Det växer PÅ krukorna!

Semestern är ínledd, känns sååå skönt att jag inte behöver upp imorgon bitti. Visserligen ska jag upp iallafall eftersom jag ska åka iväg på en liten shoppingrunda med min bror och hans sambo. Men det är ju bara roligt så då går jag gärna upp =) Tänkte passa på att visa Er hur patineringen av mina krukor går, för ett tag sedan skrev jag några tips på hur man kan få nya krukor att se äldre och patinerade ut och nu har det faktiskt börjat växa lite på dem. De har nog en väg kvar att gå än, men får de bara stå ute så tror jag de blir riktigt snygga tillslut. Det jag har gjort är att helt enkelt penslat på yoghurt på krukorna, och sedan bara låtit dem stå ute. Yoghurten torkade in och ger det vita på krukorna, men sen började det växa utanpå det vita och det ger dem den gamla looken. Exakt vad som växer vill jag inte riktigt veta *skratt* men jag antar att det är mögel och svampsporer. Ett enkelt och ganska effektivt sätt iallafall verkar det som.

patinering
 
Foto: Privat - TiniTott

En kväll på altanen...

altankvall
Det är inte jättevarmt, men insvept i en filt och med värmeljus både här och var spenderar jag kvällen på altanen. Utsikt över fjället och med underhållning från Diggiloo konserten som är på andra sidan älven. Jag hör perfekt och kan lugnt tralla med i alla låtar =) En ganska trevlig kväll måste jag säga.. Så fort konserten är över ska jag sätta mig i bilen och åka på semester. Jag har förhandlat till mig en veckas semester och kommer att spendera ett par av dom dagarna borta. Kanske blir det något blogginlägg, kanske inte =) Vi får se. Just nu funderar jag mest över om inte Lasse Holm har tröttnat på sin pizza låt snart, jag vet att jag gjorde det för lääääääänge sedan... ;)


Foto: Privat - TiniTott

Följ med på renovering

Dagen har varit rätt lugn här, har jobbat och inte så jätte mycket mer. Kommunen där jag bor har varje år denna vecka en sk kommunvecka, där alla byar har sin egen dag. Idag var det dags för byn där jag bor att ha sin dag. Mycket folk var det i rörelse och det stod loppis stånd lite här och var. Kikade bara en snabb vända och lite fynd hade man nog kunnat göra. Men jag valde att avstå, man måste ju ha plats för sakerna med =) Imorgon kväll är det Diggiloo och jag ska sitta ute på min altan och äta lite gott och lyssna har jag tänkt. Det är inte så långt bort från mig så jag hör jättebra.

Ikväll har jag varit hos min vän A och hennes sambo och grillat. Riktigt smarrigt var det med en massa läckerheter att äta. Mycket vitlök med så vi får väl se om jag får sitta i andra änden av kontoret imorrn *skratt* A. och hennes sambo har nyligen köpt ett nytt hus och är nu i full färd med renovering. Vardagsrummet är så gott som klart, och det blir sååååå fint! Brunt och vitt, behöver jag säga mer.... Nepp precis =) A. har även startat en ny blogg, Miss_Tiili, där vi får följa med under renoveringen, så jag tänkte tipsa er om den. Vet ju att vi är många härute som älskar att kika på dessa före och efter bilder, och hemma-hos i allmänhet. Bland annat har öppna spisen målats om (som ni ser på bilden nedan) och vilken skillnad! Tänk att lite färg kan göra så mycket. Nu ska jag dra mig mot sängen, börjar bli dags för det tror jag.

misstiili


Bild: Eget collage med bilder från Miss_Tiili

Vårkänslor?

