Uppskattad present

Banjo tackar alla för de fina gratulationerna, han blev jätteglad =) Han vill även gärna visa upp presenten han fick, så den kan skänka inspiration till andra hussar och mattar. Han hälsar dock att han blev lite villrådig i början över vad han skulle välja. Det gick inte att få med sig allt på en gång, så lite problem hade han. Men det löste sig ganska snabbt. Men när han väl valt tog matte undan resten, vilket kanske inte var lika uppskattat ;) Men annars hade nog en viss hund fått väldigt ont i magen den natten *ler*

Grundidén till själva "paketet" har jag hämtat från Husmusen.

Banjos present


Foto: Privat - TiniTott

Utomhuspyssel

V?rpyssel


Under veckan har jag varit ute och plockat blåbärsris och lite annat ris. Igår eftermiddag ställde jag mig ute i solen och pysslade ihop en dörrkrans och en liten bukett med blåbärsris, videkissar och några röda grenar. Blev riktigt nöjd faktiskt, så nu ser det så här trevligt ut på min altan. Krukan som buketten står i kommer från Miljögården, värmeljuslyktorna från IKEA.


Foto: Privat - TiniTott

Det våras för altanen

Utanför min dörr har jag en liten altan, eftersom jag bor i markplan. Nu så här i vårtider när solen lyser upp och värmer på dagarna börjar tankarna rulla på hur jag ska ha det på altanen i sommar. Vart ska jag ha mina krukor, ska jag inhandla några nya möbler, hur ska jag göra den till den där mysaltanen jag verkligen vill ha? Därför har jag satt ihop ett litet inspirationskollage för att hjälpa mig på vägen. Och kanske kan det även hjälpa någon mer på kuppen. Många är planerna som smids i mitt huvud och ritas upp på papper, om några sen verkligen blir förverkligade är en helt annan sak =) Min största tankenöt iår är möblering. Mitt balkongbord (en sån hängande modell) passar mig perfekt så det får vara kvar, men stolarna är i plast och dom har jag tittat snett på i flera år nu. Så iår ska det bli nya stolar. Men det är ju det som är frågan... Ska jag inhandla två nya klappstolar så det blir en traditionell möblering eller ska jag istället satsa på en rottingfåtölj där jag kan sitta riktigt bekvämt och njuta? Det är ju trots allt bara jag. Eller ska jag rent av satsa på en av mina IKEA favoriter, den lilla gungstolen. Dilemmat är att gungstolen och fåtöljen måste förvaras någonstans även när sommaren är slut, och jag är inte helt säker på att jag har plats inne. Eller om jag vill ta mig plats rättare sagt. Fast samtidigt... mysigare skulle det ju vara. Min altan är inte så stor så allt får inte plats, så jag måste verkligen välja. Och sen måste det ju finnas plats för lite härliga dekorationer och blommor med. Tankarna är många, men förhoppningsvis skingrar dom sig med tiden =)

Altan inspiration

Sommar vattenkanna
Krona med fransk lilja från Fridas Gård
IKEA PS Gullholmen
Sommar värmeljushållare med stativ
Olivträd
Tidö klappstol
Frö miniväxthus
Bjurön kruka
Trädgårdskorg från Trädgårdsliv.se
Wilma gardin
Bjurön blomlåda
Margeriter
Agen rottingfåtölj
Bjurön piedestal
Bjurön blomvagn
Krukborste från Trädgårdsliv.se
Väggamplar från Cosas (tyvärr har dessa dock tagit slut)
Bakgrund tyget Strå från Åhléns



Bild: Eget collage med bilder från ikea.se, trädgårdsliv.se, cosas.se, åhlens.se, blomsterfrämjandet.se samt internet

Frånvaro upptäckt...

Har legat i en lindrig variant av magsjuka ett par dagar, därav min frånvaro från bloggen.  Är dock tillbaka snart...

Liten har blivit stor.

HURRA HURRA HURRA HURRA! för idag fyller min vovve Banjo 8 år. Tänk att min lilla vovve har blivit så stor, åren går så fort. Presenten håller på att förberedas, han är fullkomligt tokig i paket nämligen. Och om några timmar ska jag fara hem till mina föräldrar och gratta min voffsing. Saknar honom otroligt mycket. Har satt ihop ett litet collage i hans ära så här på hans födelsedag =)

Banjos F?delsedag

Banjo har en, eller nej två blir det, absoluta favoritsaker här i livet. En är en sådan här godisboll, en sån som man stoppar in godis i, och så får han rulla den så det kommer ut godisar. Den ska han ha varje kväll, får han inte det blir han otroligt sur och utför oftast någon hämnd om det skulle glömmas bort. Hämnden kan tex vara att gå och lägga sig i mattes säng (min mammas alltså), för det vet vi minsann att vi absolut inte får göra. Är vi riktigt purken kan vi även bädda till den lite extra mysig (läs: till stor hög). Sen ligger vi mitt i den högen och ser absolut helt oskyldig ut. Eller kanske rent av nonchalant, som att Ni får väl skylla er själva nu när ni glömt min godisboll! Men oftast är det svårt att glömma bort den, för han är duktig på att påminna att nu är det minsann dax för boll. Han lägger sig och skäller på bollen tills någon helt sonika kommer och fyller på den. Jo jag vet, han är liiiite bortskämd ;) Men han får inte så mycket godis åt gången.

Den andra favoritsaken kan ni se på bilden längst ner till höger, älgen Gosingen från IKEAs barnavdelning. Och denna är jag skyldig till måste jag erkänna. Banjo har alltid varit helt tokig i mjukdjur, han fullkomligt älskar dom. När denna älg dök upp i katalogen för en fem-sex år sedan tvekade jag inte en sekund. Min vovve är ju även jakthund just på älg, så vad kunde passa bättre än en enorm mjukisälg. Han fick den absoluta största julklappen i våran familj den julen =) Tror inte ens jag kan beskriva hans lycka när han fick upp paketet och fann denna stora mjukis. Älgen följer med honom genom vått och torrt. Han sover oftast på den, den ska följa med ut på sommaren när han ska ligga och gona sig ute på gräsmattan. Ska han sova borta, ja då är den med i packningen. Och ska vi bråka, ja då ska vi slåss om hans älg. Det roliga är att han behandlar den precis som han gör med de skjutna älgarna på jakten. Han rycker den i öronen, luggar den i pälsen och drar och sliter i den. Förvånansvärt är att den faktiskt hållit igenom alla dessa år, för den får en ganska tuff behandling. Hornen har tagit lite skada men inget som inte nål och tråd snabbt kan fixa. För det finns styrka i min lilla vovve =) Enklast kan det nog beskrivas genom att han ensam drog ner en fullvuxen älg från släpkärran på en jakt förut, för det var ju hans! Han hade minsann hittat den i skogen alldeles själv. Och en fullvuxen älgtjur är inte en lätt liten sak om jag säger så *ler* =)

Så, ett jättegrattis till min älskling idag!

