Ett besök norrut

ostersund

Har inte kommit hem än, eller ja jag var hem fram och tillbaka idag för att ta hand om post och räkningar, men sen bar det iväg igen. Imorgon ska jag nämligen följa med min pappa som ska upp till Östersund en vända. Älskar den staden, så jag kan inte låta bli att följa med. Särskilt inte nu eftersom jag ändå är "ledig". Ska bli kul och se om de fått någon mer snö däruppe mot här. Vi har snö, men inte alls så mycket som jag vill ha =) Fast de har lovat mer i natt och under helgen, så baske mig om jag inte senast nästa helg ska ha gjort premiärturen i backen. Nu börjar det allt klia i slalompjäxorna (??)

TACK alla för att ni är så gulliga och besöker mig och lämnar kommenterar. Är inte så flitig på bloggen just nu, men så fort jag landat hemma igen så återkommer jag med mer inlägg och pyssel =) Även om jag är borta, ligger jag inte på latsidan *fniss* Julstrumporna är klara bland annat som jag skrev om tidigare, så de måste jag ju visa upp.

Ha det så bra alla!


Foto: www.ostersund.se

Morgonpromenad

Jag och Banjo har nyss varit ute på morgonpromenad. Har kommit lite snö under natten så det var så vitt och fint ute, och solen som höll på att gå upp. En riktigt mysig promenad fick vi.
 

vinter_002

vinter_001

vinter_003


Foto: Privat - TiniTott

Ny jul - Ny lista

Då var det återigen dax för en ny Lista, dvs listan på vad jag behöver fixa innan jul. Börjar lite tidigare med den i år, tror det kan behövas om jag ska hinna få allt gjort *skratt* Utmärkt att kunna samla den här på bloggen, skriver jag den på en lapp är den garanterat borta om en vecka eller två =) Allt är nog inte med, men iallafall det viktigaste. Ser inte ut som jag kommer att gå sysslolös fram till jul iallafall. Listan kommer att bockas av allteftersom saker blir klara.

listan2007

Edit 071207: Det har börjat strykas lite saker från Listan. En sak ströks helt eftersom jag inte kommer att hinna med det före jul. Får bli ett senare projekt.
Edit 071209: Ett par saker till kan strykas från listan, tavla till martina och julkorten är skrivna.
Edit 071214: Julrimmen klara.
Edit 071217: Det sista till julklapparna är inhandlat, ljuslyktorna klara och julkorten postade.
Edit 071219: Biscottin bakad och julpyntet är framme.
Edit 071222: Listan avbockad och klar för i år. Snart är det jul!

Helg med hund och pyssel

På resande fot igen, blev inte många dagar hemma den här veckan. Nu befinner jag mig hos mina föräldrar eftersom jag ska vara hundvakt över helgen. Ska bli så mysigt att vara bara Banjo och jag en hel helg. Gå långa promenader och ligga och mysa i soffan. Jo han får ligga där, och det är ju mitt fel måste jag erkänna. När han var liten valp och jag bodde hemma under sommaren så åkte mina föräldrar bort ett litet tag, och då lät jag honom ligga och gosa med mig i soffan. Efter det har han aldrig gått ner, till min mammas förtret haha =) Men det är ju så gosigt när han kryper upp och lägger sig intill mig med huvudet i knät, inte kan jag schasa ner honom då inte, nejnej det går inte. Så det ska vi göra i helgen, bland annat. Ett litet besök på favvoloppisen blir det nog på lördag med. Det blir även lite mer pyssel, just nu spenderar jag tiden vid symaskinen som ni kan se på bilden nedan. Vad det blir? Det kanske ni kan ana... en julstrumpa. Men mer än så säger jag inte =) Hur den kommer att se ut och vad den ska användas till förblir ännu ett tag en hemlighet *fniss* Mammas gamla hederliga Husqvarna är riktigt charmig att sitta och sy på. Funkar som en dröm trots sina år. Ibland tror jag faktiskt det gjordes bättre saker förr.

Ha en underbar helg alla!


pyssel

Med julen i sikte

Då kan jag göra avstamp för årets julpyssel, för nu har det börjat hemma hos mig. I söndags hade jag och vännen A. pysseldag och då satte det igång på allvar. Det som påbörjades då var årets julkortskollektion, som nu är färdig. Så här blev resultatet för 2007 års julkort.

julkort2007

På grund av låg ekonomi kommer merparten av mina julklappar vara hemgjorda iår, så det pågår lite mer pyssel här hemma med. Kanske kommer något att visas upp här på bloggen, om det inte riskerar att avslöja något för mottagarna =)


Rikard Wolff

rikardwolff
Tillbaka till verkligheten igen, blev bortrest längre än jag trodde. Men nu är jag hemma igen =) Och vintern är här, härligt. Inte så mycket snö som jag hade hoppats, men förhoppningsvis så kommer det mer snart. Förra söndagen, den 11/11, var jag i Örebro och såg på, och lyssnade till, Rikard Wolff. Mycket bra konsert. "För Kärlekens skull" hette konserten och han sjöng kärleksvisor, både egna och andras. En mycket finstämd kväll. Rikard bjöd även på historier om sitt eget liv mellan låtarna, och man bjöds på många goda skratt. Det var tredje gången jag var på en konsert med honom, och det kommer definitivt bli fler. Gillar hans lite hesa och raspiga röst. Har även sett honom i Rikard III för något år sedan, och han är även en utmärkt skådespelare. Gillar det mesta han gör =) Har han en föreställning i er närhet är han väl värd ett besök.


Foto: TiniTott - Privat

Hemlig present.

