Temavecka Närbilder: Mat

Vi har nu kommit till onsdag i temaveckan Närbilder som arrangeras av Nilla/Tankebubblor. Dagens närbild ska vara Mat. Min kost har de senaste månaderna börjat innehålla mer och mer bönor, allt efter jag köpte boken Klaras Goda GI-dagar av Klara Desser. Tycker dessa svarta och vita bönor även är ganska dekorativa så därför får de står framme på bänken och visa upp sig.

nära_mat

Okej, uppdatering: Jag hoppas ingen blir allt för avskräckt av följande bild, men jag kunde inte låta bli att lägga in den när jag började göra min middag ikväll. Eftersom temat är närbild: Mat menar jag ;) *fniss*

image390

P.S Det är faktiskt pölsa ;)


Foto: Privat - TiniTott

Önskelistan: Woofy

"Woofy är din nya vän - en sladdgömma i form av en snygg hund med många kvaliteter, garanterat en trogen vän! Woofy behöver inte gå ut och gå, inte matas eller tränas. Göm dina sladdar på ett smart sätt i Woofys tass!"

woofy

Så beskrivs Woofy hos DesignOnline. En helt underbar liten krabat som dessutom fyller ett efterlängtat syfte, att få bort alla sladdar som ligger överallt. Woofy ligger HÖGT på önskelistan, hundtokig som jag är passar den mig perfekt. Föll direkt när jag såg bilden idag när jag kom in på hemsidan. Den enda nackdelen är det höga priset, 1390 kr går den på. Inget för min plånbok tyvärr. Frågan är bara hur 17 jag gör min egen? Hmm ja den tål att kluras på.  Designad av Gabriel Nigro för Normann Copenhagen.


Bild: Eget collage med bilder från designonline.se

Tisdagstema - Trasig

En ny vecka, en ny tisdag vilket även innebär ett nytt Tisdagstema. Veckans tema är Trasig. Enligt Feng Shui (som jag börjat intressera mig för) ska man ju inte ha något trasigt hemma eftersom det ger dålig energi. Men en sak har jag faktiskt. Och säkerligen fler med om jag bara letar ordentligt. För tio år sedan (herregud hur gammal är jag egentligen??) var jag i Göteborg och hälsade på ett gäng vänner och vi var då på Göteborgs Beer Festival som gick av stapeln på Svenska Mässan. Som inträdesbiljett fick man ett glas, som man sedan kunde gå runt och prova diverse öl- och cidersorter i. Glaset är ett kärt minne av en rolig tid, dessvärre har jag lyckats tappa det så det gick itu för ett antal år sedan. Men jag vägrar att slänga det. Så nu står det trasigt men fint i mitt vitrinskåp istället för att användas.
tisdagstema


Foto: Privat - TiniTott

Temavecka Närbilder: Natur

Nilla på bloggen Tankebubblor har denna vecka ett fototema som är Närbilder. Idag måndag är motivet Natur.

nära_natur


Foto: Privat - TiniTott

Utmanad på sanningen

Jag har blivit utmanad av Helena/Solgudinna att skriva 7 st sanningar om mig. Jisses, jag älskar utmaningar men har hur svårt som helst att komma på sådana här saker. Fast å andra sidan ska det ju vara en utmaning ;)

Regler:

Länka till den som utmanat dig.
Berätta 7 sanningar om dig själv.
Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

 7 sanningar om mej, både glada och ledsna, men mest glada:

1. Jag är en slarv-maja, det är bara att erkänna. Jag vill ha det städat och fint runtomkring mig, men jag lyckas nästan aldrig. Eller rättare sagt, ordningen håller sig inte så länge.

2. När jag är ensam, glad och hör en bra låt hoppar jag glatt omkring i dans genom hela lägenheten och sjunger för full hals. Antagligen till mina grannars förskräckelse.

3. Jag är pysseltokig. Kan komma på hur mycket som helst vissa dagar, och då har pysslet en tendens att gå före allt annat som behövs göras, som disk, städning etc.

4.
Delvis tragisk sanning men ändå en positiv. Helgen gav mig en livsglädje jag inte känt på många många år. För första gången på nästan tre år har jag varit glad två dagar i sträck. Den sanningen är stor för mig.