Puss o Kram från Matte


Foto: Privat - TiniTott

Sagaform fyndas på Rusta

Under min lilla tur förra veckan blev det inte bara IKEA shopping, utan även lite annat. Jag har förut bloggat om temuggar, och att en av mina favoriter nu hade dykt upp hos Rusta för ett billigt pris. Så jag passade alltså på att göra ett besök där när jag ändå var ute på vägarna. Förutom tesetet visade det sig finnas andra Sagaform fynd att göra.

Shoppingfynd hos Rusta

Temuggen kan ni se i övre högra hörnet av bilden, och den finns nu hemma hos mig för det överkomliga priset av 49:-. Kryddsetet (ur serien Trattoria) ni ser nedanför har jag sedan tidigare, men även det finns hos Rusta för 79:-. Jag har även ett par pastatallrikar i samma serie, så gissa om jag blev glad när jag hittade de andra två fynden.
Parmesan/Pesto skålen inhandlades för 39:- och när jag sedan kom längre fram mot kassan hittade jag en liten reahylla där olja- och vinägersetet fanns för det otroliga priset av 20:-. Gissa om det åkte snabbt ner i korgen =)


Bild: Eget collage med privat bild samt produktbilder från sagaform.se

Gröna fingrar?

Ibland slår odlarlusten över mig. Vissa år odlar jag allt möjligt, andra ingenting alls. Lite beroende på tid och sådant. Men jag tycker om det, det är lite trivsamt att gå där och småpyssla med frön och de små gröna skotten som (förhoppningsvis) kommer upp. Ifjol köpte jag det mesta på planta, orkade inte riktigt engagera mig i frön och sättning. Men iår tänkte jag göra ett försök igen. Jag brukar numera beställa många av mina frön från Odla.nu. Där finns väldigt mycket att välja på tycker jag. Eftersom jag prenumenerar på deras nyhetsbrev kommer nu när odlingsperioden närmar sig massor av erbjudanden om fröer, och då brukar jag passa på. Oftast är det upp till 45% rabatt på vissa utvalda, så det kostar inte många kronor för en påse. Inte för att en fröpåse är så dyr annars heller, men ändå nåt fynd kan man garanterat göra =)

Odlargl?dje

I år blev det både blomfrön och grönsaker. Har inte odlat grönsaker tidigare, inte sen jag var liten tror jag. Senaste åren har det mest varit kryddor och blommor. Men iår ska jag testa att så i kruka få se hur det går. Jag har ju ingen trädgårdstäppa, men tydligen ska det gå lika bra i krukor har jag läst. Det blir ett litet experiment.

Det som fick trilla ner i kundkorgen och som jag ska försöka mig på nu under våren blev detta.
Indiankrasse "Moonlight" 18:-
Alunrot "Emperors New Clothes" (käckt namn va? ;) 29:-
Klocka "Tiny Bells" 12:-
Chili "Sweet Orange Baby" 18:-
Kapkrusbär/Physsalis 14:-
Bild nummer 4 visar en lilasvart pensé som heter Black Beaty. Tyvärr kan jag inte länka till den eftersom den verkar vara slut. Köpte en svart viol på planta för något år sedan, Molly Sanderson som var jättefin. Ska tydligen vara den enda blomma som är riktigt svart, de andra är oftast med inslag av någon annan färg, som tex lila.

Hittade en intressant artikel på Vi i Villa där de skriver om blomtrenden för 2007. Den ska tydligen vara vit, med inslag av just svarta blommor. De skriver bla att det ska finnas en blåsvart tulpan. Den skulle jag vilja ha, tänk så snyggt ihop med vita tulpaner i vasen, och sen några videkvistar till. Me like!!


Bild: Eget collage med bilder från odla.nu

IKEAträff i Gävle

Ikea G?vle









Det började med att det kom ett familymail i mailboxen med en inbjudan till en IKEA kväll. Kvällen skulle innehålla information om IKEA, lite historia, hur man jobbar på IKEA Gävle, samt en rundvandring i varuhuset och på vissa personalutrymmen.

Som den sanna IKEAfantast jag är anmälde jag mig bums. Att jag sedan har ca 27 mil till detta IKEA var inget som skrämde mig. Sanningen är att jag har en bror i Falun, och därifrån är det endast 7 mil, och det är alltid trevligt att ta en tur till Falun om tillfälle ges. Och samtidigt få träffa min bror och umgås lite med honom.

Kl. 17.00 var det samling i entrén. Där fick vi först varsin fikakupong och samlades sedan i ett hörn av restaurangen för information och lite trevlig fika. Våra trevliga värdar för kvällen berättade om IKEA och Ingvar Kamprad. Mycket intressant att höra mer om. Även om jag visserligen känner till en del av historien och så redan, så fanns det mycket annat jag aldrig hört talas om. Efter informationen var det dags för rundtur. Vi fick veta hur man tänker för att visa kunderna runt, hur man gör för att det ska vara lätt att hitta, hitta nödvändiga saker för att göra shoppingen enklare. Bland annat handlar det om att det ska vara lätt att hitta papper, penna, måttband och karta.

En liten kuriosa vi fick veta var att anledningen till att pennorna är så små härstammar från en tidig affärsidé hos Ingvar Kamprad. När han en gång i tiden började med sitt företagande sålde han bland annat blyertspennor. Hans tanke var då att egentligen behöver man inte en så lång penna, eftersom man iallafall tappat bort den innan den var slut. Därför kapade han helt enkelt pennorna mitt itu, och fick på det sättet två pennor att sälja istället för en. Och därifrån kommer det alltså att IKEAs pennor är av den mindre storleken. Större pennor behövs helt enkelt inte =)

Vad gäller tänkandet att hitta runt på varuhuset så är pilarna i golvet och taket det fundamentala. Vi har säkert alla sett dem i farten runt, men kanske inte tänkt efter så noga varför dom egentligen är där. Varje pil är upplyst av en spotlight, för att riktigt tala om att här är pilen. Alla skyltar i taket har även de en spotlight riktad mot sig. De stora pilarna visar huvudvägen genom varuhuset. Här och där finns även små genvägar ifall man inte har behov av att gå runt hela, och där dessa finns finns också tydliga skyltar om vart man är och vad som finns framåt på vägen och vad som finns om man går tillbaka. Så man ska veta precis vart man befinner sig. Och vill man tillbaka på huvudvägen är det bara att leta efter den stora pilen i golvet. Fiffigt =)