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Jag surfade runt lite och hamnade tillslut på bloggen Mitt lilla hus, där jag hittade detta skojiga. De tre första som lämnar en kommentar på detta inlägg kommer alltså att få en hemlig, hemmagjord present. Och som det står ovan: Kanske inte imorgon eller nästa vecka, men du kommer att få den inom 365 dagar. Det är en garanti, och självklart kommer den så fort jag hinner, du ska inte behöva vänta ett helt år ;) Allt som krävs för att det lilla paketet ska komma till dig är alltså att du blir en av de tre första att lämna en kommentar och att du skicka detta vidare genom att lova samma sak på din blogg.

Skojigt eller hur? Alltid roligt att få gratis presenter =) *ler*

Så.... först till kvarn ;)

Uppbokad vecka

mickel


Måndag igen, helgerna går verkligen fort. Å andra sidan är jag numera "ledig" så att det är måndag igen spelar inte så stor roll. Helgen har varit lugn, mycket börjar att öppna upp här på fjället nu så i lördags blev det en liten tur runt och kika. Present till lilla Hampus inhandlades bland annat. Denna vecka är en upptagen vecka, så troligen blir det inte så mycket tid för bloggen. Imorgon åker jag till Falun till tandläkaren, sen blir det att hälsa på min bror, hans tjej och välkomna Hampus. På torsdag ska jag på keramikkurs, ska bli såååå roligt. Har gått en hos henne förut, och det är bland det roligaste jag gjort så det ser jag fram emot. Förra gången gick jag med en vän, men denna gången är det bara jag. Det är en keramiker som bor på finnmarken i min hembygd som har den, och hon gör helt underbara saker, bla en ljuslykta med mönster av vargtassar, jättefina. Keramik i Lövhagen heter stället. Sen till helgen bär det av till Örebro igen, på söndag är det nämligen konsert med Rikard Wolff som står på agendan, men det blir även att umgås med mina vänner och min lilla guddotter.


Upptagen vecka som sagt, så om jag inte hinner göra fler inlägg under veckan så får ni ha en helt underbar vecka!



Foto: Privat - TiniTott; Mickeltemplet Särna sep 2007

Bästa låten just nu

Undrar om jag ska införa en kategori Musik kanske, har blivit mycket sådan här på bloggen på sistone. Men jag måste bara spara länken till denna. Favoritlåten just nu: Brother Oh Brother med Måns Zelmerlöw, älskar den! Har du inte hört den, kolla in!


Trevlig allhelgonahelg alla!

Sista dagen på Nillas temavecka, Närbilder. Motivet för dagen skulle vara människor, men jag får ge mig för dagens utmaning. Har inte lyckats få till något tema, och nu är det för mörkt ute. Var ute nyss i ett sista försök, men gav upp och insåg att jag får hoppa över idag. Ute singlar stora snöflingor ner just nu, det är jättevackert. Jag följer istället på Vickes tema och skänker en tanke till alla nära och kära, och övriga människor därute. Bilderna nedan är nytagna från min altan, där jag tänt mina lyktor som sprider sitt härliga ljus. Det är en riktig myspys kväll idag, bara en sak som saknas. *blinkar åt MissTiili*

allhelgona

Foto: Privat - TiniTott

Jon - Popstar

Denna låten trillade jag dit för när jag hörde den på radion för ett tag sedan. Antagligen är det ett bevis på att jag inte är purung längre, eftersom Jon är en kille som vann danska Popstars redan 2002 =) Men vad 17... man kan inte alltid hänga med *skratt*


Scraptavlor

Osäkerheten över det här inlägget är stort, så vi får se om det får ligga kvar eller inte. Stora anledningen är väl egentligen osäkerheten på mig själv över det jag gör, om det är någon annan än jag som gillar det med andra ord *skrattar*. Iallafall; de flesta som följer min blogg vet nog hur pysseltokig jag kan vara, och jag har nyligen trillat dit för scrapbooking, och då speciellt digital sådan. En liten idé föddes i mitt huvud när jag började med det här, och det första verket är nu klart. Personligen är jag nöjd, men frågan är om fler gillar det. Idén jag har är att göra små tavlor där jag blandar digital scrap med "vanlig". Perfekta presenter tänkte jag, och kanske att någon som själv inte är så mycket för pyssel kunde vara intresserad av något sådant här. Så jag har beslutat mig för att testa. Nappar någon är det jätteroligt, gör ingen det tja-aa då har iallafall jag roligt *leende*  =)

Min första tavla är på lilla Hampus, som en liten välkommen-till-världen gåva. Nu tror jag inte min bror läser min blogg, så det är nog riskfritt att visa den här. I annat fall så vet ni vad ni får *hihi* Jag har även skapat en ny blogg för detta plus övrigt pyssel jag tar mig för, och den hittar ni under namnet TinaLinn.

Så här blev iallafall den första tavlan:
(något blidde lite fel när jag sparade bilden, kvaliteten på det lilla fotot är mycket bra i verkligheten)


tavla_hampus

Hampus

Igår kväll onsdag kl. 23.53 blev jag faster till världens underbaraste lilla Hampus. 3640 g och 52 cm. Jag har som vana att inte lägga ut privata bilder på bloggen, men i det här fallet måste jag bara göra ett undantag. För det är ju självklart att lilla Hampus måste få visas upp. Välkommen till världen min lilla vän!

hampus 

Temavecka Närbilder: Prylar

Temaveckan med Närbilder fortsätter, torsdagens tema är Prylar. Ja ärligt talat skulle jag nog kunna fota hur mycket som helst, för prylar saknas ju inte direkt. Men mitt val föll på den lilla Sjuan stolen från Brio, en liten favorit som står på en hylla i köket. Vill du se fler temabilder, kika in hos Tankebubblor.

nära_prylar
Foto: Privat - TiniTott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...