5.
Strax efter jag köpte min nuvarande bil döpte jag den till Hans Majestät Niclas. Jag tänker inte förklara varför, men jag tror MissTiili kan ana sig till anledningen *skratt*

6.
Jag är en stor djurvän och försöker hjälpa till med vad jag kan. Jag är medlem i Djurens Rätt, fadder åt isbjörnar och späckhuggare via WWF samt stödmedlem till Nordens Ark. Och skulle vilja vara med i så mycket mer för att hjälpa. Och jag är FÖR vargen!

7. En personlig sanning: Min ålder är 32.

Det blir inte sju personer för det är så många som fått den redan, men jag skickar utmaningen vidare till MissTiili, Huskan, Pysselbloggen och Ninus

Det blev Pernilla

Efter mycket om och men så föll valet tillslut på tyget Pernilla från IKEA som nytt tyg på min sänggavel. Tror det blir bättre än det svarta, så man slipper se allt damm som samlas där omgående. Resten av sovrummet är inte så mycket att hurra för, men det får vara som det är av olika anledningar. Det största störningsmomentet är iallafall utrotat =) *ler* Så här blev resultatet:

sänggavel

Brinnande himmel

himmel

Ibland är vissa dagar bara bra. Idag är en sådan dag. Glad. Förväntansfull. Ganska lycklig. Leende. Fniss. Tankar. Mera fniss. Vänskap. Längtan. Pirr. Ännu mera fniss. Hopp. Bubbel. Bredare leende. Bultande. Mys. Lugn. Ro. Framtid. Mer längtan. Små lyckliga suckar. Drömmar. Känslor.

Idag är bara en bra dag, och det är så skönt.


Foto: Privat TiniTott - Solnedgång i september 2007

FredagsShopping på ICA

Även när det är tuffa tider måste man kunna unna sig något litet, iallafall tycker jag det. Behöver inte vara något stort, och definitivt inget dyrt, huvudsaken att det gör en lite gladare för stunden anser jag =) Idag gjorde jag ett sådant fynd. Var in och handlade på ICA på vägen hem, och sprang på denna svarta, bulliga vas. Föll pladask, och eftersom den inte kostade många kronor fick den följa med hem. En liten helg-uppiggare sådär =) Ner i korgen slank även två prydnadspumpor så här i Halloweentider. Så med dessa bilder önskar jag Er alla en härlig helg! Min blir lugn och kommer att innehålla lite packning och rensande av saker. Kram på Er!

icafynd


Foto: Privat - TiniTott

Postpinnen

Har jag nu väl börjat med kategorin Önskelistan så är det väl lika bra jag fyller upp den =) Om jag har lite att göra? *fniss* Det märks va? ;) Nästa vill-ha sak är Postpinnen, i mönster virrvarr. Perfekt liten sak att sätta på hallväggen för utgående post och annat som behöver vara lättåtkomligt. Dessutom är jag helt kär i Sigvard Bernadottes mönster. Har även haft med den i ett tidigare inlägg, fast den passar ju in i den här kategorin med. Även denna finns att köpa hos DesignOnline.

image382


Bild: Eget collage med bilder från designonline.se

Önskelistan

Ja det är ju snart november så det kanske är dags att börja skriva till tomten *skrattar* =) Nej det är inte alls det som det handlar om. Jag inför en ny kategori här på bloggen, nämligen just Önskelistan. Det finns så mycket fint och ha-begärligt som dyker upp överallt och minnet räcker inte till snart för att komma ihåg allt. Så därför tänkte jag börja samla mina vill-ha-saker här på bloggen istället. Och om någon sen vill köpa mig en present vid något tillfälle är det ju ett ypperligt ställe att söka på *hint till släkt och vänner ;)*

Först ut i Önskelistan blir pennstället Pen-Pen av John Brauer som jag idag upptäckte hos Fixa&Dona. Den föll mig direkt i smaken och jag vill mycket gärna ha den på skrivbordet. Finns att köpa hos DesignOnline.


