Sommarstämning - fast inomhus

Eftersom sommaren verkar ha försvunnit på mina breddgrader kan man inte göra mycket annat än att hålla sig inomhus. Eller jo, visst kan man vara ute men efter en timme i ösregn tror jag inte ens regnjackan vill vara ute mer. Visserligen kom faktiskt solen fram i kväll och bjöd på lite värme, men imorrn ska det regna igen. "Man ska inte ropa Hej förren man är över bäcken" - var det någon klok person som sa. Skulle man göra det blir man då alldeles säkerligen totalt - ja just det - Blöt! Låter det som jag är trött på regn? *nickar* Stämmer mycket bra det. I helgen är det simning som gäller, och även då ska det ösregna. Nackdelen här är att när det regnar en vecka eller två innan simmarhelgen sjunker temperaturen i vattnet, och det är inte lika kul. Efter att ha varit bortskämd med över 20 grader i vattnet de senaste två åren så hade man kanske inte annat att vänta. Men fy så tråkigt att behöva dra på sig våtdräkten för att hoppa i vattnet. För den är ett måste när graderna visar kring 16, det blir fortfarande kallt men man slipper den direkta kalla kontakten med vattnet. Tjejsimmet kan kanske gå utan det är bara 1 km, men Vansbrosimningen som är på 3 km, nej inte rolig utan våtdräkt. Allra första gången jag simmade var jag ca 11 - 12 år, då var det runt 16 grader i vattnet. Simma i våtdräkt existerade inte på det ljuva 80-talet så det var bara att kravla på. Kaaaaaaaaallllllt! var det, så in i baljan! Gör jag inte om som äldre och desto större badkruka ;) Man ligger ändå där och skvalpar runt timmen i tid, så det är dumt att chansa. Att man sedan ser ut som en smärre blåval iklädd denna gummidräkt vill jag inte ens tänka på. Den som kommer med en kamera kommer att få betala dyrt, det är allt jag har att säga! (JIMMY, hör du mig nu!!!)

Fast jag ser ändå fram emot den här helgen, det är en av årets höjdpunkter. Simning ligger mig mycket varmt om hjärtat och det ska mycket till för att jag ska missa den. Två lopp blir det i år pga vattentemperaturen, hade det varit varmt och skönt hade det även blivit ett imorgon fredag, men nu får lördag och söndag räcka. Det är dumt att utmana ödet, arbetsdag på måndag ;) Bilder från helgen utlovas till veckan, dock ingen på blåvalen, hur roligt nu detta kan tänkas vara =)

Fast nu var det ju inte alls det som det här inlägget skulle handla om... vete katten varför jag rann in på det... kanske för att klockan snart är halv ett och jag har lovat mig själv att lägga mig tidigt ikväll *flin*. Troligen. Dessutom ligger det i kategorin Ätbart, och något ätbart har det ännu inte synts skymten av. Det skulle handla om det uteblivande sommarvädret och att jag istället skapade mig sommar inomhus med nyplockade prästkragar (jodå det var faktiskt uppehåll en dag iallafall den här veckan, eller ja nu ska vi inte försköna saken, det var en halvdag och regnet hängde i luften) och nybakade hallonmuffins.

hallonmuffins


Om det inte blir något mer inlägg före helgen, så passar jag på att önska er alla en härlig helg! Hoppas solen hittar till er iallafall (att Sara, Vicke mfl får sol tvekar jag inte en sekund på ;). Fast å andra sidan, jag ska ju iallafall ligga i vattnet hela helgen, så vad gör då lite mer av den varan =) *skratt*


Foto: Privat - TiniTott

Kommentarer
Postat av: Ljuvligt hemma

Ååååh vad smarriga dem såg ut :) Trevlig helg!

2007-07-06 @ 09:24:49
URL: http://ljuvligthemma.blogspot.com
Postat av: saravillfara

Fast den här helgen verkar även vi norrlänningar få klara oss utan sol. Väderleksprognoserna ser inte så lysande ut som de brukar tyvärr.
Hoppas simningen går bra, jag är lite impad av dig som ger dig på nå´t sånt. Lycka till - det låter både lite jobbigt, men på samma gång jätteroligt!
Bilden är underbart somrig, och hallonen ser supergoda ut!