Ja man kan nästan undra. Jag har en liten sittpall/förvaring i min hall, och ovanpå den en liten kudde att sitta på. Redan i våras inhandlade jag tyget Liv från Åhléns för att öka på vårkänslan i hallen. Och idag har jag äntligen gjort det! *skratt* Tänkte att om jag startar om våren kanske sommaren kommer i augusti... Vad tror ni om det? Så i en släng av pysselfeber ikväll åkte symaskinen och tyg fram.  Hallen innehåller nu lite snyggare och skönare sittplats ifall man skulle vilja sätta på sig vinterskorna i kylan ;) Eller om jag har tur kanske jag får en chans att snöra på mig sommarsandalerna... än ska man väl inte ge upp om sommaren =)

hallkudde
Foto: Privat - TiniTott

Tisdagstema vecka 30 - Värme

Veckans tisdagstema blev lite försenat, men här kommer det. Temat för veckan är Värme. Är det möjligen lite ironiskt? *skratt* Iallafall om man tänker på den värme som borde existera utomhus, men som lyser med sin frånvaro. Jag har istället tagit till ännu en bild på min älskling för att tolka temat. För vad kan vara skönare än att få rulla ihop sig i en varm handduk i soffan efter ett bad? Särskilt när man inte alls tycker om att bada...

tisdagstema vecka 30
Foto: Privat - TiniTott

Gessle på turné

Det finns en artist som är en av mina absoluta favoriter, nämligen Per Gessle. Ända sedan Gyllene tiden har mitt intresse funnits. Älskar Gyllene Tider och älskar Per Gessle. Lätta, trallvänliga låtar men även med fint innehåll. Den 15 juli befann jag mig i Gropen i Leksand för att se hans konsert En händig man på turné 2007. Det var jag och min solstol som slog oss ner i backen runt kl 19.45, och inväntade att konserten skulle börja. Det var skapligt med folk, men inte så mycket som på tex Mazarin turnén för ett par år sedan. Fick en bra sittplats dock och såg riktigt bra. Dessutom regnade det inte på hela kvällen, och bara det kan ju göra en människa glad den här sommaren =) Inget förband i år, utan istället spelades ett antal videos upp på storbilden med en mängd olika artister. Runt 21.15 blev det dags och Per Gessle intog scenen - jubel! Jag höll mig i min stol i ca en halvtimme, men eftersom det var skapligt lugnt framför scenen tog jag min kamera och knallade ner och ställde mig närmare.
En suverän kväll med allt från Gyllenelåtar till senaste hitsen. Kanske är det egentligen inte så stor skillnad på hans konserter, men för mig är dom guld värda. Jag njöt hela kvällen och gick sedan hemåt med ett stort leende på läpparna och en disktrasa rikare. Disktrasa? Jodå, det var en av souvenirerna man kunde köpa i år =) Bjuder er även på ett litet bildkollage från konserten.

pergessle


Foto: Privat - TiniTott

En stund på altanen.

Jag slutade slita mitt hår ganska fort måste jag erkänna, men eftersom helgen visade sig erbjuda massvis med sol och härligt väder har jag inte haft datorn i sikte, utan hållt mig utomhus. Spenderade helgen vid mina föräldrars fritidsställe på finnmarken och har bara tagit det lugnt. Riktigt skönt att äntligen få njuta lite av solen. En auktion hann jag med på lördagen oxå, och ett besök på favvoloppisen. Tänkte nu iallafall försöka få ihop inlägget som jag skulle visat er före helgen, innan jag beger mig ut i nya inlägg =)

Även en dag i förra veckan lyste solen. Jo det är faktiskt sant, kan knappt tro det själv. När jag kom hem efter jobbet i torsdags visste jag att det väntade städning, hade skjutit upp det alldeles för länge för att det skulle gå att undvika längre. Så jag städade, iallafall en del. Sen satte jag mig i solen på altanen, och insåg att Hjälp! vad här är rörigt!  Så upp från stolen och full fart. Jag har inte suttit ute och njutit på min lilla altan sen soldagarna i början av sommaren, jag har inte ens inhandlat de tradionella sommarblommorna. Det blev lite penseér och några pelargoner, men sen ingenting. Istället har krukorna stått tomma i väntan på blommor som aldrig kom. Men inspirationen att plantera blommor och smycka altanen kom aldrig i detta eviga regnande. Så det som förbereddes har blivit stående, och nu såg det inte så inbjudande ut att slå sig ner ute och njuta. Krukor städades bort, och annat rensades och åkte in i förrådet igen. Istället kom zinkbaljan fram som jag fyndade på auktion tidigare i sommar (som nu även blivit tom eftersom krukorna åkte in i förrådet). Den fylldes med vatten och några flytljus. Aldrig har jag väl längtat så mycket efter några konstgjorda näckrosor som nu =) Får se om jag kan lyckas hitta några så jag får smycka till mitt lilla vattenblänk lite. Nu är altanen iallafall i ordning för vad den ska vara till för; sommarnjutning! Bara att hoppas på att det kommer lite mer sommar... ;)