image381

Bild: Från Designonline.se

Höst på altanen

Blogginspirationen denna vecka har inte riktigt infunnit sig. Händer ganska mycket just nu, så tankarna finns på andra håll. Tänkte iallafall visa upp lite höstpyssel jag gjorde tidigare. Gjorde en krans till min mamma, sen en till mig själv. Testade även att göra ett kranshjärta i ljung. Det har även blivit en liten höstplantering som står på altanen och ser lite inbjudande ut i höstrusket =)

höstpyssel

Är inte så bra på att besöka er andra heller just nu, men jag försöker titta in så ofta jag kan. Men förhoppningsvis blir allt lite klarare snart så jag får ork till annat =)Foto: Privat - TiniTott; Höstarrangemang

Tisdagstema - Saknad

Veckans Tisdagstema är Saknad. Åh det finns så mycket jag saknar just nu, min vovve som först var det självklara valet för dagens tema, mina vänner, min lilla guddotter, och mitt lilla syskonbarn som kommer vilken dag som helst nu. Att välja en bild på vovven kändes som sagt som det självklara valet, för honom saknar jag SÅÅ mycket. Fast det är ju egentligen inte så stor utmaning utan ett ganska enkelt val. Eftersom det redan är beckmörkt ute så valde jag ändå att ta en bild ur "arkivet". Något jag oxå saknar mycket är Pärnu i Estland, dit jag och en vän var på en sparesa för några år sedan. Ett helt underbart ställe, och något jag saknar just nu är att få gå där barfota längs stranden och bara njuta av värme, lugn och avslappning. Det är saknad för mig den här veckan =)

tisdagstema

Foto: Privat - TiniTott

En liten lista

I brist på annat att blogga om så här på måndagen så gör jag en liten lista som jag hittade hos Pysselbloggen.

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag äntligen fick gosa lite med min vovve
Vad gjorde du kl 08 imorse? La mig igen efter frukost
Vad gjorde du för 15 min sedan? Läste bloggar på nätet
Det sista du sa högt? Fy vad trött jag är
Vad har du druckit idag? Juice och vatten
Vad var det senaste du åt? En smörgås
Vad var det senaste du köpte? En liten burk på Åhlens
Vad är det för färg på din ytterdörr? Den är brun
Vad är det för väder hos dig nu? Grått och trist, med regn i luften
Godaste glassmaken? Kan inte bestämma mig, melon eller vanilj
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Eventuellt
Sover du tungt? Både och
Drömmer du mardrömmar? Någon gång ibland
Trivs du med ditt jobb? Ja det gör jag, får njuta av de sista dagarna här
Favoritklädsel? Just nu vill jag helst bara åka hem och gå i myskläder
Favoritlåt just nu? Min största första kärlek med Sk8
Vad ser du om du tittar till höger?  Skrivare, fax och portomaskin
Vad gör dig glad just nu? Är inte speciellt glad, men det skulle vara min vovve då
Vad ska du göra härnäst? Borde jobba lite kanske
Höger el vänsterhänt? Höger
Humör just nu? På väldigt låg botten
Favoritgodis?  Geisha
Kläder just nu? Manchesterjeans, top och cardigan
Sommarplaner?  Nej inga alls
Hur många kuddar sover du med? Två
Spelar du ngt instrument? Kan spela gitarr om jag känner för det, fast nej =)
Morgon eller nattmänniska? Natt
Vad är viktigast för dig? Trygghet
Är du kittlig? Japp
Snarkar du? Jo tyvärr
Stjärntecken? Kräfta
Äckligaste insekten? Myror
Stökigt el välstädat? Gärna städat, dock tycks det aldrig vara det av någon anledning
Längtar du mest efter nu? Att åka hem och gömma mig för omvärlden

Mer vintagepyssel

Vill bara först och främst TACKA alla för erat underbara stöd. Även om jag inte svarat på era kommentarer eller varit inne och besökt er den här veckan, så har jag läst bland mina kommentarer och det har värmt oerhört. Ilskan över orättvisan har svalnat av, och jag försöker anpassa mig till vardagen igen i så sakteliga mak. Orken för bloggen har dock legat nere den här veckan och jag har gjort lite andra saker istället, men det är säkerligen bara nyttigt *skratt* =) Igår var jag till min vän A. och vi gick en trevlig promenad i det friska vädret. Roligt att få träffas och prata av sig lite om ditten och datten. Hemma hos henne fick jag se de underbara ljusen som hon pysslat ihop med gammalt papper, vintagebilder och spets. Vet att det är många därute i bloggvärlden som har samma saker hemma hos sig. Jag har alltid tyckt det är så vackert, men aldrig gjort något själv. Men nu kände jag att det kliade i fingrarna så ikväll blev det iallafall två ljuspaket,som nu pryder mina "vita" hörn hemma hos mig =)

