Läcker lax

I senaste reklambladet från Coop Konsum fanns det med ett recept på lax med basilika- och tomattäcke till nationaldagen. Det lät verkligen gott så jag fick lov att prova, och jag måste bara tipsa er om detta. Suveränt gott blev det! Riktigt smalt i munnen.
Receptet är för 4 person. Tillagningstid ca 25 minuter.
Ugnstemperatur: 225 grader
Ingredienser
600 färsk laxfilé (jag använde frysta portionsförpackade laxfiléer)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Tomat- och basilikatäcke:
2 tomater, i små tärningar
1 dl basilikablad, hackade
1-2 tsk pepparrot, riven 2
dl crème fraiche, gärna lätt
Tillbehör:
4 portioner kokt färsk potatis
250 g kokt grön sparris
1 strut (100 g) rädisor
salladsblad som dekoration
Tillagning:
Dela laxen i 4 portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i crème fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15-20 minuter. Servera laxen med tillbehören.
Bild och recept från www.coop.se
Tack för ett bra middagstips, lax hör till favoriterna så det ska jag testa.
TACK :) Vi äter lax allt som oftast och annan fisk också ... och det är hög tid att förnya sina recept!
Låter jättegott, tack för tipset!
Vildängel: Samma hos mig, fick lov att prova när jag såg det. Rekommenderas =)
Christina: Ja det är alltid roligt att prova något nytt =)
Sara: Varsågod =)
mne mums vad gott det låter... alltid så bra med tips på sommarrätter:) thanx! :D
Pernilla: Det är riktigt gott, det lovar jag =) Och som du säger, perfekt i sommaren =)