Bokrean 2007

Det är ju några stycken nu som bloggat om Årets Bokrea, och även jag hade förberett ett inlägg om detta, även om mitt kommer efter er andra. Men kanske kan det finnas något tips som ingen annan tagit upp.

Bokrean 2007

Jag har lagt in en förhandsbeställning hos Bokus, har blivit via nätet jag handlat de senaste bokreorna eftersom det inte finns någon bokhandel här där jag bor. Dessutom ligger de faktiskt lite billigare än bokreorna i butik. Fast någon bok blir det kanske på den "riktiga" rean i butik med, om det finns något fynd kvar när jag har tillgång till en sådan. Det är ändå en speciell känsla att gå där i butiken och leta bland böckerna.

Mina favoriter som har klickats hem från Bokus är:

Bo i Köket: skapa ditt önskekök.  Jag har en av dessa tidigare som heter Bo Praktiskt, som jag tycker är kul att bläddra i och som ger många bra tips. Därför måste jag även testa denna, för köket vill jag ändra på på något vis, men vet inte riktigt hur. Men kanske kan denna bok hjälpa mig på traven.

En gränslös kärlekshistoria är skriven av författarinnan Aino Trosell, och handlar om hennes samt släktens uppväxt i Malung. Tycker väldigt mycket om hennes andra böcker, och denna hade de som följetong på radion förut, och jag fastnade direkt. Beskriver mycket bra hennes uppväxt samt livsförhållandena på den tiden här i bygden där jag bor.

Svart Fjäril av Anna Jansson.  Jag älskar hennes deckarböcker, fantastisk spänning som jag nästan sträckläser för att de är så svåra att lägga ifrån sig.

Rensa i röran med Feng Shui av Karen Kingston åkte direkt ner i kundvagnen efter att Jenny på bloggen Jennys Hem och Harmoni tipsat om denna. Feng Shui intresserar mig mycket, och jag behöver definitivt rensa upp. Så denna ska hjälpa mig med det tänkte jag.

Enkla projekt för Trädgården. Verkar vara en rolig och idérik bok om pyssel för trädgården hemma. Fast denna är mer tänkt som present än till mig själv. Men jag kommer nog läsa igenom den själv med, för sådana här små tips älskar jag.

Bosses Bästa  Jag har alltid varit väldigt förtjust i Bosse Rappnes härliga tips när han var med i Äntligen Hemma, så när nu boken med hans bästa tips fanns på rean fick den åka ner i korgen. Tillägg: Såg dock nu att den är tillfälligt slut, så den är inte kvar på rean. Den är tyvärr inte heller på rea på AdLibris.

Städa! av Estrid Bengtsdotter och Lotta Kühlhorn åkte tillsist ner i korgen efter tips från Isabelle på Fixa o Dona. Låter som en otroligt inspirerande bok för något som egentligen är ett tråkigt måste.

Andra som skrivit om bokrean är tex Cleopethra, Sara och Johanna.

Bild: Eget kollage med bilder från bokus.com

Vackra vinterfönster

Vinterfönster_alltihemmet
I Allt i Hemmet nr 2/07 var det med en artikel om att skapa vackra vinterfönster, som jag föll totalt för. Dom gav mig en otrolig inspiration och jag kände att så där fint vill jag oxå ha i mina fönster. Så det var bara att skrida till verket. Jag ville egentligen försöka uppnå den där vintriga, vita, frostiga känslan, men jag vete katten om jag lyckades riktigt. Man får det ju aldrig lika fint som på de bilder man ser i tidningarna tyvärr. Men det blev en egen variant iallafall, och jag är rätt nöjd med den. 

Jag gillade idén med att lägga ljusslingan i fönstret när man tog bort den för julen. Då fick man ju en anledning att ha den kvar och låta den lysa fint resten av vintern, utan att det ser juligt ut. Jag gillar! 







Så här blev iallafall min variant av vintrigt fönster =)

Vinterfönster

En stor vädjan...

Till Er alla kära bloggvänner därute. Jag är ett stort schlagerfreak, det medger jag glatt och på förmiddagen idag fick jag ett tips från mina kära vän Jimpy om att delta i Skodas Festivalkaraoketävling för att vinna biljetter till Finalen i Globen. Tävlingen går ut på att man ringer in och sjunger karaoke till Linda Bengtzings "Jag ljuger så bra". Sen är det upp till alla andra ute i cybervärlden att rösta på sin favorit, precis som i den stora tävlingen.

Och det är här min vädjan kommer in, jag skulle bli SÅÅÅÅÅ överlycklig om ni vill rösta på mig, för jag vill Vinna! *skratt* =) För att rösta surfar man in på: http://www.skoda.se/festival. Väl där väljer man sedan Lyssna på Bidragen, sedan Sortera efter och väljer Sortera efter poäng. Där får man sedan rulla sig fram till rätt person, förhoppningsvis Jag ;), och sen lägga sin röst på poäng mellan 1 och 12. Där syns även vilket namn som ligger bäst just nu av TiniTott eller [raderat]. Jag testade ett par gånger, men den som egentligen är det "rätta bidraget" är den första med namnet [raderat]. Namnet finns två gånger, och även som TiniTott, men det är första [raderat].... som ligger med lite högre poäng just nu.


Jag är väl medveten om att jag härmed "outar" mig själv *fniss* och dessutom avslöjar mina eminenta *hosthost* "sångkunskaper". Men vet ni vad? Det bjuder jag på =)

Tack, tack, tack!

Edit: Spelar egentligen inte så stor roll om någon röstar på [raderat] eller på "TiniTott". Av någon konstig anledning klättrar båda varianterna ganska bra just nu. Tänk, någon därinne röstar på lilla mig... jag sjöng ju bara... *rodnar* Kan bara inte förstå varför jag låter som jag vore 12.... *skrattar*

[bild borttagen]


Från Loppis till Blompall

För ett tag sen skrev jag om lite loppisfynd jag gjorde, bland annat om denna pall. Den såg inte mycket ut för världen där den stod i hyllan, men mitt pysselsinne började genast rotera när jag såg den och en idé föddes. Så för de 10 kr den kostade fick den följa med mig hem.