vintageljus

Imorgon åker jag iväg på en hotellhelg i Karlstad. Bland annat blir det besök på nya IKEA, ska bli spännande. Så många inköp blir det väl tyvärr inte, men det är bara roligt att komma iväg på något. Det är min kära mamma som bjuder på en resa (TACK så mycket, älskar dig!) och jag tror vi kommer att få så roligt bara hon och jag. Förhoppningsvis är jag tillbaka med nya tag nästa vecka och lite mer aktiv här på bloggen.

Ha nu en underbar helg alla, det ska jag se till att unna mig =)

Kramar,

image226
Foto: Privat - TiniTott

Vit eller svart version

fjällko

Bjuder på en bild jag tog i slutet av sommaren under en bilfärd uppe på fjället. Plötsligt står en väldigt fin fjällko mitt i vägen, som verkar ha sitt sommarbete uppe på fjället. Inte vad man väntades att få se under bilturen, men en glad överraskning. Hennes kompisar höll sig lite mer i bakgrunden =)

Den vita versionen
Har ingen blogginspiration idag så därför får ni njuta av bilden istället. Inspiration har försvunnit pga något jag fick reda på idag. En del privata saker har jag lagt ut, men inte så mycket. Men idag måste jag bara skriva av mig annars kommer jag att explodera.

Fick idag reda på att mitt jobb inte kommer att förlängas utan den sista oktober gör jag min sista dag, och sen tillbaka på a-kassa. Eftersom den *svärord* regeringen sänkt den och jag "klassificeras" i den lägsta bidragsnivån innebär det rent konkret en minskning på 2000 kr för mig i månaden. Jag är ju även sjukskriven på 50% så jag har inte mycket att leva av annars heller. Jag är verkligen inte stolt över det, men i dagsläget måste jag låna pengar varje månad för att ha råd med mat.  Allt detta innebär troligen även att jag måste säga upp min lägenhet. Byta lägenhet fungerar inte eftersom jag idag har en av de lägsta hyrorna som går att få där jag bor. Så helt plötsligt är jag inte bara utan jobb, utan måste kanske även byta ort. Det känns inte lätt när man inte har en aning om vart man ska ta vägen. Finns ingen annan som högre skulle önska att jag klarade av ett heltidsjobb så att man fick leva som en människa igen, än jag själv.  Är man dessutom sjukskriven så är inte arbetsgivare så förtjusta i att anställa en heller, så ett nytt jobb kommer att bli tufft att hitta. Om inte något mirakel inträffar så måste jag inse att jag, över 30, återigen ska bo med mina föräldrar. Så illa är det verkligen just nu. Och det är ju inte någon humörhöjare precis, om jag säger så =)

Jag avslutar egentligen mitt inlägg här. Det är skönt att skriva av sig lite, förhoppningsvis ordnar sig allt på något mirakulöst sätt. Man måste ju ändå hoppas även om det ser mörkt ut för stunden. Om du inte har lust att läsa en massa upprörande, irriterande, avreagerande och delvis hårda ord så bör du sluta läsa här , och istället njuta av bilden ovan =) Jag tar självklart ansvar för allt som står nedan, men jag har iallafall varnat Dig =) Ha en bra vecka alla!Den svarta versionen
Ibland blir jag bara så förbannad! Bara för att det finns en viss procent fuskare därute som hellre ligger på soffan än jobbar, så slår man ner på alla. Inga pengar = du måste ta ett jobb. Ja visst det är en enkel ekvation, men inte när personen i fråga är sjuk och verkligen inte kan kasta sig rätt ut i arbetsmarknaden helt utan vidare. Jag har sagt det hela tiden, och jag blir bara än mer säker. Har inte folk tagit sitt liv innan så har man då sett till att det kommer att ske nu. En människa kan inte ta hur mycket förnedring som helst. Det gör inte en människa stolt att inte klara av ett arbete och dessutom få avslag på avslag på alla jobbansökningar. Jobb till alla var mottot, men till vilken kostnad kan man fråga sig. Att värna om människor kan man då verkligen inte anklaga dem för att göra. Du som röstade på alliansen och idag ångrar dig: Jag har bara en sak att säga, stå ditt kast! Stå för att du har stjälpt Sverige på kant och ger pengarna till de rika, och ser till att det än en gång i sveriges historia finns något som heter fattigdom. Våga inte yttra dig och klaga på vad som idag händer, för det är Ditt fel. Ja jag sa precis vad jag just sa, det är just DITT fel! Hoppas du skäms jävligt mycket för att tala klarspråk, och jag hoppas att allt drabbar även Dig. För det är Din röst som har satt människor på botten.