Likaså de gula påsarna. I Gävle fungerar det så att varuhuset är i två plan. Man rekommenderar därför att endast ha med sig den gula påsen på övre planet eftersom det där bara finns de "små" sakerna runt om i möbelutställningen. På nedre plan kommer sedan de lite större sakerna och de sk inredningsrummen. Här finns även vagnarna att hämta när man kommit ner. Deras filosofi är att man hela tiden ska kunna nappa åt sig en gul påse när man behöver den. Står man vid en hög gula påsar, ska man kunna blicka framåt längs huvudvägen och redan nu skymta var nästa gula påse finns. Tillgänglighet alltså =)

Det som jag var helt ovetandes om och som verkligen fascinerade mig var de sk "Familjerna". Och nej, det handlar inte om maffian (hur det är i Italien kan jag dock inte svara på ;). I Gävle har man gjort kundundersökningar för att få fram vilken/vilka kundgrupper man har. Hur ser kunderna ut? Hur vill dom ha det hemma? osv. Ifrån dessa undersökningar har man sedan satt ihop ett antal familjer som var och en representerar de kundgrupper som finns i området. Rummen i varuhuset, de sk hemmen man kan gå in och titta i, bygger sedan på dessa familjer. Tex fick vi hälsa på hos familjen Katarina och hennes lilla dotter. Deras rum hade en viss stil. Denna stil kunde man sedan följa genom varuhuset, hur ser deras sovrum ut, deras kök, deras vardagsrum osv. Och lika kunde man göra för ca fyra, fem familjer till som alla hade varsin stil. Att du är hos dessa familjer det får du aldrig veta som kund. Anledningen till det är att det helt enkelt skulle bli för mycket information, eftersom man fylls med intryck för varje steg man tar genom varuhuset. Däremot kan man om man tänker efter följa stilen igenom hela varuhuset. Dvs, den stilen som Katarina och hennes dotter har hemma i sovrummet kan man känna igen i köket, vardagsrummet etc. Så ser man ett sovrum som man känner att WOW det här är jag! då ska man senare kunna se kök, vardagsrum mm i samma stil längre fram.

Jag måste erkänna att detta har jag inte insett tidigare. Visst har jag sett att vissa rum har lika stil, men aldrig tänkt efter så pass att de faktiskt hör ihop med de tidigare rummen i den stilen. För mig personligen skulle det dock vara skoj att hitta den informationen i rummen på IKEA, men jag förstår även tanken att det skulle bli för mycket information överallt om man skulle berätta den historien med. För det är ju massvis med information i varje rum. På väggen kan man hitta en lapp som talar om vilken färg det är på väggen, vilken tapet etc. På varje möbel eller pryl finns en informationslapp om på vilken avdelning man kan hitta saken, eller var den finns att hämta på tag-det-själv lagret. Lite här och var sitter det även lappar med tips och idéer, tex att duken på det här bordet är egentligen en gardin som vi sytt om etc. Och det är därför papper och penna finns överallt, för chansen att du kommer ihåg den informationen tre rum längre fram är ganska oviss. Som värdinna sa, att ser du en kudde som du tycker är helt underbar, så skriv upp det på lappen. För har du sedan gått runt i en halvtimme och upptäckt ännu mer saker, och kanske även tagit en fika innan du kommer till textilavdelningen, så är det inte säkert att du kommer ihåg den där kudden du såg det allra första när du kom.

Mitt nästa IKEAbesök ser jag verkligen fram emot, även om många saker är saker jag Sett tidigare, så har jag nog aldrig tänkt så mycket på tanken bakom. Jag inbillar mig att jag kommer att se IKEA på ett helt nytt sätt nästa gång jag kommer dit. Jag kommer troligen att tänka Haha där sitter ju papper o penna, vilket smart ställe, eller Kolla, jag ser ju faktiskt nästa korg med gula påsar. Men definitivt kommer jag att tänka, vilken familj bor i det här rummet, och hur ser det ut i deras vardagsrum....

Ikea kardemummaDet var en mycket trevlig och givande kväll, och jag hoppas på flera sådana. Superhärligt initiativ tycker jag. Hoppas det är något som även finns på andra ställen, för jag rekommenderar den träffen varmt.
Jag ångrar inte mitt besök dit =) Sen är det ju IKEA så ångrat mig hade jag nog inte ändå ;)

På vägen ut fick jag även med mig, förutom det andra, en liten murgröna i den snygga, lite högre krukan Kardemumma.






Foto: Privat - TiniTott

Feng Shui: Bagua

Från årets bokrea kom jag bland annat hem med Rensa i Röran med Feng Shui av Karen Kingston, som jag snabbt började läsa. Och jag är helt fast! Otroligt inspirerande bok. Har precis läst kapitlet som handlar om Bagua; ett rutnät/ritning i nio delar som visar hur de olika ytorna i ditt hem är kopplade till olika delar av ditt liv. Mycket onödiga saker eller röra i områdena påverkar tex din ekonomi, hälsa mm. Det gör att energin inte kan cirkulera utan stannar upp. 

Nu är jag bara nybörjade på det här med Feng Shui och ska definitivt inte försöka förklara hur det funkar, det finns det många andra som gör bättre. Ett tips är att titta in hos Jennys Hem och Harmoni. Jenny skriver mycket om hur Feng Shui fungerar, mycket intressant att läsa. Riktigt roligt är det även att precis nu när jag läst om Bagua, skriver Jenny om det. Toppen att lära sig mer. 

Jag har iallafall gjort en Bagua över mitt hem, och resultatet blev så här. Den första bilden visar själva baguan, och den andra bilden när jag lagt in den över min lägenhet.

Bagua

Planritning Bagua

Jag har analyserat min bagua lite lätt ikväll, och det stämmer faktiskt till stor del. Bland annat har jag ofta rörigt på skrivbordet och i mittdelen, vilket påverkar livet som helhet samt hälsan bland annat. Det gav mig en tankeställare, jag är ju inte halvt sjukskriven för inte. Fascinerande tycker jag. Skrivbordet ligger mest i rutan Framgång, och jag måste faktiskt erkänna att det är något som inte varit bra på sistone. Något annat jag insåg är att jag nyligen rensat upp i rutan för kunskap, självkännedom och personlig utveckling. En hörna i mitt hem jag tycker jag fått till riktigt bra, och rensat ut en del ur. Och även ett område jag faktiskt kommit väldigt långt i på sista tiden, speciellt vad gäller kunskap om mig själv och min egen personliga utveckling. Mer bevis än så tror jag inte att jag behöver =) 

Med hjälp av den här boken tänker jag nu ta tag i att rensa upp i mitt hem, bort med allt onödigt som man sparar men aldrig använder. Visst, det är säkert inte lätt till att börja med, men man får ta lite åt gången. Ett tips som Karen har i sin bok föll jag för. Att man har en skräplåda. En låda där man kan kasta ner allt som ligger framme och skräpar för tillfället. Fast med ett krav förstås, att man går igenom den med jämna mellanrum och rensar ur den. Det tycker jag låter perfekt. Är det saker som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, men ändå inte vill slänga är det bara att lägga det i skräplådan ett tag, så kanske man vet om man behöver det eller inte nästa gång man går igenom den. 


