Höstiga färger

appelkrans
Gjorde en liten krans av paradisäpplen för ett tag sedan, som nu antagit härliga höstfärger. Passar ju bra nu när det verkar som hösten är här på allvar. Minusgrader på nätterna och mornarna är det nu, och jag kan inte tänka mig att det skulle vända vid den här tiden på året. Känns lite tidigt, men å andra sidan glömmer man så fort när hösten kom förra gången. Gillar hösten, luften är frisk och klar, färgerna är underbara. Älskar att ta promenader i höstsolen i varma kläder.

Helgen ska jag tillbringa med min voffe, en dag blir det även Oxhälja i Filipstad, en av Sveriges största marknader. Finns mycket roligt att titta på där, kanske kan man göra något fynd oxå. Annars blir det en lugn helg för mig. Hoppas Eran helg oxå blir härlig =) Vi höres till veckan igen!


Foto: Privat - TiniTott

Hemma Hos

planritning_vardagsrum

Nu är det alldeles för länge sedan jag visade lite hemma-hos bilder kom jag på, så jag tänkte att det var dags att visa upp ena delen av mitt vardagsrum. Här ses det på tv, umgås, pysslas och det mesta annat. Är jag hemma och inte sitter här vid datorn så är det oftast här jag hamnar med diverse projekt, eller bara slappandes framför tv:n. Den lilla svarta vovven kommer från Leksands Träslöjd, och få stoltsera tillsammans med en ljusstake från Käck & Hedbys Smide (samma som gör tuppljusstaken) i Leksand. Brudkistan som skymtas bredvid soffan har min morfar gjort och det lilla bordet som tv:n står på gjorde min bror till mig i träslöjden när han gick i 9:an, för att ha i lekstugan. Det känns lite extra att ha saker som betyder något tycker jag. Välkomna på en liten titt =)

vardagsrum_001
vardagsrum_002
vardagsrum_003

Foto: Privat - TiniTott

Pelargoner på rad

Har legat nerbäddad ett par dar och mått lite halvrisigt, förhoppningsvis är det över för den här gången. Gillar inte att vara sjuk. Därav har det även varit lite mindre aktivitet på bloggen, både vad gäller egna inlägg men framförallt gällande besök hos er andra. Gissar på att jag har massor med kul att läsa ikapp nu. Fick ett ryck av pigghet under kvällen och ställde mig och tvättade fönstret i vardagsrummet, och fick så äntligen upp min efterlängtade fönsterfilm som jag köpte tidigare i somras. Välkänd hos många kan jag tänka eftersom det är flera bloggare som jag vet har den därhemma. Tycker den är helt underbar =) Så nu har jag oxå konstant blommande fönster. Fönsterfilmen köpte jag vid mitt förra besök i Östersund och den kommer från Strössel Design.
fönsterfilm
Foto: Privat - TiniTott

Det blev en sypuff...

kräftorKräftor blev det mycket riktigt, röda goda sådana med smarriga tillbehör. Inklusive den obligatoriska snapsen, vilket i efterhand kanske inte var det smartaste draget. Men vad 17, så sällan som det händer nuförtiden måste man ju få släppa loss lite ibland =) *skratt* En rolig helg har det varit, och utekvällen blev verkligen en utekväll med dans, onda fötter och ett antal (läs: antagligen för många) shots i baren. Tror inte jag haft en sådan utekväll på år! Man behöver släppa loss ibland, det är jag helt övertygad om, även när man passerat de trettio =) Söndagen försvann dock i soffan framför tv:n, men det var det värt.

På dagen i lördags var vi på auktion. Det fanns en hel del att slå klorna i, men man måste ju ha plats oxå. Min kompis Miss_Tiili hittade ett linneskåp i lite mindre modell som kommer att bli sååå snyggt! Och hur billigt som helst dessutom. Själv kärade jag ner mig totalt i en liten sypuff som jag hittade under ett bord. Efter lite budgivning så blev den min! Den var fylld av godbitar, som massor med sytråd, synålar, färdigstickade sockor, stickor, band, spetsar, knappar mm mm. Nu ska den bara kläs om så den passar in hemma hos mig istället för hos gammelmormor ;) men sen ska den fyllas med alla mina övriga tillbehör och pysselsaker. Perfekt att förvara allt sådant i, som tar upp annan plats annars. Jag är hur nöjd som helst =) Och sen var det hur roligt som helst att gå igenom den och se alla gamla etiketter mm som är ganska så underbara med sina bilder och så. Riktiga husmorsbilder är det =)

sypuff


Foto: Privat - TiniTott

Kräftor, auktion och helg.

kräftor

Ja så var det återigen fredag, Skönt! Ska ha en visning på eftermiddan/kvällen men sen är det helg för hela slanten. Flyttar mitt "bohag" hem till Miss_Tiili för att ha tjejhelg. Vi ska äta kräftor, dricka gott, gå på auktion, shoppa och till och med svänga våra lurviga på nattklubb. Det blir allt lite skillnad från tv-soffan och godisskålen *skratt* Hur som helst så kommer det att bli en superrolig helg det är jag helt övertygad om. Hoppas alla Ni kära bloggvänner därute får en minst lika härlig helg ni med!