Jag är kär... i en låt!

Ja om man nu kan vara det alltså =) Vet inte vad det är som gör att jag har fastnat så totalt för den, men jag gissar på att den medryckande melodin har en del i saken. Sen är ju texten alldeles för söt =) Låten jag pratar om är Min största första kärlek med gruppen Sk8, som tog hem Lilla Melodifestivalen förra helgen. Suveränt bra låt, och sångaren har en himla härlig, raspig röst. Låten snurrar på repeat på min spelare förnärvarande, kan inte få nog av den.

Lyssna och njut!


Julen hos IKEA

Det är flera stycken som redan bloggat om att Julen har börjat hos IKEA. Det märktes verkligen vid mitt senaste besök för ett par veckor sedan, där man svämmades över av julsaker. Dock känns det lite lite för tidigt för mig. Men eftersom mitt nästa IKEA besök börjar närma sig gick jag in och kikade lite och fick ihop ett collage med saker som jag skulle kunna tänka ta med mig hem inför julen.  För tankarna på det kan jag iallafall ta till mig, särskilt nu när första snön fallit. Varför inte planera i god tid medan sakerna ännu finns kvar för en gångs skull *skratt* I år känns det som jag vill ha en krispig jul med mycket silver och vitt, uppblandat med lite rött. Får se om det även blir så =) Etiketterna nedan måste jag faktiskt erkänna fick följa med hem redan vid förra besöket, föll direkt för dem.

julhosikea

ISIG ljuskrona 189:-
ISIG dekoration, kula 20 cm 79:-
ISIG dekoration, små kulor 19:-
ISIG etiketter 15:-
ISIG ljusfat 19:-
ISIG dekoration, 48 delar 39:-
ISIG blockljus med fat 45:-
ISIG girland 19:-


Bild: Eget collage med bilder från ikea.se

En helt vanlig...

torsdag i oktober i fjällvärlden. Eller har det varit det? Nej kanske inte precis som alla andra dagar. När jag vaknade imorse vräkte snön ner utanför fönstret. Allt var vitt, härlig känsla. Men när bilen fortfarande har sommardäck är det inte alltid lika skojigt. Men att ta mig till jobbet var inga problem. Efter jobbet var en bloggfika inbokad, jätteskoj. Min allra första bloggträff, men jag hoppas verkligen på fler.

När jag väl hade grävt fram min bil ur snön började jag ta mig upp för fjällvägen. Haha kan man nog säga om den färden. Däcken fick noll fäste i den moddiga snön, så krypandes i 40 och ständigt parerande för att bilen stack iväg i snön tog den normalt fem minutiga vägen 15 minuter denna gång. Trodde faktiskt jag skulle få ge upp och åka ner igen, för ett tag verkade det som jag skulle fastna helt. Men upp kom jag =) *skratt*

En väldigt trevlig eftermiddag blev det med fika och prat, så roligt att träffa någon man bara "känner" via bloggen annars. Det var jätteskoj =) Tack för den trevliga stunden!

Vägen hem trodde jag skulle bli ett lika stort äventyr som vägen upp, men lyckligtsvis hade snön redan smält bort från vägen så det var fritt att åka. Skönt. Nu blir det en lugn kväll framför tv:n tror jag, med en kopp varmt te och bara mysa. Det passar väl bra nu i snön =) På bilden nedan ser ni min utsikt från altanen nu ikväll.

snö


Foto: Privat - TiniTott; "Den första snön 071011"