Bild: Egenhändigt ritad

Jag ser det snöar, jag ser det snöar....

Nysn?

*sjunger för glatta livet* Ja jag är glad! =) I förmiddags när jag vaknade (efter en härlig sovmorgon) så var det vitt, vitt, vitt  ute. Minst en deci snö har det kommit inatt och under förmiddagen. Jo visst, jag har oxå börjar få lite vårkänslor, men vi har normalt vinter en månad till och jag är inte riktigt beredd på vår ännu. Vill hinna åka lite mer skidor, njuta lite mer på toppstugans uteservering i vårsolen och framförallt åka en härlig hundspannstur. Och till det krävs det snö. För igår fanns det inte mycket av den kvar här nere i byn, visst fjället klarar sig nog ett tag till, men det har tagit hårt den senaste veckan. Men nu fick vi iallafall lite till, så det är vitt på marken igen. Och minusgrader har det blivit med =) Hann inte ens klä på mig imorse innan jag stod på altanen och fotade den härliga nyfallna snön =) *fniss*

Arg som ett lejon

Lejon

Nåja nästan iallafall. Hittade inget rytande lejon så det fick bli denna söta istället, som inte ser ett dugg arg ut. Är kanske inte arg, men lätt irriterad iallafall. Har lagt ner ett par timmar idag på att justera till utseendet på bloggen. Troligen inget som syns hos Er, men små saker jag stört mig på =) *ler*

När jag äntligen fått det som jag vill och är nöjd och glad, upptäcker jag att det funkar nada i Firefox! Varför kan de inte vara kompatibla?? Orkar verkligen inte ändra tillbaka allt nu igen, så ni som använder FireFox, ni får ursäkta att det ser ut som det gör. Kanske inte är så mycket egentligen, utan det handlar om att wrappern inte längre går runt hela bloggen som tidigare utan bara runt headern. Av någon knepig anledning. Allt verkar hänga på koden float; men tar jag bort den måste jag göra om alla mått mm för explorer, och det vill jag bara inte =)

Om någon varit med om liknande och har en lösning tar jag tacksamt emot den =)

3 X IKEA

Jag tror jag har slagit ett personligt rekord. Tre IKEA besök på tre olika varuhus på fem dagar. Tror faktiskt inte jag har lyckats med det tidigare. Jag vet att jag av olika anledningar varit på samma IKEA varuhus tre gånger samma helg *ler* men definitivt inte tre olika. Undrar när man börjar få stamkundsrabatt? Tycker det är många av oss här på bloggen som borde nå upp till den statusen snart =)

I alla fall, hur kommer nu detta sig då? Jo sagan började så här...

Förra fredagen, den 9:de mars, åkte jag till Örebro och till min kompis Jimmy som skulle följa med mig på Melodifestivalen nästa dag. Eftersom jag inte hade något speciellt för mig under den kvällen (Jimmy var på Jill Johnson) så åkte jag ut till IKEA. Vid det här laget hade jag ingen aning om de andra två besöken, så min tanke var att jag kan ju inte missa Ikea nu när jag är i stan. Strosade lätt runt där i lugn och ro, inte så mycket folk på fredag kvällen. När jag gått igenom halva varuhuset och fortfarande var tomhänt började jag undra om detta verkligen var möjligt. Skulle JAG komma ut tomhänt från Ikea? Gud bevare mig, hur kan det gå till? Men bara någon minut senare ändrades det läget tack och lov. Servetter för 5:- per förpackning var helgens erbjudande. Ja men visst servetter går alltid åt, och i läcker vårgrön färg kunde jag ju inte låta bli. Och där bröt jag troligen någon gräns, för nu var det inte längre svårt att hitta saker att stoppa ner i kassen =)

Ikea Kungens Kurva

Dessvärre saknade jag ändå en sak när jag klev ut från varuhuset, stolen Satir. Varje gång jag varit på IKEA har jag med iver letat igenom dekorationsavdelningen efter denna, men aldrig har den stått där. När jag sedan på kvällen/natten skulle krypa ner och sova inför den stora dagen så spirade en tanke upp i mitt lilla huvud. Hmm vi kommer in i Stockholm från Södertälje hållet, men jisses där ligger ju Kungens Kurva! Upp ur sängen, in till datorn, knappa knappa knappa och JAA! Stolen finns på Kungens Kurva. Jimmy skulle inte ha ett dyft att säga till om, fanns bara minuterna över skulle jag dit. Stolen skulle bli min! Och mycket riktigt den blev min. Kommentaren från min vän att var det bara den du skulle ha?! bortser jag helt ifrån. Att vi sedan hade åkt rulltrappa upp och rulltrappa ner för att komma till rätt våningsplan och avdelning spelar mig ingen roll, jag hittade ju stolen ;) Med ännu större lycka fortsatte nu resan mot Globen... Men jisses vad stort det var, jag har aldrig varit där tidigare. Ett IKEA i fyra(!) plan, nästan övermäktigt ;)

Ikea shopping

Shoppingresultat IKEA Örebro/Kungens Kurva: 
RINGUM matta i grönt 79:-
GALEJ värmeljushållare 25:-
VILDBÄR duschflaska 9:-
SATIR stol 59:-
SOARÈ tablett 25:-

Något som förvånat mig under besöken är att vissa priser på IKEA Örebro är lägre än på andra Ikeavaruhus. Jag trodde alla skulle vara lika så länge man var i Sverige? Tex mattan Ringum kostar 89:- på andra varuhus. LUDDE fårskinn kostar normalt 359:- men i Örebro kostar det 299:-  Någon mer än jag som märkt avvikelser?

