Lördagsutflykt

I lördags begav sig jag och kompisen Anna ut på skidtur. Vanligtsvis när vi åkt skidor har det handlat om träning till tjejvasan/kortvasan. Anna var duktig och åkte i år igen men själv avstod jag iår. Men vi har hela tiden talat om att vi måste ta en vanlig skidtur någon dag och bara njuta och ha det allmänt skönt, och i lördags blev det äntligen av. Solskenet som var utlovat uteblev dock, och det var ganska mulet men rätt lagom väder ändå för det blev varken för kallt eller för varmt. Vi bestämde oss för att ta turen till Storfjällsgraven och deras servering. Skidturen gick i sakta mak med en ovan TiniTott som inte åkt längd på ett tag (faktiskt inte sen Tjejvasan för två år sedan *skäms*) men det gjorde inte så mycket, det var skönt att bara glida sakta fram. Det var en del folk ute i spåren, både stora och små. Alla ute på utflykt. Tidigare har man mest samsats med alla som tränar, nu var det bara glatt folk som tog det lugnt. En mycket trevligare upplevelse faktiskt *ler* ;)

Storfj?llsgraven

Det var superhärlig att komma riktigt upp på fjället där det bara är vitt, vitt, vitt. Det är en underbar syn. Visserligen kom det några skotrar på leden bredvid ibland men det var så få så det gjorde inget. Det är en viss känsla när man tittar runt omkring sig och det enda man ser är fjället och snön. Riktigt rogivande. Dessvärre åkte jag ifrån kameran så bilderna är tagna med mobilen, därav den lite dåliga kvaliteten. Anna (som är på bild, alltså inte jag =), var dock duktig att ha sin med, så jag kommer att lägga ut lite bättre foton senare. Bland annat på de underbara slädhundarna som passerade förbi oss en liten bit innan stugan. Tre slädhundsekipage kom det över fjället på rad, och jag som är fullkomligt hundtokig stod och bara njöt. Det var otroligt vackert. Och en av vovvarna var den burrigaste, goaste vovve jag sett tror jag, förutom min egna voffsing såklart då =) Kommer kort på honom med senare. Jag har bott här i snart fem år, men ännu inte lyckats ta mig ut på en slädhundstur, men nu ska det bli av. De har sådana miniturer som är på max 15 minuter, och en sådan ska jag åka och ta mig så fort det är en dag med lite mer sol. Och känner jag mig själv tillräckligt väl kommer det att ge sådana mersmak så jag kommer ge mig ut på en längre tur i vinter. För jag är helt övertygad om att det måste vara det mest underbara sätt att färdas på, och speciellt här uppe på fjället.

Hur som helst var det ett perfekt sätt att spendera lördagen på, och det kommer säkerligen att bli fler nu när vi äntligen fått ändan ur =) Goda våfflor med sylt blev det i värmestugan, riktigt mumsigt. Sen tänker jag faktiskt inte tala om att vi istället för skidor tog skotertaxin tillbaka *fniss* Men det var faktiskt riktigt roligt att sitta uppkrupen på renfällen och fara över fjället. Man måste passa på att testa allt när man är ute =)




Foto: Privat - TiniTott

Kommentarer
Postat av: Johanna

Låter som en riktigt härlig dag! Det är så mysigt att åka iväg så där över en dag! =)

2007-03-06 @ 09:17:41
URL: http://inredning.webblogg.se
Postat av: tina

Vilken underbar dag ni verkar ha haft!!
Kram tina:)

2007-03-06 @ 15:53:24
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Thea

Härliga fjällbilder. Förstår att det är rogivande!

2007-03-06 @ 16:20:05
URL: http://www.theasrum.blogg.se
Postat av: Åsa

Visst är det härligt att åka skidor på fjället. Det är lugnt och tyst runt omkring sig. Vi brukar vara i Grövelsjö fjällen. Har tillgång till en stuga där. Det kan jag varmt rekommendera. Det är ganska runda och snälla fjäll. Jag kan längta till fjällen nästan varje dag.

2007-03-06 @ 19:38:13
URL: http://asalin.blogg.se
Postat av: Frida

Åh vilka härliga fjällbilder! Jag får hemlängtan till Norrlande :)

2007-03-06 @ 20:17:01
URL: http://www.cultdesign.blogg.se
Postat av: Petra

vilken härlig dag ni har haft det. blir lite avis ibland på er där upp som är så snövana och med så hög luft. vi får lite snö med fuktig luft och ett par dagar senare är det snöslask.

2007-03-06 @ 22:28:56
URL: http://petram.blogg.se
Postat av: Hanna

Hej Hej!! vad härligt med en tur... våfflorna lockar ju också:) jag har en utmaning till dig hos mig!!

2007-03-06 @ 22:56:58
URL: http://lovinghulu.blogspot.com
Postat av: Vicke

Vad härligt med en skidtur i fjällen .Vad avis jag blir;)

2007-03-06 @ 23:05:04
URL: http://www.vickes.blogg.se
Postat av: TiniTott

Johanna: Ja det är det verkligen, och riktigt rogivande =)
Tina: Ja den var härlig =)
Thea: Mycket =)
Åsa: Det låter härligt. Har inte varit i Grövelsjön på många år nu, kanske dax för en tur dit igen.
Frida: Det kan jag förstå =)
Petra: Ja ibland känner jag mig faktiskt rätt lyckligt lottad som har vinterlandskapet alldeles utanför dörren. Det är ju enklare att ta sig ut då med.
Hanna: Hehe jo det gör dom =) Låter skoj, ska kolla in det bums.
Vicke: Ja riktigt upplyftande och uppfriskande faktiskt =) Hehe tsss, du har ju nära till IKEA nu, lite rättvisa måste det ju finnas *skrattar* ;)

2007-03-06 @ 23:41:57
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: Thea

Du har en utmaning hos mig!!

2007-03-07 @ 00:17:36
URL: http://www.theasrum.blogg.se
Postat av: Lilla My

Du har en utmaning hos mig.Hoppas att det inte är samma som hos Thea :-)

2007-03-07 @ 00:25:35
URL: http://bibbi.bloggspace.se
Postat av: tina

Nämen!!! Jag har också en utmaning till dej!!Det
är säkert samma som hos lilla my och hos thea.....
Du kan väl kika in hos mej i alla fall!
Kram Tina :)

2007-03-07 @ 01:24:46
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Susanne

Hittade hit av en slump och blev väldigt glad. Vad mycket fint!

2007-03-07 @ 13:36:35
URL: http://ventil.privat.eksjo.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...