äggen vi dekorerade. Först använde vi servettdecoupage, sen limmade vi dit lite glitter och använde olika glitterStickles.






Foto: TinaM

186: Motljus (28 av 366)

Sådana där riktigt vackra, soliga vinterdagar när man får ljuset rätt i ögonen så fort man går ut, dom är ändå ganska härliga =) Jag älskar dom, men sen är jag en person som fullkomligt älskar vintern. Bodde i fjällvärlden i sju år, och fattar egentligen inte varför jag flyttade därifrån. Det var en dröm att få vakna och se hur solen strålade och glittrade i den vita världen. Och när jag satt mig vid frukostbordet kunde jag se ut över fjället med alla dess skidbackar. Det saknar jag verkligen. Hur som helst, på nedanstående bild har jag fångat just det där Motljuset som ibland är alldeles underbart =)




Kunde inte hålla emot att leka lite i Photoshop, så jag gjorde en variant i en Faux Lomo-effekt oxå, blev ganska käck tycker jag =)





Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM

23: Blå (27 av 366)

Var på Plantagen och flanerade häromdagen och införskaffade lite påskliljor och tulpaner bland annat. Plötsligt står jag framför dessa Orkideér och blev nästan mållös. Vilken helt underbar BLÅ färg, riktigt maffig. Hade gärna tagit med en hem, men 399:- var inte exakt i min budget just nu. Men visst är den ganska fantastisk? =)




Fler bidrag till utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM

331: Urgröpt (26 av 366)

Urgröpt är ett av årets teman i fotoutmaningen 365+1 foton 2012 som jag är med i, och det är precis det som mina föräldrars rabatt har blivit sen "lilla" Zakk flyttade in =) För här hindras vi inte av sten och annat som ligger i vägen, vi gräver ändå. Ända ner till dräneringen till huset, för det är ju klart man ska gräva så djupt som man bara kan, vad har man annars tassarna till? :P





Foto: TinaM

40: Draghjälp (25 av 366)

När batterierna är slut, ja då behöver man farfar som Draghjälp =)





Fler bidrag till utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM

367: Töväder (24 av 366) - Eget tema

Mitt första egna tema: Töväder. För det är precis vad det är ute just nu. Snön smälter snabbt, och det är så himla trist! Jag är van att ha snö långt in i april, så detta är för mig en smärre katastrof. Visst det är härligt med vårsol och allt, men var tar nu min underbara vårvinter vägen? Solen - ja tack, snösmältning - nej tack! På tok för tidigt. 





Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar ni här.


Foto: TinaM

Inspiration till Påskpyssel

Ibland, när jag känner för att bara titta på bilder och bli inspirerad, tittar jag in hos Better Homes & Gardens. Finns så mycket fint att titta på där, plus att de har ganska mycket pyssel. Denna gången drogs blickarna till påskpyssel och jag fick mycket inspiration av bilderna nedan. Något av det ska jag nog prova på =)



På den första bilden har man använt sig av stämplar och band, den tredje bilden med äggkopparna har man målat med nåt som heter CupCake Liner, vet inte riktigt vad det är, men troligen nån typ av glasyr på flaska skulle jag tro, som Stickles ungefär :D På den sista bilden har man satt på dubbelhäftande tejp som man lagt i glitter innan. Riktigt färgglada ideér tycker jag, som piggar upp och ger en härlig vårkänsla samtidigt.


Bild: Eget kollage med bilder från bhg.com

307: Tapet (23 av 366)

Huset jag växte upp i, flyttade vi in i samma år som jag föddes 1975. Under min uppväxt kommer jag ihåg de storblommiga blåa och gula tapeterna. De är sedan länge övertapetserade av modernare varianter, men en finns det fortfarande kvar. Till min stora glädje ska tilläggas. Mina föräldrar har länge funderat på att byta ut den och renovera upp den lilla toaletten som den sitter i. Men jag har förbjudit dem haha :D För jag vill absolut ha den kvar, den är en sån härlig färgkick när man kommer in där och jag bara tycker den är helt underbar =) Och det är ju faktiskt en helt äkta 70-tals Tapet.



Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM

ESPRIT Home

Det är ju populärt med klädföretag som även börjar med ett Home sortiment, och så har även Esprit gjort. Jag älskar deras kläder, superbra kvalitet och snygga, så jag var även nyfiken på deras inredning. Gjorde mig en liten kik på webbsidan, och hittade ett gäng favoriter som jag tänkte dela med er.

Förkläde/Grytlapp
Löpare randig (borta fr. hemsidan när jag skulle länka)
Bordstablett gul
Löpare Wave brun
Handduk
Skål/fat vit
Skål/fat svart
Kuddöverdrag Nemea rosa sammet
Kuddöverdrag Yarndots
Ljushållare för 3 ljus i läderimitation
Kuddöverdrag Wave brun
Kuddöverdrag Maya vit
Filt (filten utfälld syns bakom kuddarna ovan)
Ljus i glas
Ljushållare brun i läderimitation
Ljushållare begie i läderimitation
Glasvas


Bild: Eget kollage med bilder från esprit.eu

313: Tofs (22 av 366)

Nu är det väl åter igen dags för lite fågelbilder, tycker ni inte? :D Jag har en liten favoritfågel, även om Stjärtmesen jag visade tidigare är stark tvåa om inte delad etta, och det är Tofsmesen. Tycker han är så otroligt söt med sin lilla punkfrisyr på huvudet =) Lyckades fånga honom på bild i helgen, blev lite suddigt men funkar =)





Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar ni här.


Foto: TinaM

89: Gott (21 av 366)

När man får Ballerina kex av Faster med mumsig nougat i, ja då är det mycket Gott =)



Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM

Tävla hos Millah

Just nu kan du vinna ett Yankee Candle ljus med doften Granatäpple med inslag av söt vanilj från ambienceforhome.se inne hos Millah. Ta chansen du med vet ja. Tävlingen pågår till den 31/3.



246: Rulla (20 av 366)

Blir lite mer foto idag. Tog lite bilder på lilla Zakk i helgen, när det kommit nysnö. Eller lilla, lilla, vi är inte så liten längre :D Han är barnsligt förtjust i snön och hoppar och studsar och Rullar runt så mycket han kan. Bilden visar hur roligt han har. Plus att när man rullar finns det ju iallafall en liiiiiten chans att halsbandet åker av och jag kan komma loss och smita en liten stund =)


 

Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


285: Startklara (19 av 366)

Innan artisterna börjar sin vandring mot scenen på Melodifestivalen ställer dom upp sig och gör sig redo. På denna bilden är det nya pojkbandet Youngblood, som står Startklara.




Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.


Foto: TinaM

Tävla hos Ellas Inspiration

Hos Ellas Inspiration kan du nu tävla om ett presentkort värt 600 kr hos webbshoppen FamilyRoom. Jag håller tummarna för dessa muggar med typografi av Arne Jacobsen får gärna flytta hem till mig =)






Bild från ellasinspiration.blogg.se

Färgglatt hos Lagerhaus

Håller på att klura ut en present till en vän och surfade runt hos Lagerhaus en stund. Hittade en hel del saker som verkligen ger en färgkick så här under vintern, + små ursöta gottsaker. Tänkte jag skulle visa er lite av de saker jag föll pladask för =)

Plåtburk Siv 59:-
Strössel Minigelehallon 29:-
Strössel Chokladprickar 29:-
Strössel Jordgubbspärlor 29:-
Strössel Maränger 29:-
Slickepott silikon Sweet 59:-
Slickepott Dolly 59:-
Strössel Chokladlinser 29:-
Skärbräda Lime 29:-
Skärbräda Turkos 29:-
Glasburk Mormor rosa 69:-
Presentpåse Boll cerise 19:-


Bild: Eget collage med bilder från lagerhaus.se

117: Idol (18 av 366)

När Melodifestivalen tog plats i Leksand för deltävling nr 3 var vi på plats. Hade vunnit ett gäng biljetter och bland annat tog jag med mig min brorsdotter Martina. Hon älskade det, och var överlycklig och sken som en sol hela showen. Delvis för att hon äntligen fick se sin Idol, Molly Sandén.


Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012
.


Foto: TinaM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...