2007-07-06 @ 10:01:36
URL: http://saravillfara.blogg.se
Postat av: saravillfara

Alltså, jag menade hallonmuffinsarna såklart (inte hallonen som jag skrev först...!)
Jag är lite vimsig så här tidigt på morgonen ;)

2007-07-06 @ 10:03:03
URL: http://saravillfara.blogg.se
Postat av: Jimmy

Nu har jag laddat kameran, så jag får ett foto av dig Sekund-Kikki! :)

2007-07-06 @ 17:57:19
URL: http://www.huskan.dk
Postat av: Marina

Hmmm dom där ser ju jätte goda ut!!!
Ha d så gott i helgen!

2007-07-06 @ 20:00:33
URL: http://minresagenomlivet.blogspot.com
Postat av: Scaniatjejen

Hallonmuffinsen ser verkligen goda ut. Jag blir verkligen imponerad när jag hör hur långt du tänker simma. Wow, säger jag bara.:-) Ha en fin helg och lycka till med simmandet!

2007-07-06 @ 22:37:58
URL: http://scaniatjejen.blogg.se
Postat av: Christina

Detsamma till dig! Du påminner mig om att jag behöver baka ;)

2007-07-07 @ 12:58:44
URL: http://solusfemina.squarespace.com
Postat av: Malin

Hoppas det gått bra med simningen i helgen!! En kompis till mig simmade i fredags. Skulle ha hängt med (de ska köra Halvklassikern) men struntade i det då mina hälsenor fortfarande inte är helt kurerade efter vinterns skidåkning. Verkade inte lika lockande att simma i år som för två år sedan då jag simmade Tjejsimmet, då var det vaaarmt.

2007-07-08 @ 17:14:14
URL: http://mrsmalinski.blogg.se
Postat av: Linnea

Men lägg av vad sugen jag blev på hallonmuffins (alt valfria andra bakverk) nu då! ;)
Hoppas att simmandet har gått bra! Kram!

2007-07-08 @ 18:13:41
URL: http://hemmahoslinnea.blogspot.com
Postat av: Vicke

Det är nog precis så vi skulle behövt göra i helgen för någon sol har absolut inte visat sig:(
Lycka till med eimningen!
Kram

2007-07-08 @ 18:39:36
URL: http://www.vickes.blogg.se
Postat av: Vicke

simningen menar jag naturlitvis;)

2007-07-08 @ 18:39:54
URL: http://www.vickes.blogg.se
Postat av: tina

Lycka till med simmningen!!! Hallonmuffins..mmmm...imorron får vi nog ta och plocka lite hallon och göra muffins!!! Ha det gott!
Kram!!!

2007-07-09 @ 01:38:20
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Lilla My

Vi har en simtävling här i Piteå varje år på valborgs.Svinkallt men alltid fullt av deltagare.Tufft att ens doppa tårna tycker jag och jag är full av beundran inför dig och andra som simmar i såna temperaturer.Lycka till!

2007-07-09 @ 11:35:38
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Postat av: Annika

Lycka till med simningen! Å vad goda dina hallonmuffins såg ut. Kanske bakar jag åxå idag. Regnet kan gärna få ge med sig. Bäst dock att passa på att städa medan det fortfarnade är kvar, för hur kul är det att städa i solen?

2007-07-09 @ 13:47:31
URL: http://www.pysselbloggen.blogg.se
Postat av: TiniTott

TACK alla för era fina och gulliga kommentarer =) Blir så glad varje gång jag kommer in och det finns en kommentar, tack!
Malin: Åh har du varit och simmat? Vad roligt =) Om det blir fler gånger måste du höra av dig så vi får heja =)

2007-07-10 @ 22:07:43
URL: http://tinitott.blogg.se
Postat av: Mariuskamilla

NICE AND WONDERFUL SITE

2009-08-28 @ 07:40:00
URL: http://mariuskamilla.blogspot.com
Postat av: ellinor

härligt:P

2009-08-28 @ 07:44:29
URL: http://ellinorericsson.blogg.se/
Postat av: carro

gud va snygg blogg :D har du gjort den själv?



Kramar

2009-08-28 @ 08:24:12
URL: http://carrobruden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...