Nu har den oxå blivit tillpiffad enligt planerna så jag tänkte visa er resultatet. Först genomgick den lite slipning och putsning, för att sedan målas vit. I min pappas garage kan man hitta det mesta man behöver, och mycket riktigt hade han även sånt stålband hemma som jag var ute efter. Tror det normalt kallas hålband/montageband som används till att tex montera ihop bräder där man inte kan spika, eller för upphängning och sådant. Men mina tankar gick längre än så =) För mig illustrerar det istället spetsband, så det spraymålades vitt och fästes runt kanten på blompallen. 

Nu var den egentligen klar, men i min skaparglädje satte jag mig även och gjorde ett litet pärlband som jag fäste runt kanten sedan. För lite extra glans. Så från blå, sliten trist liten pall pryder den nu mitt fönster som charmig blompall.

Från Loppis till Blompall...


Foto: Privat - TiniTott

Det blommar i vintermörkret

Fast hos mig är det mesta grönt, men ändock =) Johanna på bloggen Inredning och Pyssel har tidigare gjort ett inlägg om sina blommor. Tyckte det var en rolig idé så nu hakar jag på. Har fotat några av mina favoriter här hemma.

85750-153

Hjärtan på tråd är en liten favorit, tycker dom är underbart söta. I tisdags när jag var till blomsterhandeln hittade jag även det lilla röda hjärtat till dekoration. Supersött =) Köpte även ett i rosa, som ni kan se längre ner i blomman i Cultkrukan. Ett av de senaste tillskotten är blomman uppe till höger, kommer dock inte ihåg vad den heter exakt, men efter lite letande tror jag det är en Paraplyaralia. Garderobsblomman är oxå en favvo. Sparsam när det gäller vattning och verkar må bra där den står. Min Dracaena är oxå en favorit, eller mina för jag har två. Står i köksfönstret och verkar stortrivas. Väldigt lättskötta och även bra för inomhusluften eftersom dom renar.

85750-154

Högst upp till höger är en typ av Blomstervagga. Vet inte vad exakt denna sorten heter, när jag slog upp den på nätet såg den inte ut som denna, utan var helt grön. Men det står Blomstervagga på etiketten så jag får la tro på den =) Jag har ett fruktansvärt dåligt minne när det gäller blomnamn, egentligen borde jag skriva upp dem bums i affären, men gör jag det? Nejdå, så klart inte. Därför kommer jag inte heller ihåg namnet på den lilla gröna med små små blad som står i min enda kruka från Cult Design (ska bli flera dock ;). Kan någon namnet är jag tacksam för det =) Den är mitt allra senaste inköp och där kan ni även se det lilla hjärtat i rosa. Till sist en mini våreld, härligt vårgul som sprider sin vårkänsla på köksbordet.


Foto: Privat - TiniTott

Några sidor om blommor och växter mm att kika på:

Blomsterfrämjandet
Odla.nu
Anne-Li´s gröna fingrar

Edit: Den lilla gröna har jag nu tagit reda på heter Million hearts

Måns och Sebastian blev nr 5 och 6!

Deltävling nr 3 avgjord!

Deltävling nr 3 är avklarad. Inlägget blev lite sent, har inte hunnit med så mycket den här veckan, men det blev innan nästa deltävling iallafall, inte illa det ;)

Måns och Sebastian direkt vidare till final, riktig slam för Idol alltså. Måns var ingen tvekan tycker jag, helt suverän låt. Kan faktiskt tänka mig den som en totalsegrare, fartig, svängig och uppiggande. I dagsläget håller jag mina tummar för Måns i finalen. Sen dom glittrande ögonen kan säkerligen knipa lite röster ute i Europa... synd man ska vara så gammal bara *skratt* Sebastians låt är helt okej, men vet inte om jag vill ha honom direkt till finalen. Jag har alltid varit förtjust i Magnus Carlsson, ända sedan början av Barbados. Dessutom tycker jag låten är superbra,och kan inte förstå att den inte ens gick till Andra chansen. Magnus är dessutom den kramgoaste killen jag träffat på tror jag. I min "ungdom" var jag mycket ute och dansade, speciellt till Barbados (detta var innan de blev Barbados med hela svenska folket). Eftersom de ännu inte slagit igenom till den breda publiken så var det inte så mycket "fans" där eller vad man ska kalla dem, och jag och min kompis hade många trevliga pratstunder med grabbarna. Magnus är verkligen så trevlig, snäll och härlig som han ser ut. Blev riktigt besviken att han inte gick vidare.

Nannes låt är en typisk Nanne låt, vet inte riktigt vad jag tycker om den. Den är bra, det säger jag inget om, men kanske hade jag kunnat offra den till fördel för Magnus. Tror ändå hon gick vidare mycket på att hon är just Nanne. Det var synd det var ett tufft startfält i den här omgången, tror att även Magnus varit vidare om han varit med i en annan av deltävlingarna. Sonjas låt är otroligt fin tycker jag, en plats till andra chansen för henne tycker jag är jättebra. Just hennes låt, Magnus och Måns rullar för fullt i spelaren förtillfället. Kan inte få nog av dessa =)


Bild: Eget kollage med bilder från svt.se

Smart förvaring på liten plats

Har pratat lite med Johanna på Bloggen Inredning och Pyssel om förvaring, eftersom vi båda är lite i samma situation med lite plats för just förvaring. Eftersom mitt sovrum egentligen är ett förråd/klädkammare ursprungligen så är det inte så stort. Det är egentligen bara sängen som får plats i stort sett. Så garderober i sovrummet är liksom uteslutet =) Och med förvaringsbrist så har jag löst en del av den genom att hänga upp förvaringen Ikea PS Fångst från IKEA i taket i sovrummet istället. Här får jag plats med tex strumpor, sockor, scarfes och annat smått och gott som det är svårt att få plats med annars.