Snabbt och enkelt pyssel

När jag gjorde min bloggrunda tidigare idag hittade jag hos AnCa denna härliga länk. Där hittar du massor av vackra, gamla vintage foton och bilder. Jag har letat länge efter en sådan sida men aldrig lyckats hitta någon. Av den inspiration som blommade upp när jag såg bilderna gjorde jag detta lilla kort, som nu hänger i min lilla vita aka glas aka loppis hörna i köket =) Det jag gjorde var att skriva ut bilden, klistra upp den på kartong och klä sidorna med folie. Tror det var i Allt i hemmet jag såg något liknande pyssel för ett tag sedan om jag inte missminner mig. Det var då jag fick idén till att göra något liknande, så jag ska inte ta åt mig hela äran ;) *ler*

vintagekort


Foto: Privat - TiniTott

Jag ser...

det snöar, jag ser det snöar det var väl roligt Hurra! =)

Tisdagstema - Vårdad

Tisdagstema - en utmaning för Dig och din kamera varje tisdag, har som dagens tema Vårdad. Klurigt tema om man vill få till något bra, eller få till något överhuvudtaget egentligen. Tillslut föll mitt val på en bild av Särna Gammelkyrka som jag tog vid ett besök där för någon månad sedan. Det är väl något som är riktigt vårdat, när man har skött om något som är från 1600-talet och vårdat det för att det ska finnas kvar. En helt underbar gammal träkyrka med en storslagen inredning. Sån här vård tycker jag om =)

särnagammelkyrkaFoto: Privat - TiniTott  - Särna Gammelkyrka, aug 2007

Digital scrapbooking

Jag har blivit allt mer nyfiken på scrapbooking sedan jag började göra mina egna kort. Idag gjorde jag min första digitala scrapping. Verkligen superskoj =) Kommer definitivt bli flera. Materialet kommer från olika kits hos Digital Scrapbook Place.

20071008_fall_tinitott


LO: "Fall" av  TiniTott

Rofylld ögonfröjd

Igår lördag var jag ute på en promenad i det vackra höstvädret. På vägen hem fastnade jag för den här utsikten. Tycker att hela bilden skänker lugn, avslappning och njutning på något vis. Hade nog kunnat stå kvar och titta på det vackra djuret hur länge som helst. Visst ser han/hon ut att ha det underbart bra? =)
häst

Foto: Privat - TiniTott

Tävling hos Theas Rum!

image369

Missa inte tävlingen hos Theas Rum som pågår under den här veckan. Du har chansen att vinna den fenomenala Personliga Almanackan. Så gå bums dit och tävla nu! =)


Bild: från theasrum.blogg.se

Frisk morgon

Vaknade till imorse och skulle bara gå upp och ta ett glas vatten och sedan krypa ner och gona mig lite så här en lördagsmorgon. Men när jag tittade ut genom fönstret såg jag hur underbart frostigt det var överallt, så jag smög ut på altanen och tog lite bilder. Gick sen in igen för att krypa ner i varma sängen. Men innan jag hann dit kände jag att jag bara måste ut och fota det frostbitna gräset. Sagt och gjort, på med byxor och fleecetröja och ut i minusgraderna. Där i den härliga, friska luften smög jag sedan runt och fotade litegrann. Det är så otroligt vackert med frost. Visst är det läckert med hur iskristallerna lägger sig runt ett grässtrå? Det var en ganska rogivande stund med den friska luften och stillheten runtomkring, nästan så jag önskade jag var tillräckligt pigg för morgonpromenader alla morgnar. Men det var skönt att krypa under täcket sen igen med måste jag säga =)

frostbiten


Foto: Privat - TiniTott

Förnyelse av sänggavel

Idag har jag ett vanligt svart enkelt tyg på min sänggavel, och jag är ganska så trött på det. Dessutom fastnar varje lilla dammkorn på den och lyser vit, iallafall enligt mitt tycke =) Känner att det är dags för att byta tyg och göra en liten uppfräschning. Men hjälp! Vilket tyg ska jag välja? Det kommer att bli ett tyg från IKEA det är allt jag vet, och helst ska det vara svart/vitt eftersom mina andra accenter i rummet har de färgerna. Tapeterna är ljusblå och det är ett väldigt litet rum, det är bara sängen som får plats, så jag vill inte blanda in för många färger. Så därför tänkte jag nu be Er om hjälp, för vilka kan bidra bättre med bra och kloka ideér =)