Nu ska jag inte babbla på så mycket mer, utan tänkte istället ta Er med på en liten tur av min altan, Välkomna!
 
sittplats
singersidan
vattenoliv

Så detta är min altan i nuläget, redo för fler sommardagar. Den ska bara få en korgstol oxå (så fort jag kommer i närheten av ett IKEA), sen är den komplett för i år =)


Foto: Privat - TiniTott

Grrr!

matton

Ungefär så här ser jag ut just nu! Visserligen inte jag på bilden, men ansiktsuttrycket är nog säkerligen detsamma. Innan jag gick och la mig igår gjorde jag ett inlägg, ett ganska långt inlägg. I min naiva tro hade jag börjat få tillbaka förtroendet för blogg.se men nehej då, tji fick man för det! Helt plötsligt blir jag urloggad från bloggen, mitt i inlägget. Skriker högt och tänker jaha nu är det borta och jag får börja om från början igen. Till min glädje när jag äntligen lyckas logga in igen, finns allt jag skrivit kvar, det har blivit automatsparat. Blogg fortsätter att krångla och jag ger upp, iallafall glad över att jag inte behöver göra om inlägget, utan kan publicera det idag istället.

Ha ha ha! säger jag bara. Nu skulle jag in och klicka på publicera knappen och finns mitt inlägg kvar? Inte då! Det enda som är kvar är de första fem raderna. Blir jag arg? Jodå skaplligt kan jag säga. Har definitivt inte lust att göra om allt idag igen, så nu tar jag helg. Sköter blogg sig under helgen, och lusten trillar på igen kanske jag försöker göra om det hela. Annars så ses vi efter helgen, om kära lilla blogg.se vill vara med.

Nu ska jag göra något mycket roligare och lugna ner mig lite =) *skratt*

Ha en underbar helg alla och hoppas ni har bättre tur med bloggen än jag! Kramar!


Bild: Bildbyrån matton.se

Tisdagstema vecka 29 - Favorit

Jodå, jag vet att det är torsdag =) Men jag missade helt tisdagstema, och när jag såg vilket tema det var kunde jag inte låta bli att sno ihop ett litet inlägg med några av mina favoriter såhär i efterhand. Det blev 3 st denna gången.

Först min älskade vovve (såklart), favoriten nummer 1! Den andra bilden är min familjs sommarställe, eller ja vi bor ju inte i just det här huset, vilket ni kanske förstår av bilden ;), men planen är att det en vacker dag ska vara återuppbyggt igen. Själva huset hörde till min farfars farfar och jag älskar att vara här. Det ligger på finnmarken och egentligen mitt i skogen. Det är lugnt och skönt och man kan bara vara, sådana ställen går inte av för hackor =) Min farfar bor inte så långt härifrån heller. Min pappa är uppvuxen i de här trakterna, så det är verkligen släktmarker. Huset har stått tomt sen min farfars farbröder dog för säkert 50 år sedan, och sen har egentligen inget hänt. Möblerna är borta, men kvar finns bla kakelugn, tapetrester och någon enstaka stol. Här kan jag bara gå runt och vara nostalgisk. Den tredje är min absoluta musikfavorit, Per Gessle. Var på hans konsert i söndags och den var underbar! Inlägg om den kommer senare =)