Är ingen ordning i den just nu dock, så ni får ursäkta mina rosa gristofflor *skrattar* Men orkade inte "städa upp" den innan fotografering =)

Förvaring på liten plats 


Foto: Privat - TiniTott

Tisdagstema Vecka 08 - Nyttig

Veckans Tisdagstema är Nyttig. Kikade runt bland andra som är med i utmaningen, och det är många som fotat frukt eller träning eller något sådant. Det var även min första tanke, men med beckmörker utanför fönstret och bara lampljus att tillgå var det inget optimalt fototillfälle ikväll. Så jag försökte tänka till lite, och gick igenom lite av de bilder jag har på datorn och då kom lösningen!

Mitt bidrag på temat Nyttig blir Sömn. Sömn är riktigt nyttigt, sover man inte brukar ju det mesta bli på tok (iallafall för mig). Sömn helar och läker sägs det, och det ligger nog mycket i det. Man behöver vilan för att återhämta sig efter dagen, eller om man kanske är sjuk.

Även denna vecka för min vovve Banjo agera fotomodell för bidraget, för jag tror knappast någon kan sova mer än han. Iallafall inte när det gäller obekväma sovställningar. Förstår inte hur han lyckas sova upp och ner, med huvudet upp efter väggen, hängandes halvt ner ur soffan... Ja sätten är många =) På den här bilden har han iallafall hittat ett mysigt krypin i sommarvärmen, och att han sover är det nog ingen tvekan om *ler*

Tisdagstema Vecka 08
Foto: Privat - TiniTott

Ikeashopping: Förvaring

Helgens lördagsutflykt var som alla gissat; en tur till IKEA. Nu var det ett litet tag sedan jag var där så det var skojigt att gå runt och kika. Det var ganska mycket folk dock, så man kunde inte strosa exakt i den lugna takt man ville och kika in allt. Men jag fick iallafall tag på så gott som allt jag hade tänkt mig. Temat för dagens shopping var Förvaring, för nu ska det bli lite rensning hemma. Eller rättare sagt, en liten rensning som förhoppningsvis ska leda till lite mer organiserad förvaring. Jag bor som tidgare nämnts i en etta, och eftersom utrymmet som var tänkt som "förråd/klädkammare" är ett sovrum nuförtiden, så återstår två klädgarderober och en städskrubb till förvaring. Dessutom är jag en helt vanlig tjej, vilket är så gott som liktydigt med att mina två klädgarderober inte tillåter annan förvaring än just: Ja just, kläder och skor. Och eftersom jag inte längre är runt tjugo så har jag även hunnit samla på mig lite saker så det gäller att fixa finurlig och smart förvaring. Mina förvaringslösningar uppdateras med jämna mellanrum, och nu har jag alltså kommit ytterligare ett steg fram. Så under veckan sker Projekt: Snygg och organiserad örvaring. Får väl se hur det går =) På IKEA inhandlades alltså nedanstående saker till förvaringen, plus lite smått annat för att förgylla (?) hemmet.

Förvaringstema

Lampan LAMPAN i vitt, är tänkt som mysbelysning i sovrummet (dvs förrådet). Finns inget fönster in dit så det är ganska mörkt. Har även snickrat ihop små hyllor till sovrummet i helgen, bild kommer senare.

SKUBB förvaringsfack plus lådor till denna, som blir förvaring i  hallgarderoben. Lådorna var till familypris just nu, så det blev två packar. En till förvaringsfacket och en som jag tänkte ha till skärp mm. 

KASSETT, lådor för Dvd. Dom dräller ju överallt snart tror jag =) 

BASTANT korg. Ska bli förvaring i badrummet bland annat.

Lådorna LYCKEBY. Dessa har jag alltid gillat men tyckt de varit lite för dyra (129:-) när det funnits billigare. Nu fanns dessa till erbjudande under helgen för endast 49:-, så då kunde jag ju inte annat än slå till =) 

Vasen VAS har jag alltid tänkt köpa, men när jag stått och tittat på den har jag alltid tänkt; Behöver jag verkligen den? Och sen lagt tillbaka den. Nu slog jag till. Eftersom jag märkte häromveckan att jag har ingen riktig tulpanvas. Så tydligen behövde jag den =) 

PANNÅ tablett ska fungera som en liten "duk"¨på soffbordet har jag tänkt mig.

De små söta vaserna FÄRM har jag två av sedan tidigare, nu fick även en tredje åka ner i vagnen.

Linnetyget AINA i naturfärg ska bli kudde samt köksgardin så småningom har jag tänkt.

Vajern DEKA kan alltid vara bra att ha till det låga priset 39:-. Eventuellt blir den gardinhängare.

Flera KASSETT lådor, dessa ska hjälpa mig få undan lite pärmar och annat är det meningen.

Glömde en sak i collaget, HÅBOL lådor, dessa ska förflytta alla sällskapsspel till ett lämpligare förvaringsställe än vad de har nu.


Så nu ska det blir ordning och reda. Förhoppningsvis iallafall =) Återkommer med resultat.



Edit: Insåg först nu när jag själv såg collaget att shoppingen verkligen gick i det svart/vita tecknet, så modern jag känner mig *skratt*

Lördagsutflykt!

Lördagsutflykt!

Det har varit lite uppehåll från Bloggen ett par dagar, även om jag bara jobbar ett par timmar om dagen trodde jag aldrig att jag skulle bli så slut. Men det tog mer på krafterna att gå från sjukskrivning till lite jobb än jag trodde. Men jag är snart tillbaka i matchen igen =)

Imorgon lördag ska jag på en liten utflykt. Kan någon gissa vart? *leende* ;) Ledtrådarna ser ni på mitt lilla collage ovan.

Ha en härlig helg alla! Det ska jag försöka ha.

Kramar

Tina

En härlig Alla Hjärtans Dag!