Jag har tittat runt hos IKEA och kommit fram till följande förslag. Vilken tror ni skulle bli bäst? Har ni något annat förslag än dessa så mottages det tacksamt =) Mina egna favoriter just nu är Akseline och Pernilla, men det ändras till och från =)

inspiration_sänggavel

Tygerna jag tittat på är alltså:

Akseline Blad  69:-/m
Berit  59:-/m
Anneli  59:-/m
Pernilla  59:-/m
Katrin  39:-/m
Stockholm Blad  69:-/m

Uppdaterat:
Det kom ett bra förslag från Helena/Solgudinna att jag skulle lägga in en bild på mitt sovrum, så var det enklare att tänka sig hur det skulle kunna bli. Sagt som gjort, klickar ni på bilden nedan ser ni hur mitt sovrum ser ut idag.
Bild: Eget collage med bilder från ikea.se, twopeasinabucket.com

Gardell i högform

gardell
Klockan 20.00 i lördags i Örebro Konserthus klev han in på scenen, och sen var det full fart i två timmar. Skrattade nästan så tårarna rann och stundvis började de nästa trilla pga de underbart, tänkvärda texter han författar. Ensam på scenen levererade han de mest underbara sketcher på rad uppblandat med egna sånger som flög direkt in i hjärtat. En show helt klart värd pengarna och mer därtill. Inledningsvis delade han ut regnskydd till de som satt på första rad, sedan gick han bakom scenen och kom tillbaka med två hinkar fyllda med vatten. Gissa vad som hände sen. Jodå, de fick sin beskärda del av det blöta =) Jag satt dock lite längre bak så jag klarade mig ;) Gardells humor i ett nötskal; ett bra exempel är mannen på första rad som inte satte på sig sitt regnskydd, vilket han genast uppmärksammade. Jonas hämtade en skopa vatten och ställde sig framför honom och sa "Du får lite försprång, jag räknar till tre". Och hur lätt är det att få på sig en regncape under press? Jonas räknade glatt till tre, slängde sedan skopan över mannen och ropade: "Ha! För sent!", med ett stort leende på läpparna. Jonas Gardell i hög form är det jag kan säga om showen, helt underbar var den. Han uppträdde i olika skepnader mellan varven, bland annat som mellanmjölk, Fröken(?) Sverige och showen startades med en äldre, konservativ dam från Konserthusets vänner. Hon ville minsann varna för att det skulle bli snusk under kvällen, så vi hann gå om vi ville ;)Skämten om Mark fanns givetvis med som alltid, denna gång nämnde Jonas bla huset som Mark ärvde efter en gammal dam. Ett stoooort hus ska tilläggas, som dessutom behövde totalrenoveras. Enligt Jonas var det första Mark sa efter han ärvt huset: (uttalas med finlandssvensk dialekt) Åhh, nu måste jag skaffa igelkottar!

Det här var min tredje show med Jonas Gardell och jag älskar honom bara mer för varje gång. Jag beundrar honom mycket. Skulle jag poängsätta den på en skala mellan 1 och 5 blir det en klar 5:a. Gillar Du Jonas Gardell, missa inte showen Tillfällig gäst i ditt liv som han turnerar med just nu.
                  

Foto: Privat - TiniTott

Höstigt arrangemang.

När jag var inne och kikade hos AnCa, så såg jag hur fint hon hade dekorerat sitt betongfat i hösttema. Då slog det mig att jag har ju oxå ett sådant betongfat som jag inte riktigt känt att jag har haft plats för. Men nu har jag bytt ut lite och istället ställt fram ett höstarrangemang. Så här blev min variant. Nu fick jag även användning för mina apelsinskivor jag gjorde i julas igen =)

höstpiff


Foto: Privat - TiniTott

Tisdagstema - Ljud

Tisdagstemas utmaning denna vecka är Ljud. Oj, vad mycket det kan vara egentligen. Var till kommunens huvudort idag och klurade både dit och hem vad jag skulle hitta på. Ljudet från bilen? Ljudet från den tickande klockan i väntrummet? Ljud från folk? Hur illustrerar jag ljud med ett foto? Frågorna var många, men nu ikväll slutade det ändå med de ljud som just nu hörs mest hemma hos mig. Nämligen dessa tre skivor som ligger i spelaren.

tisdagstema_v40


Foto: Privat - TiniTott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...