tisdagstema vecka 29

Foto: Privat - TiniTott

Inspiration: Dop

Min vän E. och hennes sambo fick i mars en liten dotter, och nu i början av augusti är det dags för dop. Jag har dessutom fått den stora äran att bli den lilla ängelns gudmor, inget gör mig lyckligare. Men i samma veva satte tankarna igång ang. ämnet doppresent. Vad sjutton hittar man på? De traditionella silversakerna som smycken, smyckeskrin, skedar etc etc är ingenting för mig, jag vill att det ska vara något roligare och som man har mer nytta av. Jag fick själv bla en silversked när jag döptes, och inget fel i det den är superfin, men sanningen är ju ändå den att den ligger nerpackad i en låda och aldrig används. Nej, jag vill hitta en present som den lilla tjejen kan använda och som även finns kvar som ett fint minne. Inte något som göms undan i en låda någonstans. Jag satte mig därför och surfade runt och letade lämpliga doppresenter, och fick ihop ett litet inspirationscollage. Så från att varit helt vilsen i vad jag ska hitta på, har nu tankarna skingrats och jag tror att jag har gjort rätt val. Hoppas mitt collage även kan hjälpa någon annan i samma situation. Alla saker kanske inte kan användas bums, som Käpplejonet, men visst är den helt underbar?? =) Eller vad sägs om ankan som är till för att hålla vällingflaskan varm? Den är bara såå söt!

doppresenter


Käpplejon från Rice - inreda.com
Napp - sagostjärna.se
Babysockor - bluebox.se
Fotavtryckset - doppresent.se
Nappflaska Leopard - inreda.com
Bottle Buddy Anka - doppresent.se
Mössa Rosa Kronan från Yorrik - wildbabies.se
Tavla Fågelträdet - isa.nu
Klänning från SnoffsDesign - wildbabies.se
Den silvriga barnkammarboken - bokus.com
Skallra - sagostjärna.se
Speldosan Paco - doppresent.se


Bild: Eget collage med bilder från ovanstående företag

Mer nyheter från IKEA

Under min surftur hos IKEA hittade jag givetvis andra nya saker som föll mig i smaken, eller nåja nästan allt iallafall. Vet inte riktigt hur jag känner för det nya utseendet av bokhyllan BILLY, lite för plottrigt för mig tror jag nog. Men ändå rolig på något sätt. Något jag föll för, och som jag klurar på hur jag ska få plats med hemma är den nya lampan Kulla, gillar riktigt mycket. Men jag har redan lampor i alla hörn, men kanske skulle jag byta ut en kanske... Det tåls iallafall att fundera på eftersom den är så snygg! Nya matskålar till vovven som passar in i det svartvita temat kanske inte heller är fel. Skålen Bladet blir nog perfekt til blomsterarrangemang, en sådan kommer det att bli.

nyheter

Kulla bordslampa 499:-
Venny kökshanddukar 29:-/ 2 st
Bladet skål 89:-
Bästis Fräck, hundmatskålar set om 2, 49:-
Billy bokhylla 329:-


Bild: Eget collage med bilder från ikea.se

Edit: Eftersom regnet öser ner kan man inte göra mycket annat än hänga vid datorn (iallafall intalar jag mig det =), så jag passade på att göra en ny header igen. Retade mig lite på den andra, den kändes lite för mycket. Tror denna blev bättre...

Estetisk hos IKEA

Kom på att det var ett litet tag sen jag kikade in nyheterna hos IKEA, så jag gjorde mig en liten tur häromkvällen. Upptäckte då att det kommit en ny serie, Estetisk, men många fina saker som hör till skrivbord/kontor. Serien är gjord i massiv ek och innehåller bland annat magneter, tidningslåda, boxar mm. Eftersom jag älskar ek så kommer säkerligen ett par av dessa hamna hemma hos mig efter nästa Ikeabesök.

estetisk

Boxar, set om 2, 49:-
Magnet 39:-/ 3 st
Hylla, förvaring m. fack 149:-
Tidningslåda 199:-