Ikväll har jag suttit vid datorn och lekt i Photoshop för att göra mina egna Alla hjärtans Dags-kort. Brukar vanligtvis skicka något enstaka till mina närmaste, men iår blir det per mail istället för vanlig post. Visst, det är charmigare att få ett på posten det tycker jag med, men det kan vara kul med en egen variant ibland oxå för att variera. Dessutom när man inte hunnit köpa på sig några riktiga kort =)

Tre varianter blev det, som kommer gå iväg på mailen imorgon. Och med dessa tre vill jag även önska Er alla en Härlig Alla hjärtans Dag!

Kramar

Tina


Alla hjärtans Dag


Alla hjärtans Dag


Alla hjärtans Dag


Bilder: Eget Ihopknåpade i Photoshop CS

Tisdagstema vecka 07 - Avlång

Åh jag hann nästan med på Tisdagstemat. Klockan är bara tio över tolv ungefär så jag tycker det räknas *leende* Har inte haft möjlighet att fixa ett foto idag, men ett som är lite äldre får representera temat Avlång idag, nämligen en hängbro jag och min vovve brukar passera över ibland. 

Nu är det dags för sängen, jobbdag imorrn! Ovant.. svar Ja, har ju blivit van med sovmorgon *skratt* 


Tisdagstema vecka 07 


Foto: Privat - TiniTott

La skuggan på bilden på fel färg, men orkar inte fixa till det. Tror ni står ut ändå ;) *ler*

OM...

det ser lite konstigt ut just nu för er som är här, så håller jag på att laborera lite med utseende. Snart tillbaka till det normala igen =)

Edit: Tror jag har lekt färdigt för idag, den blev inte exakt i Firefox, knepig sak det där ;) men det får duga =) Blev ingen större skillnad, om någon märker något alls, men en färg mindre på sidorna blidde det.

Tina

En röd liten stuga...

På min promenad igår söndag, passerade jag denna lilla stuga. Den ligger på en sluttning helt underbart inbäddad i snö och skog, med utsikt mot fjällen. Jag tror jag blev kär. Tänk att åka hit när helgen kommer, eller varför inte mitt i veckan, tända en värmande och sprakande brasa och bara njuta av naturen och tystnaden. Nu ligger den bara ett par kilometer ifrån där jag bor så en semesterstuga är nog lite överflödigt *ler*. Men drömma kan man ju alltid.... =)

En liten röd stuga... 


Foto: Privat - TiniTott

Operation: Ödelängan

Med kameran i högsta hugg och med en strålande sol i ansiktet begav jag mig idag ut på detektivarbete i Operation: Ödelängan, som jag pratade om i inlägget "Mot Östra". Efter en kort promenad med knarrande snö under sulorna och en klarblå himmel nådde jag mitt mål. Efter att noga kollat av omgivningen hoppade jag över snövallen och pulsade genom snön fram till dagens mål, den gamla Ödelängan som nu skulle finkammas...

Det var inte så mycket att titta på väl där, det stod lite gammal inredning kvar som bänkar, något trasigt bord och något som verkar ha varit en grill eller liknande. I övrigt var det mest tomt och nerrivet. Men det var ändå rätt spännande att se vad det hade varit inne i de små förrådsliknande rummen. På en av bänkarna satt det en kran kvar, vilket antagligen tyder på ett diskrum eller liknande. Grillrummet, som jag döpt det till, har möjligen varit ett sällskapsrum eller något sådant. Det är min gissning iallafall. Varför gissar jag på sällskapsrum och diskrum? Jo för att mina efterforskningar gett mig ett svar på vad den gamla längan använts till. Här har nämligen en gång i tiden varit Camping. Så detta måste då alltså ha varit servicehuset till campingen, med toaletter, dusch, diskrum och sådant. Det jag tror varit grillrummet är på bild nr 6 (räknat från vänster till höger med start överst). Diskrummet med bänken och kranen kvar är på bild nr 3. Bänken i sig gillade jag faktiskt, det riktigt kliade i mina renoveringsfingrar. För vilken nytta gör det ståendes där och ruttna bort? Nej precis ingen =) Måste ju trivas mycket bättre hos mig. Ett rum var halvt fyllt av vitt tegel.... hmmmm man kan allt göra saker av tegel med *ler*

Den allra sista bilden illustrerar mina spår, det var några deci att traska igenom när jag klev av vägen. Lite lätt blöt efteråt, men det var värt mödan. Det var en intressant tripp även om jag inte gjorde några superupptäckter. Men kanske går jag tillbaka och undersöker bänken lite noggrannare =)


Operation: Ödelängan


Foto: Privat - TiniTott

Deltävling nr 2 klar!


Melodifestivlen

Så var deltävling nr 2 i Melodifestivalen avgjord och jag är nog ändå ganska nöjd måste jag säga. Älskar The Ark, och har alltid gjort så det var självklart att de skulle gå vidare. Hade sen allra helst sett Jimmy Jansson direkt till Final, tycker han är riktigt härlig med fartiga, glada låtar. Har gillat honom ändå sen jag för många år sen såg han och hans tidigare grupp Poets när de gjorde ett framträdande i Malung medan de fortfarande gick i musikskolan i Hagfors. Då var dom i 14-15 års åldern och helt suveräna. Framförde egna låtar som var minst lika bra som den ikväll =)

Egentligen anser jag inte att lärarinnan Marie Lindberg hade en låt som passar in i Melodifestivalen. Den var jättesöt och allting, men det är inte en låt som skulle funka i den stora finalen. Men däremot unnar jag henne verkligen att hon tog sig direkt till finalen. Nästan som en askungesaga. En helt okänd tjej som sitter hemma och skriver egna låtar, och kanske uppträder lite lokalt på sin höjd. Helt plötsligt får hon med en låt i Melodifestivalen och går direkt till final! Det är ju faktiskt en jätteskräll. Slår ut artister som Jessica Andersson, Jimmy Jansson, Svante Thuresson och Anne-Lie Rydé. Inte illa. Ett jättegrattis till henne verkligen! Bara Jimmy går vidare från Sista Chansen nu, annars kanske jag tar tillbaka det ;) *ler* För han vill jag ha med i en final. 

