OBH Nordica Eco Kitchen

Som jag tidigare berättat är jag en Buzzador. Det innebär att jag får chans att testa olika produkter och sen berätta om och visa dem för vänner och bekanta. Den här gången har jag fått möjligheten att testa produkter från OBH Nordica Eco Kitchen. Riktigt snygga och läckra är dom. Det jag har att testa är en stekpanna och två ugnsformar.
 
Idag tänkte jag visa stekpannan för er. Den är läckert röd i färgen och bara det lyser upp i köket och gör det roligare att laga mat. Ytan på stekpannan är täckt med OBH Nordica longlife™ Ceramic coating, som är en keramisk beläggning tillverkad av 100% naturmaterial. Det gör att den har en mycket bra hållbarhet och är väldigt reptålig. Jag tycker att den är helt suverän, den är ganska djup vilket är perfekt om man gör köttfärssås som jag gör på bilderna.
 
 
 
 
Beläggningen verkar vara väldigt bra den med, får se hur den ser ut med tiden. Men den känns bättre än på andra pannor jag haft förut hittills.
 
 
 
 
Stekpannan finns i fem storlekar, denna är den näst största. Det finns sen tre st mindre och en större. Alla i härliga färger. Är ni ute efter något nytt till köket, så kolla in dessa. Riktigt bra enligt mitt tycke. Kanske aningens dyra, men dom är värda pengarna helt klart.
 

 Foto: TinaM

196: Möte (149 av 366)

Mitt busfrö är ju bara 1 år gammal, så det är fortfarande mycket som är nytt där ute i världen. I somras när vi var ute och åkte, och stannade på en liten rastplats vid en sjö, så undersökte vi sjökanten. Där hittade vi en näckros som var mycket intressant. Det var ett spännande Möte. Zakk funderade länge på hur han skulle komma åt den där roliga saken, utan att behöva doppa sig allt för mycket. Tillslut kom han fram till att det inte var värt att bli helt blöt för den lilla saken, utan nöjde sig med att betrakta den på avstånd.
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

99: Gömsle (148 av 366)

Min busiga Zakk brukar hitta på både det ena och det andra. När han har ätit riktigt god mat brukar han busa i sängen och allra helst bygga koja. Så här hittade jag honom häromdagen, när han hade gjort sig ett litet Gömsle.
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

200: Numrerad (147 av 366)

En vecka kvar till december, och slutmånaden för fotoutmaningen 365+1 foton 2012. Känns som att jag behöver öka tempot lite, så det kommer bli en hel del bilder framöver =) Bilden nedan föreställer en vas som kallas Inka och är gjord på 50/60 talet i Tyskland. Riktigt läcker. Den är även Numrerad i botten, så man kan hålla reda på vart den är tillverkad och av vem.
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

Fredagstipset #47

Det blev inget fredagstips förra veckan pga sjukdom, men nu så är jag tillbaka. Denna fredag tänkte jag ta upp Badrum. Ett badrum behöver förvaringsmöjligheter för allt möjligt smått och gott. Själv har jag ett ganska litet badrum med dusch och den enda förvaringen är ett badrumsskåp. Jag har sedan själv fyllt på med en duschhylla samt hyllan Molger från IKEA som ni kan se nedan. I den har jag satt stora förvaringskorgar som sväljer det mesta. Men även om man har förvaring är det ju bra med lite organisation inne i badrummet med. Och så här när vi går mot juletider och ändå börjar feja och putsa lite överallt, kan man lika gärna gå över badrummet i farten =) Så, öppna dörrar och titta i korgar, släng allt gammalt och allt som inte använts på länge. Så mycket trevligare att kliva in i ett badrum med fräscha pryttlar, krämer mm, eller hur? =) Man samlar ju på sig hur mycket som helst med tiden har jag märkt. Själv ska jag följa dessa punkter:
Jag ska gå igenom vad det är jag vill förvara i mitt badrum, och hur jag ska förvara det. När planeringen är klar tänker jag köra igång med rensningen. Och nu ska jag vara hård :D Bort med allt som jag ändå inte använder. Inga kan-ju-vara-bra-att-ha saker får stanna. Det som blir kvar ska sen sorteras in på sina ställen. Och förhoppningsvis blir resultatet ett mindre plottrigt badrum med bara fräscha och härliga produkter.
 
