Leksand del I

Tänkte jag skulle berätta och visa lite från min Leksandstur jag gjorde förra helgen. Min mormor o morfar bor endast ca 10 minuter från centrum så jag tog tillfället i akt och tog en promenad ner för att strosa runt lite och titta. På vägen mot centrum passerar jag Leksandsbron med en underbar utsikt över Siljan. Nästan så att utsikten tar andan ur en. Alldeles på andra sidan bron ligger det en liten park där klockspelet står. Året runt klockan 9, 12, 15 och 18 spelar det. Tyvärr hörde jag dom aldrig, antingen spelade dom inte eller så var jag djupt försjunken i någon härlig butik =) På bilden från bron kan ni även se den härliga strandpromenaden.
Leksand
Leksands centrum är riktigt mysigt. Jag höll mig den här gången mest till gågatan, kikade bland annat in på en antik och kuriosa affär, men upptäckte (lite till min förtjusning faktiskt) att jag i stort sett kan fynda liknande saker på min favvoloppis till en spottstyver av priserna som var här. Men det blir väl så när det är "Antikt" istället och dessutom ligger på en populär turistort. Ett ställe jag redan hade bestämt att jag skulle besöka var butiken Lantliv. En underbar liten butik med lantlig och härlig inredning, med saker från bland annat Sia, Lexington, Matteus, Miljögården mm. Gjorde några små inköp där, men de visar jag i ett annat inlägg. Önskar jag kunde visa er bilder från butiken men jag vågade inte ta upp kameran och börja fota. Jag lyckades dock knäppa ett litet kort i skymundan, bara för att jag blev tokkär i själva saken. Förhoppningsvis kan jag ta mer mod till mig vid nästa besök och fråga om det är okej att jag fotar lite till bloggen. Iallafall, mitt bland ljuvligt, turkosa Matteus muggar bland annat står en tavla med texten "Queen of the kitchen". Den var så klockren, den totala TiniTott grejen liksom.Tyvärr hade jag inte pengarna för att köpa den den här gången, och jag hoppas så innerligt att den är kvar nästa gång jag kommer dit. Me want! Titta själva nedan så underbar den är =)
Lantliv
Det kliar i fingrarna efter att få köpa den =) Efter lite mer strosande styrde jag kosan till Interflora butiken. Min mormor fyller nämligen år denna vecka, så jag skulle inhandla en liten blomma till henne tänkte jag. Underbar blomsterbutik! Hittade så mycket härligt. Det kommer att bli ett separat shoppinginlägg tror jag, med allt jag hittade under den här turen *skratt* Iallafall föll valet på en härligt rosa Vårglöd och så hittade jag en supersöt kruka till. När de frågade om det skulle vara en present så slog de dessutom in den jättevackert i cellofan och snören till. Det gjorde mig så glad! Många ställen måste man påpeka detta och be om att få den inslagen, men här gick det av bara farten. Trots att det var ganska många i kö. Suverän service måste jag säga. Man behövde dessutom inte gå många minuter i butiken förren någon frågade om man behövde hjälp, och så fort någon var klar med en kund letande man med ett leende på läpparna upp nästa man kunde hjälpa. Det syntes att personalen här älskade sitt arbete. Härligt =)

Interflora
Kan meddela att mormor blev jätteglad för blomman, och hade stora kval med att bryta den fina förpackningen =) På närbilden kan ni även se lite av krukan.

Fler rapporter från Leksandsturen kommer under veckan =) Nu passar jag på att önska er alla en härlig Kristi Himmels färds helg! Själv ska jag en tur till mina föräldrar, min pappa fyller snart 60 och några ur släkten kommer för att fira i helgen. Men först ska jag på årets första auktion på fredag *längtar* Ska bli så kul. En riktig gårdsauktion, helt klart de bästa =) Får se om det blir några fynd.

Kram,

image226

Kommentarer
Postat av: Thea

Så fina bilder från härliga Leksand!!

Förstår att mormor hade lite svårt för att packa upp den fina blomman. Jättefin, tänk vad glad man blir när man får en sån!

Ser fram emot fler bilder =):

Ha en bra helg du med/vi syns.