I övrigt har jag inte så mycket att säga om dagens deltävling. Nej dessa fyra tycker jag är helt ok urval från dagens tävling. Och dessutom tycker jag Kristian Luuk borde bli Sveriges bäst klädda man efter framträdandet i Jessicas scenkostym från ifjol! Helt underbart =)


Bild: Eget kollage med bilder från svt.se

Favorit just nu: Pink

För närvarande har jag en ny favoritskiva, eller skiva och skiva, den ligger i datorn. Hur den  hamnat där har jag ingen aning om ;)

Iallafall, artisten är Pink och egentligen har jag inte lyssnat så mycket på henne tidigare. Bara hört någon låt som spelats på radion. Jag brukar ha Rix FM rullande på dagarna oftast, och där har de ofta spelat hennes senaste låt U + Ur Hand som jag fastnade totalt för. Var ut på nätet och skulle hämta hem låten, men slutade med hela hennes senaste album I´m not Dead. Den har snurrat ett par varv nu och jag tycker den är helt super! Denna tjej har helt underbara och eftertänksamma texter. Den låt jag fastnat allra mest för just nu är den ni kan se nedan; Dear Mr President. Direkt riktad mot Mr Bush. Jag är inget fan av honom det håller jag inte inne med, och jag tycker denna låten är på pricken. Har ni inte hört den förut, kan ni lyssna på den här videon.

Pink 


Kollage: Eget - med bilder från pinkspage.com

Noll koll

Idag behöver jag verkligen er hjälp. Har precis lagt på den färdigsydda löparen på köksbordet, och skulle även inviga ljuslyktorna från Twinshome som jag hittade på loppis för ett litet tag sen. Vet inte om det är självklart för er andra men jag har ingen aning om vilket håll dom ska stå?! Det är nämligen en urgröpning i vad jag trodde var botten, och nu börjar jag undra om det inte är där det är meningen att ljusen ska stå, och inte inne i lyktan. Vad tror ni? Jag har tagit bild på båda sätten. I den första står dom i hålet i "botten", men jag tycker dom kommer lite högt upp? På den andra bilden står de i lyktan, men då ser den lilla väldigt konstig ut. Någon som vet hur det ska vara? Jag lutar åt att det faktiskt är bild 1 som är rätt, men jag vete katten. Hoppas någon av er kan lösa mitt dilemma =)


Lägger även in en liten bild på kuddarna igen, fick ett bättre kort idag i dagsljuset.

Noll koll

Kuddar



Foto: Privat - TiniTott

Det kommer mera... mera kuddar alltså

Ikväll blev två kuddar till klara, men nu är det lite kuddstopp ett tag annars blir jag nog översållad =) Dessa är gjorda av ett tyg (eller möjligen ett lakan) som jag hittade på loppis för någon vecka sedan. Tyckte det var så sött med den lilla spetsinfällningen. Bilden blev inte så bra, men jag hoppas ni ser lite av mönstret iallafall. Sydde på band på kanten på den ena, och på baksidan på den andra för att få en extra liten detalj. Brukar vanligen köpa innerkuddar på IKEA för de är så himla billiga, men dessa kuddar blev lite mindre (40*40) och ikeas är 50*50. Men då syr jag egna tänkte jag, men visade sig att jag hade slut på vitt lakantyg. Men jag kom på lösningen. Tänkte iallafall ta fyllningen ur två sådana ikeakuddar som ändå börjat tappa formen, så varför inte sy om dom kuddarna i rätt storlek? Så det gjorde jag. Funkade ju lika bra det, och dessutom sparade jag tyg på det viset. Även om det nu var slut egentligen ;) 

Jag är helt klart inspirerad av Anna när jag gjorde dessa, har aldrig riktigt tittat på tyger med spets förut, men efter att jag sett alla underbara kreationer hon gör i lite lantlig, romantisk stil föll jag totalt. Så när jag såg tyget bestämde jag mig på någon sekund att här skulle göras kuddar. Tänk vilken enorm inspirationskatalog bloggen är! Jag får så många idéer och blir verkligen inspirerad när jag läser runt hos er alla. Tack för att ni delar med er av allt ni gör och har hemma =)

Det kommer mera... mera kuddar alltså 

Men det är inte allt som hänt idag. Nu blir det lite privat men jag tänkte att jag ändå skulle dela med mig av det, för jag är så himla glad =) Jag har gått arbetslös ett tag och sedan blev jag sjukskriven. Har nu gått ner till 50% sjukskrivning och ska alltså ut och söka jobb igen. Jag bor på en miniort men som till stor del lever pga vintersäsongen. Eftersom den är igång så finns det inte så mycket jobb just nu, och speciellt inte på halvtid. Så AF har "fint" informerat mig om att jag borde nog börja tänka på att flytta. Så det har inte direkt känts så positivt eftersom jag älskar att bo här mitt i naturen, och trivs utmärkt och även har en av mina allra bästa vänner här. Men igår hände något som kändes som om någon gav mig en ny chans. En fd kollega till mig (som också betyder väldigt mycket för mig privat), skickade ett mail till mig med rubriken "Intresserad av extra arbete?". Denna dam skickar ganska många skämtmail så jag trodde till en början att det var något sådant. Men när jag läser så har hon varit i kontakt med en företagare inom mäklarbranschen här som behöver någon som kan jobba timmar åt henne och hjälpa henne lite. Idag träffade jag denna dam och på onsdag börjar jag! Det ska bli så roligt =) Kan inte bli mycket bättre eftersom jag ändå ska börja jobba igen i sakta takt, och sen hamna i en sådan intressant bransch dessutom. Jag kommer framförallt att ta hand om mycket pappersarbete, men kommer även att få följa med ut och se hur det går till i branschen, fota interiörer mm. Sen att jag fått det via "kontakter" som det så fint heter, känns på något vis lite lyxigt. Har alltid skickat ansökningar som en i mängden förut. Man blir smickrad av att någon tipsat om en. Därför fick även denna dam en stor bukett tulpaner och ett litet paket av mig idag. För mina ord räcker inte för att visa den uppskattning jag känner. M. TACK av hela mitt hjärta =) Du är en ängel.