Kramar,

image226
Bild: Tasteline.com

Dopkort

Det har väl knappast undgått någon att jag totalt fallit för att göra mina egna kort nuförtiden. Det senaste jag gjorde var ett dopkort till lilla Alva som jag nu är gudmor/fadder åt. Tänkte visa er hur det blev =) Idag fyller även min bror år (GRATTIS!) och jag ska försöka knåpa ihop ett litet kort till honom oxå.

dopkort


Foto: Privat - TiniTott

Laura Ashley

För ett litet tag sedan bloggade Ljuvligt Hemma om att nya katalogen från Laura Ashley har kommit ut. Jag har egentligen aldrig varit något fan av produkterna, tycker det har varit lite väl mycket blommor och rysch och pysch. Men i denna katalogen hittade jag en hel del som inspirerade mig. Turkost verkar hålla i sig under hösten och likaså brunt. Tack tack säger jag eftersom dessa färger är mina favoriter för tillfället. Alltså behöver jag inte byta ut så mycket till hösten, perfekt ju =) Fast det nya gula mönstret från Åhlens som jag bloggade om tidigare kan jag nog inte riktigt låta bli att föra in i lägenheten till hösten. Hur som helst, hoppas dessa bilder kan sprida lite inspiration även till Er.

ashley
Är inte dörrmattan med den lilla hunden alldeles för söt? =) Jag bara älskar den! Formen på fåtöljen nedan är oxå en av mina favoriter ut katalogen. Sen har jag alltid gillat klockor av någon anledning, och här kan man hitta en mängd olika modeller och former.

ashley2
Bild: Eget collage med bilder från lauraashley.com

Tisdagstema vecka 34 - Grön

Veckans Tisdagstema är en färg, mer bestämt Grön. Många ideér poppade upp i mitt huvud, gröna äpplen, gröna inredningsdetaljer, gröna tvålar... ja en massa olika. Men tillsist bestämde jag mig för att ta en bild från det område jag bor i. Mitt bidrag blir därför denna vecka; Gröna Fjäll. För det finns det gott om här just nu =) Nu ska det bli spännande att se vad alla ni andra hittat på.

tisdagstema vecka 34
Foto: Privat - TiniTott

Ser genom bilder.

När man surfar runt bland olika bloggare upptäcker jag att flera stycken har startat en fotoblogg. Vet inte varför jag inte kommit på det själv, men jag blev så otroligt inspirerad att göra detsamma, eftersom jag älskar att fota. Den har varit upp ett tag och jag fyller på med bilder lite då och då. Har bara inte nämnt det tidigare =) Ett utmärkt sätt att både visa bilder för andra, och för att samla speciella bilder för sig själv tycker jag. För det är precis det jag gör här, samlar de bilder jag gillar lite extra på ett speciellt ställe. Det är det min fotoblogg går ut på, här ska bilderna tala och ingenting annat. Min fotoblogg har jag valt att kalla Ser genom bilder. Det är ju nämligen det jag gör =)

fotoblogg


Bild: Skärmdump från sergenombilder.blogspot.com

Höst hos Åhléns

Var en sväng till Mora igår och passade på att ta en runda på stan. Var bland annat in på Åhléns med förhoppning om att hitta den underbara brickan som Sara frestade med för några dagar sedan. Tyvärr fanns den inte inne, men kuddarna fanns. Jag blev helt kär! Är dom inte helt underbara? Fick bara lov att smygfota lite för att visa er. Dessvärre blev det ingen kudde med hem, för just nu känns 175:- lite väl mycket för en kudde, men kanske längre fram. Eller om jag hittar tyget på metervara, för då kan man sy den själv så blir den inte lika dyr =)

ahlenshost
Foto: Privat - TiniTott

Världens sötnos!

I helgen som var reste jag till Örebro på dop. Det var lilla Alva som skulle döpas och jag hade fått äran att bli gudmor/fadder. Världens sötaste lilla tjej var det som blev inburen i kyrkan och inte ett pip kom det från henne under hela tiden. Så duktig så =) Efteråt blev det fika med tårta och annat mums, och paketöppning. Så mycket härliga små barnsaker det finns, och alla lika söta =)

barndop


Bild: Eget collage med privata foton samt bilder från isa.nu, sagostjarna.se

Tisdagstema vecka 33 - Busig

Så var det åter dags för ett nytt tisdagstema, denna gången är temat Busig. Med risk för att tjata ut er så har jag återigen valt min vovve Banjo som modell för veckan. Bilderna är från i vintras när han bestämde sig för att mattes vante, den bara SKA jag ha! Lyckades han? Ja vad tror ni? ;) *ler* Tilläggas ska att det var närapå en meter djup snö där han bestämde sig för att landa. Är man vovve bar dock skaren skapligt, vilket den inte skulle göra för matte. Så matte fortsatte av förklarliga skäl inte jakten...

