Kortpyssel


Värmen verkar ha slagit till, iallafall för några dagar. Tyvärr verkar det som det ska komma in svalt väder redan till helgen. Visserligen vill jag inte ha denna enorma hetta, men sol och fint får det gärna vara. Har ett par kvällar varit iväg och badat nu, och det är så otroligt härligt. Det vill jag göra minst ett par dagar till. Är hundvakt åt mina föräldrar denna vecka, de är nämligen på semester. Så det är en liten minisemester för mig med och det blir inte så många blogginlägg. Ägnar dagarna åt absolut ingenting, och det är riktigt skönt. Jag ligger i soffan på altanen och läser eller pysslar. Bland annat har jag fått dessa kort gjorda, som är på bilden ovan. Det är så himla kul att göra kort, så jag har svårt att sluta hihi =) Idag är det lite svalare ute, men jag hoppas ändå på ett bad till kvällen. Såvida det inte blir åska igen. Har varit riktigt ordentliga åskväder ett par kvällar i rad, men nu är jag lite trött på åska. Fast det pratas om att det ska komma ett nytt ikväll igen. Hoppas inte det iallafall. Nu ska jag återigen krypa upp i soffan och hugga in på en ny bok. Sen blir det lite handling och middag, tror det blir ceasarsallad ikväll. Mums!


Material från: Panduro, Forma Hantverk. Nallestämpel från Forma Hantverk.

Högra kortet gjort med inspiration från Zarahs Kort.


Diggiloo kväll


Detta avnjuter jag ikväll, eller ja nästan i varje fall. Jag är inte på plats men sitter hemma på altanen och lyssnar. Riktigt trevligt det med. En god hemlagad lasagne och lite gott att dricka till. Däremot bär det av ner till partytältet på eftersläppet, så där kommer resten av kvällen (och natten?) spenderas =)

Ha en härlig fredag kväll alla!

Orienterare överallt


Det kan man säga att det är den här veckan, inte så mycket ledig tid över. Denna vecka har nämligen O-ringen landat här i Sälen och det är proppat med folk överallt. Själv jobbar jag extra i en av receptionerna på fjället, vilket är superskoj. Det har oxå blivit ett pass i mässtältet för En svensk klassiker. Därifrån är även bilden med O-ringens maskot. Det ska tydligen vara ett troll, men jag hävdar bestämt att det är en Alien. Den ser då mer ut som det än ett troll tycker jag =)

Nog för att jag visste att det skulle vara mycket folk den här veckan, men oj oj oj. Det är lika mycket folk här nu som en fullbelagd vintervecka. Inte ett enda boende finns ledigt att tillgå och det är folk precis överallt. Aldrig har jag heller sett så många själar cykla runt på fjället haha. Det hör inte till vanligheterna direkt. Men riktigt skoj är det med allt folk och alla aktiviteter runt omkring. Har dock inte tagit mig ut och tittat på någon av etapperna. Det är alldeles för mycket folk och trafik för att ens tänka på att tränga sig fram med bilen själv bara för att titta. Det skulle vara roligt att se hur allt gick till dock, men jag får nöja mig med de bilder man får se. Kommer att bli ganska tomt dock när alla åker hem igen =)


Foto: TiniTott m mobilkamera

Båtrace


Som inledning på simmarhelgen var det bland annat båtrace på älven torsdag kväll. Det var ganska häftigt att se. Små, snabba racerbåtar där föraren ligger ner i båten och kör. Jisses vilken fart de fick. Classic Race Boat Show kallas uppvisningen och det är alltså veteranbåtar som de kör. De startade genom att föraren redan låg i båten och så var det två-tre stycken som drog igång motorn med startsnöre och så stack de iväg. Förhoppningsvis. Det var alltid nån båt som låg kvar vid starten på varje heat, som inte riktigt ville vara med och starta. Men det är väl en del av det hela kan jag tänka mig, om man överhuvudtaget ska komma iväg eller inte =)


Foto: Privat TiniTott

Tillbaka i verkligheten


Då var jag tillbaka i verkligheten och vardagen igen. Det blev lite längre bortatid än jag hade tänkt, men det var skönt att koppla av lite. Simmarhelgen har avlöpt bra. På fredag eftermiddag gick jag iväg för att titta på Vansbro Halvsim som min kompis Jimmy simmade. Med bravur ska tilläggas *applåder* Sträckan är på 1,5 km, och ingår i Halvklassikern. Senare på kvällen var det dags för SM i Open water 5 km. Roligt att titta på eliten när de simmar. Bland annat deltog Eva Berglund, som är Sveriges representant i OS i just simning i öppet vatten.