Ikea G?vle

Efter ett par "vilodagar" var det så dags igen. Ikeakvällen var inbokad sedan tidigare, men jag hade varit osäker på om jag verkligen skulle åka dit. Jag hade kommit hem igen, och IKEA i Gävle ligger ändå tre timmar bort enkel väg och med ca 80 mil körda de senaste tre dagarna var jag inte direkt sugen på att sätta mig i bilen igen. Men med en bror i Falun, 7 mil från IKEA, bestämde jag mig för att åka och samtidigt få umgås lite med min bror. Anledningen till denna resa var en familyinbjudan till en IKEAkväll där man berättade lite om varuhusets bakgrund och historia, hur själva tänket var, och hur man jobbade på IKEA Gävle. En rundtur ingick med, både i butik samt på personalavdelningar. Sedan skulle man få köpa boken om IKEA för 10:-.  Inte heller härifrån kom jag såklart ut tomhänt =) *skratt*

Ikea shopping

Shoppingresultat IKEA Gävle:
HANNELE metervara turkos 49:-/m (mycket mer turkos i verkligheten)
BERTA metervara blå/vit 59:-/m
KNASTER stendekoration 15:-
SALONG skål 69:- (reapris, normalt 119:-)
FRAGIL vas turkos 29:- (står nu i mitt badrum fyllt med sten)
FLORERA blockljus 20:-

Träffen här var väldigt intressant och jag fick veta en hel del saker jag faktiskt inte visste, tex hur man tänker när man inreder rummen, och hur de sedan följs åt genom hela varuhuset. Jag tänkte berätta mer om det, men det blir i nästa inlägg. Detta blev redan lite långt, så jag ska inte trötta ut er med allt på en gång =)


Bilder: Privat - TiniTott samt produktbilder från ikea.se

Rapport från Melodifestivalen i Globen

Ja, jag var där. Det är nog ingen som undgått att märka det, men jag måste säga det för att jag själv ska tro det. Det var en extrem upplevelse, går inte att jämföra med att se det på TV. Men samtidigt måste jag se det på TV med, för det är ändå mycket att ta in så alla detaljer får man inte med sig i farten därinne. Vi hade bra platser, men såg inte ansikten och sådant. Självklart fanns det storbild, men jag tyckte ändå att man inte såg så bra på dem heller. Alltså, vi såg helt okej inga problem så, men man får ju inte samma detaljsyn som man får framför tv:n. Särskilt röstningen var lite svårt att följa med i poängen på tavlan. Men jag skulle ändå välja live tusen gånger framför tv. Vilken stämning! Vet knappt om jag kan beskriva den. Men jag ska försöka ta det från början...

 

Lördag eftermiddag började färden mot Stockholm från Örebro. Innan vi far in i myllret uppenbarar sig något stoooort framför mina ögon och jag tog första avfart in. Nja, riktigt så spontant var det kanske inte, men jag kan ju låtsas. Vad jag pratar om? IKEA såklart, och Kungens Kurva. Det gick inte att undvika. Jag skulle bara ha den lilla prydnadsstolen Satir, som jag kollat upp på nätet innan, att här fanns den. (Har inte hittat den någon annanstans innan). Och jag lyckades, nu är den min! Men WOW vilket Ikea, jag har aldrig varit dit tidigare. Det blev nästan övermäktigt, fyra (!) plan!! Inget man bara sprang igenom för att komma till dekorationerna, bara det tog en enorm tid. Vi hade inte så mycket tid, så det blev bara rusch dit och sen ut till bilen igen. Men jag är nöjd ändå, jag har ju varit där nu =) Tilläggas kan att jag varit på Ikea i Örebro dagen innan, och i Gävle igår tisdag *skratt* men det blir en senare historia.

 

FinalstassFärden fortsatte mot Globen. Vi verkade vara ute i tid, inga problem med parkering. Lite mat intogs och biljetterna hämtades ut, och sen mot ingången. "Scenkostymen" kan ni se till höger. Annika - Det fick följa med och trivdes perfekt! Tack igen =)

 

Väl inne i Globen var sponsorerna i full gång. Knappar delades ut med alla artisterna på, Måns och The Ark var redan slut när vi kom in, men resten fanns fortfarande kvar. Skoda delade ut bo:or (hur stavar man det egentligen? En heter boa, men två??). Tyvärr var även dom redan slut när vi kom. Hård åtgång var det. Men vi var lika glada för det. Inhandlade en tjusig pin som blinkade för fulla muggar, så lite bling-bling blev det. Och så knapparna förstås, man såg ut precis som i mellanstadiet igen *skrattar*

 

Kvällen började en timme innan tv-start med uppvärmning. Ett coverband värmde upp med olika låtar, och visst dom var väl bra som coverband, men vi blev besvikna. Vi var faktiskt på Finalen, och jag tycker dom kunde offrat sig att öva in några schlagerlåtar. Nepp, ingen enda, istället en massa rocklåtar. Inget emot det egentligen, funkar skitbra på After Ski, men Melodifestivalen? Ja det är ju ändå Melodifestivalen. Nej, minus betyg från mig för rocklåteuppvärmningen.


Kristian
 

Men tillslut blev det nerräkning, och vilken stämning! Hela Globen lyftes av jubelrop och visslingar. Underbart =) Man var i en annan värld på något sätt. När det var dags för Andreas stod han på sitt podium och drog i gång publiken innan allt startade. Härligt. Alla artister togs emot med öppna armar, vare sig dom var någons favorit eller inte. Alla var vinnare. När Anna Book drog igång flög publiken upp ur stolarna och började dansa. Den höga stämningen steg om möjligt ännu högre. För att inte tala om när Måns klev in, jubel? Jojomänsan. Ska man enbart se till jublet för de olika artisterna var det Måns, Andreas och The Ark som drog hem mest. Och nära nära efter Anna Book och Sanna Nielsen. För att inte tala om det jubel som kom när söta Marie Lindberg fick 66 poäng av tittarna i poängräkningen, hon hyllades till skyarna. Och det är hon verkligen värd! Vilken otroligt söt tjej, och ju mer jag lyssnar på den låten ju mer älskar jag den. Nej, det är ingen vinnarlåt, men det spelar ingen roll. Det hon har gjort och som gör att folk verkligen älskar henne, är att hon har lyckats med allas vår prinsessdröm. Från att vara ?ingen alls? till att slå sig rätt igenom artisteliten. Underbart är det enda jag kan säga. Sanna gjorde också ett otroligt starkt framträdande, en av mina favoriter. Och Sonja, underbar låt älskar! Och Duetten mellan Kristian och Krister, lite söt var den ändå. Med stackars André där i trappen....


M?ns
The Ark
Sanna
Duetten

Men tillsist stod det klart, även om vi alla säkert anade det från första början, årets Vinnare och de som ska representera oss i Finland i maj, The Ark! Jag höll visserligen på Måns, tyckte även Sanna hade en vinnarlåt, men The Ark är bra vinnare, mycket bra vinnare till och med. Dom äger scenen och har en suverän låt. Ola Salo är underbar! Under låtrepriserna stod dom upp vid sitt bord och dansade och bjöd på sig själva till publiken, medan andra satt stela vid sina bord. Det syntes att dom hade otroligt kul, väl värda vinnare. Och om dom gjorde låten bra under finalen, så fick jag rysningar när dom gjorde den som vinnare, suveränt!