tisdagstema Vecka33
Foto: Privat - TiniTott

Dop och lite shopping

orebro
Dit styr jag kosan om en liten stund. Fuskbloggar från jobbet just nu, fast det händer inget annat så jag har inte så mycket att göra de sista tio minuterna innan jag stänger iallafall. Ska sätta mig i bilen och åka neråt Örebro för helgen. Anledningen till detta är en liten tös som ska döpas imorgon, och jag har äran att få bli gudmor eller fadder som det mer vanligen kallas idag. Fast jag tycker gudmor är så gulligt så jag vill hellre vara det =) *ler*
Present är klart och ny stass är nerpackat. Man måste ju vara fin vid sådana här högtidliga tillfällen. Tänker även smita in på IKEA under helgen, för hur skulle jag kunna missa det när jag plötsligt är så nära =)

Ha en underbar helg alla!

Kramar,

image226
Bild: Collage med bilder från matton.se

Jag har blivit tagen!

tagen

Närmare bestämt av Scaniatjejen för ett litet tag sedan. Vill börja med att tacka för de jättefina orden som hon skrev om mig, Tack snälla Du! Utmaningen går ut på att man ska skriva om de tjejbloggare som inspirerar och som man gillar på ett eller annat sätt. Scaniatjejen är ju en sådan, älskar hennes foton och resor med sin Scania som hon bjuder på, och alla bilder på Morris såklart! Men eftersom hon redan är tagen ska jag ta upp några andra.

Saravillfara
En härlig tjej i norr som låter oss få följa med runt i hennes otroligt snygga hus och i hennes liv. Bjuder på massa inspiration, idéer och annat smått och gott.

HemmahosLinnea
En otroligt go och härlig tjej som alltid lyckas med de mest formidabla loppisfynd *avis*. Hon visar både hemma-hos, smarta lösningar och annat skoj. Framförallt är hon superuppdaterad på allt inom inredning och design. Utan henne hade jag noll koll.

JennysHemochHarmoni
Jag kan surfa runt och titta på bilder ur Jennys hem hur länge som helst. Så underbart vackert. Hennes feng-shui inlägg får man bara inte missa!

Fortheloveofcountry
Underbar tjej med underbar blogg. Loppisfynd coh kreativitet som inspirerar otroligt mycket. Verkar dock ha tagit sommaruppehåll och jag saknar hennes inlägg otroligt mycket.

FixaoDona
Bjuder på smarta tips och idéer. Vi får följa med på olika renoveringar och makeovers i hennes hem. Har superkoll på allt nytt inom tapeter och färg och tvekar inte att ge oss andra smarta tips. Här finns mycket matnyttigt att hämta och jättemycket inspiration.

Det finns så sÅ SÅ många härliga bloggar därute, men jag kan tyvärr inte rabbla alla. Är du inte nämnd är du definitivt inte mindre värd att besöka. Ni är så många därute som inspirerar mig och som jag besöker så gott som dagligen. Dessa ovan är ett axplock ur mina favoriter. Jag tvingar ingen att fortsätta med utmaningen, men jag skickar den vidare i frivillig form hos ovanstående tjejer.


Bild: från Matton.se

Tävlingstillfälle funnet!

tävling
Om du surfar in till hos-eMeN kan du just nu tävla om en supersöt ljusslinga från Candii.com. Så skynda dig dit nu! Tävla är ju alltid kul =)












Bild: Skärmdump över hos-eMeN.se

Pyssligt.

De flesta jag känner verkar fylla år under maj, juli och augusti. Så därför har det även varit högtryck på kortpysselnerven. Två nya kort har det blivit denna månad, det översta till min kompis som fyllde år och det andra till en liten ängel som jag är plastfaster till. Har även ett till som är på g, till ett dop jag ska på i helgen. Men det får ni se efter helgen =)

kort_juli07 


Stämpeln på korten (den lilla björnen) kommer från Panduro.

Tisdagstema vecka 32 - Sött

"Helt bara sådär bestämde jag mig för att veckans tema är sött.
Borde kunna ge upphov till roliga tolkningar tycker jag. Ut och fota nu!
"

Så lyder idag veckans Tisdagstema. Har suttit under dagen och funderat på vad som är sött för mig, och det första som dök upp i tankarna är ju min älskling Banjo. Men djur överhuvudtaget är ju bara sååå sött, så det blev två till, en söt liten säl från Kolmården och en av Teddy eller Freddy från deras besök på Skansen.

Tisdagstema Vecka 32
Foto: Privat - TiniTott

Tillbaka till verkligheten

semesterminnen
Nu är det måndag igen, vilket betyder tillbaka till verkligheten. Har haft en veckas semester, som gick alldeles för fort som vanligt. Fast jag har ändå hunnit med en hel del när jag blickar tillbaka. Några små semesterblickar kan ni se ovan. Nu ska jag surfa runt och läsa alla inlägg jag missat när jag hållit mig undan från datorns värld. Sen blir det till att fila på fler egna inlägg, finns några i mitt huvud som jag ska försöka få till =) Men måste nog njuta lite av sommardagarna som helt plötsligt kom över oss igen...


Foto: Privat - TiniTott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...