Inlandsbanan 100 år

inlandsbanan

I år fyller Inlandsbanan 100 år! *hurra hurra hurra* Detta firas bland annat med ett kalaståg som går från Kristinehamn till Gällivare under denna vecka samt nästa. Basen för Inlandsbanan är Östersund och på lördag har man där storkalas. Inlandsbanan går genom min hemby, Vansbro, och har alltid legat mig kärt om hjärtat. Och än mer efter min sommar som guide på sträckan Filipstad - Mora - Östersund. Pga annan familjemedlem som oxå är engagerad på en viss post, så kommer jag på fredag kväll anlända i Östersund för att vara med och fira. På lördag kväll kan man bland annat sitta i publiken på en liveföreställning av "På spåret" med Ingvar Oldsberg. Kalaset pågår från kl. 11 till sena natten med diverse artister och andra upptåg. Bland annat kan man åka gratis Ångtåg till Jamtli, eller varför inte rälsbuss och besöka lokstallarna? Jag kommer nog att göra det mesta tror jag. Hela programmet för kalaset hittar ni på hemsidan.

Har någon ännu inte bestämt semesterplanerna, rekommenderar jag varmt en tur på Inlandsbanan. Man kommer direkt ut i vår underbara natur och det är otroliga upplevelser längs med hela banan.Vill ni läsa mer om Inlandsbanan och dess resor kan ni göra det på följande länkar:

Inlandsbanan AB
Grand Nordic Travel

Skulle någon mer av er kära bloggare uppehålla er i Östersund i helgen, HÖR av er! Jag kollar bloggen, och mailen, iallafall till fredag lunch. En liten fikadate kunde ju vara skoj =) Om inte annat så vet ni iallafall varför det är tyst på bloggen under helgen =)


Bild: Eget collage med privata bilder samt från inlandsbanan och grand nordic

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0