The Ark
  Segerrus


Att hålla juryröstningen som en talkshow tyckte jag var en rolig idé. Definitivt mycket roligare än att Kristian skulle stått framför skärmen och pratat med juryn via telefon. Men lite roligare artister hade dom väl ändå kunnat få fram för att dela ut rösterna? Några var toppen, men varför ta med årets artister? Varför inte ta med ?gamla rävar? som Björn Skifs, Loa Falkman eller liknande. Nu är jag inget fan av Loa Falkman, men jag tror ni förstår vad jag menar ;) Även om det visserligen var skoj att se det otroliga jubel och stöd som Magnus Carlsson fick när han kom in. Att han inte kom till final är för mig fortfarande en gåta. Och Carola sen? ha ha ha lite roligt tycker jag ändå att det är. Vi funderade om vi var så upprymda efter avslutningen att vi hade missat henne, men det kunde vi snabbt se på löpsedlarna dagen efter att det var ju inte bara vi som missat henne. Jag älskar Carola, men lite för mycket Diva har hon tyvärr blivit. Men visst, det var synd det inte blev någon riktig prisöverlämning, men sånt händer.

 

Sammanfattningsvis, en helt otroligt underbar kväll som jag aldrig kommer att glömma. Platserna var helt okej, även om jag gärna suttit närmare, men jag är nöjd. Det enda lilla negativa (förutom coverbandet) är att jag inte har en bättre kamera L Jag zoomade allt vad jag kunde, men inte blev det mycket bättre för det. Så ni får ursäkta de taskiga bilderna, men jag bjuder på dem ändå så ni får kika lite hur det var =)

 

Nästa år ska jag sitta där igen om jag har möjlighet. Jag ska ligga på telefonen den dagen biljetterna släpps. För nog är ändå drömmen parkettplats allra längst fram. Om stämningen var hög där vi satt, så vad är den då där framme mitt i det hela.

 

Jag är ett schlagerfreak, och jag tror jag precis blivit ett ännu större. En upplevelse för livet!



Foto:Privat - TiniTott

On the road

Ser att många väntar på en rapport från min utflykt till Globen och Melodifestivalsfinalen. Den kommer =) Jag är just nu på resande fot, men så fort jag är hemma kommer bilderna att laddas upp och rapporten skrivas. Det var ett häftigt äventyr kan jag iallafall säga redan nu. En otrolig stämning!

Mot Finalen!

På lördag är det dags, Final i Melodifestivalen. Ska bli otroligt spännande att se vem som går vidare, och jag kommer att vara där! Lyckorus befinner jag mig i fortfarande. Om någon timme börjar jag min färd mot Stockholm, via Örebro för att plocka upp min Huskakompis Jimmy som ska följa med mig. Finns det någon som är mer schlagertokig än mig så är det han =) Så det var aldrig något tvivel om vem som skulle få följa med.

Finalen

De 10 som tävlar på lördag är:

Andreas Johson: A little bit of love
Sonja Aldén: För att Du finns
Anna Book: Samba Sambero
Sebastian: When the night comes falling
Marie Lindberg: Trying to recall
Måns Zelmerlöf: Cara Mia
Tommy Nilsson: Jag tror på människan
Sanna Nielsen: Vågar du, vågar jag
Sarah Dawn Finer: I remember love
The Ark: The worrying kind

Personligen har jag 4 favoriter inför lördagen, Anna Book, Måns, Sanna och The Ark. Måns är favoriten nummer 1, tycker hans låt är superhärlig och gör en på glatt humör. Tror den skulle ha goda chanser i Finland i maj. The Ark ligger mig oxå varmt om hjärtat, och har alltid gjort. Lägger iallafall in dessa fyra på toppplaceringarna. Sonja gillar jag väldigt mycket med, men tror tyvärr inte att det är en låt som skulle fungera i Eurovision. För det ändå det det handlar om i slutändan. Mina bottentips är Tommy Nilsson och Sarah Dawn Finer.

Nu blir det Melodifestivalpaus från Bloggen över helgen.

Ha en härlig helg alla!

Tina 


Bild: Eget collage med bilder från svt.se

Sagaform hos Rusta

För ett tag sedan bloggade jag om temuggar och att jag skulle inhandla en riktig, mysig temugg. En av mina favoriter i collaget var en mugg från Sagaform med tillhörande tekula. Till min lycka såg jag idag att Rusta av alla har denna i sitt senaste blad för 49:-. Rusta blir det i helgen!

image168


Bild: Från Rusta

Tisdagstema vecka 10 - Drömmar

Dags för ett nytt Tisdagstema. Hade lite mycket förra veckan så tyvärr blev det inget bidrag då, men nu så är jag med igen. Det är dock med lite modifikation för det är inte jag som tagit bilderna, men jag stod bredvid och dom togs delvis på mitt initiativ, iallafall en av dom, och det räknas väl lite iallafall =)

Veckans Tema är Drömmar, och det finns många sätt att illustrera det på. Jag skulle kunna försöka fota någon utomjording, för såna har det funnits i mina drömmar, men uppdraget kändes lite för svårt. Det är nämligen mulet här idag ;)

Nej mitt bidrag knyter istället vidare på ett tidigare inlägg, nämligen Lördagsutflykten jag skrev om för någon dag sedan. Det här är nämligen min stora dröm  just nu, åka Hundspann. En hel dag ut på fjället, med bara vitt omkring sig och sedan dessa underbara hundar. Jag blev tokkär i en av dem på en gång i lördags, visst är han underbar alldeles burrig och gosig. Han ville dock inte agera fotomodell utan vände fint bort sitt söta huvud när kameran kom upp, men hans dragpartner ställde upp istället.

Det här är drömmar för mig...

Tisdagstema Vecka 10




Foto: Anna aka Tiili

Hundspannen på bilden hör till företaget Fjälläventyr som kör hundspannsturer i Sälen.

Tagen! och utmaningen går vidare...

Lindvallen

Jag älskar utmaningar, så när denna kom från LovingHulu, Thea, Tina och Lilla My är det klart jag är med. Lite trixig dock, men tankenötterna har jobbat så hårt de kunnat för att få fram underliga och egendomliga saker om mig själv.

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Så då kör jag...

1. Jag är fullkomligt galen i smurfar och samlar på dessa små, blåa figurer. Det kan inte vara vilka som helst, utan det ska vara dessa i hård gummi (eller vad de nu är av) som är ca 5 cm höga (eller hur var det, tre äpplen?), och kommer från Peyo. Alltså originalsmurfar och inga halvbra kopior.