Foto: Privat - TiniTott

En onsdag med kant av vardagslyx

En onsdag bland alla andra egentligen, men när jag såg den smaskiga vaniljmunken när jag handlade tänkte jag att lite vardagslyx ska jag allt unna mig. Så ner i korgen åkte den. Väl hemma lyxade jag till det lite extra och dukade upp den på ett av mina älskade Bersåfat av Stig Lindberg. Ropade in bland annat denna på Tradera för ett litet tag sedan. Har suktat efter saker ur den serien länge, och tillsist kunde jag inte hålla mig. Lite saker kan ju vara kul att ha ändå, tänkte jag. Och eftersom priset var överkomligt för 2 små kaffefat slog jag till. Har även en mattallrik. Så nu på eftermiddagen blev det lite lyxfika hos mig.

Det andra som lyxat till vardagen lite idag är att jag blev klar med mina kuddfodral av tyget Lillian från Spira, som jag köpte när jag var till Östersund förut. Har även gjort en matchande löpare till köksbordet. Tycker nog de gör sig riktigt bra i min soffa där. Så nu ska jag äta lite mat, sen ska jag krypa upp bland mina nya härliga kuddar och titta på OC bland annat. Brukar vanligen se Poirot på fyran, men nu visade det sig vara fotboll när jag kollade. Tydligen landskamp.. så intresserad är jag ;) *hosthost* Så då får det bli OC istället, och det är inte fy skam det heller.

Har även hänt en annan sak som gjorde idag till en extra bra dag, eller ja troligen iallafall. Det beror lite på hur det går imorgon, men går allt vägen så kommer mer info imorrn.

Trevlig kväll till Er alla!

Fika och Kuddar
Foto: Privat - TiniTott

Edit: Vet inte vad det varit med blogg idag, men det har varit omöjligt att få upp ett inlägg för mig ikväll. Nu äntligen verkar det funka, även om OC redan varit för länge sen =)

Kak-, Frukt- eller varför inte Tårtfat?

För cirka en vecka sedan var jag inne hos Ljuvligt Hemma och läste ett väldigt inspirerande inlägg om att göra sitt eget kakfat av loppisfynd. Allt man behövde var ett fint fat, en ljusstake (eller annan passande fot) och ett rejält superlim. Jag har många gånger gått på loppisen och sett alla dessa vackra tallrikar men inte vetat vad jag skulle göra med dem. Nu hade jag lösningen framför mig, detta ska jag göra! Sagt och gjort, nästa dag for jag till loppisen igen (som lyckligsvis hade öppet just den dagen, de har öppet två dagar i veckan) och fyndade. Väl hemma igen blev det kakfatspyssleri och jag är faktiskt riktigt nöjd, tycker det blev riktigt sött och nu måste jag nästan ha ett kakparty så jag får använda det ordentligt =) Just nu fungerar det som fruktfat, och det verkar trivas bra med det med.


Kakfat

Fatet jag valde har jag slängt ögonen på länge men tittade nu närmare på. Har hela tiden tyckt det varit otroligt sött. Nu upptäcker jag att tallriken heter Lyx och är gjord av Wilhelm Kåge som var konstnärlig ledare på Gustavsberg innan Stig Lindberg. Detta gjorde fatet ännu mer värdefullt för mig. Kanske ingen superkänd serie av honom, men för mig fyllde det sitt syfte perfekt i lite silvriga toner, eftersom ljusstaken jag hade hittat som fot var i silver. Detta är egentligen ett superbilligt sätt att pyssla ihop något snyggt på, men för mig blev det lite lite dyrare tack vare det här fatet som kostade 75:-. Men jag kunde inte hålla mig, la tillbaka det först och tänkte jag tar nåt billigare, men det förföljde mig och jag fick bara lov att ha det =)
Tillverkningsåret är 1924, bara det är ganska häftigt tycker jag.

Andra som oxå blivit inspirerade och gjort fat är tex Anca och Isabelle. Isabelle har gjort en modern variant, riktigt häftig. Ljuvligt hemma hade först hittat tipset hos Ellie.


Foto: Privat - TiniTott

Tisdagstema vecka 06

Något som blivit av en favorit är Tisdagstema, utmaningen till dig och din kamera. Veckans Tema är Musik, och det finns mycket man kan göra på det. Musik är en viktig del i mitt liv, radio eller cd rullar mest hela dagarna. Har tex alltid radion på i bakgrunden när jag lägger mig, tycker om att ligga och läsa eller fundera med lite musik i bakgrunden. Men musik för mig är även naturen, den finaste musiken av dem alla skulle jag tro. Det är en av de saker jag gillar med promenader, att lyssna på naturens ljud. Det som får symbolisera musik för mig idag är dels mitt lilla vindspel på altanen, som jag fick av min kompis A. i julklapp. Älskar att stå eller sitta ute och höra hur det klingar vackert i vinden. Den andra bilden visar ett av mina andra favoritljud ute i naturen, nämligen vattenporl. Finns det något mer rogivande? Kan stå hur länge som helst vid en bäck och bara lyssna på ljudet och känna hur hela jag slappnar av. Det kallar jag musik.

Tisdagstema vecka 06 


Foto samt kollage: Privat - TiniTott

Tjuvlyssnat

Satt nyss och lyssnade på radions P4 Extra, där de intervjuade två studenter som har en blogg som heter Tjuvlyssnat. Efter att de blivit oerhört populära fick ett bokförlag upp ögonen för dem, och den har nu även kommit ut i bokform. Sidan handlar helt enkelt om samtal folk har hört någonstans; på bussen, i skolan, på jobbet etc. Tyckte det lät kul så jag gick in och kikade på sidan, www.tjuvlyssnat.se, och ganska omedelbart fann jag mig själv skrattandes rejält framför datorn. Har ni inte redan upptäckt denna sida måste ni göra ett besök, den är helt underbar. Nedan kan ni se ett litet exempel på innehållet.