Har surfat runt efter lite inspiration på Pinterest, och här kommer lite tips. Sätt upp saker med magnet i badrumsskåpet, på det sättet spar man lite yta för andra saker. Hyllor på väggarna kanske passar in i ditt badrum? Glöm inte att dörren kan vara en bra förvaringsplats, tex för att hänga handdukar, morgonrock etc. Har du ett skåp? Sätt in utdragbara hyllor, hur smidigt som helst. En hylla ovanför dörren är oxå ett smidigt sätt för att förvara sådant som man inte använder varje dag. Och sist men inte minst, kolla in sista bilden i collaget. Smart va? För dessa tänger tar verkligen sin plats annars.
 
 
 
 
Hoppas ni hittade lite bra tips på hur ni kan få till förvaringen i era badrum. Ha nu en härlig helg alla!
 

 Eget collage med bilder från ikea.com samt pinterest. 

Tisdagstema: Sovplats

 
 
Det är på tok för länge sedan jag deltog i Tisdagstema. Har tänkt vara med så många gånger, men sen har jag glömt det iallafall. Men nu gör jag ett nytt försök =) Veckans tema är Sovplats, och min vovve Zakk han har sin bestämda plats i soffan i vardagsrummet när han är riktigt riktigt trött.
 

 Foto: TinaM

79: Förvaring (146 av 366)

Förvaring kan man aldrig ha för mycket av. Särskilt inte när man inte har så mycket förvaring i själva lägenheten, som det är i mitt fall. Då passar den byrå helt ypperligt för att saker man behöver stoppa undan någonstans. Just denna ska jag använda till mina scrapbookingsaker bland annat.
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

266: Skydd (145 av 366)

Brukar inte lägga upp personliga bilder av mig själv, men denna gången gör jag ett undantag. För när man är på visfestival och det ösregnar, då måste man tillslut dra på sig någon typ av Skydd.
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

131: Kant (144 av 366)

Det finns ju ganska många kanter om man tittar sig runt om. Men den Kant jag fastnade för var denna =) Dessa älskade höstfärger, tänk så vackert det kan bli.
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

Julplaneringen

Hög tid att komma igång med julplaneringen känner jag. Eller ja, den har jag ju egentligen startat redan, men jag har inte fått upp den på bloggen. Ligger i en envis förkylning med en massa intressanta inslag som gör att det mesta legat nere ett tag. Idag är första dagen på en vecka jag klarat att vara uppe mer än 10 minuter åt gången, bara en sån sak :D Helgen skulle dessutom har spenderats på retreat (som händer en gång om året), men fick dessvärre boka av den. Så nu får man helt plötsligt gå och längta ytterligare ett år. Känns sådär måste jag säga. Men iallafall, julplaneringen har snurrat ett tag, men inte fått den på pränt förren nu. Så här kommer november och hur jag tänkt mig det hela. Mest tillverkning av diverse julklappar den här månaden. Vad jag gör kommer även det att dyka upp på bloggen framöver =)
 
 
 
 

 Almanackan är hämtad hos blankettbanken.se där denna plus många fler finns att ladda ner gratis

154: Landskap (143 av 366)

Ett perfekt tillfälle att uppleva våra härliga landskap är när man är ute och åker tåg. Denna härliga utsikt över ett Landskap svischade förbi mig häromveckan.
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

347: Vitt (142 av 366)

Häromveckan såg det ut så här när vi åkte iväg på morgonen, Vitt, vitt, vitt =)
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

281: Spårvagn (141 av 366)

Tänkte länge på hur 17 jag skulle lyckas fota en spårvagn eftersom dom inte finns någonstans i närheten av där jag bor. Men häromveckan var jag på en loppis, och vips där framför mig stod plötsligt just en Spårvagn =)
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här
 

Foto: TinaM

206: Orange (140 av 366)

Jisses, det är november och tiden går, känner att jag behöver öka upp takten på fotoutmaningen om jag ska hinna med =) Några nya teman har det blivit som jag tänkte få upp nu under helgen. Börjar med Orange, för det är precis vad dessa träd blir såhär på hösten. Lärkträdet. Lite roligare är dom eftersom dom är barrträd, men dom tappar sina barr på vintern. Och innan dess blir de alldeles orange. Försökte få en så rättvis bild som möjligt, men kunde ändå inte få till den skarpa orange som de egentligen är, men nästan iallafall =)
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

Fredagstipset #45 - Presentinslagning

Dagens tips kommer visserligen på en lördag, men jag ligger halvt däckad i förkylning så jag orkade inte få till nåt inlägg igår. Idag handlar det om presentinslagning. För visst skulle det vara härligt att ha ett litet hörn som är till för just det? En liten present-inslagnings-station. Så man hade allt på samma plats och slapp springa fram och tillbaka med alla pappersrullar, tejp och snören. Speciellt nu när det börjar närma sig jul. Jag har surfat runt lite och hittat lite tips på hur detta skulle kunna se ut =)
 