2. Jag kan inte svälja tabletter, bara de som är pyttepyttesmå. Det är helt omöjligt, hur mycket jag än försöker fastnar de bara i halsen och jag får hosta upp dem. Redan när jag var liten fick mina föräldrar mosa min medicin och lägga den i nyponsoppa. Tabletter krossas fortfarande men tas numera med yoghurt. Men tack o lov har apoteket numera en tablettkrossare som fixar det på sekunder.

3. Jag har varit ett dansbandsfreak. Jo det är faktiskt sant =) Jag och en kompis var ute och dansade minst en gång i veckan, och drog oss inte för att åka 20-25 mil enkel väg om det var ett visst band som spelade. Bland annat resulterade detta i att vi blev tjenis med Barbados och varje gång Magnus Carlsson såg oss kom han halvspringandes över golvet med armarna utbredda och ropade "Kramkalas!!" Detta är dock en bana jag numera har lämnat och troligen Magnus med *skrattar*

4. Jag tror jag har fått en talang för att fixa nya saker till de lägenheter jag bor i, dvs när det gäller inventarierna. Följde med en kompis en gång till bostadsbolaget för att hon skulle be om ny duschupphängning för den var trasig. Jag ville oxå byta ut något så jag beslöt mig för att gnälla lite på min gamla spis. Plattorna var varma väldigt länge efter avstängning så det var mitt "klagomål". Ett par dagar senare ringde vaktmästaren och skulle komma och titta på spisen. En vecka senare hade jag en splitter ny =) I min nuvarande lägenhet hade jag länge varit trött på badrummet. Ringde bostadsbolaget och frågade lite fint om det fanns någon planering när badrummet skulle renoveras. Eller om de annars kunde komma och titta eftersom vissa tapetkanter börjat släppa så det inte skulle bli någon vattenskada. Nu har jag ett helt nyrenoverat badrum =)

5. Jag är fullkomligt livrädd för myror. Kan inte stå still ens i en sekund om det är myror på marken där jag är, då får jag panik. För något år sedan jobbade jag som tågguide på Inlandsbanan, där jag tog med resenärerna ut för att titta på ett gammalt björnide, som idag är en myrstack. Det var inte roligt. När jag var yngre var vi på semester i Lysekil varpå jag upptäckte myror i bilen efter en liten utflykt. Jag satt på helspänn hela vägen tillbaka till stugan, och väl framme rusade jag till bassängen för att bada av mig ifall någon skulle ha fastnat någonstans på mig. Varje plagg gicks igenom noggrannt.

6. Jag har ätit både hundchoklad och hundkex. Men inte för att mitt chokladbehov är så stort, utan det berodde på att en kompis till mig när jag var liten bjöd mig på choklad. Vilket jag älskar, så jag åt förstås. Hundkexet var frivilligt dock. Om det nu var så gott som hunden verkade tycka, då måste jag ju bara prova. Eller? Var inte så lastgammal då heller ska tilläggas =)

Pust, detta var knivigare än vad jag trodde när jag började, vilket var igår kväll *ler* Men tillslut fick jag ihop sex stycken saker. De jag utmanar vidare är: Emmali, Johanna (Inredning& Pyssel), Nina, Vicke, Huskan och Anna (Tiili).


Foto: Privat - TiniTott

Lördagsutflykt

I lördags begav sig jag och kompisen Anna ut på skidtur. Vanligtsvis när vi åkt skidor har det handlat om träning till tjejvasan/kortvasan. Anna var duktig och åkte i år igen men själv avstod jag iår. Men vi har hela tiden talat om att vi måste ta en vanlig skidtur någon dag och bara njuta och ha det allmänt skönt, och i lördags blev det äntligen av. Solskenet som var utlovat uteblev dock, och det var ganska mulet men rätt lagom väder ändå för det blev varken för kallt eller för varmt. Vi bestämde oss för att ta turen till Storfjällsgraven och deras servering. Skidturen gick i sakta mak med en ovan TiniTott som inte åkt längd på ett tag (faktiskt inte sen Tjejvasan för två år sedan *skäms*) men det gjorde inte så mycket, det var skönt att bara glida sakta fram. Det var en del folk ute i spåren, både stora och små. Alla ute på utflykt. Tidigare har man mest samsats med alla som tränar, nu var det bara glatt folk som tog det lugnt. En mycket trevligare upplevelse faktiskt *ler* ;)

Storfj?llsgraven

Det var superhärlig att komma riktigt upp på fjället där det bara är vitt, vitt, vitt. Det är en underbar syn. Visserligen kom det några skotrar på leden bredvid ibland men det var så få så det gjorde inget. Det är en viss känsla när man tittar runt omkring sig och det enda man ser är fjället och snön. Riktigt rogivande. Dessvärre åkte jag ifrån kameran så bilderna är tagna med mobilen, därav den lite dåliga kvaliteten. Anna (som är på bild, alltså inte jag =), var dock duktig att ha sin med, så jag kommer att lägga ut lite bättre foton senare. Bland annat på de underbara slädhundarna som passerade förbi oss en liten bit innan stugan. Tre slädhundsekipage kom det över fjället på rad, och jag som är fullkomligt hundtokig stod och bara njöt. Det var otroligt vackert. Och en av vovvarna var den burrigaste, goaste vovve jag sett tror jag, förutom min egna voffsing såklart då =) Kommer kort på honom med senare. Jag har bott här i snart fem år, men ännu inte lyckats ta mig ut på en slädhundstur, men nu ska det bli av. De har sådana miniturer som är på max 15 minuter, och en sådan ska jag åka och ta mig så fort det är en dag med lite mer sol. Och känner jag mig själv tillräckligt väl kommer det att ge sådana mersmak så jag kommer ge mig ut på en längre tur i vinter. För jag är helt övertygad om att det måste vara det mest underbara sätt att färdas på, och speciellt här uppe på fjället.

Hur som helst var det ett perfekt sätt att spendera lördagen på, och det kommer säkerligen att bli fler nu när vi äntligen fått ändan ur =) Goda våfflor med sylt blev det i värmestugan, riktigt mumsigt. Sen tänker jag faktiskt inte tala om att vi istället för skidor tog skotertaxin tillbaka *fniss* Men det var faktiskt riktigt roligt att sitta uppkrupen på renfällen och fara över fjället. Man måste passa på att testa allt när man är ute =)




Foto: Privat - TiniTott

Pysseltipsvinst

Annika på Pysselbloggen utlyste för ett tag sedan en pysseltipstävling. Man skulle skicka in sitt bästa pysseltips och då var man med i utlottningen av ett av hennes underbart vackra halsband. Och lilla jag gick och vann! Börjar undra om det här är min turmånad eller nåt *skratt* Undrar om jag inte ska köpa mig en trisslott imorrn? Pysselvinst och Melodifinalbiljetter inom någon vecka, är ju för mycket för att vara sant nästan. Jag är annars en sån som nästan aldrig vinner något.