Tjuvlyssnat 


Bild: Från tjuvlyssnat.se

Badrummet är klart!

Hemma Hos - Badrum

Så har jag då äntligen fått in allt i mitt "nya" badrum, så nu är ni välkomna in =) Börjar med de klassiska före och efter bilderna, och lite skillnad är det allt. Framförallt så känns hela badrummet mycket varmare nu. För er som inte varit med tidigare kan ni se lite före bilder här. I hyreslägenhet kan man ju inte göra precis som man vill, och av de få proverna jag fick tror jag ändå jag valde den rätta färgen tillslut.

Före - Efter

Jag har en liten förkärlek för små, käcka figurer som ni kan se nedan. Inte så jag fyller min lägenhet med dom, men en liten här och var tycker jag kan vara kul. Det är lite TiniTott på något sätt.

Hemma hos - Badrummet är klart!

Levande ljus tycker jag är viktigt att ha i ett badrum. Det är riktigt härligt att släcka ner, krypa ner i ett varmt bad med tända ljus runt om och lite lugn, skön musik i bakgrunden. Lite vardagslyx helt enkelt. I ena hörnet har jag satt upp en text mot taket, idén till det fick jag hos Linnea i hennes gamla blogg. Tyckte det var en rolig idé som gör det lite mer personligt. I Saras tvättstuga hämtade jag idén till burkarna med tvättmedel, så mycket finare det blev än de vanliga paketen.

Badrum


Foto: Privat - TiniTott

Edit: Citatet på väggen kommer från den eftertänksamma sidan Kreativ Insikt

Mot Östra

Tog en härlig promenad idag eftersom det var strålande solsken ute. Kunde inte sitta inne en sådan dag tyckte jag. Promenerade mot stugområden Östra som ligger i norra kanten av byn. En liten väg som går på gamla banvallen och det är bara en liten del som är för trafik. Riktigt skönt att slippa gå med en massa bilar och folk runt sig. Gick förbi en liten fjällbäck som porlade så härligt, önskar jag kunde ta med mig det ljudet hem. Lite längre fram passerade jag en "hus"-länga eller vad jag ska kalla det. Såg ut som förråd i botten och en gigantisk altan med tak ovanpå. Har aldrig lagt märke till det förut, och har ingen aning om vad det har varit en gång i tiden. Fast efterforskningar pågår, blev alldeles för nyfiken. Ville så gärna pulsa upp i snön och kika in, för några dörrar och fönster var borta, men det kom folk efter mig så jag tänkte att det var nog lika bra att låta bli. Men en dag så baske mig, måste ju undersökas =)

Efter vägen går det in en vandringsled kan man säga, nu på vintern är det mestadels skotrar som använder den. Men stigen har så mysigt namn som ni kan se nedan, Vargleden. På vägen passerade jag det gamla huset som jag tyckte låg så härlig inbäddat i vinter.

Mot Östra 


Foto: Privat - TiniTott

Planritning

Något jag gillar är när man får en kik hemma hos Er alla bloggare och hur det ser ut hemma hos er. Dessa små mini Hemma-Hos reportagen. Det är så inspirerande att se hur andra har det, och alltid är det någon idé man kan snappa upp. Jag har inte haft så mycket Hemma-Hos, men tänkte det skulle börja bli ändring på det nu. Jag har börjat lite smått med mitt badrum när det blev renoverat, men resultatet har inte visats än. Mycket beroende på att jag ville hinna handla hem lite små, nya saker först. Men ett inlägg om det kommer inom en snar framtid.

Först tänkte jag iallafall presentera min planritning. Så här ser min lägenhet ut. Den är allt ifrån skalenlig, utan ritat på frihand så ni iallafall får ett hum om hur det ser ut. De tjockare strecken är väggar och de beige fälten är mattor =) Resten är möbler och inredning. Som ni kanske ser är sovrummet verkligen inte stort, men detta beror snarare på att det inte är något sovrum utan ett förråd *ler*
Jag fick tipset när jag flyttade in att de flesta som bor i ettorna här har gjort förrådet till sovrum istället, vilket jag tyckte var suveränt. Nu blir det istället som en miniminitvåa ;)


Välkomna hem till mig!

Tina


Planritning
Bild: TiniTott

Edit: Det ska självklart stå ej skalenlig under bilden. Fast i och för sig är den säkert ej skanenlig med, men ändock ;)

Minispiksprojektet

Så var det klart, projektet där jag använde de söta minispikarna, som även blev mitt tisdagstema förra veckan. Inget jätteprojekt direkt och kanske inte det snyggaste på jorden, men det fyller sin mening som box till den fula plastiga kontaktdosan. Det finns större och snyggare ute på marknaden men personligen blev jag mest inspirerad av Cleo som hade gjort en till alla laddare som ligger hemma och tar plats. Även om min inte ens är nämnvärt lika snygg. Fast jag anser mig själv rätt nöjd ändå, med tanke på mitt amatörstatus. Och det är kul, och det är väl det som räknas =)

Får nog passa på att tacka pappsen med (Tack Pappa!) för att han är modig nog att låna ut sina maskiner i garaget till den ivriga snickaramatören hans dotter blivit. Maskiner är kul! Har lärt mig massor via honom, så nu vågar jag använda de flesta själv. Vissa har jag dock fortfarande väldig respekt för, som dom med stora sågblad som vid slarv kapar fingrar på sekunder *rysa*^

Så nu kan jag lägga ett projekt till handlingarna, och börja fundera ut nya. Något som ger TiniTott en leende på läpparna för det är så otroligt roligt =)


Kontaktbox 


Foto: Privat - TiniTott

De två första finalisterna är klara!


De två första finalisterna är klara!