 
 
 
Som dessa till exempel. Smidigt att sätta upp på insidan av en dörr, använda sig av gardinstänger eller andra upphängningsanordningar för pappersrullar och snören. Krokar för sax, tejp och allt man kan tänka sig behöva. Det finns många härliga ideér därute. Hade jag platsen hade jag nog gjort som mittenbilden nedan, så himla snyggt och praktiskt. Hur gör ni? Har ni någon egen present-inslagnings-hörna? Eller gör ni som jag och springer fram och tillbaka med allt varje gång =) Skriv gärna en kommentar och berätta.
 
 
 
 

 Bild: Eget collage med bilder från pinterest.com

Julen har landat på IKEA

Då var det återigen dags, julsakerna har börjat tagit över butikerna. Även så på IKEA. Har surfat runt på hemsidan och hittat många fina saker. Några av dem känner jag ett starkt behov av till och med ;) Detta är en del av allt fint jag hittade på.
 
 
 
 
 
 
TRIPP burkar set om 3 69:-
JULMYS hängande dekoration 79:-/2 st
JULMYS dekoration, kulor 39:-/6 st
JULMYS doftljus i glas 29:-
STRÅLA halvglob, set om 3 39:-
JULMYS presentpappersrulle 15:-/st
STRÅLA ljusstake 199:-
FENOMEN blockljus, 4 st 59:-
STRÅLA ljuslinga 149:-
JULMYS dekoration, kula munblåst 79:-/2 st
JULMYS presentask 15:-/st
SMYCKA konstgjord kvist 29:-
JULMYS lykta för blockljus 99:-
STOCKHOLM kandelaber 299:-
 

 Eget collage med bilder från ikea.com/se/

Fredagstipset #44 - Magnetisk Anslagstavla

 
 
Då var det dags för det första Fredagstipset här på bloggen, i kategorin Ordning & Reda. En smidig förvaring för alla lappar, kuponger och andra små papper som man har en tendens att sprida omkring sig är ju en Anslagstavla. Tipset idag är om hur man skapar sin egen, magnetiska anslagstavla av en canvastavla och kommer från Martha Stewart. Ganska smart idé tycker jag. Men man kan ju även göra andra versioner och istället använda sig av magnetfärg till exempel.
 
Beskrivning på denna hittar ni här.
 

 Bild lånad från marthastewart.com

Organisera Mera

Jag har startat en ny kategori här på bloggen, nämligen Ordning & Reda. Ni hittar den under huvudkategorin Inredning. Här är tanken att jag ska lägga upp tips inom just ämnet ordning och reda, lite organiseringstips helt enkelt. Främst kommer det att vara tips som jag hittat på nätet, mycket från Martha Stewart kommer det bli, men även små tips jag kommit på själv. Varje fredag tänker jag lägga upp ett nytt tips till att börja med. Så välkommen in imorgon igen och kika vad veckans tips är för något.

177: Marksten (139 av 366)

Känner att jag måste öka lite på fotograferingen igen, om jag ska hinna med alla teman innan nyår. Får nog ge mig ut imorgon och fota lite =) Dessa fiffiga Markstenar hittade jag när jag var ute och åkte för några veckor sen, och stannade till på en liten rastplats. Den var riktigt mysig. Ligger efter en liten väg genom skogen, och det är byn bredvid som har fixat iordning där. Man har gjort en liten grillplats, en liten badstrand, ett utedass, en piltavla samt dessa tärningar. Sen finns det även en liten gästbok i en låda. Urgullig och helt klart en favorit att stanna till på. 
 
 
 
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

165: Lunch (138 av 366)

Häromdagen blev det en smaskig couscous sallad till Lunch.
 
 
 
 
Jag brukar göra så här. Kokar upp couscousen enligt anvisningar. Ev har jag i buljong i kokvattnet. Sen blandar jag i olivolja och lite soja. Kryddar med salt och valfria kryddor. Ibland har jag även i lite tomatsås av något slag. Lite balsamvinäger kan oxå få slinka i. Sen brukar jag ha i tomater, hackad paprika, oliver och röd lök. Avslutar sedan med fetaost och lite salladsblad, tex ruccola.
 
Fler bidrag i utmaningen 365+1 foton 2012 hittar du här.
 

 Foto: TinaM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...