Så i slutet av förra veckan landade detta vackert inslagna paket i min låda. Jag är sååå glad över vinsten från Annika för hennes halsband är helt underbart vackert. Hon gör dom helt själv, och hon gör även många fler smycken som alla är lika vackra. Hennes blogg är även fylld av många andra bra och roliga pysseltips, så har ni inte kikat in där innan tycker jag att ni ska göra det.

TUSEN TACK Annika, det har fått hedersplatsen bredvid min hallspegel och jag blir glad bara jag tittar på det. Det kommer att bli väl använt. Troligen kommer det även att få åka på melodifestival  =)


Pysselvinst 


Bild: Privat - TiniTott

Andra Chansen

Ikväll är det då dax för Andra Chansen, nu ska de sista två finalisterna röstas fram. Ska bli spännande att se vilka det blir. Det finns några tuffa omgånger tycker jag, bland annat Jimmy Jansson mot Sanna Nielsen och Nanne mot Magnus Uggla. Ingen aning om vem som tar hem det av dom. Har en aning om att Jessica slår ut Elin Lanto, även om jag personligen håller på Elin i det fallet. Irma och Uno mot Sonja, där håller jag på Sonja. Hon hade en otroligt vacker och fin låt. Uno & Irma kändes bara slätstrukna tycker jag. Jag kan faktiskt inte välja vilka två jag vill ha till finalen, behöver nog höra ikväll för att verkligen bestämma mig. Men mina favoriter i dagens omgång är Sanna Nielsen, Jimmy Jansson (träffande när den ena ska slå ut den andre ;), Sonja och Nanne. Men senare ikväll får vi veta =)

Nu ska jag äta en smarrig pastasallad och bänka mig framför tv:n.

Trevlig kväll till Er alla!

Andra chansen 


Bild: Eget kollage med bilder från svt.se

Deltävling nr 4

Har inte hunnit med mina melodifestivalinlägg som jag brukade, så jag tänkte snappa upp lite. Den sista deltävlingen, nr 4, är avklarad och vidare till finalen är Sarah Dawn Finer och Andreas Johnson.

Melodi nr 4

Har inte så mycket att säga om den här deltävlingen, tyckte inte den hade så mycket att erbjuda. Att Andreas skulle gå vidare var ganska självklart, men hans låt var helt okej tycker jag. Sarah hade en fin låt, men jag tycker inte den passar i sammanhanget. Sanna Nielsen har en suverän röst, och är väl värd en plats i finalen tycker jag, men det kommer bli tufft i andra chansen mot Jimmy Jansson. Att Magnus Uggla var med var riktigt coolt, för hela han är ju cool i sig. Frågan är om han klarar av Nanne i Andra chansen, där har vi en tuff match =)

Sen gillar jag After Dark och Christer Lindarw, där har vi glitter och glamour ut i fingerspetsarna. Att dom inte gick vidare spelar egentligen inte så stor roll, dom är mest skojiga att se på.




Bild: Eget kollage med bilder från svt.se

Globen Nästa!

Globen n?sta

Först och främst vill jag bara TACKA alla som varit in och röstat på mig på www.skoda.se/festival. Tack tusen gånger om! Tävlingen är inte över än, men jag trodde aldrig jag skulle komma att ligga bland de tio bästa som jag gör just nu. Ni är alldeles för gulliga!

Men om jag inte vinner i den tävlingen gör det faktiskt inte så mycket =) Ikväll VANN jag nämligen 2 st biljetter till finalen i en auktionstävling på nätet. För 7 kr!! Jag åker till Globen nästa helg och har endast lagt ut 7 kr, det är knappt så jag kan tro det. Jag kan inte tro att jag har biljetter det vill säga. Det här är som en dröm som går i uppfyllelse för mig, det ska bli sååååå häftigt!

Ville bara skicka ut mitt glädjerus så här mitt i natten. Detaljer om hur det gick till kommer imorgon.

Godnatt alla och sov så gott, själv ska jag sova med ett stort leende på läpparna =)

Underbar nätshopping: Cosas

Det är många som skrivit om Cosas, den relativt nyöppnade nätshopen med dessa underbara saker. Jag kan inte annat än att älska den jag med. Den drivs bla av Anneli alias vår Flitiga Myra, som även finner tid till sin väldigt inspirerande och läsnyttiga blogg. Jag kan surfa runt härinne på Cosas i evigheter, och upptäcker bara den underbaraste sak efter den andra. Det är mycket där som jag vill klicka hem, men tyvärr måste man begränsa sig så man inte klickar hem allt, för det skulle inte vara omöjligt kan jag tala om. Dessutom trillar det just nu in nya härligheter varje dag så det är bara att frossa =)

Eftersom jag nästan blivit helt tokkär i Cosas varor kan jag inte låta bli att bjuda Er på mina favoriter, eller några av mina favoriter måste jag nog säga, för det finns Många. Jag tog inte med Allt, något måste jag ju lämna kvar för er att hitta med ;)

Det är speciellt tre saker jag är kär i just nu, som även precis har klickats hem, så snart är dom mina *lycka* Det är dom markerade med klick, men ni smartingar har nog redan listat ut det =)

Jag tänker inte beskriva varje sak,  (för då kommer det här inlägget att sluta i Kina...), så istället tycker jag ni ska surfa in på Cosas.se och titta själva. Anneli beskriver dom så mycket bättre än mig iallafall, och dessutom finns det oftast flera läckra bilder att njuta av på varje vara. Alla fotade med omsorg och möda, och fullkomligt sprudlar inspiration. Flödar jag över med entuasiasm?  ;) När det gäller Cosas tror jag faktiskt inte att det är möjligt. Det är verkligen så härligt som det låter.

Så... bums in och hitta era egna favoriter!

Cosas

Det kanske ändå märks att jag har en förkärlek för zink. Älskar det materialet, snyggt och tåligt och passar allt tror jag minsann. Den gröna disktrasan och den söta, trinda ängeln med hjärta var nära att få följa med hem till mig med. Men det får bli vid en senare beställning om de finns kvar. För underbara är dom. Är kär i zinkskålen på fot med, men som sagt, man kan inte ha allt på en gång =)

P.S Jag är nog kär i allt när jag tänker efter.....  ;) D.S


Eget collage med bilder från cosas.se

TACK Anneli för att jag fick "låna" bilderna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...