Bild: Eget collage med bilder från ikea.se

Simmarhelgen del II

Så har det blivit lördag på min lilla simmarhelgsberättelse =) Idag var det alltså dax för Vansbro Tjejsim, det fjärde i ordningen för mig själv. 17 grader stod det på vattentermometern, kanske inte det varmaste att simma i, men det är inte det kallaste jag simmat i heller. Har simmat i 15-16 gradigt ett år tidigare, och det kan jag lova är stor skillnad på den lilla graden. Men eftersom det inte var så där supervarmt i vattnet valde jag att använda våtdräkt i år. Dagen till ära regnade det självklart med, spelar inte så stor roll när man ligger i vattnet, men det är inte så roligt innan och efter. Vansbro Tjejsim är 1 km långt och simmas i Västerdalälven. Den översta bilden visar startområdet, klockan är runt tjugo över tio och det har redan börjat samlas lite folk. Första start är kl 11, vilket även är våran starttid. Kändes lite konstigt att starta i samma fält som eliten, men skönt med en tidig start med på ett sätt.

tjejsimmet
På mellanbilden syns simmare på väg in mot mål, livräddarna på bryggan har det nog inte lika skojigt dock i ösregnet. Sista bilden visar det hägrande målet, uppe på bryggan väntar fotografer för att föreviga dig och din målgång. Har man bara startnumret på någon man känner kan man sedan gå in och kika på målfotot på nätet. Tyvärr tänker jag inte ge er mitt ;) *ler*

Det var 2164 st tjejer som simmade Tjejsimmet och den snabbaste var även idag Eva Berglund, Jönköpings SS som simmade på tiden 11.23. Tjejen som blev bästa dam i långlopps sm dagen innan. Kan även avslöja min tid som blev 28.30, tyvärr sämre än tidigare år då simningen inte löpte lika smärtfritt i år som förut. Våtdräkten jag hade var min brors gamla, med långa ben, och den lämpar sig tyvärr inte för bröstsim visade det sig. Man flyter upp lite för högt med benen och det blir svårt att simma, vilket gjorde att jag hade en "lätt" kramp i ryggen hela vägen och inte kunde simma så snabbt som jag hade önskat. Men nya tag nästa år =)

Efteråt väntade god mat i mattältet och underhållning av de lokala trubadurerna Stefan & Kent, som fick fart på alla glada tjejer. Maten serveras av unga killar i vit skjorta och fluga, så man blir riktigt fint uppassad ;) Man behöver bara sätta sig till bords, så kommer det genast någon och serverar dig. Toppen!

Stannade som vanligt kvar på målområdet till dagens aktiviteter var avslutade, sen blev det hem, byta lite kläder och iväg till idrottsgudstjänsten i kyrkan där kranskullan och kransmasen koras, och en inbjuden gäst håller högtidstal. I år hölls det av handikappsimmaren Anders Olsson från Hagfors, som bland annat tagit medalj i Paralympics. Efter det mat och vila resten av kvällen för att ladda inför söndagens stora lopp, själva Vansbrosimningen på 3 km.

Denna dag var även en EFIT dag, så den finns oxå dokumenterad här.


Foto: Privat - TiniTott

Simmarhelgen del I

Lovade att jag skulle återkomma med inlägg om simmarhelgen i Vansbro 6-8 juli. Eftersom den pågick i tre dagar väljer jag att göra ett par inlägg, istället för ett jättelångt. Börjar lite smått med fredagens simningar. Först ut var Långlopps-SM 5000 m. En helt ny tävling som Vansbrosimningen fick äran att arrangera. 35 st elitsimmare deltog, och banan var tre varv á 1667 m. Redan från början drog Mike Thorén från Motala SS iväg från de andra, och han behöll sin ledning genom hela tävlingen. Enormt imponerande lopp måste jag säga, och tilläggas ska att han "bara" är 16 år! Denna grabb kommer att gå långt, vilken enorm simning. Den som vann på tjejsidan var Eva Berglund, simmerskan som satsar mot OS i Peking 2008 i nya OS grenen långloppssimning. Jätteduktig tjej som jag tror har stor chans på medalj, har redan visat stora framgångar på internationella långloppssimningar. På bild kan ni även se årets kranskulla och kransmas, vilka har fått jobba hårt i helgen med gratulationer och kramar i det våta vädret.

långloppssm

Lite senare på kvällen, kl. 18 var det start för Vansbro Halvsim. Ett helt nytt sim för iår som ingår i den nya Klassikerhalvan, en kortare variant av En svensk klassiker. Bästa herr här blev Anders Kroon från Blå Sim & Hoppklubb och bästa tjej blev Åsa Annerstedt, Falu SS. Efter detta blev det hem i soffan, äta lite mat och vila sig inför lördagen när jag skulle hoppa i plurret det blå.


