Till minne av Carl von Linné

I Cult Designs vårkollektion ingår en jubileumskollektion till minne av Carl von Linné som föddes för 300 år sedan. Den är designad av Marita Lord. I mina ögon är den helt underbar, och delar ur den kommer definitivt pryda mitt hem under våren. Ska bara hitta dem så jag kan inhandla dem först =) 

"Carl von Linné föddes den 23 maj 1707, och dog den 10 januari 1778. Han var botaniker, läkare och zoolog och lade bland annat grunden för den moderna systematiken som grupperar växter och djur. Han anses även vara fadern till den moderna ekologin. Linné var sin tids främste botaniker och han var även känd för sina stora språkkunskaper".
- Källa Wikipedia


CultDesign
Foto: Frida Berglund, Cult Design



En annan av mina Cultfavoriter är denna diskmedelsflaska. Det är den jag letat febrilt efter ett tag nu. Såg den i en butik i Falun förut, och nu i veckan kom jag äntligen iväg dit och så är den slut :( Så härmed skickar jag ut en efterlysning: Om någon sett denna i en butik, hojta till! Man vet aldrig, jag kan ha vägarna förbi någon dag =) Till nära & kära: PRESENTTIPS! *leende* ;)

Cult Design
Bild: Cult design


Kommentarer
Postat av: Frida

Vad kul! Linné namngav den svenska floran på latin och de flesta av Cult Designs produkter är döpta efter latinska växtnamn - därav kopplingen (förutom att Sverige firar hans 300-årsjubileum under 2007).

Serien lanseras i butik först i mars ungefär. Några har redan skyltat upp med den men den stora lanseringen ska ske senare i vår närmare Linnés födelsedag :) Håll utkik efter mer info!

2007-01-26 @ 16:21:02
URL: http://www.cultdesign.blogg.se
Postat av: Vildangel

Tyärr inga tips om flaskan, men jag måste bara få säga att cult design gör så himla vackra och åtråvärda saker.
//V

2007-01-26 @ 17:00:19
URL: http://vildangel.blogg.se
Postat av: Thea

Cult har sååå fina saker. Mkt bland vårnyheterna som man vill ha.
Trevlig helg
Thea

2007-01-26 @ 18:38:38
URL: http://www.theasrum.blogg.se
Postat av: Tina

Frida: Åh jag längtar redan till mars. Kommer definitivt hålla utkik efter mer info =) Tack så mycket.
Vildangel: Håller helt med dig, otroligt läckra är dom.
Thea: Ja det finns egentligen massvis, man får hålla hårt i plånboken så man inte förköper sig totalt. Trevlig helg till dig med =)

2007-01-26 @ 18:48:21
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: Linnea

Här i Växjö är det ju stor invigning av Linnéåret i helgen, och jag är redan trött på haussen.. *suck* :) Men krukorna var fina! =)
Jag är ganska säker på att jag har sett diskmedelsflaskan här i Växjö, om du vill kan jag köpa den åt dig och skicka upp? :)

2007-01-26 @ 21:16:17
URL: http://hemmahoslinnea.blogspot.com
Postat av: Malin

Linné - serien har jag helt missat. Jättesöt! Har inte riktigt varit ute i spanartagen nu i januari. Har försökt låta bli att frestats....men nu är det ju snart februari och den shoppingfria månaden är snart över :)

2007-01-26 @ 21:40:19
URL: http://mrsmalinski.blogg.se
Postat av: Tina

Linnea: Det kan jag förstå när det troligen handlat väldigt mycket om det, om jag gissar rätt? =) Då tröttnar man fort. Åh vad du är gullig! JA jättegärna får du göra det. Jag mailar dig bums =)
Malin: Egentligen har jag med försökt hålla igen på shoppingen, men fick lite julklappspengar jag använt. Men skönt att januari är över för den är inte direkt den rikaste månaden på året =)

2007-01-26 @ 22:14:25
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: tina

Visst är det kul med shopping;) Såg att du hade hittat myyyycket fint också!! Apropå diskmedelsflaskan så har jag också letat efter den och sprang på den igår(läs torsdags)i blomsteraffären jag handlade i, men den fick inte följa med hem, pengarna ska ju räcka till annat också *ler*!
Tina/

2007-01-27 @ 01:22:06
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Annelie

Hejsan!
Du får ta dig till Mariestad för där finns det förrutom min flaska hemma ett gäng till på mio... Det var en mycket trevlig julklapp som gjorde diskbänken lite trevligare.

2007-01-27 @ 14:15:51
Postat av: Tina

Tina: Åh vilken lyx =) Men nu vet du att den finns där iallafall. Och ja det är dessvärre sant, man måste ju ha pengar till andra "tråkiga" saker med, som mat tex ;) *ler*
Annelie: Åh tack så mycket för tipset =) Förstår att den pryder sin plats.

2007-01-27 @ 14:28:04
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: Lime

Jaa, diskmedelsflaskan är jättefin. En sån vill jag också ha. Eftersom vi troligtvis bor ganska nära varandra ska jag hålla utkik och hittar jag den så ska jag berätta för dej. Förmodar att du kollat på "Kärringen mot strömmen" och "Kuckelikana" i Falun. Ev kanske "Önskehuset" i Borlänge har den - dom säljer Cults saker.

2007-01-27 @ 16:13:09
URL: http://lantlivet.blogspot.com
Postat av: Tina

Lime: Tack vad gulligt =) Jo det är Kärringen mot strömmen jag varit på samt Kuckelikana. Önskehuset har jag helt glömt bort, tack för påminnelsen =)

2007-01-27 @ 18:57:28
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: Kattfot

Hejsan :-) Linné serien från Cult såg spännande ut, den måste jag titta närmare på. Såg att du shoppat loss i min gamla hemstad, trevligt!

2007-01-28 @ 18:08:46
URL: http://frokenkattfot.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...