Så var den första deltävlingen av årets Melodifestival avklarad och de två första finalisterna är korade; Anna Book och Tommy Nilsson. Efter första genomgången tyckte jag inte att det fanns någon som jag direkt fastnade för. Jag tyckte Elin Lanto och Anna Book gjorde det bra, men ingen låt som satte sig tyckte jag. I snabbgenomgången kom jag ändå fram till att Elin Lanto borde gå vidare, likaså Anna Book. Tommy Nilsson insåg jag oxå skulle bli en farlig konkurrent. En låt som funkar hos många plus att han är en folklig artist som många tycker om. Även om man inte hör så mycket om honom längre.

Efter första röstningen var jag nöjd, det var ett bra gäng som var kvar. Började fundera över om jag inte ville ha Elin och Anna till finalen ändå. Men så här i slutändan blev det nog bäst som det blev. Tommys låt var riktigt bra när man fått höra den ett par gånger, och det går ju inte att förneka att han har en otrolig röst och är en mycket bra artist. Anna tyckte jag var självklar för finalen vid det här laget. Hon verkar så himla go och rar, och det märktes att hon är älskad hos svenska folket. En go tjej med båda fötterna på jorden och med en underbar ödmjukhet. Anna har alltid funnits i mig sen ABC-tiden. Jag var runt den perfekta åldern när den kom, gick på Mellanstadiet, och idolerna var just Anna Book, Carola och Herreys. Det glada 80-talet ;)

Hur som helst, Elin Lanto fick iallafall en andra chans. Sen vet man ju aldrig vad som kommer, det är ju faktiskt tre deltävlingar kvar =) Fast var det någon som fattade andra chansen uppdelningen? Ska dom tävla två och två? Eller ska det vara som förut så man kan rösta på alla samtidigt i en extra sändning? Blev lite förvillad där. Känns lite osäkert om de är två och två bara, för även om det är en bra låt så kanske dom möter en tuff artist. Jag menar, som ifjol....

Nej attan nu höll jag på att sväva in i en lång diskussion, tror inte vi tar den här och nu faktiskt =) Klockan har visst runnit iväg när jag satt och lekte i Photoshop så jag är nog lite för flamsig för att sitta här och skriva tror jag. Blir långa utsvävningar känner jag. Så nu ger jag mig, om ni inte redan har tröttnat vill säga =)

Godnatt alla!


Bild: Eget kollage med bilder från svt.se

Vårinspiration hos IKEA

Våren verkar börja trilla in så smått hos IKEA. Surfade runt lite bland nyheterna och hittade några favoriter. Både vårinspirerande och annat smått och gott.


Vårinspiration hos IKEA

Krukorna Flanör i fina mönster och med de riktigt våriga färgerna ljus gul och grön.

I serien IKEA/365+ har det kommit ett uppläggningsfat i tre våningar, läckert  i glas och rostfritt stål.

Värmeljushållaren Galej på fot finns i två storlekar, snygga på bordet till exempel eller kanske i fönstret.

Man kan inte ha för många krukor anser jag, och dessa med namnet Varm är oxå riktigt vårhärliga tycker jag. Finns även matchande fat.

Stolsdynan Amalia föll mig på smaken. Tror de skulle göra sig snygga på mina utemöbler när varmgraderna kommer.


Bild: Eget kollage med bilder från ikea.se

Tulpaner

Så var det fredag, och helgen är inledd. Ska mest ta det lugnt i helgen, promenera lite ifall vädret tillåter, kanske ta en tur upp på fjället. Annars så ska jag försöka städa och få iordning här hemma. Upp med nyinköpta gardiner, byta till nygg överdrag på fåtöljen mm. Har börjat så smått idag med att plocka ner de gamla gardinerna och gjort om lite i ett av fönstren.  Sen blir det Melodifestival såklart! Jag erkänner villigt att jag älskar schlager och Melodifestivalen. Så vart jag är imorgon kl.20 är inte så svårt att gissa =)

Inhandlade härligt vita tulpaner idag som nu står och påminner om våren här hemma. Och tillsammans med dem passar jag på att önska Er alla en riktigt härlig helg.

Kramar

Tina


Tulpaner 


Foto: Privat - TiniTott

Rörd till tårar

Idag vet jag inte hur jag ska hitta ord för att beskriva min tacksamhet och glädje. Att någon som jag egentligen inte känner mer än genom här på Bloggen kan göra något så underbart gör mig varm i hjärtat. Ett bevis på en helt underbar tjej. Det kom nämligen ett paket till mig på posten. Inte helt oväntat eftersom det egentligen var förbeställt. Allas vår Linnea erbjöd sig gulligt nog att inhandla den åtråvärda diskmedelsflaskan från Cult Design som jag suktat efter så länge, och skicka upp den till mig.

Ett paket till lilla mig

Men när jag öppnade paketet fick jag glädjetårar i ögonen. Inte nog med att hon gör mig denna jättetjänst, gulliga hon har även stoppat i en liten present i form av en handduk i mönstret Staden från Spira. Tyget som jag suktat efter men aldrig köpte eftersom jag insåg att julen faktiskt var slut. Med ett sött kort stod det "Liiite Staden-tyg är väl trevligt att ha i gömmorna till nästa jul". Imorse var det bara torsdag, men ikväll känns det som Den bästa torsdagen hittills. Dessutom var enbart paketet en fröjd för ögat.

Underbart paket

Innan den åker i lådan till nästa jul ska den nog få ligga framme lite så jag kan njuta av den. Och jag njuter lika mycket av flaskan som redan efter ett par minuter hade fått sin plats på diskbänken. Den ska få en liten skål som tillbehör för diskborsten lite senare. Men än så länge ståtar den i ensam majestät. Och det gör den mycket bra.

Diskmedelsflaska

Linnea: TACK av hela mitt hjärta, jag är överlycklig och SÅ tacksam.


Foto: Privat - TiniTott.

Dekorationerna på översta bilden följde inte med paketet, utan inhandlades idag till ett litet blomsterarrangemang. Tyckte dom var så fina så dom fick hjälpa till att pryda bilden =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...