Foto: Privat - TiniTott

"Betongplattor är ju lite ilskna av sig"

Ja är han inte härlig våran Sommartorps-Ernst. Hans uttryck ger en alltid ett leende på läpparna. Denna gången var det ovanstående som fastnade på min hjärna, och jo det ligger ju lite i det. Visst ser dom lite snällare ut i dessa mjuka former? Jag föll pladask för uteplatsen han gjorde i förra avsnittet av Sommartorpet, så vill jag ha det! Nu skulle ju inte hyresvärden bli så glad om jag började såga i betongaltanen jag har, men kanske i framtiden i det där huset jag drömmer om. Mmmm - det tror jag faktiskt jag ska ha....

sommartorpet_uteplats
Bild: Eget collage med bilder från svt.se

Ett år äldre...

blev jag i helgen med. Inget jämnt eller så, men ett litet firande med familjen blev det när alla ändå var "hemma". Hela familjen är engagerad i simningshelgen på något vis, så vi är inte hemma många minuter under denna helg, men lite tårta blev det och lite presenter. Nya cd:n En händig man med Per Gessle låg i ett paket, tillsammans med en biljett till hans konsert i Leksand söndagen den 15 juli. Älskar Per Gessle så det ska bli sååå skoj! Hoppas det inte regnar allt för mycket bara ;) Ett nytt minneskort till kameran fick jag av min bror med familj, välbehövligt eftersom mitt gamla inte har plats för speciellt många foton. Tack tack! Något jag blev otroligt lycklig över (det blev jag såklart för allt förstås) var våtdräkten. En ny, alldeles egen! Har lånat min brors gamla förut, och den var tyvärr inget bra, helt fel modell. Denna sitter som gjuten och var helt suverän i vattnet, perfekt!

Av min älskade vän E. fick jag denna underbart fiffiga grej från Sagaform, en minigrill med kylväska. Så supersmidigt att ha med sig ut i sommar och vid övriga utflykter. Grillen i botten och så är det en liten kylväska som man fäller ner i den. Vips så har man allt man behöver med sig utan krångel. Sagaform har tänkt på allt, även grillkol och tändstickor var inkluderat i väskan. Min är i beige vilket jag tycker var lite extra snyggt ;) *ler* Den kommer att bli väl använd var så säker! TACK älskade E! och tack hela familjen för att ni är så underbara!

presenter 


Bild: Eget collage med bilder från sagaform.se, gul.com, officestore.se samt enhandigman.se

Tisdagstema vecka 28 - Nostalgi

Äntligen har jag lyckats komma med på tisdagstema igen, har missat ett par veckor nu, och jag har verkligen saknat det. Temat denna vecka är Nostalgi. Mitt bidrag blir två bidrag denna gång. Dalahästen skänker nostalgi varje gång jag går förbi den. Den målades åt mig på en skolresa i trean 1985, och skänker glada minnen varje dag. Det andra bidraget är min smurfsamling, 80-tals nostalgi så det skriker om det. Älskar dessa små blåa krabater!