2007-05-17 @ 08:13:49
URL: http://www.theasrum.blogg.se
Postat av: Lilla My

Oj,så roligt med auktion.Då är det alltså sommar ;).Ha en fin helg tillsammans med familjen och hoppas på bilder om du fyndar nåt.Kram

2007-05-17 @ 09:10:20
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Postat av: TiniTott

Thea: Ja det är ett mysigt ställe helt klart =) Det gör vi!
LillaMy: Ha ha ja visst måste det vara sommar nu om det är auktion =) Tack, detsamma till dig. Kram.

2007-05-17 @ 16:38:01
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: Johanna

Vilka härliga bilder! Och blomman du köpte var jättefin! Jag förstår att hon blev glad! Visst är det härligt med en glad och trevlig personal som verkar gilla sitt jobb! Det gör det ännu roligare att handla av dem. Ha en trevlig långhelg! Hoppas du hittar nå fynd på loppisen!

2007-05-17 @ 19:12:22
URL: http://inredning.webblogg.se
Postat av: Scaniatjejen

Härligt att höra att du hade det bra i Leksand och vilka vackra bilder! Förstår att du hittade mycket fint i affären, hoppas du får fota mer nästa gång! Jag skulle också bli glad åt en så fin blomma, och va kul att shoppa i en butik där personalen verkligen gillar sitt jobb. Ha en bra helg och fynda mycket på auktionen!

2007-05-17 @ 19:49:49
URL: http://scaniatjejen.blogg.se
Postat av: TiniTott

Johanna: Tack =) Ja det var roligt att se att hon blev så glad. Detsamma till dig =)
Scaniatjejen: Det hoppas jag med, fanns så mycket härligt, och hela butiken var inspirerande. Detsamma till dig, och jag ska göra mitt bästa ;)

2007-05-17 @ 20:11:31
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: Sessan

Måste bara fråga hur det gick med dina krukor och om du provade att måla de med yoghurt eller persilja?? Trevlig blogg och trevlig helg!!

2007-05-17 @ 20:53:36
URL: http://blogg.passagen.se/zezziz
Postat av: Nina

Leksand är verkligen jättefint! :) Och hur kul är det inte med gårdsauktion, åh, nu blev jag jätteavis. *fnissar* Trevlig helg på dig! (nu ska jag fortsätta läsa här och se vad jag missat under senaste tiden) Kram!

2007-05-17 @ 21:55:17
URL: http://ninus.webblogg.se
Postat av: TiniTott

Sessan: Ja jag har faktiskt precis gjort det igår, det kommer en liten rapport om hur det gick till veckan så kika gärna in igen =) tack så jättemycket och detsamma till dig!
Nina: Ja det är ett mysigt ställe =) Det är superkul ;) Kallt var det, och tyvärr några som verkade driva loppisbutiker som ropade på nästan allt jag ville ha så jag inte hade råd. Men men, sånt är livet =) Det kommer fler chanser. Kram

2007-05-18 @ 16:23:49
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: Zarah

Ljuvliga bilder! Skylten var bara fööör härlig! *hihi*

2007-05-19 @ 12:45:04
URL: http://utochinredning.blogspot.com
Postat av: TiniTott

Zarah: Ja visst är den =) Är så sugen på den

2007-05-20 @ 10:27:17
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: pernilla

vad härligt dalalandskapet ser ut!

2007-05-20 @ 11:09:25
URL: http://shoegal1981.blogg.se
Postat av: Vicke

Vilka härliga bilder och det verkar även din tur till Leksand varit!

2007-05-20 @ 22:54:24
URL: http://www.vickes.blogg.se
Postat av: Vildängel

Jag ska försöka planera in ett stopp i Leksand i sommar när vi åker på semester för att kunna gå in på Lantliv. :)

2007-05-21 @ 13:35:59
URL: http://vildangel.blogg.se
Postat av: TiniTott

Pernilla: Ja visst är det vackert =)
Vicke: Ja den var riktigt mysig =)
Vildängel: Låter trevligt, det är det helt klart värt, det lovar jag =)

2007-05-21 @ 14:10:07
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: Johanna

Tittar in och säger hej! Trevlig kväll!

2007-05-21 @ 20:51:37
URL: http://inredning.webblogg.se
Postat av: TiniTott

Johanna: Vad trevligt =) Detsamma till dig!

2007-05-21 @ 23:08:09
URL: http://tinitott.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...