På lördagen var det så dags för mig att hoppa i det blå och simma Vansbro Tjejsim. En sträcka på 1 km. Det gick sådär måste jag säga. Hade gärna gjort pers (personlig rekord), men tyvärr gick det inte den här gången. Är så mycket som ska spela in som bra vattennivå, vattenflöde mm. Men det gick hyfsat iallafall. Detta var mitt femte tjejsim. Tiden blev 27:01, inte så nöjd med den som sagt men men.

På söndagen var det så dags igen, denna gången för Vansbrosimningen på 3 km. Kändes bättre än lördagens sim, men inget personlig rekord den här gången heller. Det blir nog hårdträning inför nästa år har jag en känsla av ;) Tiden blev 1:16:43. Valde att starta på motsatt sida mot vanliga fall, vilket jag kommer att fortsätta med. Det blev inte alls samma trängsel när man slapp hamna mitt i klungan. Inte lika många sparkar fick man heller. Alltid positivt =)

Sen avslutades en trevlig simmarhelg med prisutdelning. Mest imponerad under helgen är jag av simmaren Anders Olsson från Hagfors. Handikappsimmaren som tog guld i Paralympics i Aten. Han är så grymt duktig och är en otrolig inspiration. Drömmen vore ju ett par träningspass med honom, då vore det nog inga problem att göra pers nästa år haha. Bilden ovan är just på Anders när han simmar SM Open Water på fredagen. Han ni inte läst hans bok Det finns ingen gräns är det något ni absolut ska göra. En makalös historia över vad han har gått igenom och hur han tagit sig igenom det. Men boken är även en enorm inspirationskälla som skänker kraft till vilken människa som helst. Inte bara simmare.


Foto: Privat TiniTott - Anders Olsson SM Open Water, Vansbro 080711

Simmarhelgen nalkas


Imorgon (eller rättare sagt senare idag med tanke på klockan =) styr jag kosan mot hembygden och årets simmarhelg. Två lopp ska avklaras, Tjejsimmet på lördag och Vansbrosimningen på söndag. De senaste veckorna har mest innehållit träning, så det har inte blivit så mycket uppdateringar på bloggen. Men nu ser jag iallafall fram emot en enormt rolig helg med många roliga händelser och mycket vattenplask. Vi ses till veckan igen!

Hipp Hipp Hurra!Kladdkakemuffins á la Leila


Jag har fått en ny favorit bland gottesakerna, nämligen Leilas Kladdkakemuffins. Föll direkt när jag såg henne göra dem på tv för några veckor sedan, så jag fick lov att prova redan nästa dag. Grymt goda blev dom. En varning bör dock utfärdas, det är Stor Risk att föräta sig. Jag valde jordgubbar som garnering istället för bären, men det funkar nog precis lika bra med vad som helst. Dessa får ni bara inte missa! =)


Foto: TiniTott - Kladdkakemuffins med jordgubbar

Big Lake Run 2008

Vädret visade sig från sin goda sida, och äventyret blev av. Min bror frågade mig om jag kunde tänka mig att vara chaufför åt honom på Big Lake Run, som gick av stapeln i lördags. Eftersom jag aldrig åkt det förut, ställde jag mer än gärna upp. Big lake run är en cruising runt Siljan skulle man kunna säga. Man startar i Rättvik, åker via Tällberg, Leksand, Gesunda och Mora tillbaka till Rättvik. En underbar väg där man följer Siljans strand. Bilen jag hade äran att köra för dagen var en Pontiac Firebird, som ni kan se nedan. Tack vare det fina vädret kunde vi köra nercabbat, underbart med vinden i håret. Måste erkänna att jag bara blir mer och mer förtjust i motorvrålen som kommer från dessa bilar. Är nästan så det går kårar efter ryggraden när man drar på. Och det är en härlig stämning med alla dessar bilar på rad som tågar framåt.  Jag blev definitivt biten för det här evenemanget och kommer garanterat åka nästa år igen. Bjuder er på lite bilder från turen. 
Foto: TiniTott samt översiktsbild från biglakerun.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...