tisdagstema vecka 28
Foto: Privat - TiniTott

Sommarstämning - fast inomhus

Eftersom sommaren verkar ha försvunnit på mina breddgrader kan man inte göra mycket annat än att hålla sig inomhus. Eller jo, visst kan man vara ute men efter en timme i ösregn tror jag inte ens regnjackan vill vara ute mer. Visserligen kom faktiskt solen fram i kväll och bjöd på lite värme, men imorrn ska det regna igen. "Man ska inte ropa Hej förren man är över bäcken" - var det någon klok person som sa. Skulle man göra det blir man då alldeles säkerligen totalt - ja just det - Blöt! Låter det som jag är trött på regn? *nickar* Stämmer mycket bra det. I helgen är det simning som gäller, och även då ska det ösregna. Nackdelen här är att när det regnar en vecka eller två innan simmarhelgen sjunker temperaturen i vattnet, och det är inte lika kul. Efter att ha varit bortskämd med över 20 grader i vattnet de senaste två åren så hade man kanske inte annat att vänta. Men fy så tråkigt att behöva dra på sig våtdräkten för att hoppa i vattnet. För den är ett måste när graderna visar kring 16, det blir fortfarande kallt men man slipper den direkta kalla kontakten med vattnet. Tjejsimmet kan kanske gå utan det är bara 1 km, men Vansbrosimningen som är på 3 km, nej inte rolig utan våtdräkt. Allra första gången jag simmade var jag ca 11 - 12 år, då var det runt 16 grader i vattnet. Simma i våtdräkt existerade inte på det ljuva 80-talet så det var bara att kravla på. Kaaaaaaaaallllllt! var det, så in i baljan! Gör jag inte om som äldre och desto större badkruka ;) Man ligger ändå där och skvalpar runt timmen i tid, så det är dumt att chansa. Att man sedan ser ut som en smärre blåval iklädd denna gummidräkt vill jag inte ens tänka på. Den som kommer med en kamera kommer att få betala dyrt, det är allt jag har att säga! (JIMMY, hör du mig nu!!!)

Fast jag ser ändå fram emot den här helgen, det är en av årets höjdpunkter. Simning ligger mig mycket varmt om hjärtat och det ska mycket till för att jag ska missa den. Två lopp blir det i år pga vattentemperaturen, hade det varit varmt och skönt hade det även blivit ett imorgon fredag, men nu får lördag och söndag räcka. Det är dumt att utmana ödet, arbetsdag på måndag ;) Bilder från helgen utlovas till veckan, dock ingen på blåvalen, hur roligt nu detta kan tänkas vara =)

Fast nu var det ju inte alls det som det här inlägget skulle handla om... vete katten varför jag rann in på det... kanske för att klockan snart är halv ett och jag har lovat mig själv att lägga mig tidigt ikväll *flin*. Troligen. Dessutom ligger det i kategorin Ätbart, och något ätbart har det ännu inte synts skymten av. Det skulle handla om det uteblivande sommarvädret och att jag istället skapade mig sommar inomhus med nyplockade prästkragar (jodå det var faktiskt uppehåll en dag iallafall den här veckan, eller ja nu ska vi inte försköna saken, det var en halvdag och regnet hängde i luften) och nybakade hallonmuffins.

hallonmuffins


Om det inte blir något mer inlägg före helgen, så passar jag på att önska er alla en härlig helg! Hoppas solen hittar till er iallafall (att Sara, Vicke mfl får sol tvekar jag inte en sekund på ;). Fast å andra sidan, jag ska ju iallafall ligga i vattnet hela helgen, så vad gör då lite mer av den varan =) *skratt*


Foto: Privat - TiniTott

Moose Garden

"Sommarlovet" kvarstår en stund till, är mycket annat nu som behöver ta plats. Men jag tänkte iallafall visa er besöket på MooseGarden i Orrviken som jag gjorde på vägen hem från Östersund sist. Nog för att jag bara behöver ta bilen och åka ut i skogen där jag bor för att se dom, men det var häftigt att få gå in till dem och klappa dem. Man gör ju inte direkt det med de man ser i skogen ;) *ler* Härligast är ju att se dem i vilt tillstånd, men jag rekommenderar absolut ett besök hit. Man får veta en hel del om älgarna som man inte visste förut, och det ÄR en cool känsla att stå bredvid en stor älgtjur och klia honom på hornen =) För att inte prata om att klia de underbara, söta kalvarna på mulen, jag kunde tagit med mig en hem om jag inte visste bättre. Jag kommer definitivt att göra fler besök här.

älgko
En ståtlig älgko som man gärna fick klappa.

kalvar
Tre små kalvar på bete

Älgkalvar
 Man kan inte se sig mätt på dessa tre söta varelser

kalv i gräs
Vem har sagt att man inte kan sitta och äta?

hälge
Det här är Hälge, han är tjuren i hagen och pappa till älgarna som finns här.

Älgpåbete
Alla sätt att äta på är bra sätt...


Foto: Privat - TiniTott

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...